Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Λαϊκή συσπείρωση"
  • [02] "Αμεσες πρωτοβουλίες"
  • [03] "Κοινή δράση των λαών"
  • [04] "Βαρύ τίμημα"
  • [05] Αναβολή παράδοσης

  • [01] "Λαϊκή συσπείρωση"

    "Είναι πρόσχημα ότι η δήθεν έκτακτη ανάγκη της ελληνικής οικονομίας επιβάλει το ξεθεμέλιωμα των τελευταίων εργατικών - λαϊκών κατακτήσεων στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στο εισόδημα, παντού, όπως απαιτούν η κυβέρνηση και η ΕΕ. Τρανή απόδειξη για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι τέτοιου είδους μέτρα θέλουν να επιβάλλουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Άλλωστε προβλέπονται από τις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας και τα προωθούν εδώ και χρόνια πριν την εκδήλωση της κρίσης", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει:

    "Επίσης αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης ότι η επιτυχημένη εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας θα αποτρέψει την επιβολή νέων χειρότερων αντιλαϊκών μέτρων. Αντίθετα, η εφαρμογή του ανοίγει το δρόμο στην κλιμάκωση και τη γενίκευση της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα.

    Ο λαός δεν δεσμεύεται ούτε από το Μάαστριχτ, που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Συνασπισμός, ούτε από τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, ώστε να αποδεχτεί να τον ρίξουν στον Καιάδα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης όπως απαιτούν τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας".

    Το Κομμουνιστικό κόμμα υπογραμμίζει ότι "η απειθαρχία στην ΕΕ και στην πλουτοκρατία σήμερα αποτελεί για το λαό πράξη σωτηρίας.

    Καμία θυσία για την πλουτοκρατία, καμία εμπιστοσύνη στα κόμματά της και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, ταξική, λαϊκή συσπείρωση και αντεπίθεση τώρα, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, να σπάσουμε τα ιμπεριαλιστικά δεσμά".

    [02] "Αμεσες πρωτοβουλίες"

    Με τον πρωθυπουργό θα συναντηθεί, στις 17:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά από αίτημα του προέδρου του ΛΑΟΣ.

    Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε πως «για το μείζον θέμα των ψεύτικων στατιστικών στοιχείων ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα αναλάβει σύντομα και άμεσα πρωτοβουλίες».

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, με απόφαση του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο βουλευτής Α΄ Αθηνών κ. Αθ. Πλεύρης, θα καταθέσει ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, αναφορά του προέδρου του ΛΑΟΣ, «προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις, αναφορικά με την υπόθεση της φερόμενης παραποίησης των στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος».

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό

    Την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, με στόχο, όπως υποστηρίζει, την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου που βρίσκονται σε σημεία του Αιγαίου, ζητά με επίκαιρη ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Ο κ. Καρατζαφέρης τονίζει ότι «οι ενδείξεις για ύπαρξη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων πετρελαίου σε σημεία του Αιγαίου αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου, όπως στο Καστελόριζο, πληθαίνουν». Προσθέτει, δε, ότι «η διενέργεια ερευνών προσκρούει στην έλλειψη πολιτικής βούλησης καθώς και σε λάθη και παραλείψεις των ελληνικών κυβερνήσεων, κυρίως σε ότι αφορά την ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) για πετρέλαιο, που υπόκειται σε μεθοδευμένη πίεση από την Άγκυρα» αλλά και στην έλλειψη εξειδικευμένου κρατικού φορέα για τη διαχείριση των δικαιωμάτων του δημοσίου, στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων.

    -

    [03] "Κοινή δράση των λαών"

    "Έπρεπε να περάσουν τέσσερις μήνες για να κατανοήσουν στην κυβέρνηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κι οι αγορές αντιμετωπίζουν τη χώρα μας ως πειραματόζωο", αναφέρει σε δήλωσή του για τις εξελίξεις στην οικονομία ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας και εκφράζει την ελπίδα "να μην χρειαστούν άλλοι τόσοι μήνες για να κατανοήσουν ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος απ' αυτόν της εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας".

    Ο δρόμος αυτός, προσθέτει ο κ. Τσίπρας, δεν είναι ο δρόμος της υποταγής στις κερδοσκοπικές διαθέσεις των αγορών, ούτε στις επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά είναι ο δρόμος της κοινής δράσης και της αλληλεγγύης των εργαζομένων της Ευρώπης, των λαών της Ευρώπης, απέναντι στις άγριες κερδοσκοπικές διαθέσεις των αγορών.

    [04] "Βαρύ τίμημα"

    Ηταν μια κρίσιμη μάχη με βαρύ τίμημα η υπόθεση που εξελίχθηκε στο Βύρωνα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία, όταν θρηνούμε μια απώλεια ζωής.

