Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αλβανία η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [02] Εγκλημα με θύμα 20χρονο
  • [03] Νέες δημοσκοπήσεις
  • [04] Παραιτήθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας
  • [05] "Εθνική συνεννόηση"
  • [06] Συνάντηση με τους Πρυτάνεις
  • [07] Συνεχίζεται η τραγωδία
  • [08] "Πράσινο" το ντέρμπι του ΟΑΚΑ

  • [01] Στην Αλβανία η Ντόρα Μπακογιάννη

    Τα Τίρανα επισκέπτεται σήμερα η κ.Ντόρα Μπακογιαννή, συνεχίζοντας την περιοδεία της ως Προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

    Η υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αλβανίας κ. Topi, τον Πρωθυπουργό κ. Berisha, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Basha, την Πρόεδρο της Βουλής κα Topalli, καθώς και με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.

    Κύρια θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι, μεταξύ άλλων, η πορεία των προγραμμάτων που υλοποιεί ο ΟΑΣΕ στην Αλβανία σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, καθώς και οι μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό τομέα, στον τομέα καταγραφής περιουσιών και προστασίας της ιδιοκτησίας, η αστυνομική συνεργασία, η χρηστή διακυβέρνηση και η διασυνοριακή συνεργασία.

    [02] Εγκλημα με θύμα 20χρονο

    Μέ την άγρια δολοφονία 20χρονου, που είχε εξαφανιστεί από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης από το Κορωπί, ασχολείται η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής. Το πτώμα βρέθηκε φρικτά παραμορφωμένο,χθες το μεσημέρι, κοντά στην παλιά χωματερή του Κορωπίου.

    Τα χέρια και τα πόδια του 20χρονου ήταν δεμένα με τα κορδόνια των παπουτσιών του. Σύμφωνα δε, με την αστυνομία, πιθανότατα δολοφονήθηκε σε άλλο σημείο και οι δράστες μετέφεραν το σώμα του και το πέταξαν στη χωματερή.

    Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα, ο νεαρός είχε φύγει από το σπίτι του στις 10.30 το βράδυ της Πέμπτης, λέγοντας στη μητέρα του ότι θα πήγαινε να δώσει ένα κινητό τηλέφωνο σε φίλο του και θα επέστρεφε. Μία ώρα αργότερα, τού τηλεφώνησε η μητέρα του και ο ίδιος της είπε ότι επιστρέφει σε λίγο. Επειδή, όμως, καθυστερούσε, η μητέρα του επικοινώνησε εκ νέου μαζί του. Το τηλέφωνο σήκωσε τρίτο άτομο, το οποίο είπε ότι ο γιος της κρατείται και θέλουν 35.000 ευρώ, ως λύτρα, για να τον αφήσουν ελεύθερο. Το ίδιο είπε ο άγνωστος και στον πατέρα του νεαρού, που πήρε το τηλέφωνο. Τον απείλησαν, μάλιστα, ότι αν επικοινωνούσε με την αστυνομία, δεν θα ξανάβλεπε ζωντανό το παιδί του.

    Οι γονείς δεν είχαν νεώτερη επικοινωνία με τους απαγωγείς του παιδιού τους, έως ότου σήμερα εντοπίσθηκε το πτώμα του 20χρονου.

    Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος επήλθε περίπου 35 ώρες από την ανέυρεση του πτώματος. Τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν στη νεκροτομή, που θα γίνει αυριο. Οι αστυνομικοί εξετάζουν με επιφύλαξη την εκδοχή της απαγωγής για λύτρα και ερευνούν και άλλες αιτίες ως κίνητρο του εγκλήματος.

    [03] Νέες δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, από 3,5% έως 3,9%, καταγράφουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

    Σε δημοσκόπηση της Kapa Research που δημοσιεύει η εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής", στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 32,4%, η ΝΔ 28,9%, το ΚΚΕ 7,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,3%, ο ΛΑΟΣ 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,3%.

    Στην ίδια δημοσκόπηση, η πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου διαμορφώνεται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 29,8%, ΝΔ 27,7%, ΣΥΡΙΖΑ 8,4%, ΚΚΕ 8,2%, ΛΑΟΣ 4,5% και Οικολόγοι Πράσινοι 3,9%.

