Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Δρούτσα Νταβούτογλου
  • [02] Κουβέλης για Διάσκεψη Κοπεγχάγης
  • [03] Ρεκόρ ανεργίας στην ευρωζώνη
  • [04] ΄Εκλεισαν ακόμη έξι τραπεζες στις ΗΠΑ
  • [05] Ο καλύτερος δρομέας είναι ο... ξυπόλυτος!
  • [06] Ενόψει της επανεκλογής
  • [07] Σε αδιέξοδο η συνάντηση
  • [08] "Οδυνηρά μέτρα"
  • [09] Συνδιάσκεψη του ΛΑ.Ο.Σ
  • [10] Συνεδριάζει η ΚΠΕ

  • [01] Συνάντηση Δρούτσα Νταβούτογλου

    Για "νέους ορίζοντες στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας" μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, ύστερα από συνάντηση του με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα στο περιθώριο Διεθνούς Συνεδρίου για το Αφγανιστάν, πού διοργανώθηκε στο Λονδίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους ύστερα από τη συνάντηση του με τον κ. Δρούτσα, ο κ. Νταβούτογλου είπε: "Συζητήσαμε το περιεχόμενο των επιστολών που αντάλλαξαν ο Έλληνας και ο Τούρκος πρωθυπουργός".

    Υπογραμμίζοντας την πρόσκληση που απηύθυνε στον κ. Δρούτσα να επισκεφθεί την Τουρκία, ο κ. Νταβούτογλου δεν παρέλειψε να αναφέρει τα σχέδια του πρωθυπουργού της Τουρκίας να επισκεφθεί την Ελλάδα.

    "Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις" είπε ο κ. Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες μπορούν επίσης να συνεργαστούν και σε άλλα περιφερειακά ζητήματα όπως τα Βαλκάνια, η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή.

    "Με την Τουρκία μοιραζόμαστε πολύτιμες εμπειρίες από το πρόσφατο παρελθόν και αναφέρομαι στη συνεργασία που είχαμε στη χρονική περίοδο 1999-2004", είπε κ. Δρούτσας.

    [02] Κουβέλης για Διάσκεψη Κοπεγχάγης

    Απαισιόδοξος για τα αποτελέσματα και της Διάσκεψης του Μεξικού,τον προσεχή Νοέμβριο,για την κλιματική αλλαγή, εμφανίστηκε ο υφυπουργός των Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, τονίζοντας ότι "οι προοπτικές δεν διαγράφονται ευοίωνες".

    Ο Σπύρος Κουβέλης ενημερώνοντας σχετικά τις Επιτροπές Εξωτερικών, Περιβάλλοντος και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, δήλωσε απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή, χαρακτηρίζοντάς το κατώτερο των προσδοκιών, καθώς ούτε σε δεσμευτική συμφωνία οδήγησε,ούτε γεφύρωσε το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις ανεπτυγμένες και μη χώρες.

    Ακόμα,ο κ.Κουβέλης έκανε γνωστό ότι χθες,που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία, η ΕΕ απέστειλε επιστολή προς τον εκτελεστικό διευθυντή του ΟΗΕ, στην οποία αναφέρεται ότι και τα 27 μέλη της αποδέχονται ως βάση, τις δεσμεύσεις του συμφώνου της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή, μέχρι την επόμενη Διάσκεψη του Μεξικού.

    Ταυτόχρονα, ο κ.Κουβέλης έδωσε έμφαση στην «πράσινη διπλωματία», ενώ επεσήμανε την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών της Ελλάδας σε περιφερειακό επίπεδο και με συγκεκριμένες δράσεις, με στόχο να διατηρήσει και να ενισχύσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στα Βαλκάνια, ενόψει της Διάσκεψης του Μεξικού για την κλιματική αλλαγή.

    «Η Ελλάδα πρέπει να έχει δυνατή φωνή και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε», πρόσθεσε ο κ Κουβέλης.

    «Η Διάσκεψη της Κοπεγχάγη δυστυχώς επαλήθευσε τις δικές μας επιφυλάξεις.Ήταν μια μεγάλη αποτυχία που μας πήγε πιο πίσω και από τα κεκτημένα. Οι ελπίδες μας στρέφονται βεβαίως στο Μεξικό τον Νοέμβρη, δυστυχώς όμως τα δείγματα που έχουμε από τις ανεπτυγμένες χώρες είναι αποθαρρυντικά», σχολίασε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

    «Κυρίαρχο για εμάς αίτημα,είναι οι προοδευτικές δυνάμεις,οι αριστερές δυνάμεις, να πρωτοστατήσουν το επόμενο διάστημα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες».

