Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρουμανία- Καθυστερεί η πέμπτη δόση
  • [02] Αποδράσεις μικρής διάρκειας.
  • [03] ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • [01] Ρουμανία- Καθυστερεί η πέμπτη δόση

    Σε καθυστέρηση αναμένεται να οδηγηθεί η αποδέσμευση της πέμπτης δόσης από το δάνειο της Ρουμανίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), καθώς ο διεθνής οργανισμός δεν θα συζητήσει, σήμερα, την αναφορά για την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της Ρουμανίας, που απορρέουν από τη δανειοδοτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη Ρουμανία, Μιχάι Τανασέσκου.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της αναφοράς από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, η αναφορά να συζητηθεί στις 30 Ιουνίου.

    Η ρουμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού, Εμίλ Μποκ είναι αποφασισμένη να λάβει θετική αξιολόγηση από το ΔΝΤ. Σβ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόφασή της να αυξήσει, κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται πλέον στο 24% από 19%.

    Η απόφαση για την αύξηση του ΦΠΑ ελήφθη, έπειτα από απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρουμανίας, το οποίο αποφάνθηκε πως το πακέτο των μέτρων λιτότητας είναι αντισυνταγματικό.

    Η πέμπτη δόση των 850 εκ. ευρώ, από το δάνειο, συνολικού ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να αποδεσμευθεί όταν το ΔΝΤ προβεί σε αξιολόγηση της αναφοράς για τις "επιδόσεις" της ρουμανικής οικονομίας. Πέραν του ΔΝΤ που συμμετέχει στο "μηχανισμό" στήριξης της ρουμανικής οικονομίας με 12,9 δισεκατομμύρια ευρώ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέθεσε πέντε δισεκατομμύρια ευρώ και η Παγκόσμια Τράπεζα ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

    Μέχρι σήμερα, η Ρουμανία έλαβε περίπου 9,3 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΔΝΤ, 2,5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή βΕνωση και 300 εκατ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα.

    [02] Αποδράσεις μικρής διάρκειας.

    Την πολιτική για την ανάπτυξη των αποδράσεων μικρής διάρκειας ανακοίνωσε για πρώτη φορά ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού Γιώργος Πουσσαίος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως τόνισε οι δράσεις αυτές θα αφορούν την Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές που έχουν διεθνή αεροδρόμια στην Ελλάδα. Κεντρικός στόχος είναι η σύνδεση των μνημείων με τις διάφορες δράσεις και φυσικά η ανάπτυξη του τουρισμού σε συνδυασμό με το ήπιο κλίμα που αποτελεί πλεονέκτημα της χώρας.

    Συγκεκριμένα ο επισκέπτης του Σαββατοκύριακου θα μπορεί να επισκεφθεί τα μουσεία αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους. Επίσης την Κυριακή πολύ νωρίς το πρωί, θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει με ποδήλατο τη διαδρομή Ακρόπολη - Σούνιο ενώ κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα θα έχει τη δυνατότητα να τρέξει την πραγματική διαδρομή του μαραθώνιου απολαμβάνοντας το ήπιο κλίμα της περιόδου Οκτωβρίου-Μαΐου.

    "Δεν κάνουμε ποδηλατικούς αγώνες. Είναι μια εκδρομή, σημείωσε ο κ. Πουσσαίος. Υπάρχουν δεκάδες κλαμπ που είναι ταυτισμένα με το ποδήλατο" σημείωσε. Το υπουργείο ανάφερε ότι σε συνεργασία με την τροχαία θα διατεθεί μια λωρίδα από την Ακρόπολη έως το Σούνιο, ενώ σε πρώτη φάση θα διατεθούν και τα ποδήλατα".

    Ο κ. Πουσσαίος επεσήμανε ότι αυτό θα καθιερωθεί κάθε Σαββατοκύριακο ενώ αντίστοιχες δράσεις θα γίνουν και για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας κλπ. Μάλιστα επισήμανε ότι η εκμετάλλευση του κωπηλατοδρομίου για ανάπτυξη τέτοιων δραστηριοτήτων θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη.

    Στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας τόνισε, ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα ετοιμάζει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Θέτουμε ουσιαστικά τις βάσεις για την ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων, που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο ανάφερε ο κ. Πουσσαίος.

    Όπως σημείωσε, στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο τουριστικός κόσμος θα πληροφορηθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις για την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως επίσης και τις πρωτοβουλίες για την τόνωση του τουρισμού πόλεως (City Break, συνεδριακός τουρισμός κ.α.).

    Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης για φέτος, μετά από τις επισκέψεις και τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον υπουργό, τον υφυπουργό και τον γενικό γραμματέα, τα μηνύματα δεν είναι απαισιόδοξα. Όπως είπε ο κ. Πουσσαίος διακρίνεται μια μικρή άνοδος από τις τουριστικές αγορές της Αγγλίας και Γερμανίας και επίσης από την αγορά της Ρωσίας η οποία εμφανίζει άνοδο 25% τη δεδομένη χρονική συγκυρία.

    Επιφυλάχθηκε πάντως να εκφράσει εκτίμηση για το 2010 «δεδομένης της οικονομικής κρίσης που αγγίζει τους πολίτες του κόσμου». Την ίδια στιγμή το υπουργείο απαντά με συντονισμένες δράσεις στις αγορές στόχου του ελληνικού τουρισμού και όπως τόνισε ο κ. Πουσσαίος το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας φτηνός προορισμός αρχίζει να γίνεται σαφές στη συνείδηση των υποψήφιων επισκεπτών.

    [03] ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Επίσκεψη αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στη Γαλλία

  • Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Δρούτσας, θα παραθέσει στο Υπουργείο Εξωτερικών πρόγευμα εργασίας προς τιμήν των Ελλήνων Ευρωβουλευτών. Αθήνα/Βασ. Σοφίας 5 - 09:00:00

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τους Ευρωβουλευτές κ.κ. Κρίτωνα Αρσένη, Θεόδωρο Σκυλακάκη και Μιχάλη Τρεμόπουλο, οι οποίοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 14:00:00

  • Παρουσίαση έρευνας της Alpha Bank για την οικονομική κρίση-επιπτώσεις στην Ελλάδα. Αθήνα/ξεν Χίλτον - 18:30:00

  • Συνεργασία Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας - ΠΟΫ. Τελετή ανακήρυξης του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας ως Συνεργαζόμενου Κέντρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η εκδήλωση οργανώνεται από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο - Χαιρετισμοί από Α. Διαμαντοπούλου και Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Πανεπιστήμιο Αθηνών - 19:00:00

    Κοινοβουλευτικό έργο

    17:00:00 Ολομέλεια-Ψηφοφορία για "προανακριτική". Συζήτηση και λήψη απόφασης στην πρόταση που κατέθεσαν εκατόν εικοσιπέντε (125) Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης«Ποινική ευθύνη Υπουργών» στην υπόθεση του "Βατοπεδίου"

    17:00:00 Επιτροπή Οικονομικών: Ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών "Δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη". Αίθουσα Γερουσίας

    Βόρεια Ελλάδα

  • Συνέντευξη Τύπου στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Θεσσαλονίκη

  • Παρουσίαση βιβλίου του νέου πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου, που φέρει τον τίτλο "Παιδεία... μαχών". Θα το προλογίσει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Θεσσαλονίκη/Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη - 19:00:00

  • Θεμελίωση "πράσινου σχολείου" στις Συκιές. Την θεμελίωση θα κάνει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.Θεσσαλονίκη/Δήμος Συκεών - 11:00:00

  • ΕΙΚΟΝΑ - ΗΧΟΣ Α.Ε.Ε. Τακτική Γενική Συνέλευση. Συμεωνίδη 57, Πυλαία Θεσσαλονίκη - 11:00:00

  • Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας στο Δήμο Εχεδώρου-ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου Θεσσαλονίκης - 12:00:00

  • Συνέντευξη Τύπου του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος με τη Λυδία Κονιόρδου ανεβάζουν τις Τρωάδες του Ευριπίδη στο θέατρο δάσους, στις 30/6 και την 1/7. Θεσσαλονίκη/The Residents Bar, Σ. Καλλάρη 4α - 12:00:00

  • Μνημόνιο συνεργασίας 424 Γ.Σ.Ν.Θ.- Ιατρική Σχολή ΑΠΘ/ Ευ. Βενιζέλος. Θεσσαλονίκη/424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης (περιφερειακή οδός Ν. Ευκαρπίας) - 12:30:00

  • Εβδομάδα ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση διαρκεί μέχρι τις 30/6. Παρουσιάζεται σε χώρο του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos, που αποκαλείται "Χωριό ανακύκλωσης" και βρίσκεται στη νότια είσοδο. Λειτουργεί και έκθεση ανακυκλωμένης τέχνης με τίτλο "Τίποτα δεν πάει χαμένο". Μεταξύ άλλων, γίνεται συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. 16:00:00

    -


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 June 2010 - 12:30:19 UTC