Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογείται σήμερα ο 26χρονος
  • [02] Διάσκεψη για επαναπατρισμό αρχαίων
  • [03] Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
  • [04] Πρώτη στις εξαγωγές η Κίνα
  • [05] Νέες έρευνες για τη νοημοσύνη των δελφινιών
  • [06] Βαρυχειμωνιά στην Ευρώπη
  • [07] Χάθηκαν 132 το 2009

  • [01] Απολογείται σήμερα ο 26χρονος

    Στον ανακριτή αναμένεται να απολογηθεί σήμερα, ο 26χρονος νεαρός που συνελήφθη την Τρίτη το απόγευμα, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Ο νεαρός οδηγήθηκε αργά το βράδυ ενώπιον του κ. Μπαλτά για να λάβει προθεσμία ώστε να προετοιμάσει την απολογία του.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας αποτυπώματα του 26χρονου εντοπίστηκαν σε κινητά αντικείμενα στο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, στο οποίο πήγαιναν μέλη της οργάνωσης.

    Ο Εφέτης Ανακριτής της υπόθεσης, Πρόεδρος Εφετών, Δημήτρης Φλέγκας απεβίωσε από έμφραγμα του μυοκαρδίου στις 30 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 55 ετών.

    Ο εκλειπών δικαστικός λειτουργός, ορίστηκε στις 12 Νοεμβρίου από την Ολομέλεια Εφετών να χειριστεί την δικογραφία για την τρομοκρατική οργάνωση με αναπληρωτή του τον κ. Μπαλτά.

    [02] Διάσκεψη για επαναπατρισμό αρχαίων

    Η Αίγυπτος θα οργανώσει τον Απρίλιο μία διάσκεψη των χωρών που διεκδικούν τον επαναπατρισμό των αρχαιοτήτων τους που έχουν κλαπεί και εκτίθενται σε διάφορα μουσεία του κόσμου, ανακοίνωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων (CSA).

    "Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει τον Απρίλιο μια διεθνή διάσκεψη χωρών με αρχαίο πολιτισμό, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του επαναπατρισμού αρχαιοτήτων που έχουν κλαπεί", αναφέρει το CSA στην ανακοίνωσή του.

    Τριάντα χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, το Μεξικό, το Περού, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Καμπότζη και η Κίνα, θα μετάσχουν στη διάσκεψη αυτή η οποία θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, διευκρίνισε ο επικεφαλής του συμβουλίου Ζάχι Χάουας, ο οποίος έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητά του την επιστροφή των ξενητεμένων αρχαιοτήτων στη χώρα.

    "Οι υπεύθυνοι των χωρών αυτών θα συζητήσουν μία συλλογική δράση σε διεθνές επίπεδο για να εντείνουν τις προσπάθειες επαναπατρισμού αρχαιοτήτων που έχουν κλαπεί (...) και εκτίθενται σε ορισμένα μουσεία του κόσμου και σε οίκους προς πώλησιν", τόνισε ο Χάουας.

    Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η διάσκεψη θα πρέπει να επεξεργασθεί "ακριβείς προτάσεις" και να καταρτίσει μία λίστα των αρχαιοτήτων που διεκδικεί η κάθε χώρα.

    Παράλληλα θα εξετάσει τη διεθνή νομοθεσία που διέπει το θέμα προκειμένου να την επανεκτιμήσει και να "προστατεύσει τα δικαιώματα αυτών των χωρών όσον αφορά την επανάκτηση της πολιτιστικής και αρχαιολογικής περιουσίας τους".

    [03] Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

    Αυτοκινητοπομπή με διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια που αποτελείται από σχεδόν 140 φορτηγά και αυτοκίνητα εισήλθε στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τρόφιμα, ιατρικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης από την Ευρώπη, τις αραβικές χώρες και την Τουρκία, εισήλθε στον παλαιστινιακό θύλακα που τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό, μέσω της μεθοριακής πόλης της Ράφας.