    «Θα είναι τεράστιο πισωγύρισμα αν αποφασίσουμε να βάλουμε το κεφάλι κάτω από την άμμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών και κατέληξε λέγοντας:

    «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην υπάρξει παγκόσμια συμφωνία όχι γιατί οι μεγάλοι δεν συμφωνούν, αλλά γιατί δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Μεγάλες εταιρίες έχουν συμφέροντα να συνεχιστεί το στάτους κβο. Όμως, κάποια στιγμή αργότερα που θα διαπιστωθούν τα καταστροφικά αποτελέσματα στη φύση αναγκαστικά θα γίνει η στροφή προς άλλες κατευθύνσεις, όπως είναι η πράσινη ανάπτυξης. Τότε εμείς πρέπει να είμαστε ήδη έτοιμοι για τη συμφωνία. Γι αυτό και επενδύουμε στη διπλωματία της πράσινης ανάπτυξης για να είναι παραμείνει πρωταγωνιστικός ο ρόλος μας στη γειτονιά μας».

    Την ανάγκη πιο ενεργού και αποφασιστικής παρουσίας της ΕΕ και την ανάληψη δικής της πρωτοβουλίας με στροφή προς την πράσινη ανάπτυξη, επεσήμανε η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση.

    [03] Ρεκόρ ανεργίας στην ευρωζώνη

    Η ανεργία στη ζώνη του Ευρώ ξεπέρασε το 10% το Δεκέμβριο του 2009, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τη θέσπιση του ευρώ πριν από ένδεκα χρόνια. Πέρσι, τέτοια εποχή, η ανεργία βρισκόταν στο 8,2%, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο ήταν στο 9,9%, σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

    Στη χειρότερη κατάσταση βρίσκεται η Ισπανία, η οποία με βάση τα στοιχεία της Eurostat, εμφανίζει ποσοστό ανεργίας 19,5% του οικονομικώς ενεργού πληθυσμού.

    Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζονται στην Ολλανδία (4%) και την Αυστρία (5,4%).

    Στο σύνολο της ΕΕ, η ανεργία ανήλθε τον Δεκέμβριο στο 9,6%, ενώ στις ΗΠΑ ήταν στο 10%.

    Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, στην ανακοίνωση της Eurostat δεν υπάρχουν στοιχεία για τον Δεκέμβριο του 2009.

    [04] ΄Εκλεισαν ακόμη έξι τραπεζες στις ΗΠΑ

    Έξι ακόμη τράπεζες στις ΗΠΑ έκλεισε χθες Παρασκευή η ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα, όπου οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης συνεχίζουν να είναι αισθητές.

    Η ομοσπονδιακή εταιρία ασφάλισης των καταθέσεων (FDIC), που επέχει ρόλο ρυθμιστικής αρχής, ανακοίνωσε ότι οι First Regional Bank (Λος Άντζελες, Καλιφόρνια), Florida Community Bank, First National Bank (Τζόρτζια), American Marine Bank (Ουάσινγκτον), Marshall Bank (Μινεσότα) και Community Bank and Trust (Τζόρτζια) πτώχευσαν. Ο αριθμός των τραπεζών που έχουν κλείσει εφέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε, έτσι, στις 15.

    Η FDIC αναμένει ότι το 2010 θα σημειωθεί η κορύφωση των πτωχεύσεων τραπεζών συνεπεία της οικονομικής κρίσης. Το 2009 έκλεισαν 140 τράπεζες, έναντι 25 το 2008 και 3 το 2007. Η ρυθμιστική αρχή προβλέπει ότι η ανάκαμψη του τομέα θα καθυστερήσει σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το συνολικό κόστος των πτωχεύσεων τραπεζών θα φθάσει τα 100 δις δολάρια την περίοδο από το 2009 έως το 2013.

    [05] Ο καλύτερος δρομέας είναι ο... ξυπόλυτος!

    Το καλύτερο παπούτσι για τρέξιμο είναι τελικά αυτό που μας χάρισε η φύση, δηλαδή το γυμνό πόδι μας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-κενυατική επιστημονική έρευνα (με ελληνική συμμετοχή και αυτή!), που για πρώτη φορά έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα, να δικαιώσει τους διάσημους ξυπόλυτους δρομείς (όπως ο αιθίοπας Αμπέμπε Μπικίλα που νίκησε με παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών αγώνων του 1960), αλλά και να βάλει σε ανησυχίες της πολυεθνικές εταιρίες αθλητικών ειδών.

