Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εκβιασμός η απαίτηση συναίνεσης"
  • [02] Απόδραση
  • [03] Επανεξελέγη η Αλ. Παπαρήγα
  • [04] "Διάλογος υπό προϋποθέσεις"
  • [05] "Υποχρεούμεθα να μιλήσουμε"
  • [06] "Δεν θα υπάρξει άλλο πακέτο"
  • [07] Για τον πρώτο τίτλο

  • [01] "Εκβιασμός η απαίτηση συναίνεσης"

    «Δεν δέχομαι αυτό τον ιδιόμορφο πολιτικό εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ που επιχειρείται από τη Ν.Δ. και το σύστημα εξουσίας που τη στηρίζει, ότι, δηλαδή, «οι καιροί απαιτούν συναίνεση» και όποιος δεν υπακούσει πλήττει το εθνικό συμφέρον. Αυτό υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής.

    Για το εάν θα πρέπει να επιστρέψει ο Κ. Σημίτης στο κόμμα, ο κ. Παπουτσής σημειώνει ότι «η απάντηση βρίσκεται στην πράξη».

    [02] Απόδραση

    Νέα θεαματική απόδραση με ελικόπτερο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού έγινε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα.

    Από τις φυλακές απέδρασαν και πάλι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριτζαϊ οι οποίοι είχαν αποδράσει και πάλι με ελικόπτερο τον Ιούνιο του 2006. Μάλιστα αυτές τις ημέρες δικάζονταν για την υπόθεση αυτή.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, σήμερα το ελικόπτερο κατέβηκε χαμηλά μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και οι επιβάτες του πέταξαν μια ανεμόσκαλα με την οποία ανέβηκαν οι δυο κρατούμενοι και εξαφανίστηκαν.

    Οι φύλακες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πυροβόλησαν χωρίς όμως να ματαιώσουν την απόδραση.

    Βρέθηκε το ελικόπτερο, με το οποίο απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριτζάϊ, σε χωράφια ανάμεσα στο Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι.

    Το χρονικό της απόδρασης

    Τα υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το χρονικό της απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού.

    Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

    «Στις 15.47 σήμερα, προσγειώθηκε ελικόπτερο στην οροφή του ειδικού χώρου κράτησης των φυλακών Κορυδαλλού, με το οποίο και απέδρασαν χρησιμοποιώντας ανεμόσκαλα για την επιβίβασή τους, οι ευρισκόμενοι στο προαύλιο κρατούμενοι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριτζάι.

    Κατά τη διάρκεια τόσο της προσγείωσης όσο και της απογείωσης έκαναν χρήση του υπηρεσιακού τους όπλου και πυροβόλησαν το ελικόπτερο τρεις υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς των φυλακών, από απόσταση περίπου 80 - 100 μέτρων, από τους τέσσερις συνολικά ευρισκόμενους σε υπηρεσία, οι οποίοι είχαν οπτική επαφή με το ελικόπτερο.

    Ο τέταρτος, ευρισκόμενος σε απόσταση 15 μέτρων από το χώρο στον οποίο προσγειώθηκε το ελικόπτερο, δεν έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, επικαλούμενος ότι απειλήθηκε με πυροβόλα όπλα από έναν άνδρα και μια γυναίκα, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτό.

    Έβαλε επίσης εναντίον του ελικοπτέρου αστυνομικός της διμοιρίας επιφυλακής της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία βρισκόταν εκείνη την ώρα στον εξωτερικό περίβολο των Φυλακών.

    Παρά τη χρήση όπλων όμως από τους τρεις εξωτερικούς φρουρούς και τον αστυνομικό και το γεγονός ότι το ελικόπτερο εβλήθη από σφαίρες, δεν κατέστη δυνατό να ματαιωθεί η απόδραση.

    Για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού διεξάγεται ήδη πειθαρχική και ποινική έρευνα, με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νικολάου Δένδια».

