Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χιόνι χωρίς προβλήματα
  • [02] Βραδιά Όσκαρ

  • [01] Χιόνι χωρίς προβλήματα

    Χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας σήμερα.

    Ήδη έχουν ντυθεί στα λευκά η Πάρνηθα και η Πεντέλη, καθώς χιονίζει από τα ξημερώματα. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων από το τελεφερίκ και πάνω, ενώ κλειστοί είναι οι δρόμοι από το 414 Νοσοκομείο Πεντέλης προς την Ανατολή και η λεωφόρος Διονύσου προς την Ανατολή.

    Παγετός επικρατεί από νωρίς το πρωί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών.

    Στη Θεσσαλονίκη, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται ομαλά, ενώ ανοιχτή είναι η επαρχιακή οδός από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη.

    Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του νομού Κιλκίς, αλλά και στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, με συνθήκες παγετού να επικρατούν στα βόρεια ορεινά.

    Ομαλά γίνεται η κίνηση των οχημάτων γύρω από την Έδεσσα, αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο στο όρος Βόρας (Καϊμάκτσαλαν). Ανοιχτές είναι και οι δύο οδικές προσβάσεις από τη Βέροια και τη Νάουσα, προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου.

    Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων και στο νομό Πιερίας, όπως επίσης και στο οδικό δίκτυο του νομού Σερρών.

    Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων από τη Φλώρινα προς την Καστοριά μέσω Βίγλας και Βιτσίου, αλλά και προς το Νυμφαίο.

    Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Κοζάνης και των Γρεβενών, ενώ αλυσίδες εξαιτίας του παγετού, απαιτούνται για την πρόσβαση στο χιονοδρομικό δίκτυο της Βασιλίτσας.

    Για περισσότερο από μιάμιση ώρα η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο για μπορέσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα με απομακρύνουν το χιόνι που ήταν μέσα στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

    Ειδικότερα, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν αξεπέραστες συνθήκες μεταξύ της Στυλίδας και της Σούρπης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων από το 235 χλμ στις Ράχες Φθιώτιδας μέχρι και το 265 χιλιόμετρο στη Σούρπη - Αλμυρού. Η τροχαία ακινητοποίησε τα αυτοκίνητα για να μην εγκλωβισθουν στα δύσκολα σημεία και επέτρεψε την κυκλοφορία μόνο όταν τα μηχανήματα είχαν απομακρύνει το χιόνι και είχαν ρίξει αλάτι. Ακόμη και τα ξημερώματα εντοπίζονταν τα σημαντικά προβλήματα από το 235 χλμ έως 245 χλμ στα διόδια της Πελασγίας.

    Ωστόσο όλη τη νύχτα επικράτησε πανικός κατά μήκος του εθνικού δικτύου. Στην περιοχή του Μαρτίνου από το 117 χλμ εως το 135 χλμ από νωρίς το βράδυ χιονιζε αδιάλειπτα ωστόσο όμως δόθηκε μια πραγματική μάχη και κρατήθηκε ο δρόμος ανοιχτός. Σε αρκετά σημεία του εθνικού δικτύου τα πράγματα έφτασαν σε οριακό επίπεδο κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που ανάγκασε να μετακινηθούν εκχιονιοστικά μηχανήματα που είχαν διατεθεί σε περιφερειακούς δρόμους για να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό δίκτυο.

    Σε ό,τι αφορά το περιφερειακό δίκτυο από Λαμία προς Καρπενήσι και από Λαμία προς Αμφισσα είναι απαραίτητες οι αλυσίδες κυρίως για τα μεγάλα οχήματα. Από Λαμία προς Δομοκό η κυκλοφορία γίνεται κανονικά, αφού τα μηχανήματα έχουν απομακρύνει το χιόνι και έχουν ρίξει αλάτι.

    Σε όλο το δίκτυο του νομού και ιδιαίτερα στη δυτική Φθιώτιδα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

    Σε τέσσερα σημεία του νομού Τρικάλων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, ενώ το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από 15 μέχρι 30 εκατοστά. Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Ε.Ο. Τρικάλων - Άρτας από το 22ο χιλιόμετρο έως το 75ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Πύλης - Μεσοχώρας, από το 4ο χιλιόμετρο έως το 55ο χιλιόμετρο, ενώ στο 28ο χιλιόμετρο του παραπάνω οδικού δικτύου αυτό παραμένει προσωρινά αποκλεισμένο.