    Η έρευνα, με επικεφαλής τον καθηγητή εξελικτικής βιολογίας Ντάνιελ Λίμπερμαν του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, σε συνεργασία με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και του Μόι στην Κένυα (από τα δύο τελευταία πανεπιστήμια συνεργάστηκε ο ελληνικής καταγωγής ερευνητής Γιάννης Πιτσιλαδής), η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και το BBC, διαπίστωσε ότι οι ξυπόλυτοι δρομείς έχουν λιγότερες πιθανότητες να τραυματίσουν σοβαρά τα πόδια τους, γιατί έχουν το πόδι τους, όταν τρέχουν, σε διαφορετική και καλύτερη θέση από ό,τι όταν φοράνε τα ακριβά παπούτσια τους.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι "παπουτσωμένοι" δρομείς τείνουν να ακουμπάνε το έδαφος με τις φτέρνες τους πρώτα, ενώ οι ξυπόλυτοι ακουμπάνε πρώτα το μπροστινό μέρος του πέλματος πίσω από το μεγάλο δάχτυλο, τη μέση ή τις πλευρές του πέλματος. Στην δεύτερη περίπτωση, το "χτύπημα" του ποδιού στο έδαφος είναι πιο ασφαλές και λιγότερο επικίνδυνο να προκαλέσει ζημιά στο πόδι.

    Σύμφωνα με την έρευνα, τα τρία τέταρτα των δρομέων με παπούτσια ακουμπάνε με δύναμη πρώτα τις φτέρνες τους στο δρόμο (περίπου 1.000 φορές για κάθε μίλι) και, μολονότι τα σύγχρονα αθλητικά παπούτσια βοηθάνε στην κατανομή του βάρους του ανθρώπου, δεν μπορούν να απορροφήσουν πλήρως αυτά τα συνεχή χτυπήματα, με συνέπεια το 30% έως 75% των τακτικών δρομέων κάθε χρόνο να υποφέρουν από αλλεπάλληλους τραυματισμούς.

    "Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα νομίζουν ότι το ξυπόλυτο τρέξιμο είναι επικίνδυνο και τραυματίζει το πόδι, όμως στην πραγματικότητα μπορείς να τρέξεις ξυπόλυτος στις πιο σκληρές επιφάνειες του πλανήτη χωρίς την παραμικρή δυσφορία και πόνο. Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι λίγους κάλλους για να αποφύγεις το γδάρσιμο του δέρματος στα πόδια σου", δήλωσε ο καθηγητής Λίμπερμαν.

    Συγκρίνοντας -με τη βοήθεια καμερών υψηλής ανάλυσης και τρισδιάστατης ανάλυσης- δρομείς που πάντα έτρεχαν ξυπόλυτοι, με δρομείς που πάντα φορούσαν παπούτσια και άλλους που φορούσαν, αλλά μετά τα έβγαλαν, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πρώτοι τρέχουν καλύτερα και χρησιμοποιούν τους μυς τους πιο αποτελεσματικά.

    Ο Λίμπερμαν προειδοποίησε πάντως να μην πιάσει καμία μανία τους ανθρώπους να βγάλουν ξαφνικά τα παπούτσια τους καιβ¦να πάρουν τα βουνά, αλλά συνέστησε να το κάνουν σιγά-σιγά για να συνηθίσουν οι γάμπες και τα πόδια τους κατά την μεταβατική φάση.

    Θύμισε επίσης ότι το σύγχρονο αθλητικό παπούτσι εφευρέθηκε μόλις στη δεκαετία του ΄70, όταν οι ανταγωνιστικές γερμανικές εταιρίες Adidas και Puma προώθησαν τα προϊόντα τους σε όλα τα νοικοκυριά, για να ακολουθήσουν άλλες εταιρίες όπως η αμερικανική Nike. Όμως είχαν προηγηθεί αρκετά εκατομμύρια χρόνια εξελικτικής πορείας για τουςβ¦ξυπόλυτους αυτού του πλανήτη.

    Μερικές πάντως εταιρίες υποδημάτων, διαβλέποντας μια νέα αγορά, άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν στην αγορά παπούτσια με σόλα τόσο λεπτή όσο το δέρμα του πέλματος.

    [06] Ενόψει της επανεκλογής

    Σειρά συναντήσεων είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπό του, επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς στον Κάρολο Παπούλια. Ο πρόεδρος του κόμματος επισκέφθηκε τον κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο και του διαβίβασε «τις ολόθερμες ευχές όλων μας», όπως είπε, για τη δεύτερη θητεία του.

