Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτακτη εισφορά σε υψηλά εισοδήματα
  • [02] Συνάντηση Παπούλια-Τάντιτς

  • [01] Εκτακτη εισφορά σε υψηλά εισοδήματα

    Τόκοι καταθέσεων, κέρδη από το Χρηματιστήριο, εξαγορά αμοιβαίων κεφαλαίων καθώς και αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα όπως και έσοδα από ακίνητα θα συμπεριλαμβάνονται για τον προσδιορισμό του συνολικού εισοδήματος του κάθε φορολογούμενου επί του οποίου θα επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 1% για το οικονομικό έτος 2010. Η εισφορά επιβάλλεται σε καθαρά εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ.

    Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ενώ προσδιορίζεται ότι τα πρώτα ειδοποιητήρια προς τους φορολογούμενους θα αποσταλούν εντός του Ιουνίου και ο φόρος θα καταβληθεί σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις.

    [02] Συνάντηση Παπούλια-Τάντιτς

    Η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, η υπόθεση του Κοσόβου, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά και οι διμερείς, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις, συζητήθηκαν νωρίτερα σήμερα κατά την συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, ο οποίος πραγματοποιεί ανταποδοτική επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

    Κατά την διάρκεια δηλώσεών τους, οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τόσο τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο λαών και των ηγεσιών τους, όσο και την κοινή οπτική τους για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής.

    Αναφερόμενος στο καθεστώς του Κοσόβου, ο κ. Παπούλιας επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση υπέρ της "εξεύρεσης λύσης αμοιβαία αποδεκτής, η οποία θα βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, στην αρχή της εδαφικής ακεραιότητας και θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου και διαπραγματεύσεων".

    Από την πλευρά του ο κ. Τάντιτς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ελληνική θέση και τόνισε ότι η χώρα του "θα συνεχίσει να έχει μια φιλική πολιτική, αλλά δεν θα αναγνωρίσει με κανέναν τρόπο την ανεξαρτησία του Κοσόβου και μετά την γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι έτοιμη να επαναδιαπραγματευθεί για το μέλλον της επαρχίας αυτής".

    Πρόσθεσε δε ότι "με την πολιτική της στο Κόσοβο, η Σερβία επιβεβαιώνει την πολιτική που βασίζεται στην ειρήνη, την ανάπτυξη και την ευρωπαϊκή προοπτική. Μια προϋπόθεση για τέτοια ανάπτυξη είναι η οικονομική και η πολιτική σταθερότητα στην περιοχή".

    Οι δύο Πρόεδροι αναφέρθηκαν εκτενώς στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, με τον Κ. Παπούλια να επαναλαμβάνει την ένθερμη και σταθερή στήριξη της Ελλάδας: "Πιστεύουμε ότι η Σερβία πρέπει να καταστεί το ταχύτερο δυνατόν μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θέση η οποία δικαιωματικά της ανήκει".

    Ο Μπ. Τάντιτς ευχαρίστησε για την ελληνική στήριξη, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις επενδύσεις ελλήνων επιχειρηματιών στην Σερβία, δηλώνοντας ευγνώμων για "όλα όσα έδωσε η Ελλάδα μετά τις δημοκρατικές αλλαγές στην χώρα".

    Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε "την ειλικρινή πρόθεση της Ελλάδας να εξευρεθεί το ταχύτερο δυνατόν, αμοιβαίως αποδεκτή λύση", ενώ σε ό,τι αφορά το χθεσινό αιματηρό επεισόδιο ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και σε ακτιβιστές, έκανε λόγο για ενέργεια "παράνομη και εκτός κανόνων του Διεθνούς Δικαίου", που "ανατρέπει την ειρηνευτική διαδικασία και δημιουργεί συνθήκες εξαιρετικής έντασης στην περιοχή".

    Οι κ.κ. Παπούλιας και Τάντιτς αναφέρθηκαν ακόμη στις πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών και ιδιαίτερα στην ανακαίνιση του Πύργου Νεμπόισα και την δημιουργία εκεί Μουσείου αφιερωμένου στον Ρήγα Φεραίο και στους σέρβους αγωνιστές, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε τον ρόλο που διαδραματίζει στο Βελιγράδι το παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, το οποίο είχε εγκαινίασε ο ίδιος το 2009.

    Ο σέρβος Πρόεδρος εξέφρασε ακόμη τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό που υποφέρει λόγω της οικονομικής κρίσης και πρόσθεσε ότι οι Σέρβοι θα εξακολουθήσουν να επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

    "Θα είναι η μικρή συμβολή μας στην οικονομία σας", σημείωσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 June 2010 - 14:30:21 UTC