Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό, αύριο
  • [02] Κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό, αύριο

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αίτημα την απόκρουση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης.

    Η ηγεσία της ΓΣΕΕ συναντήθηκε σήμερα με με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συζήτησε για τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν "οι δυνάμεις της εργασίας δεδομένων των σκληρών, άδικων και αντικοινωνικών που έχουν ληφθεί", όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γ. Παναγόπουλος.

    Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι για τη ΓΣΕΕ επείγοντα και πρωτεύοντα χαρακτήρα έχουν τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κυρίως της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, της προστασίας της απασχόλησης και της περιφρούρησης των ανέργων.

    Πρόσθεσε πως ο κ. Σαμαράς του είπε πως λαμβάνει υπόψη του τις προτάσεις της ΓΣΕΕ ενόψει της παρουσίασης εναλλακτικών προτάσεων από τη ΝΔ. Ερωτηθείς για τη μείωση των αποζημιώσεων μίλησε για εξαιρετικά απαράδεκτη πρόνοια του μνημονίου. "Δηλαδή διευκολύνουν τον εργοδότη να απολύει και ταυτόχρονα δημιουργούν όρους που ρευστοποιούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας".

    Επεσήμανε, δε, πως η ΓΣΕΕ θα κάνει κάθε προσπάθεια να το ανατρέψει με προσφυγές και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

    Επίσης μετά από σχετική ερώτηση διαφώνησε ότι η ανταπόκριση του κόσμου στις προσκλήσεις για συλλαλητήρια είναι μειωμένη.

    Ο υπεύθυνος του τομέα Απασχόλησης της ΝΔ Γ. Βρούτσης δήλωσε πως ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και κοινή διαπίστωση είναι πως η ύφεση, ο πληθωρισμός και η ανεργία είναι τρίπτυχο που, όπως είπε, κατατρώει τα εισοδήματα. "Δυστυχώς η κυβέρνηση δείχνει να διακατέχεται από μία ψύχωση σε ιδεολογήματα και παρωχημένες αντιλήψεις οι οποίες έχουν αποδειχθεί από τη ζωή και την ιστορία ότι δεν μπορούν να προσφέρουν και δεν μπορούν να ανεβάσουν το βιοτικό επίπεδο, και αυτή η πολιτική οδηγεί στη χειρότερη μορφή εξαθλίωσης για την κοινωνία μας", τόνισε και ανέφερε πως οι πολιτικές της κυβέρνησης "που χρησιμοποιεί ως άλλοθι το μνημόνιο καθοδηγούν την κοινωνία μας μέρα με τη μέρα σε χειρότερες καταστάσεις".

    Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, με την υστέρηση των εσόδων, κυρίως λόγω του παγώματος επιστροφής φόρων και των δαπανών του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, η εκτίναξη του πληθωρισμού το 5,4% και οι υποβαθμίσεις από αξιολογικούς οίκους όπως του Moody's, την οποία χαρακτήρισε κίνηση αψυχολόγητη και άστοχη, δείχνουν ότι τα δύσκολα για την ελληνική οικονομία είναι μπροστά. "Απαιτείται ένταση των προσπαθειών. Η ΝΔ έχει καταθέσει και θα καταθέσει κι άλλες προτάσεις έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους που απορρέουν από το μνημόνιο και να μεγιστοποιήσει τις όποιες ωφέλειες για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας", ανέφερε.

    [02] Κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς

    Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.

    Συγκεκριμένα, για αύριο οι εργαζόμενοι στο Μετρό έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, σε ένδειξη συμπαράστασης στους περίπου 285 συναδέλφους τους συμβασιούχους, οι οποίοι βλέπουν την πόρτα εξόδου από την εταιρία, καθώς έληξε η σύμβασή τους και με βάση το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή πρέπει να μην ανανεωθεί η σύμβασή τους γιατί προσελήφθησαν παράνομα κατά την προεκλογική περίοδο.

    Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν εξαγγείλει 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στους μισθούς,τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και με θεσμικά αιτήματα.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επίσκεψη αντιπροέδρου της Κίνας Zhang Dejiang

    9:00 Συνάντηση με Θ Πάγκαλο Ζαλοκώστα 10 6ος

    9:15 Αντιπροσωπίες Ακαδημίας 1 6ος

    11:15 Υπογραφή συμφωνιών Ακαδημίας 1 7ος

    12:00 Συνάντηση με Π/Δ Κ Παπούλια

    12:30 Συνάντηση με Π/Θ Γ Παπανδρέου

    !7:00 Συνάντηση με πρός ΝΔ Α Σαμαρά

    18:00 Επίσκεψη στο Καλλιμάρμαρο

  • Συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στη Ρηγίλλης

    με το προεδρείο της ΓΣΕΕ - 11:00:00

    με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) - 13:00:00

    με το Δ.Σ. του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) - 18:00:00

  • Δημοσιοποίηση απόφασης ΕΔΑΔ για ορφανοτροφείο Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης στην νήσο Πρίγκηπο. Στρασβούργο, Γαλλία - 12:00:00

  • Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος θα συναντηθεί με τους διαπιστευμένους συντάκτες του τουριστικού ρεπορτάζ. Γραφεία του ΕΟΤ (Τσόχα 7) - 12:00:00

  • Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με θέμα τη νέα στρατηγική και πορεία υλοποίησης του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση", στην οποία θα συμμετάσχει και ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Α. Μαρκόπουλος. Λ. Μεσογείων 119, Αθήνα - 12:15:00

  • Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας (πρόεδρος Β.Ράπανος, διευθ. σύμβουλος Α. Ταμβακάκης) διοργανώνει εκδήλωση βράβευσης χορηγούμενων αθλητών. Μέγαρο Μελά, Αθήνα - 13:00:00

  • Αντιπροσωπεία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους Π. Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Θ. Δρίτσα, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Δ. Παπαδημούλη, βουλευτή Β' Αθήνας και Ε. Αμμανατίδου, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικο, στα γραφεία του Προέδρου στη βουλή - 12:00:00

  • Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο. Βουλή - 15:00:00

  • Τελετή εορτασμού 90 χρόνων από την ίδρυση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου - Παρουσία Κ. Παπούλια, Ιερά Οδός 75, Αθήνα - 19:30:00

    Κοινοβουλευτικό έργο

    11:00 (223) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ "SIEMENS": Εξέταση μαρτύρων.

    11:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: Συζήτηση επί της Εκθέσεως Πεπραγμένων του έτους 2009 της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) και ακρόαση του Προέδρου της Αρχής, κ. Λεωνίδα Κανέλλου.

    17:30 (151) ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: Ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, σχετικά με την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας - πλαισίου της 18ης Μαρτίου 2010 για τα "Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε." και τα προγράμματα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.

    18:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: Ακρόαση των προτεινομένων, από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) "ΔΗΜΗΤΡΑ", Αγγελικής Μπούρα και Αριστείδη Σαμίτα αντιστοίχως.

    19:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ: Εκλογή Προέδρου της Επιτροπής.

    19:30 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: Εκλογή Προέδρου της Επιτροπής.

    19:45 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Εκλογή Προέδρου της Επιτροπής.

    18:00 (ολομέλεια) Ερωτήσεις-αναφορές

    19:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Προσαρμογή του Ελληνικού Δικαίου στο πρότυπο νόμου του έτους 1997 για τη "Διασυνοριακή πτώχευση" της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για το Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο και άλλες διατάξεις". (1/2)

    Θεσσαλονίκη

  • Διαμαρτυρία εργαζομένων της κατασκευαστικής εταιρίας ΝΤΙ-ΕΣ. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν με τα αυτοκίνητά τους, στις 9.00, στη δυτική είσοδο, στο ύψος των δικαστηρίων και θα κινηθούν σε κονβόι στην παραλιακή. Θα σταματήσουν, ώστε να επιδώσουν ψήφισμα στο γραφείο του υφυπουργού Γ. Μαγκριώτη και στη συνέχεια θα μεταβούν στην Περιφέρεια, όπου θα ζητήσουν να καταβληθούν τα οφειλόμενα. Ισχυρίζονται πως κατασκεύασαν το έργο Χαλκηδόνας-Παραλιμνίου και ότι η Περιφέρεια, που έχει την ευθύνη του έργου, δεν τους πληρώνει, παρά τις υπέρ τους δικαστικές αποφάσεις.

  • Συνέντευξη Τύπου Οδοντιατρικού Συλλόγου, με αφορμή την 24 απεργία της Τετάρτης. Γραφεία του ΟΣΘ - 12:00:00

  • Συνέντευξη Τύπου Αρκτούρου & Vodafone. Βυζαντινό Μουσείο, Αμφιθέατρο Μ. Μερκούρη (Λ. Στρατού 2) - 12:00:00

  • Συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με δημοσιογράφους. Θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν την πόλη, τον δήμο και τους δημότες. Δημαρχείο, αίθουσα συνεδριάσεων ΔΣ - 12:00:00

  • Παρουσίαση έρευνας στο ΕΒΕΘ για το Φεστιβάλ Καινοτομίας. Την έρευνα θα παρουσιάσουν οι HIGH FIDELITY MEDIA INNOVATION και η εταιρεία ερευνών, δημοσκοπήσεων και επικοινωνίας to the point. ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη) - 12:00:00

  • Συνεδρίαση του ΔΣ της ΤΕΔΚ Ν. Θεσσαλονίκης. Γραφεία ΤΕΔΚ (26ης Οκτωβρίου 42, Εμπ. Κέντρο Limani Center, Θεσσαλονίκη) - 14:00:00

    Αθλητική Ατζέντα

  • Βράβευση αθλητών από Εθνική Τράπεζα. Ο πρόεδρος της ΕΤΕ Βασίλης Ράπανος θα βραβεύσει τους χορηγούμενους αθλητές που διακρίθηκαν στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής, τραμπολίνο και τάε κβον ντο. Αθήνα, Μέγαρο Μελά - 13:00:00

  • Ποδόσφαιρο-Παγκόσμιο Κύπελλο (Α΄ φάση, 1η ημέρα):

    14:30 Νέα Ζηλανδία-Σλοβακία

    17:00 Ακτή Ελεφαντοστού-Πορτογαλία

    21:30 Βραζιλία-Β.Κορέα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 June 2010 - 10:30:32 UTC