    «Έχετε την εκτίμηση όλου του λαού, θα είναι καλό για την πατρίδα», τόνισε ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπούλιας τον ευχαρίστησε για τη στήριξη. «Ως γνωστόν, η ΝΔ ήταν η πρώτη, που πρότεινε την επανεκλογή του κ. Παπούλια στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος.

    Συνάντηση και με τον Αλ.Τσίπρα

    Tον Πρόεδρο του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Ενόψει της επανεκλογής του Κ.Παπούλια, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε η νέα θητεία "να συμπέσει με μια πορεία ανάκαμψης του τόπου, γιατί τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και την έχουμε ανάγκη όλοι αυτή την ανάκαμψη".

    "Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη, όμως", σημείωσε ο κ. Παπούλιας, για να συνεχίσει ο κ. Τσίπρας:

    "Για να μην μείνουμε όμως στην ευχή, χρειάζονται αλλαγές και τομές. Και στη χώρα μας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει να συμβάλουμε όλοι, αλλά δυστυχώς είμαστε σε μια δύσκολη καμπή και πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος".

    Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε για μία ακόμη φορά την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Κ. Παπούλια και εξήγησε τους λόγους που η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει υπέρ της επανεκλογής του.

    Η εκτίμηση που τρέφουμε για τον κ. Παπούλια μας οδηγεί στην απόφαση, παρά το γεγονός ότι είμαστε σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική που εφήρμοσαν τα δύο μεγάλα κόμματα και άρα δεν μπορούμε να ψηφίζουμε μαζί, ούτε σε συμβολικό επίπεδο, παρόλα αυτά εξαιτίας αυτής της πολύ μεγάλης εκτίμησης, δεν θα έχουμε αντιπαραθετική υποψηφιότητα και την ερχόμενη Τετάρτη στην διαδικασία της προεδρικής εκλογής θα δηλώσουμε "παρών", τόνισε.

    Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ακόμη ότι εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανησυχία του για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.

    "Η χώρα διέρχεται μιας πολύ μεγάλης κρίσης και βρίσκεται έρμαιη στις κερδοσκοπικές διαθέσεις των αγορών. Και την ίδια στιγμή στην ΕΕ φαίνεται να θέλουν να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα ως πειραματόζωο", είπε ο Πρόεδρος του Συνασπισμού και πρόσθεσε ότι "είναι πολύ σημαντικό η χώρα να αλλάξει στρατηγική και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις παραγωγικές υποδομές, σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης και κυρίως στις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου".

    Αναφέρθηκε δε ειδικά στους νέους αγρότες, "σε όλους εκείνους που διεκδικούν να ζουν με αξιοπρέπεια από το μόχθο της δουλειάς τους" και σημείωσε ότι ο κ. Παπούλιας του δήλωσε ότι θα συναντήσει πολύ σύντομα την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, διότι "εκτιμά ότι είναι νέοι άνθρωποι, της δημιουργίας και πρέπει να δώσουμε δύναμη στην Ελλάδα της δημιουργίας".

    Ακόμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε και τον απερχόμενο Επίτροπο της Ελλάδας στην ΕΕ Σταύρο Δήμα.

    Ως αρμόδιος στην ΕΕ για το περιβάλλον, ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στο θέμα των Πρεσπών και της συμφωνίας που θα υπογραφεί μεταξύ των τριών χωρών για το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών, στο οποίο χαρακτήρισε "πολύ μεγάλης οικολογικής σημασίας". Έκανε ακόμη μνεία στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και στην πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί μετά τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης.

    Ο Κ. Παπούλιας τον συνεχάρη για την πολύ καλή δουλειά που έκανε ως Επίτροπος, αλλά και για το θάρρος που επέδειξε στην αντιμετώπιση των αυτοκινητοβιομηχανιών.

    Επίσης, ο κ. Παπούλιας δέχθηκε το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιο Προβόπουλο. Αμέσως μετά την είσοδό του στο γραφείο του Προέδρου, ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε στις "ασφυκτικές πιέσεις από τις αγορές ομολόγων", εξηγώντας ότι "οι πιστωτές μας θεωρούν ότι πρέπει να κινηθούμε πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο αποφασιστικά, με πολύ μεγαλύτερη τόλμη κι αυτό αντανακλάται στα spreads, που έχουν μπει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο".

    Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα ότι θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και στις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός.

    Ο Κ. Παπούλιας εξέφρασε την ευχή για εξομάλυνση της κατάστασης και ρώτησε τον κ. Προβόπουλο σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στο ξένο Τύπο.