    "Ήρθαμε από 17 χώρες. Ταξιδεύαμε επί τουλάχιστον ένα μήνα για να φθάσουμε εδώ. Και για ποιό λόγο; Γιατί νιώθουμε περήφανοι που βρισκόμαστε στην Παλαιστίνη", δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής βρετανός βουλευτής Τζορτζ Γκάλογουεϊ, μόλις έφθασε στην πόλη της Γάζας.

    "Απευθύνω έκκληση στον αραβικό κόσμο από το Μαρόκο ως το Μπαχρέιν να υποστηρίξει και να προασπίσει την Παλαιστίνη", τόνισε.

    Η αυτοκινητοπομπή που είχε ακινητοποιηθεί αρκετές ημέρες στην Ιορδανία, έφθασε τη Δευτέρα στην αιγυπτιακή πόλη Αλ Αρίς στη χερσόνησο του Σινά, αφού είχε διασχίσει τη Συρία.

    Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε αιγύπτιους αστυνομικούς και σε μέλη της οχηματοπομπής.

    Τα μέλη της αυτοκινητοπομπής διαμαρτύρονταν για την απόφαση της Αιγύπτου να προωθηθεί μέρος των οχημάτων τους μέσω Ισραήλ πριν από την είσοδό τους στη Γάζα. Η απόφαση δεν έγινε δεκτή από τον Γκάλογουεϊ και τα μέλη της αποστολής. Στο τέλος επετεύχθη μια συμφωνία με τις αιγυπτιακές αρχές, οι οποίες απαγόρευσαν μόνο τη διέλευση των ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια.

    Πενήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής και ιατρικές πηγές.

    Η ηρεμία επανήλθε αργότερα στην πόλη Αλ Αρίς και η αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε προς τη Γάζα.

    Παράλληλα νέες ταραχές ξέσπασαν σήμερα στα αιγυπτιακά σύνορα, όταν ένας αιγύπτιος αστυνομικός, ηλικίας 21 ετών, σκοτώθηκε από πυρά Παλαιστινίων που προήλθαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

    Οι αιγυπτιακές δυνάμεις πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιους στη διάρκεια εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που ξέσπασαν κατά της ανέγερσης υπόγειου ατσάλινου τείχους το οποίο κατασκευάζει η Αίγυπτος για να σταματήσει τη λαθραία διακίνηση μέσω σηράγγων. Οι στρατιώτες έκαναν χρήση πυροβόλων όπλων όταν παλαιστίνιοι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον τους.

    [04] Πρώτη στις εξαγωγές η Κίνα

    Η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία και καταλαμβάνει πλέον την πρώτη θέση στον κατάλογο των εξαγωγέων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η υπηρεσία των τελωνείων της Κίνας.

    Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι Κινεζικές εξαγωγές από τον Ιανουάριο ως το Νοέμβριο του 2009 έφθασαν το 1,07 τρισεκατομμύριο δολάρια, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

    Ειδικοί ανέφεραν ότι οι Κινεζικές εξαγωγές ξεπέρασαν εκείνες της Γερμανίας τον Οκτώβριο.

    "Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2009 η Κίνα έγινε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας με μικρή διαφορά", δήλωσε ο Μπεν Σιμπφεντόρφερ της Royal Bank of Scotland.

    Το 2007, η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία και κατέστη η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Η Ασιατική χώρα προβλέπεται να ξεπεράσει την Ιαπωνία εφέτος, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση διεθνώς, πίσω από τις ΗΠΑ.

    Μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου πέρυσι η Κίνα εξήγαγε αγαθά αξίας 957 δις δολαρίων, ξεπερνώντας τη Γερμανία, που εξήγαγε αγαθά 917 δις δολαρίων, ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, η οποία επικαλέστηκε στοιχεία της εταιρίας Global Trade Information Services, με έδρα τη Γενεύη.

    [05] Νέες έρευνες για τη νοημοσύνη των δελφινιών

    Τα δελφίνια χαρακτηρίστηκαν τα δεύτερα πιο έξυπνα πλάσματα στον πλανήτη μετά τους ανθρώπους και ορισμένοι επιστήμονες διατυπώνουν πλέον την τολμηρή πρόταση ότι τα συμπαθή θηλαστικά της θάλασσας είναι τόσο ικανά που πρέπει να αντιμετωπίζονται πια ως "μη ανθρώπινα πρόσωπα".

