Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] S&P: "Καμιά χώρα δεν θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη"
  • [02] "Τι έκανε αυτή η χώρα για να της αξίζει τέτοια δυστυχία;"

  • [01] S&P: "Καμιά χώρα δεν θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη"

    Στην περίπτωση που η Ελλάδα έβγαινε από την ευρωζώνη και υιοθετούσε άλλο εθνικό νόμισμα, η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας θα υποβαθμιζόταν σε καθεστώς "junk", σύμφωνα με άρθρο του διαχειριστικού διευθυντή της Standard and Poor's κ. Μόριτς Κρέμερ που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης Boersen Zeitung.

    Ο κ. Κρέμερ εκτιμά ότι καμία χώρα δεν θα αποχωρήσει από τη ζώνη των 16, καθώς οι επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης υπερβαίνουν τα οφέλη.

    Εάν η Ελλάδα - της οποίας η πιστοληπτική ικανότητα υποβαθμίστηκε το 2009 από τρεις διεθνείς οίκους αξιολόγησης - αποχωρούσε από τη ζώνη του κοινού νομίσματος, τότε το κρατικό χρέος της θα υποβαθμιζόταν περαιτέρω.

    Στην παρούσα φάση, η S&P αξιολογεί το ελληνικό κρατικό χρέος ως BBB+ (κλιμάκιο "investment grade"). "Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Standard & Poor's, μετά από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η αξιολόγηση του χρέους της θα υποβαθμιζόταν κατά περίπου τέσσερις βαθμίδες στο κλιμάκιο 'speculative grade' (στο ΒΒ+ ή και χαμηλότερα)", υπογραμμίζει ο κ. Κρέμερ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στην περίπτωση αποχώρησης από την ευρωζώνη της Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας, οι αξιολογήσεις του κρατικού χρέους τους "θα υποβαθμίζονταν, ενδεχομένως, κατά δύο με τρεις βαθμίδες. Και αυτοί οι υπολογισμοί δεν λαμβάνουν υπόψη πιθανές σοβαρές ή πολιτικές κρίσεις".

    Ο διαχειριστικός διευθυντής της Standard and Poor's είπε επίσης ότι αν μια χώρα που αποχωρήσει από την ευρωζώνη "μετέφραζε" το δημόσιο χρέος της στο νέο εθνικό νόμισμα, αυτό θα ήταν ακόμη χειρότερο και θα οδηγούσε τη χώρα αυτή σε πτώχευση.

    Εκθεση της Moody΄s

    Η ελληνική και η πορτογαλική οικονομία ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με "αργό θάνατο", καθώς αφιερώνουν υψηλότερο ποσοστό του πλούτου τους για την αποπληρωμή εξωτερικού χρέους και οι επενδυτές ενδέχεται να απαιτήσουν πριμ για τη διακράτηση των ελληνικών και πορτογαλικών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με έκθεση για τις προοπτικές του δημόσιου χρέους στην Ευρώπη που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Moody's Investors Service.

    Όπως σημειώνει το Μπλούμπεργκ, η Moody's επισημαίνει ότι αν και οι δύο χώρες μπορούν ακόμη να αποφύγουν ένα τέτοιο σενάριο, το παράθυρο της ευκαιρίας "δεν θα είναι ανοικτό επ' αόριστον". Στην έκθεση διατυπώνεται η εκτίμηση ότι η Πορτογαλία, με αρνητική προοπτική για την αξιολόγησή της Aa2, έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της για "να αντιστρέψει αυτή την τάση", ενώ η Ελλάδα έχει "σημαντικά λιγότερο χρόνο".

    Σύμφωνα με το Μπλούμπεργκ, το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για να διακρατήσουν ελληνικά κρατικά ομόλογα αντί τα αντίστοιχα γερμανικά κρατικά ομόλογα είναι έξι φορές μεγαλύτερο από ό,τι ήταν δύο χρόνια νωρίτερα και στην περίπτωση της Πορτογαλίας η διαφορά απόδοσης των πορτογαλικών κρατικών ομολόγων σε σχέση με το δεκαετές γερμανικό κρατικό ομόλογο έχει διπλασιαστεί από το 2008 μέχρι σήμερα.