    Επίσης αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο επαρχιακό δίκτυο των ορεινών δήμων Πινδέων, Αιθήκων, Καστανιάς, Κλεινοβού, Μαλακασίου, της διευρυμένης κοινότητας Νεράιδας και Ασπροποτάμου. Τέλος με απόφαση του νομάρχη Τρικάλων, κ. Ηλία Βλαχογιάννη, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια του ορεινού όγκου του νομού Τρικάλων.

    [02] Βραδιά Όσκαρ

    Τις εντυπώσεις αλλά και τα περισσότερα βραβεία κέρδισε η ταινία του Ντάνι Μπόιλ "Slumdog Millionaire" στη φετεινή απονομή των βραβείων Όσκαρ, κερδίζοντας 8 από τα χρυσά αγαλματίδια. Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας, ενώ ο βρετανός σκηνοθέτης τιμήθηκε με το Όσκαρ Καλύτερου Σκηνοθέτη.

    Ακόμη, η ταινία βραβεύτηκε με τα Όσκαρ: διασκευασμένου σεναρίου, καλλίτερης φωτογραφίας, ήχου, μοντάζ, πρωτότυπης μουσικής για τον συνθέτη Α. Ρ. Ραχμάν και τραγουδιού για το βJai Hoβ για τον Ραχμάν και τον στιχουργό Γκουλζάρ.

    Όσον αφορά τα βραβεία για τις ερμηνείες των ηθοποιών, το Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου απονεμήθηκε στον Σον Πεν, για την ερμηνεία του στην ταινία Milk, που αναφέρεται στον ομώνυμο πρώτο ανοικτά ομοφυλόφιλο πολιτικό στις ΗΠΑ. Ο 48χρονος ηθοποιός είχε τιμηθεί με Όσκαρ Αβ Ανδρικού Ρόλου και για την ταινία «Μυστικό Ποτάμι» το 2003.

    Στον αυστραλό ηθοποιό Χιθ Λέτζερ απονεμήθηκε μετά θάνατον το Όσκαρ Καλύτερου Ββ Ανδρικού Ρόλου, για την ερμηνεία του ως Τζόκερ στην ταινία «Μπάτμαν, ο μαύρος ιππότης», 13 μήνες μετά τον θάνατο του 28χρονου ηθοποιού από υπερβολική δόση φαρμάκων.

    Ακόμη, μετά το βραβείο BAFTA, η Κέτι Γουίνσλετ βραβεύτηκε και από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου με Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Σφραγισμένα Χείλη, όπου ενσαρκώνει την Χάνα Σμιτς, μία πρώην φύλακα σε γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, η οποία κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου. Η 33χρονη ηθοποιός είχε τιμηθεί με Όσκαρ Αβ Γυναικείου Ρόλου και για την ερμηνεία της στην ταινία «Τιτανικός» πριν 12 χρόνια.

    Το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου πήρε η Ισπανίδα ηθοποιός Πενέλοπε Κρουθ για την ερμηνεία της στην ταινία «Βίκι, Κριστίνα, Μπαρσελόνα» του σκηνοθέτη Γούντι Άλεν. Έγινε έτσι η πρώτη ηθοποιός από την Ισπανία που βραβεύεται με τη φημισμένη αυτή διάκριση του κινηματογραφικού χώρου.

    Εξάλλου, στην ιαπωνική ταινία «Αναχώρηση», που αποτελεί μία κατάδυση στον λιγότερο γνωστό κόσμο των επικήδειων τελετουργιών, απονεμήθηκε το Όσκαρ Καλλίτερης Ξένης Ταινίας .

    Το Όσκαρ για το Καλλίτερο Πρωτότυπο Σενάριο απονεμήθηκε στον Ντάστιν Λανς Μπλακ για την ταινία «Milk».

    Στην ταινία Wall-E των κινηματογραφικών στούντιο Disney-Pixar απονεμήθηκε το Όσκαρ Καλλίτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η Pixar κατακτά το Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων έπειτα από το περσινό βραβείο για την ταινία Ρατατούιγ, κι η τέταρτη από τη δημιουργία της συγκεκριμένης κατηγορίας το 2002.

    Από τους ηττημένους των Όσκαρ μπορεί να θεωρηθεί η ταινία "Η Απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον", οποία ήταν υποψήφια σε 13 κατηγορίες και τελικά απέσπασε μόλις τρία βραβεία: Καλλιτεχνικής διεύθυνσης, μακιγιάζ και οπτικών εφέ. Ακόμη, οι ταινίες "Αμφισβήτηση", "Φροστ/Νίξον: η αναμέτρηση", "Ο δρόμος της επανάστασης" και "Ανταλλαγή" έφυγαν από την τελετή χωρίς κάποιο χρυσό αγαλματίδιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 February 2009 - 9:30:26 UTC