Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Συστράτευση για να κερδίσουμε τη μάχη"
  • [02] "Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις"
  • [03] "Καμία εμπιστοσύνη"

  • [01] "Συστράτευση για να κερδίσουμε τη μάχη"

    "Δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού", δεσμεύεται με δήλωσή του στην εφημερίδα "Τα Νέα" ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι "θα δώσουμε όλοι μαζί έναν μεγάλο αγώνα για να αλλάξουμε τη χώρα μας".

    "Πρώτο μας μέλημα είναι να σώσουμε την οικονομία μας. Είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα για να προχωρήσουμε στο μέλλον", τονίζει ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι δεν θα ανεχθεί "να βαφτίζονται δικαιοσύνη η σκανδαλώδης εύνοια, κεκτημένα τα προνόμια των λίγων και των συντεχνιών, δικαίωμα η περιφρόνηση του κοινωνικού συνόλου, πολιτισμός ο προκλητικός πλουτισμός, επιχειρηματικότητα το παρασιτικό κέρδος, μαγκιά η ασυλία και η φοροδιαφυγή".

    Ο πρωθυπουργός δεσμεύεται ότι "ο αγώνας μας για τη χώρα θα είναι διαρκής" και δηλώνει αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

    "Καταβάλλουμε ως λαός βαρύ τίμημα για τις εγκληματικές επιλογές των προηγούμενων ετών. Αναγκαστήκαμε να λάβουμε αποφάσεις επώδυνες, που αδικούν πολλούς συμπολίτες μας. Αλλά θα ήταν ακόμη πιο άδικο να αφήσουμε τη χώρα μας ανυπεράσπιστη στις ορέξεις των κερδοσκόπων, αδύναμη να καταβάλει μισθούς και συντάξεις και να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της", αναφέρει.

    Ο πρωθυπουργός σημειώνει πως η Ελλάδα γίνεται ξανά συνδιαμορφωτής των εξελίξεων που αφορούν την ίδια και την Ευρώπη και προσθέτει:

    "Οι εταίροι μας αναγνωρίζουν τη βούλησή μας να διορθώσουμε τα του οίκου μας, αλλά αναγνωρίζουν επίσης πως η Ελλάδα δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί μόνη της στη μάχη κατά της διεθνούς κερδοσκοπίας".

    Ο κ. Παπανδρέου καλεί σε συστράτευση όλους τους Έλληνες προκειμένου να κερδηθεί αυτή η μεγάλη μάχη και τονίζει ότι "όσο δύσκολο και αν είναι, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε. Και θα τα καταφέρουμε".

    Χαιρετισμός του πρωθυπουργού σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας

    Για να ξεπεράσουμε οριστικά και με βιώσιμο τρόπο την κρίση πρέπει να τα αλλάξουμε όλα και η παιδεία είναι η δύναμη που θα τροφοδοτήσει αυτή την αλλαγή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων με θέμα "αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση".

    Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που συμμετέχουν ενεργά σε κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ουσιαστική αναβάθμιση της παιδείας στη χώρα μας και τόνισε ότι "στην προσπάθειά σας αυτή, να ανοίγετε νέους δρόμους, θα είμαι δίπλα σας".

    Κάνοντας ειδική αναφορά στη συμβολή της καινοτομίας είπε ότι "η καινοτομία στην εκπαίδευση είναι πια καθοριστικός παράγοντας για να δημιουργήσουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας, που θα είναι ανταγωνιστικό, αλλά και θα απελευθερώνει το μυαλό των νέων ανθρώπων, δημιουργώντας ολοκληρωμένους πολίτες".

    Πρωτοβουλία κατα της κερδοσκοπίας

    Πρωτοβουλία κατά της κερδοσκοπίας ανέλαβαν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον Προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρωθυπουργό της Ισπανίας Χ. Θαπατέρο, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλώντ Γιούνγκερ, η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου.

    Στην επιστολή τους, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα οι "4" αναφέρουν:

    "Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Πρωθυπουργέ,

    Ενώπιον των τρεχουσών εξελίξεων στις αγορές των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στα ασφάλιστρα έναντι κινδύνου {(credit default swaps (CDS)} των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, προκειμένου να αποτραπεί αδικαιολόγητη κερδοσκοπία, να προάγουμε τη διαφάνεια και να βελτιώσουμε την αξιοπιστία και την ασφάλεια των συναλλαγών σε παράγωγα.