    "Τα σενάρια διαψεύστηκαν επισήμως. Πάντως, η μπάλα παίζεται στο γήπεδό μας. Απο μας εξαρτάται το πώς θα πάνε τα πράγματα", απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, για να επανέλθει ο Πρόεδρος Παπούλιας, λέγοντας ότι "ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος".

    Στο μεταξύ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για το ζήτημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αφού σημειώνει πως «όπως έχει ήδη δηλώσει, θα ψηφίσει παρών (λευκό) στην ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» τονίζει:

    «Αυτή η τοποθέτηση του ΚΚΕ δεν έχει σχέση με το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου, αλλά με το πολιτικό σύστημα και τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτό. Είναι γνωστό ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συμπράττει και να συνυπογράφει τους αντιλαϊκούς νόμους και διατάγματα. Επομένως, ανεξάρτητα από το πρόσωπο και τις απόψεις του, ο ρόλος του Προέδρου είναι προκαθορισμένος».

    "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τίμησε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το ανώτατο αξίωμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πάντα με ευθυκρισία και αίσθημα εθνικού χρέους, σε μια εποχή κατά την οποία δοκιμάστηκαν και αμφισβητήθηκαν οι θεσμοί της χώρας μας και γι' αυτό πιστεύω, ότι είναι αυτονόητη η πρότασή μας για την επανεκλογή του και είμαι σίγουρος ότι αυτή η απόφασή μας έχει την ευρύτατη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων και του ελληνικού λαού", δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του, με τον κ. Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Παπούλια πως "είναι χαρά και τιμή να έρθουμε σήμερα σε εσάς με μία πρόταση που μας τιμά όλους για την επανεκλογή σας στην Προεδρία της Δημοκρατίας" και σημείωσε ότι είναι ευρύτατη η πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι τίμησε το αξίωμα και ότι σε στιγμές δύσκολες για τη χώρα, έδωσε στίγμα θεσμικό και πολιτειακό με το οποίο ενίσχυσε το αίσθημα σιγουριάς, ασφάλειας και δημοκρατίας.

    Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η κατοχύρωση και η ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών αποτελεί πρώτιστο καθήκον, ενώ ανταπαντώντας ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να επαναφέρουμε στην πολιτική ζωή της χώρας το αυτονόητο, να πράττουν δηλαδή όλοι το καθήκον τους.

    "Η χώρα έχει δυσκολίες, βλέπετε και με το αγροτικό. Τα προβλήματα δεν λύνονται με μπλόκα αλλά μέσα από το διάλογο και τη διάθεση όλων για μεγάλες ανατροπές", είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι "ταυτόχρονα δίνουμε μεγάλο και δύσκολο αγώνα διεθνώς για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας, και σε αυτή την πορεία, κύριε Πρόεδρε, η δική σας βοήθεια θα είναι πολύ χρήσιμη".

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς απέστειλε το πρωί της Πέμπτης προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, στην οποία αναφέρει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ προτείνει την ανανέωση της θητείας στο αξίωμα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του σημερινού Προέδρου Κάρολου Παπούλια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Πάνου Παναγιωτόπουλου.

    «Πέρα από κάθε αμφιβολία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτελεί εγγύηση για τους θεσμούς. Η επίσπευση των διαδικασιών και η παρατηρούμενη "πρεμούρα" γύρω από το θέμα προβληματίζει για το τι ενδεχομένως μπορεί ν΄ ακολουθήσει μετά την εκλογή του. Ο Κάρολος Παπούλιας δικαιούται ν΄ αναμένει ευρύτερη πλειοψηφία από την προηγούμενη φορά» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

    [07] Σε αδιέξοδο η συνάντηση

    Σε αδιέξοδο κατέληξε η τετράωρη σύσκεψη της υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Κατερίνας Μπατζελή και εκπροσώπων από τα 14 μπλόκα του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, αργά το βράδυ της Παρασκευής.

    Οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα της Αλαμάνας του Κάστρου και μερικών άλλων της Βορείου Ελλάδας ανέφεραν μετά το τέλος της συνάντησης ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και το μεσημέρι του Σαββάτου, σε συνελεύσεις που θα γίνουν στους τόπους των μπλόκων, θα πάρουν τις αποφάσεις τους για την μορφή του αγώνα τους.