    Δήλωση υπουργού Δικαιοσύνης

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας εξερχόμενος σήμερα το βράδυ των φυλακών Κορυδαλλού, δήλωσε τα εξής σχετικά με την απόδραση των Βασίλη Παλαιοκώστα και Ριτζάι Αλκέτ από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο:

    «Ζήτησα και έλαβα τις παραιτήσεις του κ. Φ. Βλάχου ειδικού γραμματέα ασφαλείας του σωφρονιστικού συστήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης, του κ. Απ. Οικονόμου προϊσταμένου του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης, του κ. Λ. Καραμπέκιου διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού.

    Η Κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί την παρούσα κατάσταση. Όσοι εμπλέκονται στην απόδραση θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. βΉδη ζήτησα από τον εισαγγελέα Εφετών κ. Τσόγκα να ασκήσει ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου».

    Από το "Ελ. Βανιζέλος" απογειώθηκε το αεροπλάονο

    Από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας απογειώθηκε στις 13:30 το ελικόπτερο με το οποίο έγινε η επιχείρηση απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα και του συνεργού του Αλκέτ Ριτζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν το ελικόπτερο είχε ενοικιαστεί από την εταιρία "interjet" και κατά την απογείωσή του είχε μοναδικό επιβαίνοντα τον χειριστή. Το σχέδιο πτήσης προέβλεπε να ακολουθήσει τη διαδρομή «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Ελευσίνα-Κόρινθο και να κατέληγε στην Ιτέα όπου θα παρελάμβανε δύο άτομα.

    Λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι το ελικόπτερο έφτασε στην Ιτέα και πήρε τα δύο άτομα και άρχισε η διαδικασία της επιστροφής στο ΔΑΑ. Στις 15:39 ο χειριστής του ελικοπτέρου μίλησε με τον πύργο ελέγχου στην Ελευσίνα, επιβεβαιώνοντας ότι είχε προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από τη στιγμή εκείνη ο ασύρματος του ελικοπτέρου δεν απαντούσε στο κάλεσμα του πύργου Ελέγχου του ΔΑΑ και στις 16:05 κινήθηκε η διαδικασία του συναγερμού, καθώς αγνοείτο η τύχη του ελικοπτέρου, το οποίο εντοπίστηκε στις 16:20 στην περιοχή των Αφιδνών.

    [03] Επανεξελέγη η Αλ. Παπαρήγα

    Η κ.Αλέκα Παπαρήγα επανεξελέγη Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα το πρωί από το Γραφείο Τύπου του κόμματος, η νέα Κεντρική Επιτροπή που εξελέγη από το 18ο συνέδριο , στην πρώτη της συνεδρίαση επανεξέλεξε την κ. Παπαρήγα στη θέση της Γενικής Γραμματέως.

    Την ίδια ώρα, υπερψηφίστηκαν από το συνέδριο του ΚΚΕ τα δύο κεντρικά θέματα ,δηλαδή την εισήγηση της ΚΕ με θέμα : "Απολογισμός από το 17ο Συνέδριο - Καθήκοντα του Κόμματος έως το 19ο Συνέδριο", και το κείμενο με θέμα: "εκτιμήσεις και συμπεράσματα από την σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ο αιώνα με επίκεντρο την ΕΣΣΔ- η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό".

    Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η συζήτηση που αναπτύχθηκε σε αυτό το σύνθετο και ιδιαίτερα δύσκολο θέμα ήταν πλούσια και ώριμη.

    Επίσης υπερψηφίστηκε και η Έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου για τα οικονομικά του Κόμματος.

    Με βάση τα παραπάνω το Συνέδριο κατέληξε σε απόφαση και για τα δύο θέματα του Συνεδρίου, που θα δώσει στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

    ΚΚΕ για ομιλίες Καραμανλή, Παπανδρέου

    Για ψεύδη προς τη νεολαία και για δημαγωγία στο λαό κατηγόρησε τους κκ Καραμανλή και Παπανδρέου, αντίστοιχα, το ΚΚΕ με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ και την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το εθνικό σχέδιο του κινήματος.