    Ο Κώστας Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 40,7%, έναντι 34,1% για τον Γιώργο Παπανδρέου.

    Στην παράσταση νίκης σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 53,5% έναντι 31,1% για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

    Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται το 54,8% των ερωτηθέντων, έναντι 39,8% που επιθυμεί πρόωρη κάλπη.

    Στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" οι δυνάμεις των κομμάτων καταγράφονται ως εξής: ΝΔ 28,6%, ΠΑΣΟΚ 32,5%, ΚΚΕ 7,2%, ΣΥΡΙΖΑ 7,8%, ΛΑΟΣ 4,7%, Οικολόγοι 2,7%.

    Στο ερώτημα για τις ευρωεκλογές, η διαφορά μειώνεται στις 2,8 μονάδες, αφού το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 30,3%, η ΝΔ 27,5%, το ΚΚΕ 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,4%, ο ΛΑΟΣ 5,3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%.

    Τέλος σε μέτρηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας "Η κυριακάτική Αυγή" στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 31,2%, η ΝΔ 27,6%, το ΚΚΕ 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,3%, ο ΛΑΟΣ 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,8%.

    Στην ίδια δημοσκόπηση, η πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου διαμορφώνεται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 29,0%, ΝΔ 26,5%, ΣΥΡΙΖΑ 8,2%, ΚΚΕ 6,7%, ΛΑΟΣ 5,0% και Οικολόγοι Πράσινοι 3,0%.

    [04] Παραιτήθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας

    Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Μίκαελ Γκλος αναμένεται να υποβάλλει σήμερα και επίσημα την παραίτηση του στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

    "Σήμερα θα ζητήσω από την καγκελάριο να καταθέσει την παραίτηση μου στον πρόεδρο" δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας στο γερμανικό κανάλι ZDF, λίγο μετά από την συνάντηση του με τον αρχηγό της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Χορστ Ζεεχόφερ καθώς και με άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

    Νωρίτερα, η γερμανίδα καγκελάριος και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), σύμμαχος της κυβέρνησης, συμφώνησαν να αποδεχθούν την παραίτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Μίκαελ Γκλος, σεβόμενοι την επιθυμία που εξέφρασε ο ίδιος, ανακοίνωσε η CSU στο γαλλικό πρακτορείο.

    [05] "Εθνική συνεννόηση"

    Την εκτίμησή του ότι ο πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη Τύπου, κατά την επίσκεψή του στην Κατερίνη.

    «Ο λαός φοβάται με όλα αυτά που γίνονται, επικρατεί μια διαρκώς διογκούμενη ακρισία και μία διαρκώς αυξανόμενη κοινωνική κρίση. Σε όλα αυτά ο κ. Καραμανλής αδυνατεί να απαντήσει, διακατέχεται από φοβικά σύνδρομα διαρκώς πολλαπλασιαζόμενα, φοβάται το νούμερο των βουλευτών του στη βουλή το 151 απειλεί εμμέσως πλην σαφώς τους συνεργάτες του για εκλογές και γενικά κάνει ότι δυνατόν για να κρατηθεί στην εξουσία», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμη πως «η οικονομική πολιτική της ΝΔ δεν πείθει, ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι έχει ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, το οποίο όμως δεν γνωρίζουν οι υπουργοί του. Πολύ φοβούμαι ότι ούτε ο κ. Καραμανλής γνωρίζει για το πώς θα βγούμε από την κρίση, προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες λιγότερου φόβου προς τον λαό, αλλά δεν μας εξηγεί ποιο είναι το σχέδιό του. Είναι προφανές πως δεν υπάρχει σχέδιο».

