Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Περίοδος σημαντικών εξελίξεων"

  • [01] "Περίοδος σημαντικών εξελίξεων"

    Υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά συνεδρίασε το όργανο των τομεαρχών της ΝΔ στη Ρηγίλλης. Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι το κεντρικό μήνυμα που έδωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος είναι ότι με τη συμπλήρωση 100 ημερών από το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου εκπνέει πλέον ο χρόνος ανοχής και υπομονής του ελληνικού λαού απέναντι στη συγκεκριμένη κυβέρνηση.

    "Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα εξακολουθήσει να κάνει υπεύθυνη και συγκροτημένη αντιπολίτευση", συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σε ερώτηση αν βλέπει εξελίξεις το Μάρτιο είπε ότι δεν έγινε καμία τέτοια αναφορά και σε άλλη ερώτηση αν βλέπει νωρίτερα εκλογές, απάντησε αρνητικά. "Απλώς ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι διανύουμε χρονικό διάστημα πολύ σημαντικών εξελίξεων σε όλους τους τομείς - πολιτική, θεσμοί, οικονομία, κοινωνία, εθνικά θέματα - και κατά τούτο ζήτησε επαγρύπνηση από τους υπευθύνους στους τομείς πολιτικής της ΝΔ για ευνόητους λόγους", πρόσθεσε.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ συμπλήρωσε ότι ο κ. Σαμαράς στο πλαίσιο των καθηκόντων της λειτουργίας και αποστολής των τομεαρχών έκανε πλήρη περιγραφή του πολιτικού και επικοινωνιακού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ξεκίνησε ο καινούργιος χρόνος, αναφερόμενος στα κυρίαρχα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας τα οποία απασχολούν και τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα. Ανέφερε ότι για θέματα όπως "η οικονομία, η φοροεπιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση, το ασφαλιστικό, η διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας, το εκλογικό σύστημα, η διαφάνεια, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες και περιέγραψε το πλαίσιο της πολιτικής μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι τομεάρχες".

    Επιπρόσθετα ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε εκτεταμένη αναφορά στα θέματα μετανάστευσης ενώ μετά από σχετική ερώτηση, είπε ότι θα υπάρξει απάντηση στον κ. Λοβέρδο από το αρμόδιο τομεάρχη κ. Βρούτση.

    Συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου

    Στα μείζονα πολιτικά θέματα, της διοικητικής μεταρρύθμισης, του μεταναστευτικού, και του εκλογικού νόμου, αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου του κόμματος.

    Ο κ. Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στο θέμα του εκλογικού νόμου, ζητώντας,τα στελέχη του κόμματος να μεταφέρουν προς κάθε κατεύθυνση την ξεκάθαρη θέση της ΝΔ, η οποία είναι αντίθετη προς την πρόταση της κυβέρνησης που εισηγείται την υιοθέτηση του λεγόμενου γερμανικού μοντέλου.

    Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του, ο κ. Σαμαράς πρόβαλε το τρίπτυχο δράσης που συνίσταται σε σοβαρή, υπεύθυνη αλλά αυστηρή αντιπολίτευση, διαμόρφωση εναλλακτικής πρότασης, επένδυση στον άνθρωπο.

    "Το μήνυμα που έδωσαν σε όλους οι 800.000 νεοδημοκράτες που προσήλθαν για την εκλογή προέδρου είναι ξεκάθαρο: ανέδειξε το τεράστιο ενδιαφέρον για το μέλλον της παράταξης και απέδειξε ότι επιζητούν ρόλο στο κόμμα, καθώς επίσης ότι αξιώνουν δράσεις και πρωτοβουλίες, απαιτούν τολμηρά βήματα, είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν", τόνισε ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε πως "κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει το μήνυμα των πολιτών".

    Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε σε οργανωτικά ζητήματα και στην συγκρότηση των γραμματειών.

    Επισήμανε ότι κάθε γραμματεία οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην ανασυγκρότησή της, να οργανώσει τα επιμέρους τμήματα και τους τομείς δουλειάς, να ορίσει τακτικές συνεδριάσεις, να βάλει στόχους και χρονοδιαγράμματα.

