Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ρευστότητα στην πραγματική οικονομία"

  • [01] "Ρευστότητα στην πραγματική οικονομία"

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει την ερχόμενη Πέμπτη στην Αίγλη Ζαππείου το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την "πράσινη ανάπτυξη".

    Προσκεκλημένοι - ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Σταύρος Δήμας, Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ και Χρήστος Ζερεφός, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν επιβεβαίωσε επίσκεψη του Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Γερμανία, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει επαφές και συναντήσεις προκειμένου να προωθήσει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

    Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου

    Απών θα είναι ουσιαστικά από τη διαδικασία της Συνόδου Κορυφής ο έλληνας πρωθυπουργός, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής.

    Και αυτό, πρόσθεσε, διότι ο κ. Καραμανλής δεν προσέρχεται στη Σύνοδο αυτή, με θέσεις για τα προβλήματα της χώρας, όπως έκαναν άλλοι πρωθυπουργοί, με επιστολές προς τους ομολόγους τους.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θεατής, καθώς δεν έχει σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, την ώρα που ο προεδρεύων του Συμβουλίου κάλεσε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών της Ενωσης για να συζητήσουν και να συντονίσουν "την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης της οικονομίας τους", κάτι που, όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, η Ελλάδα δεν διαθέτει.

    Απαντώντας εξ άλλου σε ερώτηση γιατί η Γερμανία θα πληρώσει το ευρωομόλογο το οποίο ζητεί και το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι οι πολιτικές συνοχής και η λογική ότι όλοι μαζί ξεπερνάμε τις κρίσεις, διότι όλοι μαζί υφιστάμεθα τις συνέπειές τους.

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την Ελλάδα να δοθούν κάποια αντισταθμιστικά που έχουν σχέση με εθνικά θέματα, όπως η υπόθεση των Σκοπίων, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι υπάρχει σχετική ανησυχία την οποία το ΠΑΣΟΚ συμμερίζεται και ότι είναι κάτι στο οποίο δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή έκπτωση από την ελληνική κυβέρνηση.

    Η Ελλάδα, πρόσθεσε, δεν πρέπει να πληρώσει και στις διεθνείς εξωτερικές της σχέσεις τις αδυναμίες της κυβέρνησης να χαράξει μία σοβαρή οικονομική πολιτική.

    Αναφερόμενος στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μιλάει για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά για αναπτυξιακό στίγμα στην οικονομική πολιτική. Και απαντώντας σε ερώτηση για ορισμένες από τις χθεσινές αναφορές του κ. Προβόπουλου στη Βουλή τόνισε ότι "η Τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να εκτελεί το ρόλο της, του ελέγχου του τραπεζικού συστήματος και να το κάνει σωστά".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση διότι, όπως είπε, δεν αντιλαμβάνεται ότι κάτι πρέπει να γίνει με τις τράπεζες και ότι πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για να περάσει η ρευστότητα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να περιμένει να έχει πλήρη εικόνα των ελληνικών τραπεζών, τάχθηκε κατά της χορήγησης δεύτερου πακέτου πριν διαπιστωθεί ότι έγινε σωστός χειρισμός του πρώτου και πρόσθεσε ότι οι τράπεζες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ένα μέρος του πρώτου πακέτου, χωρίς αυτό να έχει περάσει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανεργίας, τονίζοντας ότι από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα είχαμε πάνω από 12.000 απολύσεις μόνο εξ αιτίας της κρίσης.

    Και απηύθυνε ερώτημα στην κυβέρνηση γιατί δεν παρουσιάζει στους Ελληνες πολίτες ένα συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας.

    Αναφορικα με το θέμα των υψηλών αμοιβών στελεχών του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία που αφορούν στις αμοιβές υψηλόβαθμων στελεχών.

    Και αυτό, όπως τόνισε, για να συνοδευτεί από συγκεκριμένα στοιχεία η ανακοίνωση που έκανε προχθές ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Αναφορά έκανε ο κ. Παπακωνσταντινου και στα ζητήματα ασφάλειας με αφορμή τη χθεσινή επίθεση κατά της "Απογευματινής" αλλά και της κλοπής πυρομαχικών η οποία αποκαλύφθηκε.

    Ολα αυτά, τόνισε, είναι ανησυχητικά και αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης ούτε για την ασφάλεια.

    Απαντώντας εξ άλλου σε ερώτηση γιατί, κατά το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει σχέδιο εξόδου από την κρίση, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι εγκλωβισμένη στη λογική ότι τη λύση θα δώσει η αγορά και ότι μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση με έναν απλό περιορισμό των δαπανών.

    Και πρόσθεσε ότι από την κρίση δεν μπορεί να βγει μία οικονομία με περιοριστικά μέτρα.

    Σχετικά με τη ζημιά των ασφαλιστικών ταμείων για την οποία ρωτήθηκε, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις περιουσίες των ταμείων, η οποία έχει σχέση και με τη διεθνή κρίση αλλά οπωσδήποτε και με την διαχείριση που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

    Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, παρ΄ότι έχει ανακοινώσει τρόπους βελτίωσης της διαχείρισης δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως και εξέφρασε τον φόβο ότι δεν πρόκειται και στο μέλλον να κάνει κάτι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 February 2009 - 15:30:14 UTC