    Πρώτον, πρέπει να αποτρέψουμε κερδοσκοπικές ενέργειες που προκαλούν τόσο μεγάλη αβεβαιότητα στις αγορές, ώστε οι τιμές να μην παρέχουν πλέον ακριβείς πληροφορίες και η χρηματοδότηση των κρατών να φτάνει σε εντελώς αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα. Προτείνουμε, λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινήσει το ταχύτερο δυνατόν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έρευνα για τον ρόλο και τις συνέπειες των κερδοσκοπικών πρακτικών σε σχέση με τις συναλλαγές των CDS στα κρατικά ομόλογα των ευρωπαϊκών χωρών. Εάν η έρευνα διαπιστώσει κατάχρηση στις αγορές ή ότι υπάρχει βάσιμη υποψία ότι οι πρακτικές κερδοσκοπίας έχουν σημαντικές συνέπειες στις εξελίξεις των αποδόσεων, θα πρέπει τάχιστα να εξετάσουμε μέτρα για να καθορίσουμε εάν είναι κατάλληλα και, αν χρειαστεί να υιοθετήσουμε την κατάλληλη νομοθεσία. Η διερεύνηση αυτή θα πρέπει επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο θέσπισης ελάχιστων περιόδων διακράτησης στην εμπορία των CDS, την απαγόρευση των κερδοσκοπικών συναλλαγών CDS, καθώς και την απαγόρευση της απόκτησης CDS που δεν χρησιμοποιούνται για σκοπούς αντιστάθμισης των κινδύνων.

    Δεύτερον, θα πρέπει τώρα να προχωρήσουμε και να εντείνουμε τις υφιστάμενες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην βελτίωση της διαφάνειας σχετικά με τις αγορές παραγώγων, βάση των αποφάσεων των G20:

    (i) Οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να έχουν πρόσβαση στο τρέχον χαρτοφυλάκιο και τις πληροφορίες που αφορούν συναλλαγές παραγώγων, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών CDS, με την υποχρεωτική κοινοποίηση όλων των συναλλαγών σε παράγωγα σε μια κεντρική βάση δεδομένων για συναλλαγές που θα εδρεύει στην Ευρώπη. Αυτό θα επιτρέψει στις ρυθμιστικές αρχές να εντοπίσουν τους κύριους διαπραγματευτές και να παρακολουθούν στενά τις δραστηριότητές τους. Οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα της αγοράς. Πρέπει επίσης να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές θα λαμβάνουν τις σχετικές λεπτομερείς πληροφορίες από μη ευρωπαϊκές κεντρικές βάσεις δεδομένων για συναλλαγές.

    (ii) Όπως συνιστάται από την Επιτροπή και το Συμβούλιο Ecofin, θα πρέπει να βελτιώσουμε την ασφάλεια των αγορών εξωχρηματιστηριακών (OTC) παραγώγων εξασφαλίζοντας ότι, όλα τα αποδεκτά παράγωγα προϊόντα θα διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια ή ηλεκτρονικές πλατφόρμες διαπραγμάτευσης, ανάλογα με την περίπτωση, και θα διακανονίζονται μέσα από κεντρικούς αντισυμβαλλόμενους (CCP). Οι οντότητες αυτές θα πρέπει να ελέγχονται επαρκώς για να εξασφαλίζεται αυξημένη ασφάλεια και αξιοπιστία. Υποστηρίζουμε σθεναρά τη θέση των ευρωπαϊκών κεντρικών αντισυμβαλλομένων εντός της ζώνης του ευρώ για την ενίσχυση της ακεραιότητας και της ευστάθειας του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

    Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε αυτό. Η Επιτροπή θα πρέπει να παρουσιάσει τα αποτελέσματα των ερευνών, καθώς και ενδεχόμενες προτάσεις για τα θέματα αυτά σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ecofin, ούτως ώστε οι υπουργοί Οικονομικών, να είναι σε θέση να συζητήσουν σε αυτή τη βάση".

    Την επιστολή των Ευρωπαίων ηγετών Ελλάδας, Γερμανίας, Γαλλίας και Λουξεμβούργου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με θέμα την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας, χαιρέτισε από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάζ.