    Στο ξεκίνημα της συνάντησης η κ. Μπατζελή είχε επισημάνει ότι: "Κατανοούμε και ζούμε τα προβλήματα των αγροτών, τις αγωνίες και τα αιτήματά τους. Απαντάμε με τρόπο σαφή, τεκμηριωμένο και χρονικά οριοθετημένο". Τους κάλεσε δε να αρθούν στο ύψος της κοινωνικής τους ευθύνης και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Κρίσιμη θεωρείται σήμερα το μεσημέρι η συνεδρίαση που θα γίνει κοντά στις Σέρρες, με εκπροσώπους των αγροτών της Βορείου Ελλάδος και μπλόκων της Θεσσαλίας (Νίκαια, κλπ), όπου αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για την στάση των αγροτών από την προσεχή Δευτέρα.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους αγροτών στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, ενώ οι κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς τελωνείων και οδικών κόμβων βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Αποκλεισμένη παραμένει η Εγνατία οδός, στη Χρυσούπολη και στα Κερδύλλια, τα τελωνεία Ορμενίου Έβρου και Δοϊράνης Κιλκίς, ενώ κλειστή είναι και η συνοριακή διάβαση Προμαχώνα Σερρών. Ανοιχτά είναι τα τρία μπλόκα της Θεσσαλονίκης, ενώ αγρότες από τη Χαλκιδική δίνουν περιοδικά στην κυκλοφορία τους δρόμους Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών και Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας, στα σημεία Νέα Τρίγλια και Καλύβες, αντίστοιχα.

    Κλειστά είναι τα σημεία Νίκαιας και Μικροθηβών στη Θεσσαλία, ενώ στους υπόλοιπους νομούς της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας τα τρακτέρ παραμένουν συγκεντρωμένα σε πολλά σημεία χωρίς να διακόπτουν την κυκλοφορία.

    Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων

    Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε για τις 6 Φεβρουαρίου η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), ενόψει και της διεθνούς αγροτικής έκθεσης AGROTICA (3-7/2). Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, με αιτήματα -μεταξύ άλλων- την κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, την κατάργηση του φόρου στο πετρέλαιο και την άμεση καταβολή της συνδεδεμένης και αποσυνδεμένης επιδότησης, με ταυτόχρονη κατάργηση του διαχωρισμού σε αγρότες κατά κύριο και μη επάγγελμα.

    «Για τρίτη συνεχή χρονιά οι τιμές σε όλα τα προϊόντα είναι εξευτελιστικές, με συνέπεια μεγάλη μείωση στο εισόδημα μας. Τα χρέη είναι υπέρογκα, ενώ το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο. Από τις ενισχύσεις του ΟΣΔΕ πήραμε μόνο 60%, ενώ μεγάλος αριθμός αγροτών δεν παίρνει την επιστροφή φόρου από το πετρέλαιο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    Αλλα αιτήματα είναι η προστασία της ντόπιας παραγωγής από ανεξέλεγκτες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων, το τριετές πάγωμα των χρεών προς την ΑΤΕ και η δεκαετής ρύθμιση των χρεών χωρίς πανωτόκια και η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές που οφείλονται σε καιρικά φαινόμενα, με αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών.

    Κ. Μπατζελή: Δέσμη μέτρων στήριξης του αγροτικού εισοδήματος

    Δέσμη μέτρων στήριξης του αγροτικού εισοδήματος ανακοίνωσε στην Κομοτηνή κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα "Βαμβάκι - Καπνός στη Θράκη: το μέλλον των επιδοτήσεων και η πρόκληση των αγορών", η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή. Ειδικότερα, η υπουργός, ανακοίνωσε:

    -Άμεση ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών που βαρύνονται από δάνεια, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και περίοδο χάριτος 2 ετών.

    -Αύξηση του ορίου των δανείων για το κεφάλαιο κίνησης των αγροτών από την Αγροτική Τράπεζα, για την απόκτηση ρευστότητας για κάλυψη του 100% των καλλιεργητικών τους αναγκών.

    -Διοχέτευση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, από το συνολικό ποσό των 28 δισ. ευρώ που δίνονται στις τράπεζες, στον αγροτικό τομέα για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων αγροτικών δανείων της περιόδου 2009-2010.

    -"Πάγωμα" όλων των ενήμερων δανείων των αγροτών για δύο χρόνια.

    -Επέκταση των παραπάνω ρυθμίσεων για συγκεκριμένες περιπτώσεις υγιών και δυναμικών Οργανώσεων, Συνεταιρισμών, για ομάδες παραγωγών, Ενώσεις Συνεταιρισμών που, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της γνωστής χρηματοπιστωτικής κρίσης.

    -Αύξηση από 7% σε 11% της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής.

    -Άμεση επέκταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα, με τη διαμόρφωση ειδικών προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των αγροτών.