    «Η μόνη αλήθεια που είπε ο πρωθυπουργός είναι ότι υπάρχει κρίση. Αλλά είπε ψέματα απευθυνόμενος στη νεολαία γιατί ο στόχος της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας είναι να πληρώσει την κρίση ο λαός και η νέα γενιά» τόνισε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για την ομιλία Καραμανλή ενώ για την ομιλία Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε απλόχερα εγγυήσεις στους επιχειρηματίες και μοίρασε μπόλικη δημαγωγία στο λαό».

    Εξάλλου, σε δήλωση του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ Μάκη Μαΐλη για τη συζήτηση περί συναίνεσης, τονίζεται ότι «με την πολιτική της κυβέρνησης και γενικά με την αντιλαϊκή πολιτική μας χωρίζει άβυσσος. Άβυσσος χωρίζει και τα λαϊκά συμφέροντα. Καμία συναίνεση - Αντεπίθεση τώρα. Την κρίση Να πληρώσουν τα μονοπώλια».-

    [04] "Διάλογος υπό προϋποθέσεις"

    Θα πάμε στο διάλογο για την Παιδεία «φτάνει να είναι διάλογος κι όχι νομιμοποίηση ειλημμένων αποφάσεων της ΝΔ» δηλώνει σε συνέντευξή του στον βΕλεύθερο Τύπο της Κυριακήςβ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος.

    Ερωτηθείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει άνοιγμα στη μεσαία τάξη, ο κ. Αλαβάνος σημειώνει ότι πάντα υπήρχε προσανατολισμός στη μικρή και μεσαία επιχείρηση, στο χώρο της αγροτιάς, της δευτερογενούς παραγωγής, του τουρισμού: «Νομίζω όμως πια οι απόψεις μας είναι πιο τεκμηριωμένες, πιο εξειδικευμένες, πιο ρεαλιστικές».

    Για το εάν η απλή αναλογική αποτελεί όρο «εκ των ων ουκ άνευ» για προγραμματική σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι δεν αποτελεί «ένα επαρκές αντίτιμο για να εκποιήσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές αρχές μας και την αξιοπρέπειά μας».

    [05] "Υποχρεούμεθα να μιλήσουμε"

    Εάν έρθει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ «υποχρεούμεθα να μιλήσουμε» δηλώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε συνέντευξή του στο βΈθνος της Κυριακήςβ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας σε πρόωρες εκλογές.

    «Ουαί και αλίμονο αν ξεκινάμε με το δεν μιλάμε με κανέναν, όπως προτείνει η Αριστερά. Υποχρεούμεθα να μιλήσουμε. Θα καθίσουμε κάτω και θα συζητήσουμε βάσει της εντολής που έχει δώσει το εκλογικό σώμα για το τι πρέπει να γίνει. Αυτή η στείρα αντίληψη ότι δεν μιλάω, δεν συνεργάζομαι με κανέναν, δεν νομίζω ότι ωφελεί τον τόπο» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Ο κ. Καρατζαφέρης ξεκαθαρίζει επίσης ότι δεν θα πάρει στις λίστες του ΛΑΟΣ κανέναν βουλευτή άλλου κόμματος εν ενεργεία, συζητά όμως -όπως λέει- με ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν στηριχθεί από τη ΝΔ.

    Ο Γ.Καρατζαφέρης στον Πύργο

    Τον Πύργο της Ηλείας επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης και σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε επανέλαβε την θέση του περί διαλόγου σε περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης.

    Συγκεκριμένα απαντώντας ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε ερώτηση αναφορικά με την σημερινή του συνέντευξη που δημοσιεύεται στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» και στο αν θα μιλήσει με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας τόνισε: «Αν ξεκινάμε με το δεν μιλάμε με κανένα, όπως προτείνει η Αριστερά, δεν βοηθάμε την πατρίδα και τον τόπο. Είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε και να συζητήσουμε βάσει της εντολής που θα έχει δώσει το εκλογικό σώμα για το τι πρέπει να γίνει.»

    Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ αναφέρθηκε εκ νέου στην πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης υπό τον Λουκά Παπαδήμο «ώστε να βγει» όπως είπε «η χώρα από την κρίση» και πρόσθεσε: «Η αναιμική πλειοψηφία των 151 βουλευτών της ΝΔ δεν μπορεί να δώσει στην χώρα την δύναμη εκείνη που χρειάζεται για να βγει αλώβητη από την χειρότερη κρίση παγκοσμίως εδώ και εκατό χρόνια».

