Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Υπάρχει σχέδιο και θα εφαρμοστεί με συνέπεια"
  • [02] "Αρμενίζοντας με την Τέχνη"

  • [01] "Υπάρχει σχέδιο και θα εφαρμοστεί με συνέπεια"

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδρίασε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου η Διϋπουργική Οικονομική Επιτροπή, την οποία ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με το σχέδιο σταθερότητας και ανάπτυξης που έχει υποβάλει η κυβέρνηση.

    Ο κ. Παπαθανασίου σημείωσε, ότι πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπονται στο σχέδιο και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς στο σκέλος των δαπανών έχουν καταγραφεί όλες οι ελαστικές δαπάνες που θα περικοπούν κατά 10%, ενώ έχει αποφασιστεί η μείωση κατά 10% όλων των συμβάσεων έργου. Συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας πρόσθεσε ο κ. Παπαθανασίου του ενός κέντρου για την πληρωμή όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα των εσόδων υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, υπάρχει κινητικότητα και για το θέμα της περαίωσης και για τις οργανωτικές αλλαγές που χρειάζονται, ώστε να γίνουν πιο αποδοτικοί οι μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών.

    Σε ερώτηση αν ανησυχεί για την πορεία της οικονομίας με το κλίμα που υπάρχει από την τρομοκρατία, την εκλογολογία και την πολιτική ένταση, ο κ. Παπαθανασίου είπε "έχουμε καταθέσει ένα σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα και συνέπεια και θα μας βγάλει από την κρίση με τις λιγότερες δυνατόν επιπτώσεις. Είμαστε εδώ για να το παρακολουθούμε και να παρακολουθούμε την εφαρμογή του σε συνεχή βάση".

    Τέλος σε άλλη ερώτηση, αν υπάρχουν σκέψεις για ενδεχόμενη κρατικοποίηση τράπεζας ο υπουργός Οικονομίας απάντησε "έχουμε ξεκαθαρίσει ποιό είναι το πρόγραμμά μας στο θέμα των τραπεζών".

  • ** Ο κ. Καραμανλής το μεσημέρι συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

    [02] "Αρμενίζοντας με την Τέχνη"

    Με μια αναδρομική έκθεση, γεμάτη παιδικό ενθουσιασμό και χρώματα, γιορτάζει τα 30 χρόνια ζωής του το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας. Η έκθεση, η οποία φέρει τον τίτλο "30 χρόνια αρμενίζοντας με την Τέχνη" πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, στο Περιστύλιο του Ιδρύματος (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο) και θα είναι ανοικτή για το κοινό, από την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση χτες βράδυ, παρουσία του Δημάρχου Χαλκιδέων Αθανασίου Ζεμπίλη.

    Η έκθεση αποτελείται από έργα των παιδιών που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας και περιλαμβάνει πίνακες, κατασκευές, κεραμικά και πανό, με θέματα εμπνευσμένα από την πόλη τους, από την Ελλάδα αλλά και το Σύμπαν που μας περιβάλλει.

    Το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας ιδρύθηκε το 1978 από τον τότε Δήμαρχο Χαλκιδέων κο Γιάννη Σπανό και τους ζωγράφους Χαρίκλεια και Δημήτρη Μυταρά με στόχο την καλλιτεχνική και εικαστική ανάπτυξη της πόλης. Το πρώτο τμήμα λειτούργησε για ενήλικες το 1979, ενώ το 1981 λειτούργησαν πειραματικά δύο τμήματα για παιδιά. Σήμερα λειτουργούν 18 παιδικά τμήματα και 16 τμήματα ενηλίκων. Η επιτυχημένη πορεία του Εργαστηρίου διαφαίνεται από τα βραβεία που έχει αποσπάσει κατά καιρούς στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό (Σουηδία και Ιταλία). Αξίζει να αναφερθεί η βράβευση που έλαβε, τόσο από την Ακαδημία Αθηνών, όσο και από την Εταιρία Ευβοϊκων Σπουδών.

    Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:30 -14:30, Σάββατο και Κυριακή 10:30-20:30


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 February 2009 - 11:30:14 UTC