Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από το 2011 η αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για μητέρες ανηλίκων
  • [02] Προφυλακιστέος ο ένας αστυνομικός
  • [03] Σήμερα η απολογία του 26χρονου
  • [04] Βαρυχειμωνιά στην Ευρώπη
  • [05] Ανακαλύφθηκαν οι αρχαιότερες πατημασιές τετράποδων στη Γη
  • [06] Ευρεία σύσκεψη
  • [07] Σε διαβούλευση οι προτάσεις
  • [08] Ανέλαβε την ευθύνη

  • [01] Από το 2011 η αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για μητέρες ανηλίκων

    Τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, προτείνει την μετάθεση κατά ένα χρόνο, (από 1/1/2011) της σταδιακής αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τις μητέρες ανηλίκων παιδιών, «προκειμένου το θέμα να εξετασθεί σε όλες του τις παραμέτρους».

    Υπενθυμίζεται πως η ισχύουσα μέχρι στιγμής πρόβλεψη, αύξανε σταδιακά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από το 50ο έτος στο 55ο, για την συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων, από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

    [02] Προφυλακιστέος ο ένας αστυνομικός

    Προφυλακιστέος κρίθηκε, με την σύμφωνο γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα, ο ένας από τους πέντε αστυνομικούς που κατηγορούνται στην υπόθεση κακοποίησης 30χρονου Χιλιανού κρατούμενου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

    Μετά από μαραθώνιες απολογίες ενώπιον της 2ης Τακτικής Ανακρίτριας, των τριών αστυνομικών που είχαν λάβει προθεσμία για σήμερα, κρίθηκε προφυλακιστέος ένας 28χρονος ειδικός φρουρός, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εμφάνισης στο ανακριτικό γραφείο μία φορά τον μήνα, δύο συνάδελφοι του. Δύο ακόμη κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με όρους από την Δευτέρα που απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας.

    Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν τα αδικήματα του βασανισμού και της κατάχρησης εξουσίας που βαρύνουν τους δύο αστυνομικούς οι οποίοι φέρονται να ξυλοκόπησαν άγρια τον κρατούμενο και για απλή συνέργεια στις πράξεις αυτές που στρέφονται εναντίον των υπολοίπων τριών αστυνομικών.

    Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι αρνούνται ότι κακοποίησαν τον 30χρονο αλλοδαπό.

    [03] Σήμερα η απολογία του 26χρονου

    Προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι ζήτησε κι έλαβε από τον αναπληρωτή εφέτη ανακριτή κ.Μπαλτά ο 26χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία πυρήνων φωτιάς".

    Σύμφωνα με τη δικηγόρο του κ.Αντωνία Λεγάκη ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κάλεσε στο γραφείο του τη μητέρα του νεαρού και της είπε ότι η υπηρεσία γνωρίζει πως ο νεαρός δεν έχει ανάμειξη ωστόσο ήταν υποχρεωμένη να προβεί σε σύλληψη αφού εντόπισε δακτυλικά του αποτυπώματα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του σπιτιού στο Χαλάνδρι που φέρεται να χρησιμοποιούσαν μέλη της οργάνωσης.

    Σύμφωνα με τη δικηγόρο ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας διευκρινίσε ότι αν ο νεαρός μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης είχε αναφέρει ότι επισκέφθηκε το σπίτι για να εγκαταστήσει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή δεν θα χρειαζόταν να έχει προβεί η αστυνομία σε σύλληψη.

    Στις 5 Φεβρουαρίου αναμένεται να συνέλθει η ολομέλεια εφετών προκειμένου να ορίσει νέο εφέτη ανακριτή που θα αναλάβει το χειρισμό της υπόθεσης στη θέση του προέδρου Εφετών Δημήτρη Φλέγκα που είχε οριστεί και απεβίωσε μετά από έμφραγμα στις 30 Δεκεμβρίου.

    [04] Βαρυχειμωνιά στην Ευρώπη

    Σε κλοιό χιονιού η βόρεια Ευρώπη με την σφοδρή κακοκαιρία να προκαλεί χάος στις αεροπορικές μετακινήσεις. Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σε Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία και Ιρλανδία. Δέκα άστεγοι νεκροί από το κρύο στη Γερμανία...