    Σχετικά με τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις και τις απειλές που εκτοξεύονται, ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε ότι «αυτή τη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο είδος» και συμπλήρωσε πως «ενώ κάποιοι κραυγάζουν, εμείς κάνουμε πως δεν ακούμε και όσο εμείς δεν ακούμε, τόσο αυτοί θα κάνουν πιο εκκωφαντική την παρουσία τους.»

    Μένοντας στο θέμα της τρομοκρατίας ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ τόνισε ότι «πρέπει να περάσουμε μια περίοδο ηρεμίας», και όπως ανέφερε «αυτό θα γίνει δίνοντας τα χέρια και όχι αντιπαλεύοντας ο ένας τον άλλο.»

    Μάλιστα στο σημείο αυτό ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ για «αλαζονεία και την στείρα αντίληψη» και πρόσθεσε πως «σύντομα θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, από αυτή που προτείνουμε».

    [06] "Δεν θα υπάρξει άλλο πακέτο"

    Η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να προσχωρήσει σε δεύτερο πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών δηλώνει στην βΚαθημερινή της Κυριακήςβ ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Ι. Παπαθανασίου. Αν κάποια τράπεζα χρειαστεί επιπλέον κεφάλαια «δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε δεύτερο ανάλογο πρόγραμμα. Θα πρέπει να προχωρήσει με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου» επισημαίνει ο κ. Παπαθανασίου.

    Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν νέα φορολογικά μέτρα ο κ. Παπαθανασίου απαντά: «Όχι, εφόσον τηρηθεί το πρόγραμμά μας όπως προβλέπεται». Επίσης, τονίζει ότι «η πλειοψηφία της μιας έδρας κάνει την κυβέρνηση πιο δυνατή και πιο ενωμένη. [..] Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, με τους 151 βουλευτές, να ακολουθήσει τον δρόμο της ευθύνης και να πράξει ό,τι απαιτείται για να οδηγήσει τη χώρα με σιγουριά και ασφάλεια».

    [07] Για τον πρώτο τίτλο

    Πέρυσι, η χαμένη αίγλη 22 χρόνων σε μάχες «αιωνίων» σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας επέστρεψε στο κλειστό του Ελληνικού, φέτος και για δεύτερη διαδοχική χρονιά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παραταχθούν για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στο ίδιο παρκέ και πάλι μεταξύ... συγγενών και φίλων.

    Σήμερα, στο κλειστό του Ελληνικού, θα βρεθούν και πάλι λιγοστοί φίλαθλοι, καθώς «μοιράστηκαν» 1.274 εισιτήρια (597 σε κάθε ΚΑΕ και 40 προσκλήσεις). Αίτημα στην ΚΕΔ κατέθεσε ο Ολυμπιακός ζητώντας να μπουν στην κληρωτίδα τα ονόματα 11 Ελλήνων διαιτητών που σφυρίζουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του συμφωνεί εν μέρει, αλλά ζητά να περιοριστεί ο αριθμός στους 7-8 από τους διαιτητές της Ευρωλίγκα. Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, η κλήρωση των διαιτητών θα διεξαχθεί μία ώρα πριν το τζάμπολ, στο κλειστό του Ελληνικού. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο αγώνα, έναν αγώνα που περιέχει διαφορετικές... ψυχολογίες, συναισθήματα, τρόπο παιχνιδιού, και έναν στόχο: την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της χρονιάς.

    Ένα θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως και φέτος θα μεταβεί στο κλειστό του Ελληνικού έχοντας την προϊστορία με το μέρος του, καθώς ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει ποτέ σε τελικό Κυπέλλου να «αρπάξει» το τρόπαιο από τους «πράσινους». Την πρώτη φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες σε τελικό ήταν το 1979, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στη νίκη με 79-72. Στη δεύτερη συνάντησή τους, το 1983 στη Γλυφάδα, το σκηνικό επαναλήφθηκε, με τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν και πάλι τη νίκη με 72-62, ενώ στην τρίτη στο ΣΕΦ το 1986, τρίτωσε το... κακό για τον Ολυμπιακό (88-78). Πέρυσι, και μετά από 22 χρόνια οι «αιώνιοι» συναντήθηκαν και πάλι με τον Παναθηναϊκό να φτάνει, μετά από ένα «χιτσκοκικό» φινάλε, στη νίκη με 81-79 και στην κατάκτηση του 11ου τίτλου του Κυπέλλου.

