Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις
  • [02] "Η κρίση απαιτεί υπεύθυνες και τολμηρές λύσεις"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Χρηματοδοτούν τις τράπεζες"

  • [01] Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις

    Οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, με επίκεντρο το σχέδιο "Καλλικράτης", γύρω από το οποίο θα κινηθεί όλη η αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αρχές Μαΐου και να ψηφιστεί στα τέλη του ίδιου μήνα, ώστε οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνουν βάσει του νέου χάρτη. Στα μέσα Απριλίου ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση για τους άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ενώ ολοκληρώνεται στη Βουλή η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.

    Επίσης, αναμένεται να συγκροτηθεί διυπουργική επιτροπή, η οποία θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

    Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν προωθηθεί όλα τα βασικά νομοσχέδια στη Βουλή, έως τις 15 Μαίου.

    Εξάλλου, αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να συγκροτηθεί διυπουργική επιτροπή, η οποία θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

    Σε πρώτη φάση, στο επίκεντρο βρίσκεται ο κλάδος των Μεταφορών (βαρέα φορτηγά και ταξί) και ακολουθούν τα ταξί και τα φαρμακεία.

    Στην Αθήνα αναμένεται εντός των ημερών κλιμάκιο του ΔΝΤ, το οποίο θα προσφέρει την τεχνογνωσία του για την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

    Ολες οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν το 2010, δήλωσε στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός, ο οποίος επεσήμανε ότι μεταξύ των ζητημάτων στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος, είναι οι λειτουργικές αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης.

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time, εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με την οικονομική κρίση στη χώρα, τονίζοντας ότι "τα χειρότερα έχουν περάσει". Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι η κορύφωση της κρίσης "βρίσκεται πίσω μας πλέον", αλλά παράλληλα υπογραμμίζει ότι "έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε".

    "Έχουμε πάρει σκληρά και δύσκολα μέτρα, πράγμα που ο κόσμος το νοιώθει. Αν κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο θα βγούμε από την κρίση δυνατότεροι, με πιο βιώσιμη οικονομία", αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    [02] "Η κρίση απαιτεί υπεύθυνες και τολμηρές λύσεις"

    «Ανάσταση σημαίνει "παλεύω για το καλύτερο". Αλλά, ο ελληνικός λαός περνάει σήμερα, το δικό του οικονομικό "Γολγοθά", σε μία ώρα που το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας έχει πια χρεοκοπήσει. Και η κρίση απαιτεί λύσεις, τομές, τολμηρές και υπεύθυνες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την καταπολέμηση της ανεργίας δεν είναι ουσιαστικές και δεν θα έχουν πρακτικό αντίκρισμα και άμεσο αποτέλεσμα.

    «Αν θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει αποτελεσματικά μέτρα για την προώθηση της απασχόλησης και για να χτυπήσει την ανεργία υπάρχει η πρόταση Σαμαρά για να δοθούν αναπτυξιακές ανάσες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έτσι να προστατέψουμε αποτελεσματικά τις θέσεις εργασίας και να δώσουμε ώθηση στην απασχόληση», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

    Επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών Γ.Μαγκριώτη στους νομούς Χαλκιδικής και Πιερίας

    Υδατοσφαίριση-LEN Trophy γυναικών-Προαγγελία β΄ τελικού

    Μπάσκετ-NCAA-ΤΕΛΙΚΟΣ

    ΝΤΙΟΥΚ-ΜΠΑΤΛΕΡ

    [04] "Χρηματοδοτούν τις τράπεζες"

    Ότι επιβάλλει νέους άγριους φόρους στο λαϊκό εισόδημα, ενώ χρηματοδοτεί τις τράπεζες και τους μεγάλους επιχειρηματίες κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ.

    Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: "Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιβάλλει νέους άγριους φόρους στο λαϊκό εισόδημα επικαλούμενη το υψηλό δημόσιο χρέος, συνεχίζει να στηρίζει και να χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια ευρώ τις τράπεζες και τους μεγάλους επιχειρηματίες, αυξάνοντας και με αυτό τον τρόπο το χρέος του δημοσίου.

    Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Πιο αποφασιστικά και αγωνιστικά να απορρίψει τις νέες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 April 2010 - 4:30:19 UTC