    Οι μέχρι τώρα έρευνες πάνω στη συμπεριφορά των δελφινιών έχουν δείξει ότι αυτή είναι παρόμοια με την ανθρώπινη, όσον αφορά ιδίως την επικοινωνία, και υπέρτερη γενικά των χιμπατζήδων. Το συμπέρασμα αυτό υποστηρίζεται και από την ανατομική έρευνα που δείχνει ότι ο εγκέφαλος του δελφινιού έχει πολλά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την ανώτερη νοημοσύνη.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, όπως αναφέρουν οι «Τάιμς του Λονδίνου», είναι ηθικά απαράδεκτο να κρατούνται τόσο έξυπνα πλάσματα φυλακισμένα σε ενυδρεία ψυχαγωγικών πάρκων ή να φονεύονται σκοπίμως για τροφή ή κατά λάθος από τους ψαράδες.

    «Πολλοί εγκέφαλοι δελφινιών είναι μεγαλύτεροι από τους δικούς μας και, αναλογικά με το μέγεθος του σώματός τους, έρχονται δεύτεροι μετά τους ανθρώπινους εγκεφάλους», δήλωσε η ζωολόγος Λόρι Μαρίνο του πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα των ΗΠΑ. Η αμερικανίδα ερευνήτρια έχει μέσω μαγνητικών τομογραφιών «χαρτογραφήσει» τους εγκεφάλους των δελφινιών και τους έχει συγκρίνει με αυτούς των άλλων πρωτευόντων (ανθρώπων και πιθήκων), αποκαλύπτοντας ότι τα δελφίνια έχουν εντυπωσιακά μεγάλη αναλογία νεοφλοιού, του εξελικτικά πιο σύγχρονου και προχωρημένου τμήματος του εγκεφάλου, στο οποίο εδράζονται οι ανώτερες νοητικές λειτουργίες. «Η νευροανατομία υποδηλώνει μια ψυχολογική συνέχεια ανάμεσα στους ανθρώπους και τα δελφίνια, πράγμα που δεν μπορεί παρά να έχει σημαντικές συνέπειες για την ηθική των σχέσεων ανθρώπων-δελφινιών», πρόσθεσε.

    Εδώ και χρόνια τα δελφίνια είχαν θεωρηθεί τα εξυπνότερα ζώα μετά τον άνθρωπο, όμως ορισμένοι επιστήμονες πρόσφατα τα υποβίβασαν κάτω από τους χιμπατζήδες, καθώς μερικές έρευνες έδειξαν ότι οι εξυπνότεροι πίθηκοι μπορούν να φτάσουν τη νοημοσύνη τρίχρονων παιδιών. Πιο πρόσφατα όμως, νέες συμπεριφορικές μελέτες ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι τα δελφίνια ξεπερνάνε τους χιμπατζήδες σε εξυπνάδα και μάλιστα υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά τα δελφίνια έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες, ισχυρή αίσθηση του εαυτού τους, ενώ μπορούν να σκεφτούν ακόμα και για το μέλλον. Επιπλέον, αποδείχτηκε ότι το ένα δελφίνι μαθαίνει από το άλλο νέες μορφές συμπεριφοράς, ένα σημείο-κλειδί για την εμφάνιση «πολιτισμού».

    Η Νταϊάνα Ράις, καθηγήτρια ψυχολογίας του κολεγίου Χάντερ του πανεπιστημίου της Ν.Υόρκης, έδειξε ότι τα δελφίνια μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να τον χρησιμοποιήσουν για να δουν διάφορα μέρη του σώματός τους. Επίσης αποκάλυψε ότι τα δελφίνια μπορούν να μάθουν μια συμβολική γλώσσα.

    Άλλες έρευνες έδειξαν ότι τα δελφίνια μπορούν να λύσουν δύσκολα προβλήματα, ενώ όσα ζουν ελεύθερα στη θάλασσα, μπορούν να συνεργαστούν με τρόπους που υποδηλώνουν πολύπλοκες κοινωνικές δομές και υψηλού επιπέδου συναισθηματικές αντιδράσεις.