    Σε ερώτηση αν ο ίδιος διατηρεί επαφές με βουλευτές της κυβέρνησης, κ. Καρατζαφέρης απάντησε:

    «Τους περισσότερους βουλευτές της ΝΔ τους γνωρίζω και έχουμε στενή σχέση. Πολλοί εξ αυτών είναι παιδιά μου και όπως συμβαίνει με τα παιδιά, όταν βρίσκονται σε αδιέξοδα, πάνε στον πατέρα τους. Έχω δηλώσει ξεκάθαρα και θέλω να γίνει κατανοητό, ότι εν ενεργεία βουλευτή δεν παίρνω στο κόμμα μου. Στο ΛΑ.Ο.Σ. συζητάμε με νομάρχες, αντινομάρχες, δημάρχους, υπάρχουν πολλοί άξιοι για να μας στελεχώσουν».

    Συνέντευξη στη Free Sunday

    Ο Καραμανλής δεν πάει για εκλογές, αλλά ευθυγραμμισμένος με το δόγμα "Τσοβόλα δώσ'τα όλα" θα πάει στις ευρωεκλογές, θα επιχειρήσει να περάσει έστω και μισή μονάδα τον Παπανδρέου και να ξεκινήσει εκστρατεία για εκλογές από άλλη αφετηρία, τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στη Free Sunday.

    Πιστεύει επίσης ότι το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να έρθουμε σε "εθνική συνεννόηση", από την οποία "μπορούν να προκύψουν θετικά στοιχεία ή και καινούρια σχήματα, τα οποία δεν μπορεί να είναι περιοριστικά ενός ή δύο κομμάτων".

    [06] Συνάντηση με τους Πρυτάνεις

    Με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ θα συναντηθεί σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο του διαλόγου για την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.

    Ο κ.Σπηλιωτόπουλος, όπως τόνισε, θα συνεχίσει τις επαφές, διότι στόχος του είναι να ακούσει όσο το δυνατόν περισσότερους και να ζητήσει απο όλους όσοι έχουν εμπειρία να την καταθέσουν στο πλαίσιο του διαλόγου.

    "Ξεκινούμε έναν διάλογο για την αναμόρφωση του συστήματος Παιδείας, μία αναμόρφωση η οποία θα διατρέξει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από την Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια και σαφές είναι ότι η συναίνεση η οποία απαιτείται, χρειάζεται τη συμβολή όλων, κατά κύριο λόγο, αυτών που έχουν ήδη πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία και έχουν να καταθέσουν απόψεις για τα ζητήματα της Παιδείας", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας που την προηγούμενη Πέμπτη συναντήθηκε με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ κ.Κ.Μητσοτάκη

    "Όσοι μπορούν να προσφέρουν στα ζητήματα της Παιδείας", πρόσθεσε, "πρέπει να το κάνουν γιατί, όπως έχω πει από την πρώτη στιγμή, η παιδεία ανήκει στους τομείς εκείνους που αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και κυρίως το ζήτημα της παιδείας, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον και προοπτική θα πρέπει να το δούμε σε ένα κλίμα συναίνεσης και να ξέρουμε ότι ό,τι συμφωνήσουμε δεν θα αλλάζει από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, ούτε από υπουργό σε υπουργό. Αυτό προϋποθέτει να ακουστούν όλες οι απόψεις χωρίς φόβο, χωρίς πάθος, με τόλμη, να αποδεχτούμε τις απόψεις εκείνες που είναι σωστές από οπουδήποτε κι αν προέρχονται και, μ' αυτό τον τρόπο, να προχωρήσουμε στην απαιτούμενη σύνθεση για να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα ζητήματα που έχουμε και στο θέμα της Παιδείας".

    Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένα πανεπιστήμια και αφορούν οικονομικά θέματα, όπως και ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής, ο υπουργός είπε:

    "Υπάρχουν δυσκολίες, δεν χωρά καμία αμφιβολία. Πρώτος εγώ, πριν μερικές βδομάδες που ξεκίνησα τα καθήκοντα μου ως Υπουργός Παιδείας, είπα ότι πράγματι, υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα, πάρα πολλά προβλήματα αλλά, από εκεί κι έπειτα, υπάρχει και η προθυμία από τη δική μας πλευρά και κυρίως η βούληση, με διάλογο με σύνεση, με ψυχραιμία στα πλαίσια του εφικτού, με ρεαλιστικό δηλαδή τρόπο, αυτά τα ζητήματα να τα αντιμετωπίσουμε . Άρα, είμαι ανοιχτός να μάθω αυτά τα προβλήματα και πάρα πολύ ανοιχτός από κοινού να προχωρήσουμε σε συνέργιες, σε δράσεις που μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα αυτά".

