Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Είκοσι τρία μέτρα για την οικονομία"
  • [02] Α. Λοβέρδος: "Δεν θα θιγούν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα"
  • [03] "Πλήγμα στα δικαιώματα"

  • [01] "Είκοσι τρία μέτρα για την οικονομία"

    Είκοσι τρία μέτρα άμεσης εφαρμογής που συνιστούν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για ρυθμίσεις-ανάσα για την οικονομία, παρουσίασε σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Σύμφωνα με τη ΝΔ, τα μέτρα είναι χαμηλού ή μηδενικού δημοσιονομικού κόστους και στόχο έχουν τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, ώστε "να μην βουλιάξει η οικονομία στην ύφεση και να μην εκτιναχθεί η ανεργία".

    Η δέσμη μέτρων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Πάνο Παναγιωτόπουλο, πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα από την κυβέρνηση, χωρίς καμία χρονοτριβή, αλλιώς θα προκληθεί ασφυξία στην αγορά.

    Στα γενικά μέτρα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, μεταξύ άλλων, υπάρχει η υποβολή αιτήματος από την κυβέρνηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μεταφορά της εθνικής συμμετοχής της Ελλάδας στο τέλος της παρούσης προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ.

    Ακόμα, η ΝΔ ζητά να "ξεκολλήσει" και η χρηματοδότηση των μεγάλων έργων υποδομής, με παράλληλη επιτάχυνση της κατασκευής έργων παραχώρησης με αυτοχρηματοδότηση.

    Επίσης, η Νέα Δημοκρατία ζητά να "τρέξει" η διαδικασία των συμπράξεων δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, να εξαντληθούν σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση όλα τα περιθώρια δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδοτική στήριξη της ελληνικής οικονομίας και να προωθηθεί η ιδέα της προηγούμενης κυβέρνησης για αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας με συμβάσεις παραχώρησης.

    Ακόμα, ζητά να εξεταστούν νέοι τρόποι για την εξόφληση των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα και να προωθηθεί το σχέδιο νόμου για τα επιχειρηματικά πάρκα, παράλληλα με την εφαρμογή του νόμου για την ταχεία προώθηση μεγάλων επενδύσεων.

    Τέλος, η ΝΔ ζητά να απλοποιηθεί η αδειοδότηση των επιχειρήσεων με "σπάσιμο" της γραφειοκρατίας και να καταργηθούν τα εμπόδια που στρεβλώνουν τη λειτουργία του ανταγωνισμού.

    Στο πακέτο μέτρων της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν μεταξύ άλλων μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την οικοδομή αλλά και τον τουρισμό.

    Σε κάθε περίπτωση, τονίζει η Νέα Δημοκρατία, τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, σε ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σε αύξηση της κατανάλωσης και αποτελούν μία άμεση απάντηση στην ύφεση.

    Προσυνεδριάκες εκδηλώσεις

    Ευθύνες στην κυβέρνηση για την έλλειψη συναίνεσης επέρριψε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα και παρουσίασε το πρόγραμμα των προσυνεδριακών εκδηλώσεων στο δρόμο για το συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει στις 25, 26 και 27 Ιουνίου στην Αθήνα.

    Αναφερόμενος στην πολιτική συγκυρία των ημερών, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι τον όρο συναίνεση τον είχε εισαγάγει στη δημόσια διαβούλευση η ΝΔ. Και πρόσθεσε ότι καθετί που μας γυρίζει στο παρελθόν προσφέρει κακή υπηρεσία στην πατρίδα.

    Συνέχισε λέγοντας ότι "είναι κρίμα που η κυβέρνηση ενώ αρχικά ανταποκρίθηκε στην έκκληση της ΝΔ για συναίνεση τώρα οδηγεί την κοινωνία στο δρόμο της διαίρεσης και του διχασμού".

    Χρειάζεται συνεργασία και συνεννόηση για να πάμε μπροστά, είπε ο κ. Αβραμόπουλος και κατέληξε ότι αν κοιτάμε πίσω για να πάμε μπροστά μοιραία θα σκοντάψουμε.

    Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των προσυνεδριακών εκδηλώσεων που αρχίζουν αυτή την Κυριακή (21/2/2010) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    Απηύθυνε πρόσκληση στην οργανωμένη βάση και στους φίλους του κόμματος να συμμετέχουν και σε αυτή την πρώτη εκδήλωση αλλά και συνολικά στον προσυνεδριακό διάλογο.

    Στην εκδήλωση της Κυριακής θα προβληθεί ταινία με τους σταθμούς στην πορεία της ΝΔ από την ίδρυσή της, και θα γίνουν ομιλίες του κ. Αβραμόπουλου και του προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά.