    "Αμελητέος" είναι ο κίνδυνος "ξαφνικού θανάτου" με τη μορφή κρίσης στο ισοζύγιο πληρωμών, αναφέρεται στην έκθεση της Moody's, αλλά τόσο η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία βρίσκονται αντιμέτωπες "με πίεση υποβάθμισης της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητάς τους τώρα που θα πρέπει να υλοποιήσουν πολιτικά δύσκολη δημοσιονομική εξυγίανση".

    Στην έκθεση της Moody's τονίζεται ότι η χώρα μας μαζί με την Πορτογαλία δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και τις δημοσιονομικές τους θέσεις υπό συνθήκες κρίσης καθώς πρόκειται για δύο χώρες με περιορισμένη ανταγωνιστικότητα σε διαρθρωτικό επίπεδο-γεγονός που έχει οδηγήσει σε σημαντική διόγκωση των ελλειμμάτων τρεχουσών συναλλαγών τους.

    Σύμφωνα με τη Moody's, τόσο η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία θα χάνουν τους πόρους τους με αυξανόμενο ρυθμό λόγω του ότι ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο του πλούτου που παράγεται θα πρέπει να καταβάλλεται στους πιστωτές εξωτερικού χρέους υπό τη μορφή τόκων επί του διογκούμενου χρέους.

    Παράλληλα, εκτιμάται πως οι κυβερνήσεις των δύο χωρών θα πρέπει να αυξάνουν συνεχώς τα φορολογικά βάρη προκειμένου να σταθεροποιήσουν τα έσοδά τους, καθώς το μερίδιο του ΑΕΠ που αντιστοιχεί στο κράτος συρρικνώνεται διαρκώς.

    Η Moody's θεωρεί πως η υψηλότερη φορολογία ενδέχεται να πλήξει τις επενδύσεις και κατά συνέπεια τη δυναμική της ελληνικής και πορτογαλικής οικονομίας, με αποτέλεσμα την αποδημία των πλουσιότερων και πιο ευέλικτων κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας στο εξωτερικό. Καθώς οι τακτικές «ευνοϊκής μεταχείρισης στην πατρίδα» δεν μπορούν να πείσουν ότι θα διατηρήσουν το απόθεμα εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα, οι επιπτώσεις θα είναι ακόμη πιο δριμείες, οδηγώντας σε μεγαλύτερη «αιμορραγία» της ελληνικής οικονομίας, εκτιμά η Moody's.

    «Η υποβάθμιση στο A2 της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας το Δεκέμβριο, αντικατοπτρίζει την ισχύουσα άποψή μας ότι παρότι η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τα μέτρα που πρέπει να λάβει για να "κλείσει τις μακροχρόνιες πληγές της", είναι αμφίβολο κατά πόσο επιτυχημένη θα είναι η εφαρμογή τους», σημειώνει ο διεθνής οίκος.

    -

    [02] "Τι έκανε αυτή η χώρα για να της αξίζει τέτοια δυστυχία;"

    Μοιρολόγια, τραγούδια, προσευχές: στα συντρίμμια, στην διάρκεια της νύχτας που έκρυψε τις σειρές από πτώματα, μικρές ομάδες Αϊτινών συγκεντρώνονταν για να δώσουν παρηγοριά ο ένας στον άλλον μετά το σεισμό στην μικρή χώρα της Καραϊβικής ο απολογισμός από τον οποίο ίσως φτάσει τους 100.000 νεκρούς.

    Μέσα στη νύχτα, εξαντλημένοι διασώστες έσκαβαν χωρίς σταματημό, με εργαλεία και με τα γυμνά τους χέρια, σε μια απελπισμένη κούρσα με το χρόνο για να απελευθερώσουν όσους περισσότερους μπορούν απ' όσους παγιδεύτηκαν κάτω από τόνους μπετόν στο σεισμό της Τρίτης.

    Ένα μωρό έκλαιγε --κι η φωνή του αντηχούσε μέσα στα συντρίμμια-- καθώς μια ομάδα ανδρών δούλευαν ακατάπαυστα, σιωπηλοί, προσπαθώντας να το βγάλουν. Ένας μετασεισμός τους σκόρπισε έντρομους. Εκτός από τον Ζανβέλ Αντουάν, που κράταγε το χέρι του μωρού και προσπαθούσε να το ηρεμήσει.