    Οι Μαρίνο και Ράις θα παρουσιάσουν τα νέα ευρήματά τους σε μια επιστημονική συνδιάσκεψη στην Καλιφόρνια τον επόμενο μήνα και αναμένεται να καλέσουν την επιστημονική κοινότητα να αναγνωρίσει ως ανήθικη την κακομεταχείριση των δελφινιών. Στη συνδιάσκεψη θα συμμετάσχει και ο Τόμας Γουάιτ, καθηγητής ηθικής στο πανεπιστήμιο Λογιόλα του Λος Άντζελες, που έχει ήδη σε επιστημονικές εργασίες του υποστηρίξει ότι τα δελφίνια πρέπει να έχουν δικαιώματα και ο οποίος δήλωσε ότι «μετά και τις νέες επιστημονικές έρευνες, τα δελφίνια πρέπει να θεωρηθούν ως μη ανθρώπινα πρόσωπα, που δικαιούνται να έχουν την ηθική υπόσταση ατόμων».

    Κείμενο: Π. Δρακόπουλος

    [06] Βαρυχειμωνιά στην Ευρώπη

    Οι περισσότεροι δρόμοι της Ευρώπης είναι παγωμένοι ενώ καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε ορισμένα αεροδρόμια προκειμένου να καθαριστούν οι διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης.

    Δύο έφηβοι έχασαν την ζωή τους στο Βέλγιο όταν ο θετός πατέρας τους έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του σε ένα παγωμένο δρόμο αργά χθες,ανακοινώθηκε από την αστυνομία.Το αυτοκίνητο έπεσε σε ποτάμι κοντά στη Λιέγη με αποτέλεσμα να πνιγούν μία 17 χρονη και ο 18χρονος αδελφός της.Ο θετός πατέρας τους κατόρθωσε να βγεί από τα παγωμένα νερά και νοσηλεύεται με σοκ.

    Στην Γερμανία, 30 μαθητές κατόρθωσαν να σωθούν όταν το σχολικό τους λεωφορείο γλίστρησε και ακινητοποιήθηκε σε μία ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση.Ο οδηγός βοήθησε τα παιδιά να βγουν από το αυτοκίνητο και όταν η επιβατική αμαξοστοιχία το παρέσυρε κοντά στο μικρή πόλη Κρέπελιν(βόρεια),δεν βρισκόταν κανένας μέσα.

    Στην βόρεια Ιταλία και στην περιοχή των Δολομιτών η θερμοκρασία έπεσε στους μείον 17 βαθμούς. Δύο άτομα έχασαν την ζωή τους σε αυτοκινητόδρομο βόρεια της Γένοβας όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

    Στην Δανία,σε ετοιμότητα βρίσκεται ένα παγοθραυστικό για να διατηρήσει ανοικτή την θαλάσσια συγκοινωνία στη βόρεια Γιούτλαντ σε περίπτωση που συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.Η χώρα διαθέτει τρία παγοθραυστικά που δεν έχει ενεργοποιήσει μετά από τον έντονο χειμώνα 1995-96.

    Η μετεωρολογική υπηρεσία της Σουηδίας πρόβλεψε ότι στην δυτική επαρχία Νταλάρμα το θερμόμετρο μπορεί να πέσει στους μείον 44 βαθμούς Κελσίου αύριο το βράδυ.

    Στην Σόφια σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους μετά τις έντονες χιονοπτώσεις,ενώ το αεροδρόμιο της Σόφιας έκλεισε για λίγο με αποτέλεσμα οι πτήσεις από Αθήνα και Κωνσταντινούπολη να μην πραγματοποιηθούν.

    Στην βορειοδυτική Ισπανία οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολίσθηση με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό ενός τρένου κοντά στην Ποντεβέντρα.Ο μηχανοδηγός τραυματίστηκε.Βροχές αναμένονται σε όλη την χώρα.