    Η δύσκολη συγκυρία που διανύουμε απαιτεί αίσθημα ευθύνης από όλους, είπε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι στις 29 Νοεμβρίου, με την εκλογή αρχηγού, η ΝΔ έκανε το πρώτο βήμα για την ανασυγκρότησή της. Ο διάλογος με την κοινωνία θα είναι διαρκής για μια σύγχρονη και αξιόπιστη πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης. Η ημέρα αυτή δεν θα αργήσει, είπε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να βρει τη ΝΔ αλλαγμένη σε αντιλήψεις και δομές εξουσίας. Στόχος, πρόσθεσε, είναι να βάλουμε τέρμα στη μιζέρια και στο διασυρμό της χώρας. Το βασικό σύνθημα της προσυνεδριακής διαδικασίας είναι "ξεκινάμε".

    Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε και τα προσυνέδρια που θα ακολουθήσουν την έναρξη της Κυριακής. Ο πρώτος σταθμός θα είναι στις 20 και 21 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, με προσυνέδριο για τα πολιτικά και οργανωτικά θέματα.

    Δεύτερος, στις 17 Απριλίου στο Ναύπλιο, για τα πολιτικά θέματα. Τρίτος, στις 22 Μαΐου, για ιδεολογικά θέματα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

    Τέλος, στις 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συνέδριο οικουμενικού Ελληνισμού στην Αθήνα.

    Ενδιαμέσως, έχουν προγραμματιστεί μια σειρά θεματικών συνδιασκέψεων.

    Στις 8/3 προσυνεδριακή συνδιάσκεψη για τις γυναίκες στην Αθήνα, στις 13/3 για την ασφάλιση και την κοινωνική συνοχή στην Χαλκίδα, στις 10/4 συνδιάσκεψη για τα αγροτικά θέματα στη Λάρισα, στις 24/4 για την περιφερειακή ανάπτυξη και το περιβάλλον στη Θράκη, στις 9/5 για την παιδεία και τον πολιτισμό στα Γιάννενα και στις 6/6 για τη νησιωτική πολιτική στη Λέσβο.

    Κριτική στην κυβερνητική πολιτική

    Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική και την επιλογή της να συστήσει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι «κάνει ότι μπορεί για να διασπάσει το εσωτερικό μέτωπο» και πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο και σε ώρα διεθνούς κρίσης δεν κερδίζεται η μάχη της Οικονομίας.

    Υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση υπήρξε τυχερή διότι έχει απέναντί της μια αντιπολίτευση υπεύθυνη, που της προσέφερε συναίνεση στα δύσκολα» ωστόσο «το ΠΑΣΟΚ προκαλεί και ζητάει Εξεταστική για την Οικονομία. Χωρίς να νοιάζεται για την εικόνα που θα βγάλουμε προς τα έξω και για τις συνέπειες».

    Ο κ. Σαμαράς είπε με έμφαση: «η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται τίποτε. Δεν έχει να κρύψει τίποτε. Όλα στο φως! Αλλά όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από το 1981β¦ Εμείς απαντάμε «ναι» στην Εξεταστική, αλλά αυτοί ας αναλογιστούν τις συνέπειες».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το τεράστιο χρέος της χώρας που τώρα πληρώνουμε δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια και πρόσθεσε ότι «112% είναι σήμερα. 112% ήταν και το 2000 επί ΠΑΣΟΚ, αν και δεν υπήρχε τότε διεθνής κρίση».

    Αναφέρθηκε στην συναίνεση που είχε προσφέρει στην κυβέρνηση προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση: «Είχα πει ότι η συναίνεση είναι αρετή, δεν είναι αδυναμία. Η κυβέρνηση την εξέλαβε ως αδυναμία. Τώρα θα διαπιστώσει το σφάλμα της».

    Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση και στον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι «η πραγματική οικονομία πλήττεται σοβαρά από επικίνδυνες και ανεύθυνες δηλώσεις, όπως εκείνες του υπουργού Οικονομικών για τονβ¦ Τιτανικό!»

    Άσκησε συνολική κριτική στην τακτική της κυβέρνησης λέγοντας ότι «σε μιαν οικονομία σε βαθιά ύφεση και με μηδενικές επενδύσεις, μεγαλύτεροι φόροι φέρνουν λίγα έσοδα και προκαλούν τεράστια ανεργία. Αυτή την εκτίναξη της ανεργίας θέλησα σήμερα κυρίως να προλάβω. Με δέσμες συγκεκριμένων μέτρων. Με προτάσεις τόνωσης της Οικονομίας, χωρίς να επιβαρύνεται ο Προϋπολογισμός». Πρόσθεσε ότι την Πέμπτη η Νέα Δημοκρατία θα δώσει στη δημοσιότητα μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων που αποτελούν αναπτυξιακές ανάσες για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

    Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε ανήσυχος και για την αντοχή της κοινωνίας αλλά και της μεσαίας τάξης. Τα μέτρα για την οικονομία έχουν και τις κόκκινες γραμμές είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «για μας «κόκκινη γραμμή» είναι η αντοχή χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, τους οποίους μπορούμε να προστατέψουμε χωρίς να θίξουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων προσαρμογής».