    Σκηνές σαν κι αυτήν επαναλαμβάνονταν στην πόλη των δύο εκατομμυρίων καθώς, σχεδόν 30 ώρες μετά το σεισμό των 7 Ρίχτερ, η ξένη βοήθεια και ο βαρύς εξοπλισμός που θα βοηθούσαν τους διασώστες ακόμα δεν έχουν φτάσει στη νήσο.

    Στα συντρίμμια των σπιτιών, οι διασώστες αντίκρισαν σκηνές φρίκης: ένα ζευγάρι νεκρό στο κρεβάτι τουΒ· μικρά κορίτσια μέσα στο χώμαΒ· καμένες σορούς μέσα σε αυτοκίνηταΒ· γυναίκες με ρούχα κομματιασμένα. Μια γυναίκα πλησίασε μια ομάδα κλαίγοντας. "Βοηθήστε με, ο άντρας μου είναι ακόμα εκεί μέσα. Σας παρακαλώ βοηθήστε με, ξέρω πως είναι ζωντανός".

    Αποπροσανατολισμένοι, παραζαλισμένοι επιζώντες γύριζαν στους δρόμους, χωρίς να ξέρουν πού να στραφούν, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους παγιδευμένους. Δεν ήταν ορατά σκαπτικά μηχανήματα, ούτε νοσοκομειακά, ούτε οχήματα της πυροσβεστικής.

    Τα νοσοκομεία, τα περισσότερα από τα οποία έχουν καταρρεύσει ή έχουν υποστεί ζημιές --εκτός από ένα-- πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με τη ροή των τραυματιών να μη σταματά. Η υδροδότηση, η ηλεκτροδότηση και τα φάρμακα δεν φθάνουν, έλεγαν γιατροί. Τα νεκροτομεία γέμισαν. "Χρειαζόμαστε βοήθεια. Το νοσοκομείο είναι γεμάτο, έχουμε ελλείψεις στα πάντα", δήλωσε μια γυναίκα σε εγχώριο ραδιοφωνικό σταθμό.

    "Τι έκανε αυτή η χώρα για να της αξίζει τέτοια δυστυχία;", μοιρολογούσε ο 80χρονος Ρόντι Μπατίστα καθισμένος σε μια καρέκλα μπροστά στα συντρίμμια του σπιτιού του. Είπε ότι δε θα πάει πουθενά ώσπου να μπορέσει να βγάλει τα πτώματα των δύο από τα παιδιά του από τα συντρίμμια.

    Ο Ρίτσαρντ Μορς, ένας αμερικανός μουσικός που ζει στην Αϊτή, έγραψε στο Twitter, ότι ο απλός κόσμος "έμεινε πολύ ψύχραιμος και προσπάθησε να βοηθήσει. . . και καθώς ο ήλιος δύει, αρχίζει το τραγούδι, η νύχτα φέρνει αβεβαιότητα. . . Ελπίζω ότι η βοήθεια θα έρθει. . . Αύριο".

    Εκτακτη ανάγκη για βοήθεια

    Οι κάτοικοι του Πορτ-ο-Πρενς πέρασαν μια δεύτερη νύκτα φρίκης, ανάμεσα σε πτώματα και ερείπια, περιμένοντας απεγνωσμένα επείγουσα βοήθεια.

    Δεκάδες χιλιάδες Αϊτινοί πέρασαν τη νύκτα στο ύπαιθρο, συγκεντρωμένοι στο Πεδίον του Άρεως, την κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας που έχει μετατραπεί σε γιγάντιο προσφυγικό καταυλισμό. Έχουν χάσει τα σπίτια τους, τη ζωή τους και τους συγγενείς τους.

    Απέναντι, τα ερείπια του προεδρικού μεγάρου και των κτιρίων των υπουργείων μαρτυρούν την κατάσταση αδυναμίας στην οποία βρίσκονται οι θεσμοί της Αϊτής.

    Πολλά μέλη της κυβέρνησης αγνοούνται και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Κέλι Μπαστιέν βρίσκεται κάτω από τα ερείπια του κτιρίου της βουλής, δήλωσε ο Ζοσλέρμ Πριβέρ, πρώην υπουργός.