    Στη Πολωνία οι νεκροί από το ψύχος,οι περισσότεροι άστεγοι,έφθασαν τους 71 από την αρχή Δεκεμβρίου.

    Το δριμύ ψύχος και οι ισχυρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν χάος στο συγκοινωνιακό δίκτυο της Βρετανίας με αποτέλεσμα να κλείσουν αεροδρόμια και να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων.

    Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η θερμοκρασία έπεσε στους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε κάποιες περιοχές το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει μέχρι και 25 εκατοστά καθώς το κύμα κακοκαιρίας μετακινείται νότια.

    Προειδοποίηση για πυκνή χιονόπτωση και πάγο στο οδόστρωμα έχει εκδοθεί για τη Σκοτία και τη βόρεια, κεντρική και δυτική Αγγλία.

    Οι μοτοσυκλετιστές κλήθηκαν να προσέχουν στις μετακινήσεις τους και η Υπηρεσία Αυτοκινητοδρόμων ανακοίνωσε ότι στις περιοχές υψηλού κινδύνου "συνεχίζεται η κάλυψη του οδοστρώματος με αλάτι".

    Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου μετά από έναν από τους ψυχρότερους Δεκεμβρίους που έχουν ποτέ καταγραφεί.

    [07] Χάθηκαν 132 το 2009

    Στη διάρκεια του 2009 έχασαν τη ζωή τους 132 δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ανακοινώθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ασφάλεια της Δημοσιογραφίας (INSI).

    Οι Φιλιππίνες, το Μεξικό, η Σομαλία και η Ρωσία ήταν τον χρόνο που πέρασε οι πιο επικίνδυνες χώρες για τη δημοσιογραφία η οποία, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, συνεχίζει να είναι στο στόχαστρο διότι "τολμά να ανάψει ένα φως στις πιο σκοτεινές γωνιές των κοινωνιών".

    Οπως επισημαίνει η διεθνής οργάνωση που εδρεύει στις Βρυξέλλες, από τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης που πλήρωσαν με το ακριβότερο τίμημα την εκτέλεση των καθηκόντων τους, μόνον τρεις ήσαν αλλοδαποί, ενώ οι υπόλοιποι ήσαν τοπικοί δημοσιογράφοι που κάλυπταν επικίνδυνες υποθέσεις σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά στις χώρες τους.

    "Οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να πεθαίνουν διότι τολμούν να ανάψουν ένα φως στις πιο σκοτεινές γωνιές των κοινωνιών. Αυτό είναι το συγκλονιστικό τίμημα που πληρώνουμε για τις πληροφορίες μας", τονίζει ο διευθυντής του INSI Ρόντνεϊ Πίντερ στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στη Γενεύη με την ετήσια έκθεση της οργάνωσης.

    "Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση θα συνεχίζεται, όσο οι φονιάδες των δημοσιογράφων κυκλοφορούν ελεύθεροι", προσθέτει, επισημαίνοντας ότι ελάχιστοι από τους δράστες οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.

    Σημειώνει ακόμα ότι ο συνολικός απολογισμός του 2009, που διογκώθηκε με τον θάνατο 31 δημοσιογράφων στη μαζική σφαγή 57 ανθρώπων με πολιτικά κίνητρα στις νότιες Φιλιππίνες το Νοέμβριο, είναι βαρύτερος κατά 22 νεκρούς σε σχέση με τον απολογισμό του 2008.

    Ενα αισιόδοξο στοιχείο που περιλαμβάνει η έκθεση είναι ότι ο αριθμός των νεκρών δημοσιογράφων στο Ιράκ ανήλθε πέρυσι σε πέντε και είναι μακράν ο μικρότερος που σημειώθηκε στη χώρα από την αμερικανική εισβολή.

    "Επί πέντε χρόνια μετά το 2003 ήταν η πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου για τα μέσα, αλλά τώρα οι δημοσιογράφοι ευνοούνται από τη γενικότερη ελάττωση της βίας στη χώρα αυτή", επισημαίνει ο Πίντερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 January 2010 - 7:30:24 UTC