    Στην συνάντηση Σαμαρά - Παπανδρέου συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε αμέσως μετά ότι «τόνισα στον Πρωθυπουργό ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει τη διολίσθηση σε διμερή διάλογο εφβ όλης της ύλης με την Τουρκία, κάτω από ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, (κάτι που φαίνεται να επιδιώκει η κυβέρνηση Ερντογάν) και να παραμείνει προσηλωμένη στη γραμμή που έχουν χαράξει και ακολουθήσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις -ανεξαρτήτως κομμάτων- από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα».

    Δηλώσεις Π.Παναγιωτόπουλου

    Πρωτοβουλία για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στη διεθνή κοινότητα, αναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

    «Ο Αντώνης Σαμαράς βγαίνει μπροστά για την Ελλάδα, δίνει μάχη εντός και εκτός συνόρων για να βγει η Ελλάδα απο την κρίση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος.

    Για τα περί συναίνεσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε στη στάση της Νέας Δημοκρατίας.

    «Όταν ο κ. Σαμαράς βλέπει ότι στραβώνει η πορεία, που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, τότε έχει εθνικό καθήκον να ασκήσει κριτική και να προτρέψει τον πρωθυπουργό να διορθώσει την πορεία του».

    Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο κ. Σαμαράς ζήτησε να συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, με κύριο στόχο να διατυπώσει τις απόψεις του, αλλά και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την πολιτική, που ακολουθεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία.

    «Ο κ. Σαμαράς είπε ότι αν απαιτηθούν νέα μέτρα, η κυβέρνηση θα πρέπει να τα έχει πάρει μέχρι τις 16 Μαρτίου και να μην περιμένει να τα πάρει μετά. Παράλληλα, πρέπει να αποτραπεί η μονομερής προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο βρίσκεται εκτός οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    Ξεκαθάρισε δε, για μία ακόμη φορά ότι «συναίνεση δεν σημαίνει λευκή επιταγή» και επισήμανε πως «όταν ο κ. Σαμαράς κρίνει ότι ο τρόπος που κινείται η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί την υπόθεση εξόδου της ελληνικής οικονομίας απο την κρίση, τότε θα ασκεί έντονη κριτική».

    Σε ό,τι αφορά την εξεταστική επιτροπή, ο κ. Παναγιωτόπουλος, αφού υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι προσπαθεί να διασπάσει το εσωτερικό μέτωπο και να οδηγήσει στην πόλωση.

    «Θέλουμε όλοι να λάμψει η αλήθεια, η αλήθεια όμως δεν είναι "αλά κάρτ". Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να επιλέγει την κομματική αλήθεια και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής θέλουν να λάμψει όλη η αλήθεια».

    Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

    Τη δημιουργία μιας πραγματικής αναπτυξιακής δυναμικής στην οικονομία ζητάει ο επιχειρηματικός κόσμος και η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, σε συνάντηση της με τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Αντ Σαμαρά, τον ενημέρωσε για τις θέσεις της επιμελητηριακής κοινότητας σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις και ειδικότερα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τη θέση του επιχειρηματικού κόσμου.

    Η ΚΕΕ εκτιμά ότι πρέπει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της προώθησης των παρακάτω αναπτυξιακών στόχων:

    - Εξασφάλιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (που είναι βιώσιμες) από τις τράπεζες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα στην αγορά.

    - Άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και έναρξης των αναγκαίων προγραμμάτων και δράσεων για την εισροή ζεστού χρήματος στην αγορά. Η στήριξη της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας με συγχρηματοδοτούμενα συγκεκριμένα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα, τα οποία είναι ήδη ενταγμένα στο στρατηγικό σχεδιασμό του ΕΣΠΑ και των επιμέρους επιχειρησιακών προγραμμάτων κρίνεται επιβεβλημένη.

    - Επανέναρξη του προγράμματος χορήγησης εγγυήσεων προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του ΤΕΜΠΜΕ (ως φάση ΙΙΙ).

    - Επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης και ψήφισης του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

    - Αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

    Ειδική αναφορά έγινε σε έργα στα οποία η ΚΕΕΕ έχει αναλάβει βασικό ρόλο, με βασικότερο παράδειγμα το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.).

    Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς επεσήμανε το γεγονός ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και μετά από τα μέτρα που έλαβε ή αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση, υπάρχει δικαιολογημένη ανησυχία ότι θα προκληθούν αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά και ότι η οικονομία θα οδηγηθεί σε μεγαλύτερη ύφεση. Όπως χαρακτηριστικά είπε "Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι μονομερή. Αφορούν στο δημοσιονομικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, αγνοώντας την αναγκαία τόνωση και ανάπτυξη της οικονομίας, χωρίς την οποία η ανεργία θα εκτοξευθεί στα ύψη. Χρειάζονται και αντισταθμιστικά μέτρα τόνωσης της ενεργού ζήτησης. Υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις για την ορθότητα και αποτελεσματικότητα πολλών κυβερνητικών μέτρων, όπως η αύξηση των φορολογίας καυσίμων και η υπέρμετρη επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας, και θεωρεί οικονομικά και κοινωνικά απαράδεκτη τη λήψη φορολογικών μέτρων και την περιοριστική εισοδηματική πολιτική που εmβαρύνουν τα μικρομεσαία εισοδήματα πριν εξαντληθούν όλα τα περιθώρια καταπολέμησης των εκφυλιστικών φαινομένων της διαφθοράς, της σπατάλης, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής".

    Και κατέληξε λέγοντας ότι "Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις στην υιοθέτηση των ακόλουθων πολιτικών και μέτρων που θα δώσουν άμεσα μια ανάσα τόνωσης στην ελληνική αγορά. Τα μέτρα αυτά επιβαρύνουν ελάχιστα ή καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε κάθε περίπτωση, θα οδηγήσουν σε τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, σε ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σε αύξηση της κατανάλωσης και αποτελούν μια άμεση απάντηση στην ύφεση".

    [02] Α. Λοβέρδος: "Δεν θα θιγούν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα"

    Δεν θα θιγούν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κάνοντας έκκληση προς τους ασφαλισμένους να μην καταφεύγουν σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και χαρακτηρίζοντας όποια φαινόμενα μαζικής φυγής ως προϊόν προπαγάνδας και εκβιασμών.

    Ως προς το θέμα του ΟΑΕΕ (Ταμείο Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει θέμα καταβολής των συντάξεων και του δώρου του Πάσχα.

    Ως προς το χρονοδιάγραμμα της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της επιτροπής διαλόγου ενώ κατά τα μέσα Μαρτίου αναμένεται το σχετικό Νομοσχέδιο.

    Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο περικοπής του 14ου μισθού απάντησε ότι τέτοιο μέτρο δεν είναι μέσα στη σκέψη της κυβέρνησης. Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί με προσήλωση στο πρόγραμμα σταθερότητας αν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων μόνο όμως αν αποδειχθεί ότι αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί δεν αποδίδουν.

    Από τους ελέγχους που πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες του ΙΚΑ προκύπτει μια αύξηση των εσόδων του ιδρύματος της τάξης του 3,5% αλλά επίσης ότι μεγάλο ποσοστό (κοντά στο 20%) παραμένει στην ανασφάλιστη εργασία.

    [03] "Πλήγμα στα δικαιώματα"

    «Η κυβέρνηση αξιοποιεί τις θέσεις και τις κατευθύνσεις της ΕΕ για να πάρει μέτρα μακροπρόθεσμα και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την άμεση κάλυψη των ελλειμμάτων», δήλωσε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι «είναι μέτρα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, τη συνταξιοδότηση, τα κοινωνικά δικαιώματα».

    Η κα Παπαρήγα είπε πως «η κυβέρνηση βρήκε μεγάλη ευκαιρία, όπως και η ΝΔ, να πάρει τη ρεβάνς στις κατακτήσεις που είχαν οι εργαζόμενοι μετά τον πόλεμο και στα χρόνια της μεταπολίτευσης».

    Η Γ. Γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι «για το μόνο που ενδιαφέρεται, είναι να αποκτήσει μια καλή φήμη απέναντι στους κερδοσκόπους, δηλαδή απέναντι στις ανταγωνιζόμενες επιχειρήσεις και τα ανταγωνιζόμενα κράτη μέλη της ΕΕ με έναν στόχο και μοναδικό. Να διευρύνει το πεδίο της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που δρουν στην Ελλάδα, είτε αφορούν ελληνικές επιχειρήσεις, είτε και μεικτές με ξένα κεφάλαια. Αυτή την υπηρεσία προσφέρει η κυβέρνηση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 February 2010 - 17:30:19 UTC