    [07] Συνεχίζεται η τραγωδία

    Τουλάχιστον 128 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στις πλέον πολύνεκρες πυρκαγιές στην ιστορία της Αυστραλίας, οι οποίες σαρώνουν τα νοτιοανατολικά της χώρας, προκύπτει από τον νέο απολογισμό που δημοσίευσε η αστυνομία.

    Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 108 νεκρούς. Πρόκειται για τον χειρότερο απολογισμό νεκρών στην ιστορία της χώρας, με τον αριθμό των νεκρών να υπερβαίνει κατά πολύ τους 75 της "Τετάρτης των Τεφρών" του 1983, ή τους 71 της Μαύρης Παρασκευής το 1939.

    Πάνω από 750 κατοικίες απανθρακώθηκαν, 200.000 εκτάρια δασικής έκτασης πυρπολήθηκαν, η πόλη του Κίνγκλεϊκ σβήσθηκε από τον χάρτη και 55 από τους κατοίκους της έχασαν τη ζωή τους, ενώ η αστυνομία εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών κατά πάσα πιθανότητα θβ αυξηθεί, όσο τα συνεργία διάσωσης καταφθάνουν στις πληγείσες ζώνες.

    Η αστυνομία εκτιμά ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να μεγεθυνθεί ακόμα περισσότερο, καθώς συνεχίζουν τις έρευνες στα συντρίμμια των πυρκαγιών που ξέσπασαν το Σάββατο και συνέχιζαν να κατακαίουν εκτάσεις βόρεια της πόλης σήμερα Κυριακή.

    Η κυβέρνηση έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση συναγερμού και δημιούργησε ειδικά ταμεία έκτακτης ενίσχυσης των πυροπαθών, ενώ αντιμετώπισε έντονες πιέσεις από βουλευτές των Πρασίνων, που την κάλεσαν να σκληρύνει την πολιτική της για την κλιματική αλλαγή προκειμένου να μειώσει τους κινδύνους να υπάρξουν και άλλες τέτοιες θερινές καταστροφές στο μέλλον.

    Χιλιάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες για δεύτερη συνεχή ημέρα. Οι φλόγες σύμφωνα με αυτόπτες φθάνουν σε ύψος τεσσάρων ορόφων, κινούνται με τρομακτικά υψηλή ταχύτητα και στέλνουν καυτά συντρίμμια στον αέρα.

    Η φωτιά "πέρασε σαν σφαίρα", είπε ο Ντάρεν Ουέμπ-Τζόνσον, κάτοικος της μικρής πόλης Κίνγκλεηκ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TV. "Το 80% της πόλης κάηκε, ισοπεδώθηκε. . . ο σταθμός πάει, το μαγαζί στο πλάι του δρόμου, ακούγονταν εκρήξεις δεξιά κι αριστερά".

    Πολλοί από όσους βρέθηκαν νεκροί ήταν παγιδευμένοι σε αυτοκίνητα κι επιχειρούσαν να ξεφύγουν από τις φλόγες. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε εικόνες από την μικρή πόλη Μέρισβιλ --που απανθρακώθηκε απ' άκρου σ' άκρο.

    Πάνω από 20 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με σοβαρά εγκαύματα.

    Οι πυρκαγιές είναι συχνό φαινόμενο --σημειώνονται σχεδόν κάθε χρόνο-- στην Αυστραλία, αλλά εφέτος ο συνδυασμός του καιρού (χθες η θερμοκρασία έφθασε τους 50Β° Κελσίου), της ξηρασίας και της άνυδρης βλάστησης αποτέλεσαν συνθήκες που ευνόησαν την καταστροφή.

    Ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ δήλωσε "τρομοκρατημένος" κι έκανε λόγο περί "κόλασης" στη Βικτόρια, ενώ ο πολιτειακός πρωθυπουργός Τζων Μπράμπυ, με δάκρυα στα μάτια, απηύθυνε επείγουσα έκκληση προς τους αιμοδότες να στείλουν αίμα για να μεταγγισθεί σε τραυματίες κι εκτίμησε ότι θα χρειαστούν ημέρες έως ότου να κατασβεστούν οι φωτιές.