    Βέβαια, ο Παναθηναϊκός θα «κατέβει» στο κλειστό του Ελληνικού με τον αέρα του πολυνίκη του θεσμού και της ομάδας που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μονοπωλήσει τον τίτλο (2005, ΄06, ΄07, ΄08), ενώ έχει σημειώσει και μία νίκη επί του Ολυμπιακού στις εφετινές μεταξύ τους αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα.

    Επίσης, στο ρόστερ του υπάρχουν δύο παίκτες με ρεκόρ και εμπειρίες στο θεσμό του Κυπέλλου και πρόκειται για τον αρχηγό Φραγκίσκο Αλβέρτη, που μετρά τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς (9), καθώς πέρυσι πέρασε το ρεκόρ των Γιαννάκη και ο Γκάλη (8), και τον Κώστα Τσαρτσαρή, με τον Έλληνα διεθνή σέντερ να «κρατά» το ρεκόρ του μοναδικού παίκτη στην ιστορία του θεσμού, που για τρεις διαδοχικές χρονιές (2006, ΄07, ΄08) αναδεικνύεται MVP του τελικού.

    Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στον τελικό, όπου και θα διεκδικήσει το όγδοο τρόπαιο Κυπέλλου στην Ιστορία του. Αυτό όμως που «κρατά» είναι ότι έχει στον πάγκο του έναν προπονητή με τεράστια εμπειρία σε τελικούς κυπέλλου, όταν ήταν εν ενεργεία παίκτης, τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, αναμένεται η «μάχη» και ειδικά η στρατηγική του πάγκου, με τους δύο τεχνικούς, που είναι παγκόσμιας εμβέλειας. Εν αναμονή, λοιπόν, του τελικού της Τετάρτης, ενός τελικού που υπόσχεται δράση, αντίδραση, έντονα συναισθήματα και την πρώτη κούπα της χρονιάς...

    Επεισόδια στο Ελληνικό

    Σκηνές βίας διαδραματίστηκαν στο κλειστό του Ελληνικού ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, μία ώρα πριν το εναρκτήριο τζάμπολ του 34ου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Στις κερκίδες όπου έχουν τοποθετηθεί οι φίλαθλοι των "πρασίνων" υπήρξαν συμπλοκές ανάμεσά τους και αφού μία μικρή ομάδα των ΜΑΤ κατεύνασε τα πνεύματα, οι οπαδοί άρχισαν να σπάνε τα καθίσματα και να τα εξφενδονίζουν προς το μέρος τους με τους τελευταίους να κάνουν χρήση των γκλοπ και των ασπίδων. Μετά από περίπου 5 λεπτά, τα επεισόδια έλαβαν τέλος και οι οπαδοί επέστρεψαν στις θέσεις τους.

    ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

    Οι Λάζαρος Βορεάδης, Νίκος Ζαβλανός και Ηλίας Κορομηλάς κληρώθηκαν να διευθύνουν τον τελικό Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών στο κλειστό του Ελληνικού. Στην κληρωτίδα μπήκαν μία ώρα πριν το εναρκτήριο τζάμπολ επίσης οι Στέλιος Κουκουλεκίδης, Νίκος Πιτσίλκας, Χρυσόστομος Σχινάς και Γιώργος Τανατζής. Παρατηρητής του αγώνα είναι ο Κώστας Κορομηλάς και κομισάριος ο Αντώνης Μάνος. Ο Λάζαρος Βορεάδης ισοφαρίζει σε συμμετοχές τον Κώστα Ρήγα με 6 παρουσίες σε τελικό Κυπέλλου και βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα συμμετοχών


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 February 2009 - 21:30:26 UTC