    Η κακοκαιρία που πλήττει τη Βρετανία αυτή την εβδομάδα επιδεινώθηκε, ενώ οι ισχυρές χιονοπτώσεις προκαλούν έντονα προβλήματα στο οδικό, σιδηροδρομικό και αεροπορικό δίκτυο της χώρας.

    Ο υδράργυρος έπεσε στους -17 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Οξφόρδης, -15 στο Μάντσεστερ, ενώ στη Γλασκόβη άγγιξε τους -9 βαθμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

    Οι αεροπορικές εταιρείες British Airways και Easyjet ακύρωσαν δεκάδες πτήσεις τους, παρά το γεγονός ότι τα αεροδρόμια παρέμειναν ανοιχτά. Οι αρχές προειδοποιούν τους οδηγούς να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς οι δρόμοι είναι καλυμμένοι από πάγο.

    Εκατοντάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ χιλιάδες σπίτια στο Σάσεξ, το Κεντ και το Σάρεϊ της νότιας Αγγλίας έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης.

    [05] Ανακαλύφθηκαν οι αρχαιότερες πατημασιές τετράποδων στη Γη

    Οι πρώτοι τετράποδοι πρόγονοι των σύγχρονων θηλαστικών, ερπετών και πουλιών εξήλθαν από τα ύδατα των θαλασσών και πρωτοπερπάτησαν στη Γη εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα από ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες. Αυτό δείχνουν τα αρχαιότερα ίχνη από απολιθωμένες πατημασιές ενός αινιγματικού -εξαφανισμένου προ πολλού- τετράποδου, οι οποίες ανακαλύφθηκαν στην Πολωνία και χρονολογούνται πριν 397 εκατ. χρόνια.

    Σύμφωνα με τους πολωνούς και σουηδούς ερευνητές, το εύρημα πρέπει να οδηγήσει σε αναθεώρηση των δεδομένων για μια κρίσιμη περίοδο στην εξελικτική ιστορία του πλανήτη μας, όταν τα πρώτα τετράποδα σπονδυλωτά, προερχόμενα από τις θάλασσες, «μετέτρεψαν» τα πτερύγιά τους σε πόδια, περπάτησαν στη Γη και σταδιακά έγιναν δεινόσαυροι, θηλαστικά και, τελικά, άνθρωποι.

    Το ενδιάμεσο στάδιο, σύμφωνα με την έως τώρα κυρίαρχη θεωρία, ήταν ψάρια με κεφάλι και σώμα τετράποδου, τα οποία όμως είχαν ακόμα τα πτερύγιά τους αντί για χέρια και πόδια. Το πιο διάσημο «ενδιάμεσο πλάσμα» ήταν το Τικτααλίκ, ένα μεγάλο ψάρι του ρηχού νερού, απολίθωμα του οποίου έχει βρεθεί το 2006 σε ένα νησί του αρκτικού Καναδά, 1.000 χλμ. νοτιότερα του βόρειου Πόλου και το οποίο έζησε πριν 375 εκατ. χρόνια.

    Σύμφωνα με την παλαιοντολόγο Τζένι Κλακ, η νέα ανακάλυψη «ανατρέπει όλη την ιστορία για την έξοδο (σ.σ. των ζώων) από το νερό». Οι πατημασιές «χεριών» και «ποδιών», πλάτους έως 26 εκατοστών (άρα το τετράποδο πρέπει να είχε μήκος περίπου δυόμιση μέτρων), που παρουσιάζονται σε σχετική εργασία στο περιοδικό Nature, υπό την Περ Άλμπεργκ του σουηδικού πανεπιστημίου της Ουψάλα, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, βρέθηκαν σε ένα εγκαταλειμμένο λατομείο στη νοτιοανατολική Πολωνία, από ερευνητές του πανεπιστημίου της Βαρσοβίας και η χρονολόγησή τους έγινε με βάση την ηλικία των πετρωμάτων που τα περιέβαλαν και τα οποία ανάγονται στη Μέση Δεβόνιο περίοδο.

