Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του χθες"
  • [02] "Οικουμενική συνεννόηση"

  • [01] "Να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του χθες"

    Την κήρυξη της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών Γ. Α. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο Πρόεδρος πρότεινε την αυστηροποίηση της νομοθεσίας ώστε να τιμωρούνται γρήγορα οι επίορκοι, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, καθώς και την απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά τους, την αλλαγή του "πόθεν έσχες" των βουλευτών, αλλά και του εκλογικού νόμου για την αντιμετώπιση του μαύρου πολιτικού χρήματος.

    Τέλος πρότεινε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε τυχόν εξαίρεση των πολιτικών από κανόνες οι οποίοι ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους πολίτες.

    Γ. Παπανδρέου: "Να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του χθες"

    "Ζήτησα τη σημερινή συνάντηση για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος και ευχαριστώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ισχυρή παρουσία του και τη συμβολή του στις συζητήσεις μας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, μετά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και στο οποίο συμμετείχαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, ώστε να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη και δίκαιη οικονομία, αλλά χρειάζονται αλλαγές, είπε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του χθες, να βάλουμε τέλος στην Ελλάδα της αδικίας και της ατιμωρησίας, της αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας, να βάλουμε τέλος στην Ελλάδα, όπου ένα πολιτικό σύστημα υπηρετεί ειδικά και συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι το συλλογικό συμφέρον του λαού και της πατρίδας.

    Πρώτα όμως έπρεπε να σώσουμε την Ελλάδα, πριν μπορέσουμε να την αλλάξουμε, τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι δικαιωθήκαμε στον αγώνα μας γιατί με τις θυσίες του ελληνικού λαού από τη μια μεριά, αλλά και τον αγώνα που κάναμε στην Ευρώπη και παγκοσμίως, διασφαλίσαμε ένα μηχανισμό στήριξης και προστασίας της Ελλάδας και της οικονομίας της.

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου είπε ότι και πάλι δικαιωθήκαμε με τις αποφάσεις που πήραμε και την Παρασκευή και χθες, καθώς λέγαμε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά έχει σχέση με το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ανάγκη ρυθμίσεων και αλλαγών σε αυτό.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτός ο μηχανισμός μας δίνει το χρόνο να κάνουμε σοβαρές και μεγάλες αλλαγές και πρόσθεσε ότι εμείς έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο συζητήσαμε σήμερα στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και το οποίο, όμως, απαιτεί να είναι παρόντα όλα τα κόμματα και όλοι οι πολίτες.

    Είναι κρίμα που η κα Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας δήλωσαν σήμερα απόντες, εμείς θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε για μια Ελλάδα διαφορετική που αξίζει στον Ελληνισμό, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Αντ. Σαμαράς είπε ότι θα κάνει δηλώσεις από τα γραφεία της ΝΔ.

    [02] "Οικουμενική συνεννόηση"

    "Ήταν μια συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και πρόσθεσε ότι σ' αυτήν συζητήθηκαν "πέρα από τα οικονομικά και μια άλλη σειρά θεμάτων και έχω την αίσθηση πως αν όλα αυτά που συζητήθηκαν πραγματοποιηθούν θα μπορούσε η κρίση να γίνει ευκαιρία για τη χώρα".

    Ερωτηθείς "τι απαντούν οι πολιτικοί σ' αυτό που λέει όλος ο κόσμος, δηλαδη κάποιοι να πάνε φυλακή"ο Γ. Καρατζαφέρης είπε ότι έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα.

    Στο ερώτημα αν ζήτησε τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, είπε ότι "υπήρξε οικουμενική συνεννόηση".

    Διημερίδα με θέμα την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξής, οργανώνει ο ΛΑΟΣ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κόμμα Ελευθέρων Δημοκρατών (EFD). Θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 May 2010 - 12:30:20 UTC