Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Συσσωρευμένα λάθη"
  • [02] Πράσινο το πρωτάθλημα

  • [01] "Συσσωρευμένα λάθη"

    Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ε.Ε. για την ενεργοποίηση του «μηχανισμού στήριξης» της Ελληνικής Οικονομίας, το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ τονίζει τα εξής:

    Σοβαρή αλληλεγγύη απβ τους εταίρους μας. Μας δανείζουν πολύ ακριβότερα απβ ό,τι αυτοί δανείζονται. Η περίπτωσή τους θυμίζει τον ισχυρό δανειολήπτη που δανείζεται από μια Τράπεζα με χαμηλό επιτόκιο και στη συνέχεια το δίνει στον αδύναμο με πολύ υψηλότερο. Εκεί που καταντήσαμε ισχύει η λαϊκή ρήση: απβ το ολότελα καλή και η Παναγιώταιναβ¦

    «Ουδέποτε στην Iστορία της η Ελλάδα δεν είχε ανάλογη κατρακύλα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Συσσωρευμένα λάθη, απ' τη μεταπολίτευση ως σήμερα, εκδηλώθηκαν ως τεράστιο πρόβλημα αφού η Ελλάδα βρέθηκε με μια εξαιρετικά αδύναμη σε αποτελεσματικότητα κυβέρνηση. Ο κ. Παπανδρέου ευθύνεται γιατί επιμένει να δίνει τη μάχη με ανεπαρκείς ανθρώπους γύρω του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ.

    Αναφερόμενος ο κ. Αϊβαλιώτης στο ν/σ "Καλλικράτης", τόνισε ότι "δεν γίνεται αντιληπτή η βιασύνη να γίνει τώρα η διοικητική αλλαγή. Εξάλλου, όποιος βιάζεται σκοντάφτει".

    Εξάλλου, μιλώντας για τις συλλήψεις σχετικά με την τρομοκρατία, είπε: "Είναι ευκαιρία να βγουν όλα στην επιφάνεια. Φυσικοί, ηθικοί και παράπλευροι αυτουργοί της τρομοκρατίας.

    Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ξεπεράσει αναστολές και σκοπιμότητες. Συγχαρητήρια στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που κάτω από όχι ιδανικές συνθήκες, προσπαθούν για το καλύτερο".

    [02] Πράσινο το πρωτάθλημα

    Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0:Μετά από 5 χρόνια ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 20η φορά στην ιστορία του. Μία αγωνιστική πριν το φινάλε της Σούπερ Λίγκας, οι "πράσινοι" νίκησαν στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Ηρακλή με 2-0, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Στο 30ο δευτερόλεπτο ο Σισέ άνοιξε το σκορ και στο 45΄ του πρώτου μέρους ο Νίνης διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

    Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-2:Με νίκη συνέχισε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν του -ουραγού και υποβιβασμένου- Πανθρακικού στην Κομοτηνή με 2-0 και παρέμειναν στη δεύτερη θέση της κατάταξης, η οποία δίνει το βαθμολογικό προβάδισμα στη «μάχη» των πλέι οφ. Τα τέρματα των Πειραιωτών, οι οποίοι υποχρέωσαν τον Πανθρακικό στην πέμπτη διαδοχική ήττα του, πέτυχαν οι Τοροσίδης (11΄) και Μήτρογλου (29΄).

    ΠΑΟΚ-Καβάλα 1-0:Σε ένα ουσιαστικά αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι ο ΠΑΟΚ νίκησε την Καβάλα με 1-0. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Μουσλίμοβιτς.

    Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-0: Ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε ο αγώνας στη Λειβαδιά μεταξύ της τοπικής ομάδας και της ΑΕΚ, για την 29η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Δημήτρη Φαράντου θέλει πάση θυσία νίκη στην τελευταία αγωνιστική και ήττα της Ξάνθης στο Καυτανζόγλειο από τον Ηρακλή, προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία.

    Αστέρας Τρίπολης-Αρης 2-1: «Χρυσό τρίποντο» για τον Αστέρα στην Τρίπολη. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου επικράτησε 2-1 του Αρη και εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Έντερ (5΄) και Μπαρτολίνι (15΄) σημείωσαν τα τέρματα των νικητών, ενώ για τους Θεσσαλονικείς μείωσε ο Κόκε στο 84΄.

    Πανιώνιος-Λάρισα 0-3: Μεγάλη νίκη, με την οποία ξεκαθάρισε οριστικά την υπόθεση παραμονή στη Σούπερ Λίγκα πέτυχε η Λάρισα μέσα στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου με 3-0, στο πλαίσιο της 29ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Ο Μετίν στο 27΄ με σουτ, ο Τουάμα στο 38΄ με φάουλ και ο Κουζέν στο 60΄ ήταν οι σκόρερ των "βυσσινί".

    Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1:Σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για παραμονή στην κατηγορία, πέτυχε η Ξάνθη, η οποία επιβλήθηκε 2-1 του Ατρομήτου στα Πηγάδια. Τα τέρματα για την ομάδα του Νίκου Κεχαγιά πέτυχαν ο Κιντάνα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄ ημιχρόνου και ο Έλινγκτον στο 67΄. Από την πλευρά τους, οι «κυανόλευκοι», οι οποίοι γνώρισαν την τρίτη διαδοχική ήττα τους, μείωσαν με τον Σαγκανόφσκι στο 84΄.

    Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Την παραμονή του στην κατηγορία εξασφάλισε ο Εργοτέλης με τη νίκη του 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Παγκρήτιο, για την 29η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Αντίθετα, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου αποχαιρέτησε και μαθηματικά την Σούπερ Λίγκα. Ο Λεάλ Γκονζάλες «χτύπησε» δύο φορές (37΄ και 57΄ πεναλτι), ο Φραγκουλάκης στο 88΄ πέτυχε το 3-1, ενώ από τους ηττημένους ο Αρας είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 49΄.

    Στις αναμετρήσεις για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Αστέρας Τρίπολης-Αρης 2-1

    Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

    Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-0

    Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0

    Πανιώνιος-Λάρισα 0-3

    ΠΑΟΚ-Καβάλα 1-0

    Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-2

    Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες) 1. Παναθηναϊκός 67 --ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ--

    2. Ολυμπιακός 61

    3. ΠΑΟΚ 59

    4. ΑΕΚ 50

    5. Άρης 46

    6. Καβάλα 38

    7. Ηρακλής 37

    . Λάρισα 37

    9. Πανιώνιος 36

    . Αστέρας Τρίπολης 36

    . Εργοτέλης 36

    12. Ατρόμητος 35

    13. Ξάνθη 32

    14. Λεβαδειακός 31

    15. ΠΑΣ Γιάννινα 28 --ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ--

    16. Πανθρακικός 12 --ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ--

    Το πρόγραμμα της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής έχει ως εξής:

    ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

    ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 19:00 NOVA

    Ατρόμητος-Πανθρακικός 19:00 NOVA

    Ηρακλής-Ξάνθη 19:00 ΣΚΑΪ

    Λάρισα-Λεβαδειακός 19:00 NOVA

    Καβάλα-Πανιώνιος 19:00 NOVA

    Ολυμπιακός-Άρης 19:00 ΝΕΤ

    ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 19:00 NOVA

    ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 19:00 NOVA


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 April 2010 - 18:30:17 UTC