    Μέχρι σήμερα τα αρχαιότερα ίχνη βαδίσματος τετράποδων στη Γη ήσαν ηλικίας 385 εκατ. ετών, αλλά η νέα ανακάλυψη παραπέμπει σε αρκετά εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα. Αν και μερικά από τα ίχνη είχαν πιθανώς γίνει σε ρηχά νερά με λασπωμένο βυθό, είναι σαφές από το καθαρό σχήμα των δαχτύλων των ποδιών και από την φύση των γεωλογικών ιζημάτων ότι οι πρόγονοι εκείνοι των σημερινών ζώων περνούσαν ένα μέρος της ζωής τους και στην ξηρά. Πολλά από τα αποτυπώματα είναι πολύ καθαρά για να έχουν γίνει κάτω από το νερό. Δεν βρέθηκε ίχνος από σύρσιμο του σώματος, άρα το τετράποδο (πιθανώς σε σχήμα σημερινού κροκόδειλου) πρέπει να έπλεε στο νερό και ταυτόχρονα να περπατούσε στο λασπώδη βυθό, όταν βρισκόταν μέσα στο ρηχό νερό.

    Το εύρημα επίσης ανατρέπει την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι τα τετράποδα αποίκισαν την ξηρά προερχόμενα από τοποθεσίες του γλυκού νερού, όπως λίμνες και κοίτες ή δέλτα ποταμών. Αντίθετα, ενισχύεται πλέον η θεωρία ότι τα πρώτα αμφίβια ζώα προήλθαν από παραθαλάσσιες τοποθεσίες αλμυρού νερού, όπως οι κοραλλιογενείς λιμνοθάλασσες.

    Πάντως οι επιστήμονες παραμένουν επιφυλακτικοί, αν δεν δουν πρώτα απολιθώματα των ίδιων των ζώων, στο να βγάλουν οριστικά συμπεράσματα, όσον αφορά το πώς, πότε και που τα πρώτα σπονδυλωτά άρχισαν να «κατακτούν» τον πλανήτη μας, μετατρεπόμενα από ψάρια σε ζώα. Σύμφωνα με μια θεωρία, τα πρώτα τετράποδα βγήκαν στη στεριά για να εναποθέσουν εκεί τα αυγά τους, ώστε να είναι πιο ασφαλή από την θάλασσα που έβριθε τότε από κινδύνους. Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία, τα πρώτα αμφίβια ανέπτυξαν πόδια για να μπορούν να πηδάνε από τη μια λιμνούλα στην άλλη.

    Οι θεωρίες αυτές αμφισβητούνται από το νέο εύρημα, καθώς δεν θα ήταν λογικό για ένα ψάρι να αφήσει τα αυγά του σε ένα παραθαλάσσιο μέρος όπου η παλίρροια θα τα σκέπαζε, ούτε θα είχε νόημα η ανάπτυξη ποδιών σε ένα παράκτιο περιβάλλον, όπου δεν θα υπήρχαν λιμνούλες. Οι παλαιοντολόγοι συνεχίζουν να «χτενίζουν» τη νοτιοανατολική Πολωνία για ανάλογα ευρήματα, καθώς και για απολιθώματα των ίδιων των ζώων.

    Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση: http://www.nature.com/nature/journal/v463/n7277/abs/nature08623.html

    Και http://www.nature.com/nature/journal/v463/n7277/full/463040a.html

    Κείμενο: Π. Δρακόπουλος

    [06] Ευρεία σύσκεψη

    Ευρεία σύσκεψη κατά της εγκληματικότητας πραγματοποιείται σήμερα, υπό τον κ. Μ. Χρυσοχοϊδη με τη συμμετοχή της υφυπουργού Υγείας Φ. Γεννηματά, του νομάρχη Αθηναίων κ. Γ. Σγουρού και 42 δημάρχων της Αττικής.

    Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη με στόχο να θέσει ένα νέο πλαίσιο συμμετοχικής αντιμετώπισης του εγκληματικού φαινομένου και συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα πλαίσια της νέας αντεγκληματικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» και λειτουργίας των πρότυπων Αστυνομικών Τμημάτων. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα παραβατικότητας και υποβάθμισης αστικών περιοχών και θα αναζητηθούν κοινοί δίοδοι συνεργασίας σε άμεσο χρονικό ορίζοντα.