    Επίσης, η κ. Μπατζελή ανέφερε ότι: "Δώσαμε το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στους αγρότες. Το 2010 θα δοθούν συνολικά 300 εκατομμύρια ευρώ. Ενισχύουμε όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και οι αγρότες. Το επίδομα αυτό είναι μεγαλύτερο από το λεγόμενο επίδομα θέρμανσης". Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συμπλήρωσε ακόμη ότι θα συνεχιστεί η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

    Παράλληλα, η υπουργός τόνισε πως οι προγραμματισμένες εισροές προς τη γεωργία και τους παραγωγούς, έως το τέλος της χρονιάς θα ανέλθουν στα 5,5 δισ. ευρώ.

    Όσον αφορά το διάλογο με τους αγρότες, η κ. Μπατζελή τόνισε ότι το Υπουργείο είναι ανοιχτό για να δεχθεί συντονιστικές επιτροπές, σωματεία και ενώσεις απ' όλη την Ελλάδα, ενώ το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα από το Μάρτιο, αναμένεται να γίνουν περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα, ώστε να τεθούν και οι τοπικοί προβληματισμοί κάθε περιοχής.

    Στην ημερίδα παρέστη επίσης και μίλησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Ν. Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος στον χαιρετισμό του ζήτησε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην κυβερνητική προσπάθεια για άρση της αντιμετώπισης της χώρας μας ως αναξιόπιστης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε δε ότι, το πρόβλημα δεν είναι τόσο το δημοσιονομικό έλλειμμα, όσο το πολιτικό έλλειμμα και υπογράμμισε την ανάγκη εθνικής συστράτευσης στην προσπάθεια αυτή.

    Σε ό,τι αφορά το αγροτικό ζήτημα, ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών, δηλώνοντας όμως την αντίθεσή του στα μπλόκα ως μέσο διεκδίκησης.

    Συγκεκριμένα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε:

    "Είναι πολύ σημαντικό σήμερα, σε μία εποχή που μιλάμε μόνο για αιτήματα, πολλά από τα οποία είναι δίκαια, να κατανοούμε την αγωνία των αγροτών. Διαφωνούμε όμως κάθετα με τέτοιες κινητοποιήσεις, ειδικά σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Όταν κάθε μέρα έχουμε να παλέψουμε με το έλλειμμα αξιοπιστίας και με την επίθεση που δεχόμαστε σαν χώρα από κάποια κερδοσκοπικά κυκλώματα, αυτό σημαίνει ότι η προσοχή όλων μας πρέπει να είναι στραμμένη στην οικονομία. Είναι, λοιπόν, σημαντικό ότι σε αυτές τις συνθήκες, εμείς προχωράμε μπροστά, μιλάμε για ανάπτυξη. Βλέπουμε πέρα από την ευκαιριακή επιδοματική πολιτική. Είμαστε και στο αγροτικό ζήτημα, υπέρ των βαθιών αλλαγών, με ριζικές αλλαγές και ριζικές αποφάσεις, επαναπροσδιορίζουμε τι συμβαίνει με τις παραδοσιακές καλλιέργειες και τι σημαίνει να εμμένουμε σε αυτές, ποιες εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις μπορούμε να βρούμε, πρακτικά και όχι θεωρητικά, ώστε η αγροτική παραγωγή να αποκτήσει άλλες διαστάσεις. Σήμερα, όταν κάποιοι μιλούν μόνο για αιτήματα, εμείς προχωράμε και μιλάμε για πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη και αυτό είναι πολύ σημαντικό".

    Το απόγευμα, λίγο πριν την αναχώρησή της από τη Θράκη για την Αθήνα, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των αγροτών, στο κτίριο της νομαρχίας Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.

    [08] "Οδυνηρά μέτρα"

    "Είναι εντελώς ψευδής ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι τα άγρια μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνησή τους σε συνεργασία με την ΕΕ είναι οδυνηρά για όλους. Είναι οδυνηρά μόνο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ξανά από το κράτος η υψηλή κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών. Για αυτούς δανείζονται και πάλι επιχειρώντας με την παραπλάνηση και την κινδυνολογία να πείσουν το λαό να πληρώσει τους παλιούς και τους νέους λογαριασμούς", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Εξάλλου, το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του για τη συνταξιοδότηση των γυναικών τονίζει:

    "Η εξίσωση προς τα πάνω των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών δεν αποτελεί μόνο επιθυμία της ΕΕ αλλά και επιλογή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

    Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα πρέπει να απορρίψουν τις δικαιολογίες της κυβέρνησης και το σχέδιό της για εφαρμογή της απόφασης του ευρωδικαστηρίου μέσα από μια μεταβατική περίοδο. Να διεκδικήσουν να ισχύσει η πενταετής διαφορά υπέρ των γυναικών και στον ιδιωτικό τομέα".