    Πάνω από 3.000 εκτάρια του εθνικού πάρκου και άλλα 30.000 εκτάρια εδάφους κάηκαν όταν οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση κι οι πυρκαγιές βρήκαν εκτός ελέγχου χθες.

    [08] "Πράσινο" το ντέρμπι του ΟΑΚΑ

    Πράσινο βάφτηκε το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ καθώς η ομάδα του Χεν Τεν Κάτεν κέρδισε με 3-0 σε ένα καταιγιστικό δεύτερο ημίχρονο και προσπέρασε τον δικέφαλο του Βορά στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με στην αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

    Σε ένα παιχνίδι άγριας ομορφιάς στο «Αλκαζάρ», Λάρισα και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Σπουδαίο διπλό στη Φυλή επί Θρασύβουλου πέτυχε ο ΟΦΗ με την ομάδα της Κρήτης να εξακολουθεί να βρίσκεται όπως και ο Θρασύβουλος σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

    Την πρώτη νίκη μετά από 12 αγωνιστικές πέτυχε η Ξάνθη, καθώς επιβλήθηκε στα Πηγάδια με 4-0 του Λεβαδειακού, σε αγώνα για την 21η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

    Στο ντεμπούτο του ο Ντόσεκ πέτυχε «χατ-τρικ» (39', 74', 84'), ενώ το σκορ άνοιξε ο Παππάς (37').

    Στην πρεμιέρα της αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Κομοτηνή επικρατώντας 2-0 του Πανθρακικού, και συνεχίζει ακάθεκτος προς την κατάκτηση και αυτού του τίτλου.

    Την ίδια ώρα ο Αστέρας Τρίπολης έκανε ένα βήμα για την απομάκρυνση από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς νίκησε 3-0 τον Πανσερραϊκό στην αρκαδική πρωτεύουσα.

    Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Αρης επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:ΣΑΒΒΑΤΟ

    (Τρίπολη) Αστέρας Τ-Πανσερραϊκός 3-0

    (Κομοτηνή) Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-2

    (Βικελίδης) Αρης - Πανιώνιος 1-0

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    (Ξάνθη) Ξάνθη-Λεβαδειακός 4-0

    (Παγκρήτιο) Εργοτέλης-Ηρακλής 0-1

    (Αλκαζάρ) Λάρισα-ΑΕΚ 1-1

    (Φυλή) Θρασύβουλος-ΟΦΗ 1-2

    (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 3-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

    1. Ολυμπιακός 21 17-3-1 11-0-0 6-3-1 36-8 54

    2. Παναθηναϊκός 21 12-6-3 6-4-1 6-2-2 39-15 42

    3. ΠΑΟΚ 21 11-7-3 8-3-0 3-4-3 23-12 40

    4. ΑΕΚ 21 8-11-2 7-2-1 1-9-1 25-18 35

    5. Άρης 21 8-7-6 5-5-1 3-2-5 16-18 31

    . Λάρισα 21 7-10-4 5-4-2 2-6-2 27-20 31

    7. Πανιώνιος 21 8-4-9 5-3-3 3-1-6 26-26 28

    . Ξάνθη 21 6-10-5 3-5-2 3-5-3 17-12 28

    9. Ηρακλής 21 6-7-7 2-5-4 4-2-4 16-20 25

    . Πανθρακικός 21 7-4-10 4-2-4 3-2-6 12-23 25

    11. Αστέρας Τρίπολης 21 5-9-7 4-4-2 1-5-5 22-20 24

    12. Εργοτέλης 21 6-5-10 3-3-5 3-2-5 21-31 23

    13. Λεβαδειακός 21 6-4-11 6-3-1 0-1-10 17-24 22

    14. ΟΦΗ 21 4-5-12 1-2-7 3-3-5 23-36 17

    15. Πανσερραϊκός 21 3-6-12 1-3-6 2-3-6 11-30 15

    16. Θρασύβουλος 21 3-4-14 1-3-6 2-1-8 17-35 13


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 February 2009 - 7:30:24 UTC