    [07] Σε διαβούλευση οι προτάσεις

    Προτάσεις του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για το θέμα της διακυβέρνησης, διαβίβασε στον πρόεδρο Χριστόφια ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, όπως δήλωσε ο ίδιος.

    Τη δήλωση επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου , ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος θα ενημερώσει τα κόμματα, που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο, αναφορικά με το περιεχόμενο αυτών των προτάσεων και θα διαβουλευθεί μαζί τους, καθώς, όπως είπε, οι προτάσεις σχετίζονται με τις εντατικές διαπραγματεύσεις, που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα. Ο κ. Στεφάνου απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το περιεχόμενο των προτάσεων.

    Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο στις προτάσεις, που από τουρκοκυπριακής πλευράς χαρακτηρίζονται ως "άνοιγμα καλής πρόθεσης", συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

    Στη νέα διοίκηση ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος θα πρέπει να εκλέγονται από τους δύο "λαούς". Οι Ε/κ θα δίνουν ψήφο στο "τουρκικό νησί" και οι Τούρκοι στο "ε/κ νησί". Δηλαδή, θα γίνεται διασταυρούμενη ψηφοφορία. Π.χ. ένας υποψήφιος, ο οποίος θα έχει πάρει το 40% των ψήφων στην "τουρκική" πλευρά, θα παίρνει και ένα ποσοστό ψήφων 10% από την ε/κ πλευρά.

    Στο νέο εταιρικό κράτος ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος θα έχουν δικαίωμα βέτο για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Το FIR του "τουρκικού" ιδρυτικού κράτους θα συμπεριλαμβάνει τον εναέριο χώρο του Βορρά και το FIR του ε/κ ιδρυτικού κράτους τον εναέριο χώρο του Νότου. Η ε/κ πλευρά είναι υπέρ του να υπάρχει στο νησί μία γραμμή FIR.

    Για την προστασία της ισορροπίας Τούρκων - Ελλήνων στο νησί θα πρέπει και οι Τούρκοι πολίτες να απολαμβάνουν τα δικαιώματα, που απολαμβάνουν και οι Έλληνες πολίτες. Ο Τούρκοι πολίτες θα πρέπει να έχουν στο νέο κράτος δικαίωμα ελεύθερης εγκατάστασης, απόκτησης ακινήτων και εργασίας.

    Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι μουν, σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε χθες με τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο συζήτησε τους επικείμενους δυο γύρους εντατικών διαπραγματεύσεων, που θα έχουν οι Κύπριοι ηγέτες αυτό το μήνα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ, «ο Γ.Γ. ενθάρρυνε τους δύο ηγέτες να διατηρήσουν τη δέσμευσή τους, επιδεικνύοντας ευελιξία και ηγετικές ικανότητες».

    Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ο Γ.Γ. του διεθνούς Οργανισμού είναι πεπεισμένος ότι επωφελείς λύσεις για όλους, σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, είναι διαθέσιμες και είναι βέβαιος ότι από κοινού οι δύο ηγέτες έχουν πολιτικό θάρρος και όραμα που απαιτούνται για την επίτευξη προόδου».

    Τέλος, σημειώνεται ότι «ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε τους δύο ηγέτες για την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και την προσωπική του».

    [08] Ανέλαβε την ευθύνη

    O Αμερικανός πρόεδρος, Μπαρακ Ομπάμα ανέλαβε την τελική ευθύνη για τα λάθη στο σύστημα ασφάλειας, που επέτρεψαν την πραγματοποίηση της απόπειρας βομβιστικής επίθεσης σε αμερικανικό αεροπλάνο την ημέρα των Χριστουγέννων και έδωσε εντολές για μεταρρυθμίσεις με στόχο να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο στο μέλλον.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα παρουσίασε τα νέα βήματα που θα γίνουν, μεταξύ των οποίων ο αυστηρότερος έλεγχος των επιβατών στα αεροδρόμια και η διεύρυνση του καταλόγου με τους ύποπτους για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

    Δείχνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα των πολιτικών ευθυνών για την αποτυχία του συστήματος, ο Ομπάμα επιχείρησε και πάλι να διαβεβαιώσει τους Αμερικανούς ότι κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διορθώσει τα προβλήματα στον χώρο της αντικατασκοπείας και να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας για να αποτραπούν άλλες επιθέσεις.