    Την ανησυχία του ΚΚΕ επειδή "αναπτύσσεται μια συκοφαντική επίθεση εναντίον των αγροτών από κυβερνητικά στελέχη και ΜΜΕ", εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, σε επικοινωνία τους.

    Ειδικότερα,σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ,ο κ.Χαλαβατζής είπε στον κ.Τέντε:

    "Πρώτο: αναπτύσσεται μια συκοφαντική επίθεση εναντίον των αγροτών από κυβερνητικά στελέχη και από ΜΜΕ. Εναντίον των αγροτών, οι οποίοι αγωνίζονται και διεκδικούν το αυτονόητο. Δηλαδή, να μείνουν και να δουλεύουν στα χωράφια τους, στη γη τους. Να έχουν εξασφαλισμένες τιμές στα προϊόντα τους, να ζήσουν στον τόπο τους, να μην ξεκληριστούν.

    "Δεύτερο:μας ανησυχούν παραγγελίες ορισμένων εισαγγελέων για αυτόφωρες συλλήψεις αγροτών αλλά και δημοσιεύματα για συλλογή στοιχείων, όπως αριθμούς κυκλοφορίας τρακτέρ και άλλων στοιχείων, ώστε να συγκροτηθούν κατηγορίες εναντίον αγροτών μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων κλπ. Όλα αυτά, αποτελούν επικίνδυνες εξελίξεις και το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε αυτές".

    [09] Συνδιάσκεψη του ΛΑ.Ο.Σ

    Εθνική Συνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει σήμερα ο ΛΑ.Ο.Σ στα πλαίσια της προσπάθειας που έχει αναλάβει για την διοργάνωση δημοψηφίσματος.

    «Οι ανερμάτιστες προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ καθιστούν ανέφικτη την πρωτοβουλία κινήσεων που θα εξασφάλιζαν την ασφαλή πορεία του ασφαλιστικού», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.

    Ο κ. Αϊβαλιώτης αναφερόμενος στην παρουσία του πρωθυπουργού στο Νταβός, ανέφερε: "Μακάρι η αισιοδοξία του πρωθυπουργού να ήταν πραγματική και όχι προσχηματική. Τα ρεκόρ στα "SPREAD" διαδέχονται το ένα το άλλο. Αυτό και μόνο είναι ένας σημαντικός δείκτης "αισιοδοξίας"...".

    [10] Συνεδριάζει η ΚΠΕ

    Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, με τη συμμετοχή των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος, με θέμα: "Παρουσίαση πρότασης για Έκτακτο Συνέδριο- Πολιτικός σχεδιασμός ΣΥΝ για το πρώτο τετράμηνο 2010 για τα οικονομικά - κοινωνικά - εργασιακά - μέτωπα και τη δουλειά στο εργατικό κίνημα".

    Οι εργασίες της ΚΠΕ θα ανοίξουν με εισήγηση του Προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει η εισήγηση του Δημ.Στρατούλη.

    Την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως μετά την αποτυχία της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, μετά από συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη.

    Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι "βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο τοπίο διπλωματίας το οποίο μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Οι ΗΠΑ και τα κράτη της BASIC (Βραζιλία, Νότια Αφρική, Ινδία, Κίνα) μυστικά αποφάσισαν το "Σύμφωνο της Κοπεγχάγης", παρακάμπτοντας τα υπόλοιπα 188 κράτη και τον ΟΗΕ, ενώ η ΕΕ επέλεξε ρόλο κομπάρσου".

    Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι οι χώρες της ΕΕ ήταν ουσιαστικά απούσες από τη διαδικασία.

    "Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις κατέρρεαν και οι ΗΠΑ με την Κίνα επιχειρούσαν να συμφωνήσουν μεταξύ τους με παρασκηνιακό τρόπο, η ΕΕ κατάφερε να μην κάνει ούτε το στοιχειώδες : να αυξήσει το στόχο μείωσης των εκπομπών από 20% σε 30% και να δώσει νέα πνοή στις διαπραγματεύσεις. Αν ήταν να μειώσει μισθούς και συντάξεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήταν πολύ αυστηρή", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

    Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα, στο Μεξικό "να γίνει αυτό που δεν καταφέραμε στην Κοπεγχάγη, να συμφωνηθεί μία παγκόσμια συνθήκη,νομικά δεσμευτική".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 January 2010 - 7:30:30 UTC