    Ο Αμ. Αλταφάζ υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είχε αναφερθεί στο θέμα των συμβολαίων διασφάλισης κινδύνου (CDS), κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την περασμένη Τρίτη, μιλώντας τόσο για την ανάγκη θεμελιώδους μεταρρύθμισης στην αγορά των παραγώγων, όσο και για την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ασφάλιστρα κινδύνου των κρατικών ομολόγων.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, η συζήτηση για τα CDS διεξάγεται αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το θέμα έχει παγκόσμιες διαστάσεις και σκοπός είναι να τεθεί προς συζήτηση στη Σύνοδο των χωρών του G20. Ο Αμ. Αλταφάζ υπενθύμισε ότι την Τρίτη, 16 Μαρτίου, το θέμα θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Εcofin, αλλά και στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία θα παρέμβει ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ.

    Τέλος, ο κ. Αλταφάζ ανέφερε ότι τις προσεχείς εβδομάδες ο Μ. Μπαρνιέ θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ, προκειμένου να συζητήσει το θέμα με την αμερικανική πλευρά, στη βάση της αρχής της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι πρόθεση της Επιτροπής είναι τα όποια μέτρα ληφθούν να μην είναι προστατευτικού και διακριτικού χαρακτήρα.

    [02] "Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις"

    Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, αλλά και αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της ΝΔ, έκανε χθες ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματός του στη Χαλκίδα.

    "Τα έκανε μούσκεμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αντί να προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα που κυρίως η ίδια δημιούργησε, ρίχνει όλο το φταίξιμο στη ΝΔ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

    Αναγνώρισε ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ διέπραξε σφάλματα, αλλά πρόσθεσε ότι "δεν έφτασε η ΝΔ το έλλειμμα στο 12,7%" και ότι "τα στοιχεία από το Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν ότι τα 2/3 της υστέρησης εσόδων για το 2009 έγιναν μόνο μέσα στο τελευταίο τρίμηνο".

    Είπε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ματαίωσε εισπρακτικά μέτρα, ενέγραψε δαπάνες που δεν είχαν προϋπολογιστεί, μετέθεσε έσοδα για την επόμενη χρονιά και ανέβασε το έλλειμμα όσο ήθελε. Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι διέλυσε τον κρατικό μηχανισμό με την ολιγωρία της να διορίσει γενικούς γραμματείς, παρέλυσε τον εισπρακτικό μηχανισμό, χάλασε το κλίμα στην αγορά μιλώντας για επικείμενη χρεοκοπία και εκτόξευσε το έλλειμμα με μεθόδους δημιουργικής λογιστικής.

    Κάνοντας αυτοκριτική, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η ΝΔ έχει ευθύνη γιατί δεν άλλαξε το σύστημα ΠΑΣΟΚ που κληρονόμησε. Εχει ευθύνη η ΝΔ, ανέφερε, για την ήπια προσαρμογή των πρώτων τριών χρόνων της διακυβέρνησής της, που ήταν πολύ ήπια και δεν ήταν προσαρμογή.

    Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν διαχρονικά ένα μοντέλο, το οποίο στηρίχθηκε σε δανεικά και σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η ΝΔ όταν ήρθε στην εξουσία το 2004, αντί να αλλάξει αυτό το σύστημα, το διαχειρίστηκε.

    "Είναι αλήθεια ότι κάποιοι δικοί μας συμβιβάστηκαν με το μοντέλο αυτό, ενώ είχαν εκλεγεί για να το αλλάξουν. Η ΝΔ φταίει που δεν τα άλλαξε όλα, όταν είχε την ευκαιρία", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Τόνισε ότι η ΝΔ δεν διστάζει να κάνει την αυτοκριτική της: "Κάνουμε και θα κάνουμε όπου και όσο χρειαστεί την αυτοκάθαρσή μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν φοβόμαστε τίποτε. Ολα στο φως, και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Δεν καλύπτουμε κανέναν και όταν λέμε κανέναν, εννοούμε κανέναν. Θέλουμε να βγει όλη η αλήθεια στο φως".

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών: "Ενα από τα πρώτα που θα πω στον πρωθυπουργό μιλώντας με τη φωνή όλης της κοινωνίας, είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα, γιατί τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη", ανέφερε.

    Επανέλαβε ότι έχει προτείνει 23 μέτρα που θα δώσουν αναπτυξιακή πνοή στην ελληνική οικονομία, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να τα υιοθετήσει.