    Ο σεισμός έπληξε βασικές υποδομές της Αϊτής, όπως το δίκτυο ηλεκτροδότησης, το οποίο ετέθη εκτός λειτουργίας βυθίζοντας στο σκοτάδι την πρωτεύουσα της φτωχότερης χώρας της αμερικανικής ηπείρου.

    Η σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η ισχυρότερη που πλήττει τη χώρα εδώ και δύο αιώνες, άφησε πίσω της δεκάδες χιλιάδες πτώματα, δημιουργώντας φόβους για έναν τρομακτικό απολογισμό.

    Τα πτώματα που ανασύρονται από τα ερείπια τοποθετούνται σε σειρές στο έδαφος σκεπασμένα με σεντόνια και οι επιζώντες περιφέρονται σαν χαμένοι στους δρόμους, προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν με γυμνά χέρια ανθρώπους από τα ερείπια.

    Πενήντα έως εκατό μέλη της Αποστολής Σταθεροποίησης του ΟΗΕ στην Αϊτή αγνοούνται. Ανάμεσά τους, ο επικεφαλής της αποστολής Χέντι Αναμπι και ο αναπληρωτής του, ο Λούις Κάρλος ντε Κόστα, οι οποίοι πιστεύεται ότι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια του Christopher Hotel.

    Μεταξύ των νεκρών είναι ο καθολικός αρχιεπίσκοπος του Πορτ-ο-Πρενς Σερζ Μιό, ο οποίος ανασύρθηκε από τα ερείπια του καθεδρικού ναού της πρωτεύουσας.

    Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η φυλακή της πόλης κατέρρευσε επίσης και πολλοί από τους 3.900 κρατούμενους δραπέτευσαν.

    Οι 7.000 στρατιωτικοί, 2.000 αστυνομικοί, 500 πολίτες και 1.500 μέλη του τοπικού προσωπικού της αποστολής του ΟΗΕ προσπαθούν να οργανώσουν περιπολίες και να διατηρήσουν την τάξη στην πρωτεύουσα.

    Περισσότερες από 24 ώρες μετά τον σεισμό, οι κάτοικοι του Πορτ-ο-Πρενς έχουν ανάγκη από τα πάντα.

    Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός εκτιμά ότι 3 εκατομμύρια άνθρωποι θα χρειασθούν επείγουσα βοήθεια. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν δήλωσε ότι θα χρειασθεί μεγάλη επιχείρηση αρωγής και ότι θα μεταβεί επί τόπου "μόλις είναι δυνατόν".

    "Ένα από τα ανησυχητικά πράγματα είναι ότι ορισμένοι άνθρωποι θα πεθάνουν από το κρύο, από την αφυδάτωση ή υποκύπτουν σε τραύματα τα οποία θα μπορούσαν εύκολα να αντιμετωπισθούν", δήλωσε ο Μπιλ Κλίντον, ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Αϊτή, προσθέτοντας ότι η βοήθεια θα πρέπει να επικεντρωθεί κατά τις πρώτες 10-15 ημέρες στην αντιμετώπιση των βασικών αναγκών: τρόφιμα, νερό, σκηνές και πρώτες βοήθειες.

    Ενα αεροπλάνο της εταιρείας Icelandair προσγειώθηκε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο του Πορτ-ο-Πρενς, μεταφέροντας προμήθειες, κυρίως μπουκάλια νερό. Ένα καναδικό μεταγωγικό αεροσκάφος, δύο μεταγωγικά της αμερικανικής ακτοφυλακής και ένα αμερικανικό στρατιωτικό μεταγωγικό προσγειώθηκαν επίσης, μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ταχεία και συντονισμένη αμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια στην Αϊτή. Δύο πλοία της αμερικανικής ακτοφυλακής έφθασαν χθες στο λιμάνι του Πορτ-ο-Πρενς, ενώ σήμερα αναμένεται ο κατάπλους αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς ανέβαλαν περιοδεία στον Ειρηνικό.

    Τρία γαλλικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη απογειώθηκαν σήμερα από το Φορ-ντε-Φρανς στη Μαρτινίκα, μεταφέροντας πενήντα μέλη σωστικών συνεργείων και ανθρωπιστική βοήθεια στο Πορτ-ο-Πρενς, ενώ ένα Airbus A310 απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Ιστρ.