    "Θα παρακολουθήσω προσωπικά, γιατί οφείλω να το κάνω, τη δουλειά των γραμματειών", ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι πρωτίστως κάθε γραμματεία οφείλει να αναζητεί και να αξιοποιεί νέες και φρέσκες ιδέες, μέσα και έξω από το κόμμα, καθώς επίσης να αναζητεί και να αξιοποιεί νέους ανθρώπους.

    Ο κ. Σαμαράς εξειδίκευσε λέγοντας ότι κάθε γραμματεία οφείλει να καταρτίσει πρόγραμμα άμεσων και μεσοπρόθεσμων δράσεων.

    Εθεσε επίσης τους τομείς δραστηριότητας των γραμματειών για το επόμενο διάστημα, που είναι η προετοιμασία των εσωκομματικών εκλογών, οι συνεδριάσεις των οργάνων και των οργανώσεων του κόμματος και οι πολιτικές και κοινωνικές δράσεις.

    Πρώτο μας μέλημα είναι ένα σύγχρονο, πολυσυλλεκτικό κόμμα, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε ότι κοινός στόχος είναι η ανανέωση, το άνοιγμα στην κοινωνία και η συμμετοχή.

    Τέλος ο κ.Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στη δημιουργία των νέων γραμματειών και περισσότερο στην γραμματεία σχέσεων κοινωνίας - κόμματος, η οποία αναφέρεται σε εκείνον προσωπικά προκειμένου , όπως είπε, "να κάνουμε πράξη το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία".

    Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε τις αρμοδιότητες των στελεχών και έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές της αντιπολιτευτικής τακτικής, που θα κρατήσει το κόμμα στα θέματα της επικαιρότητας, όπως είναι η οικονομία, το σχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης, κλπ.

    Για το νομοσχέδιο για τους μετανάστες

    Η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τους μετανάστες, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος και δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και πως θα ενισχύσει τον εθνικό χαρακτήρα της παιδείας, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 2 του Συντάγματος.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει βιαστικά σε μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών, χωρίς τις προϋποθέσεις που βάζουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

    "Η κυβέρνηση δεν άκουσε αυτή την έκκληση", συνέχισε ο κ. Σαμαράς και ανέφερε ότι έστειλε υπόμνημα στον υπουργό Εσωτερικών με τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

    "Στο ίδιο υπόμνημα γίνονται συγκρίσεις με τις ρυθμίσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για να φανεί καθαρά ότι η ΝΔ βρίσκεται εντός της ευρωπαϊκής λογικής,ενώ το κυβερνητικό νομοσχέδιο βρίσκεται έξω από κάθε λογική, για να εξυπηρετεί μόνο προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες", τόνισε.

    Ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε πως άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν αντιμετωπίζουν τα κύματα παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά παρ' όλα αυτά υιοθετούν αυστηρές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και την απόδοση ιθαγένειας.

    "Αντί να είμαστε πιο προσεκτικοί, κατεβαίνουμε, με το νομοσχέδιο αυτό, στο πιο χαλαρό κατώφλι απ' όλους", επισήμανε και σημείωσε ότι "πηγαίνουμε αντίθετα προς τη λογική, τους εταίρους και το συμφέρον μας".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι είναι ένα νομοσχέδιο που διευκολύνει την είσοδο μεταναστών παράνομα, ώστε να κάνουν παιδιά στην Ελλάδα και στη συνέχεια να παίρνουν τα παιδιά αυτόματα την ιθαγένεια κι έτσι να νομιμοποιούνται και οι γονείς τους.

    "Οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι "πληθυσμός". Και εκείνο που μετατρέπει το "γεωγραφικό χώρο" σε ενιαία χώρα και τον "τοπικό πληθυσμό" σε λαό, είναι η ταυτότητά του",συνέχισε, ενώ ανέφερε πως τα παιδιά των νομίμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα θα παίρνουν, με αίτησή τους, ιθαγένεια,όταν ενηλικιώνονται και εφ'όσον έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγοντας είπε ότι η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία και "δεν θέλουμε να την κάνουμε 'περίκλειστο φρούριο',αλλά και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει 'ξέφραγο αμπέλι'".

    -


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 January 2010 - 11:30:30 UTC