    "Ενδιαφέρομαι λιγότερο να μεταβιβάσω την ευθύνη, παρά να μάθω και να διορθώσω αυτά τα λάθη για να μας κάνω περισσότερο ασφαλείς. Τελικώς η ευθύνη είναι δική μου", δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, προσθέτοντας: "Όταν το σύστημα αποτυγχάνει, είναι δική μου ευθύνη".

    Απευθυνόμενος στους Αμερικανούς για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες με αφορμή την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε αμερικανικό αεροπλάνο, ο Ομπάμα αναφέρθηκε σε μέτρα που θα ληφθούν για να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας και να καλυφθούν τα κενά που διαπιστώνονται στο σύστημα. Μεταξύ των μέτρων είναι η ευρύτερη διασπορά των πληροφοριών από την αντικατασκοπεία, η διεύρυνση του συστήματος σαρωτών σώματος στα αεροδρόμια και η επανεξέταση του τρόπου έκδοσης αδειών επίσκεψης ξένων στις ΗΠΑ.

    Οι δηλώσεις Ομπάμα έγιναν αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ πήρε στα χέρια του λεπτομερή έκθεση για τα λάθη που διαπιστώθηκαν από τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας πριν από την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου.

    Με τη δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων της έκθεσης ο Ομπάμα επιχειρεί να δώσει διαβεβαιώσεις στην κοινή γνώμη ότι λαμβάνει τα μέτρα που απαιτούνται για να είναι ασφαλείς οι Αμερικανοί, αλλά προσπαθεί παράλληλα να ελαχιστοποιήσει την πολιτική ζημιά για την κυβέρνησή του, πριν αρχίσουν οι ακροάσεις στις επιτροπές του Κογκρέσου που θα ασχοληθούν με το θέμα.

    Οι Ρεπουμπλικανοί επιδιώκουν να σχηματίσουν την εικόνα ενός προέδρου που δεν είναι αποτελεσματικός σε θέματα εθνικής ασφάλειας, δεδομένου ότι το έτος αυτό είναι έτος εκλογών για το Κογκρέσο. "Ανησυχώ ότι η ευαισθησία του προέδρου για το σύστημα υγείας και άλλα εσωτερικά θέματα τον έχει αποτρέψει από αυτόν που θα έπρεπε να είναι ο βασικός ρόλος του : η ασφάλεια του έθνους και των πολιτών", δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Κόρνιν.

    Ένα από τα ζητήματα που έχουν έλθει στο προσκήνιο είναι ότι ο Νιγηριανός επίδοξος βομβιστής βρισκόταν σε κατάλογο της αμερικανικής αντικατασκοπείας στο οποίον περιλαμβάνονται 550.000 άτομα που είναι ύποπτα για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία, αλλά ουδέποτε το όνομά του προστέθηκε σε κατάλογο με άτομα που δεν επιτρέπεται να επιβιβαστούν σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ, παρά τις πληροφορίες που είχαν συγκεντρωθεί για το άτομό του.

    Κορυφαίος Υεμενίτης αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Νιγηριανός στρατολογήθηκε από την Αλ Κάιντα στο Λονδίνο και συναντήθηκε με ριζοσπάστη Αμερικανό μουσουλμάνο κληρικό, τον Ανουάρ αλ Αουλάκι, στην Υεμένη. Ο Ανουάρ αλ Αουλάκι συνδέεται με τον ένοπλο που κατηγορείται για τη δολοφονία 13 ανθρώπων στην στρατιωτική βάση Fort Hood, στο Τέξας, το Νοέμβριο.

    Ο Νιγηριανός που συνελήφθη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης θα προσαχθεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Ντιτρόιτ όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες που μπορεί να τον κλείσουν στη φυλακή για όλη τη ζωή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 January 2010 - 7:30:24 UTC