    Με τη φράση αυτή αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην μάχη μεταξύ αστυνομικών και Αλβανών κακοποιών, η οποία εξελίχθηκε χθες στην περιοχή του Βύρωνα και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός, τυχαία, διερχόμενου από εκεί 25χρονου πολίτη, ομογενή από την Αλβανία, ο οποίος ήταν πατέρας ενός 18μηνου μωρού.

    Ο Μ. Χρυσοχοϊδης είπε επίσης ότι για την όλη υπόθεση διεξάγεται προανάκριση από τη δικαιοσύνη, η οποία θα κρίνει ποιοι και αν έχουν ευθύνες, ενώ ταυτόχρονα εξήγγειλε μέτρα τα οποία θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας απέναντι στην εγκληματικότητα.

    Ο αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου αναφερόμενος στο ίδιο δραματικό περιστατικό είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αιφνιδιάστηκαν, γιατί πήγαν εκεί προκειμένου να εξακριβώσουν εάν υπάρχει κρησφύγετο των κακοποιών κι είχαν υποψία ότι πρόκειται για τους ίδιους κακοποιούς που είχαν αφοπλίσει αστυνομικούς στην περιοχή του Αμαρουσίου το προηγούμενο βράδυ.

    "Πήγαν μόνο για να ερευνήσουν εάν υπάρχει κρησφύγετο, αλλά στη συνέχεια η υπόθεση εξελίχθηκε αυτόματα και ραγδαία και δεν μπορούσαν να αναμένουν άλλες αστυνομικές δυνάμεις",είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ δεν μπορούν να κάνουν επέμβαση σε ανοιχτό χώρο υπό φόβο ύπαρξης θυμάτων.

    Στο κρησφύγετο των Αλβανών κακοποιών οι οποίοι ήταν δραπέτες των φυλακών Λάρισας -ο κ. Χρυσοχοϊδης τους χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνους- βρέθηκαν 30 χειροβομβίδες, καλάζνικοφ, πιστόλια, σφαίρες αλλά και πολύ μεγάλη ποσότητα της ισχυρότατης εκρηκτικής ύλης tnt.

    Συλλυπητήριο μήνυμα για τον 25χρονο πολίτη απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Το μήνυμα του Προέδρου έχει ως εξής:

    «Εκφράζω τη βαθειά μου θλίψη για τον άδικο χαμό ενός αθώου συμπολίτη μας. Στην οικογένεια του Nikollas Todi και στους δικούς του ανθρώπους μεταφέρω την αμέριστη συμπαράστασή μου και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», αναφέρει .

    Την θλίψη του για το χαμό του 25χρονου Αλβανού υπήκοου και τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του, εξέφρασε χθες και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος συμμετείχε στις ανακοινώσεις για την υπόθεση, που έκανε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής ταξιάρχος Γιάννης Δικόπουλος.

    Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί είχαν στήσει ενέδρα στους δύο κακοποιούς και την ώρα που βγήκαν από σπίτι της περιοχής, τούς ζήτησαν να παραδοθούν. Εκείνοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους με πιστόλια, πετώντας παράλληλα χειροβομβίδες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Κατά την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε βαρύτατα και ο 25χρονος πολίτης, ο οποίος βρισκόταν σε διπλανή οικοδομή και ξεψύχησε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

    Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη αμέσως, ενώ ο δεύτερος κρύφτηκε στο πατάρι παρακείμενου αρτοποιείου, όπου συνελήφθη λίγο αργότερα.

    Εκρηξη στο Κολωνάκι

    Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε, επίσης χθες, στις 19:50 στα γραφεία της χρηματιστηριακής εταιρίας "JP MORGAN", στην οδό Χάριτος 3, στο Κολωνάκι.

    Αγνωστος είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και είχε προειδοποιήσει λέγοντας ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα, όπως και συνέβη.

    Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και γι' αυτό δεν υπήρξαν τραυματίες.

    Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της εταιρίας, στο δεύτερο όροφο του κτηρίου, όπου προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές από την έκρηξη.

    Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται πυροτεχνουργοί και αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικές Υπηρεσίας που διεξάγουν έρευνες.

    [05] Αναβολή παράδοσης

    Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή λόγω "προβλημάτων τεχνικής φύσης" της παράδοσης στο Ιράν αντιπυραυλικών συστημάτων S-300, μια ημέρα μετά την επίσκεψη στη Μόσχα του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

    "Η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα. Οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν μόλις τα προβλήματα επιλυθούν", δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τη Στρατιωτική και Τεχνική Συνεργασία της Ρωσίας Αλεξάντρ Φομίν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

    Το όργανο αυτό ελέγχει τις εξαγωγές ρωσικών οπλικών συστημάτων.

    Οι χώρες της Δύσης και το Ισραήλ ζητούν εδώ και μήνες από τη Ρωσία να μην παραδώσει τα αμυντικά αυτά συστήματα στο Ιράν, παρά τη διμερή συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 February 2010 - 13:30:23 UTC