    Σε μία μάχη με τον χρόνο για την ανεύρεση επιζώντων, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Βενεζουέλα και η Χιλή στέλνουν ομάδες διασωστών με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

    Η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού απηύθυνε έκκληση για τη συγκέντρωση του αρχικού ποσού των 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Παγκόσμια Τράπεζα δεσμεύθηκε να αποδεσμεύσει 100 εκατομμύρια δολάρια για την Αϊτή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης αναμένεται να συνδράμουν στη βοήθεια.

    Ακόμα και στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχουν δημιουργηθεί πολλά γκρουπ που έχουν στόχο να προσφέρουν βοήθεια στην Αϊτή.

    Ελληνική συμπαράσταση - Για την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αϊτής κ. Rene Preval εκφράζοντας τα ειλικρινή αισθήματα αλληλεγγύης και την αμέριστη συμπαράσταση του ιδίου και ολόκληρου του ελληνικού λαού στον πληγέντα λαό της Αϊτής από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό.

    Τη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στον λαό της Αϊτής, που δοκιμάζεται σκληρά από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε «μια από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη», εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

    Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους υπουργούς να πράξουν το παν -ο καθένας στον τομέα του- ώστε να υπάρξει άμεση ελληνική συνδρομή στην Αϊτή.

    Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα η οποία, το 1822, αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση και τόνισε ότι «οι εξελίξεις έρχονται έτσι ώστε να μας θυμίζουν ότι σε αυτόν τον κόσμο δεν ζούμε μόνοι μας».

    Στο μεταξύ, σε συνεχή επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στο Καράκας -που είναι η κοντινότερη διπλωματική αποστολή της Ελλάδας στο Πορτ' Ο Πρενς της Αϊτής- βρίσκεται η πολιτική ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Όσοι πολίτες επιθυμούν να πληροφορηθούν την τύχη των συγγενών τους, ή άλλων προσώπων, ή να δώσουν κάποια πληροφορία για Έλληνες που βρίσκονται στην Αϊτή για τουριστικούς ή εμπορικούς σκοπούς, μπορούν να καλούν στο 210-3681212, 210-3681730 και 210-3681350.

    Ήδη, όπως ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης, έχει στα χέρια του μια κατάσταση με 15 ονόματα Ελλήνων που βρίσκονται στο νησί. Με εξαίρεση τον έναν Ελληνα πολίτη, το υπουργείο Εξωτερικών, όπως είπε ο υφυπουργός, έχει επικοινωνήσει με όλους, είναι καλά στην υγεία τους και είναι ασφαλείς. Ο δέκατος πέμπτος βρίσκεται σε κρουαζιέρα και δεν είναι βέβαιο ότι ήταν στην Αϊτή την ώρα του σεισμού.

    Χθες, η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών επικοινώνησε άμεσα με διεθνείς οργανισμούς που έχουν πρόσβαση και μπορούν να βοηθήσουν, και συγκεκριμένα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς και με τη UNICEF και έχει αποστείλει οικονομική βοήθεια. Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Σπ. Κουβέλης, απορρίφθηκε ως ιδέα η απόπειρα αποστολής κατ' ευθείαν βοήθειας, καθώς η απόσταση και η κατάσταση εκεί θα καθιστούσαν άσκοπη τη συνδρομή της Ελλάδας.

    Τέλος, ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση σε όσους οργανισμούς ή εθελοντικές οργανώσεις επιθυμούν να συνδράμουν, να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Εξωτερικών για να υπάρχει συντονισμός και αποτέλεσμα.

    Ηδη, ο Δήμος Αθηναίων, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, έθεσε στη διάθεση του Προξενείου της Αϊτής και του Υπουργείο Εξωτερικών τις πρώτες ποσότητες σε ρουχισμό και φαρμακευτικό υλικό πρώτης ανάγκης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής.

    Τις ποσότητες συγκέντρωσαν και ετοίμασαν οι εθελοντές του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

    Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, σε δηλώσεις του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Αθήνας στους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή, σημειώνοντας: «Χιλιάδες συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται στην Αϊτή και οφείλουμε να προστρέξουμε σε συμπαράστασή τους».

    Η συμπαράσταση του Δήμου Αθηναίων στο λαό της Αϊτής εκφράστηκε μέσω του Προξένου της χώρας, Λεμπρέν Υβέλτ.

    -


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 January 2010 - 15:30:30 UTC