    "Αν δεν ληφθούν τα μέτρα που έχει ανάγκη η οικονομία για να ανασάνει, θα χρειαστούν και άλλες περικοπές που δεν αντέχει η οικονομία, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις, πρέπει να δώσουμε ανάσα στην οικονομία τώρα", τόνισε.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε κριτική στην κυβέρνηση και για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι ανοίγει την πόρτα για να πολιτογραφηθούν μαζικά χιλιάδες μετανάστες και να νομιμοποιηθούν στο μέλλον περισσότεροι και να έλθουν στην Ελλάδα ακόμη περισσότεροι.

    "Η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη και αντί να κλείσουν αυτή την πύλη, μετατρέπουν την Ελλάδα σε πόλο έλξης και σε προθάλαμο νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών με προορισμό όλη την Ευρώπη. Αυτή η κυβερνητική ρύθμιση νομιμοποιεί τους πάντες, αλλά δεν εντάσσει στην κοινωνία κανέναν, επιτείνει την ξενοφοβία, δεν την εξαλείφει και εγκυμονεί κοινωνικές εκρήξεις", ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    Δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, καθώς επίσης ότι θα δώσει άμεση προτεραιότητα σε μέτρα τόνωσης της αγοράς και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη μόλις επανέλθει στην εξουσία.

    Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε:

    "Παλεύουμε να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα, οικοδομούμε την κοινωνική συνοχή, όταν οι άλλοι πυροδοτούν την κοινωνική πόλωση, μοιράζουμε την ελπίδα και οι άλλοι τη μισαλλοδοξία, έχουμε ανηφόρα μπροστά μας, αλλά θα πετύχουμε".

    Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Μέρκελ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άγκελα Μέρκελ είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς. Η πρωτοβουλία για το τηλεφώνημα ήταν της κ. Μέρκελ, η οποία επίσης του ζήτησε να αξιολογήσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Του ζήτησε επίσης κατά τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα γίνει στις 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, να κάνει ομιλία και να παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

    Η κ. Μέρκελ είπε στον κ. Σαμαρά ότι η έξοδος από την κρίση απαιτεί θαρραλέες μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της Ελλάδας.

    Ο κ. Σαμαράς από την πλευρά του, ανέπτυξε στη Γερμανίδα καγκελάριο τις θέσεις του και επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει την κατάσταση με αίσθημα ευθύνης και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει την ελληνική οικονομία, ενώ επιδιώκει να βρεθούν λύσεις στα ελληνικά προβλήματα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Στις Βρυξέλλες την Τρίτη

    «Ο πρόεδρος της Ν.Δ γνωρίζοντας ότι η χώρα περνάει τη σοβαρότερη κρίση των τελευταίων 50 ετών, κάνει ό,τι πρακτικά είναι δυνατό για να βάλει πλάτη στον τόπο, να στηρίξει την Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ανακοινώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου θα βρεθεί στις Βρυξέλλες ως επίσημος καλεσμένος του προέδρου του ΕΛΚ Β.Μάρτενς και θα παραβρεθεί σε πρόγευμα εργασίας όπου θα λάβουν μέρος σημαντικοί υπουργοί Οικονομίας ευρωπαϊκών χωρών όπως η κα Κριστίν Λαγκάρντ της Γαλλίας, ο κ. Σόιμπλε από τη Γερμανία και ο κ. Τρεμόντι από την Ιταλία. Θέμα όπως ανέφερε θα είναι οι τρόποι με τους οποίους η Ευρώπη θα βγει με γρήγορο και ασφαλή τρόπο από την κρίση.

    [03] "Καμία εμπιστοσύνη"

    "Αυτό που θα πιάσει τόπο για το λαό είναι ο αποφασιστικός αγώνας του για να αποκρούσει τη σφαγή των δικαιωμάτων του από την κυβέρνηση και την ΕΕ με τη στήριξη των ΝΔ - ΛΑΟΣ", αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού στην εφημερίδα "Τα Νέα" ότι "οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο".

    Το ΚΚΕ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις, αλλά για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους "πρέπει να παλέψουν για να κατακτήσουν τη δική τους εξουσία, να μετατρέψουν σε λαϊκή περιουσία τις μεγάλες επιχειρήσεις".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 March 2010 - 5:30:17 UTC