Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο Σίντνεϊ Γκοβού
  • [02] Περικοπές δαπανών και στη Βρετανία
  • [03] Χόρεψαν "για την Ευρώπη"
  • [04] Εγκαίνια μουσείου «Ν.Καζαντζάκης»
  • [05] Ημερήσια ατζέντα: 4/7/2010
  • [06] Ενότητα ζήτησε ο Πετρέους
  • [07] Συμπληρώθηκε το "καρέ"

  • [01] Στην Αθήνα ο Σίντνεϊ Γκοβού

    Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο Σίντνεϊ Γκοβού, ο οποίος αφού περάσει σήμερα από ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό.

    "Η παρουσία του Σισέ έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να αποδεχτώ την πρόταση του Παναθηναϊκού. Μου έχει πει τα καλύτερα για τον ελληνικό σύλλογο και χαίρομαι που θα είμαστε συμπαίκτες. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ σε έναν μεγάλο σύλλογο", ήταν η πρώτη δήλωση του 31χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από περίπου 250 φίλους των "πρασίνων" που βρέθηκαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    [02] Περικοπές δαπανών και στη Βρετανία

    Η κυβέρνηση συνασπισμού της Βρετανίας ζήτησε από υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες να καταρτίσουν σχέδια για την λειτουργία τους με περικοπές δαπανών έως και 40%, ποσοστό πολύ υψηλότερο από εκείνο που προέβλεπε ο έκτακτος προϋπολογισμός που κατατέθηκε τον Ιούνιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών χθες Σάββατο.

    Καθώς η νέα Βρετανική κυβέρνηση πασχίζει να μειώσει το έλλειμμα-ρεκόρ, οι υπουργοί ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να αναμένουν μείωση των δημοσίων δαπανών περίπου 25% στα περισσότερα πεδία. Αλλά πλέον πολλά υπουργεία έλαβαν εντολή να παρουσιάσουν εκθέσεις για τις επιπτώσεις που θα έχει μια μείωσης 40% στις δημόσιες δαπάνες στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

    "Είναι υποθέσεις προς σχεδιασμό, όχι τελικές αποφάσεις", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών. "Αυτές οι υποθέσεις θα τεθούν υπό διαπραγμάτευση".

    Από το ύψος αυτό των περικοπών, που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, αναμένεται να εξαιρεθούν τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Άμυνας.

    [03] Χόρεψαν "για την Ευρώπη"

    Σε κλίμα γιορτής ξεκίνησε το Βέλγιο την εξάμηνη προεδρία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς χθες κάτοικοι δώδεκα πόλεων της χώρας χόρεψαν και διασκέδασαν "για την Ευρώπη".

    Επαγγελματίες χορευτές κινητοποιήθηκαν για να διδάξουν γρήγορα εθελοντές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί σε δημόσιες πλατείες από την Αμβέρσα και την Μπριζ, μέχρι την Λιέγη και το Σαρλερουά, μέσω των Βρυξελλών, προκειμένου οι τελευταίοι να καταφέρουν να εκτελέσουν ταυτόχρονα δύο χορογραφίες μεταξύ τις 21.00 και τις 22.45 (ώρα Ελλάδας).

    Στους εορτασμούς συμμετείχαν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, οι οποίοι έδωσαν συναυλίες, καθώς και ακροβάτες.

    Η γιορτή έκλεισε με πυροτεχνήματα και αμέσως μετά ξεκίνησε πάρτι με ντι- τζέι.

    [04] Εγκαίνια μουσείου «Ν.Καζαντζάκης»

    Για την οικουμενικότητα του μεγάλου συγγραφέα και στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη, μίλησε από τη Μυρτιά- Ηρακλείου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης του ομώνυμου μουσείου.

    Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η ανεξάρτητη βουλευτής κα Ντόρα Μπακογιάννη, που στο χαιρετισμό της έκανε λόγο για τον πιο γνωστό Έλληνα συγγραφέα ανά τον κόσμο.

    Στα εγκαίνια που τελέστηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές του Ηρακλείου, δήμαρχοι του νομού και προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών και των γραμμάτων.

    Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ρούσος Κυπριωτάκης. Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες από τον Καθηγητή Γιώργο Γραμματικάκη, πρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου, τους κυρίους Κωνσταντίνο Αλαβάνο, διευθυντή τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, και Άγγελο Δεληβοριά, διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, και από την ποιήτρια και βαφτισιμιά του Ν.Καζαντζάκη, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη. Η μεγάλη τραγουδίστρια ερμήνευσε γνωστά τραγούδια εμπνευσμένα από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη (από τον κύκλο του «Καπετάν Μιχάλη» σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και από τον «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη) και άλλα τραγούδια από το πλούσιο ποιοτικό της ρεπερτόριο.

    Με την ελκυστική επανέκθεση, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις ηλεκτρονικές παραγωγές και τα ψηφιοποιημένα αρχεία που είναι στη διάθεση των μελετητών, το Μουσείο Καζαντζάκη φιλοδοξεί, στο νέο του ξεκίνημα, να συμβάλει ακόμα περισσότερο στη διατήρηση, προβολή και διάδοση του έργου του Κρητικού συγγραφέα, του μεγάλου στοχαστή.

    Υπενθυμίζεται ότι το μουσείο εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά, πριν από 27χρόνια από την τότε υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη, παρουσία των Οδυσσέα Ελύτη και Αντώνη Σαμαράκη. Η πρώτη στέγη του Μουσείου δημιουργήθηκε χάρη στη δωρεά, την προσπάθεια και τη φροντίδα του αείμνηστου σκηνογράφου Γιώργου Ανεμογιάννη.

    [05] Ημερήσια ατζέντα: 4/7/2010

    [06] Ενότητα ζήτησε ο Πετρέους

    Ο νέος ανώτατος διοικητής της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης στο Αφγανιστάν αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους ζήτησε χθες, κατά την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στην Καμπούλ από την ανάληψη των καθηκόντων του, ενότητα στον πόλεμο κατά των ταλιμπάν και των συμμάχων τους.

    Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη τον διορισμό του στρατηγού Πετρέους ως ανώτατου διοικητή της Isaf, σε μία στιγμή που η εξέλιξη του πολέμου του Αφγανιστάν προκαλεί έντονη ανησυχία στις δυτικές πρωτεύουσες, καθώς έχουν αυξηθεί σε άνευ προηγουμένου επίπεδο οι απώλειες της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης.

    Ο στρατηγός Πετρέους δήλωσε ενώπιον της Γερουσίας ότι οι συγκρούσεις στο Αφγανιστάν θα κλιμακωθούν πριν να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης.

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιράκ

    Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν έφθασε χθες στο Ιράκ καθώς η αυξημένη ένταση εξαιτίας του πολιτικού αδιεξόδου που προέκυψε μετά τις εκλογές του Μαρτίου, θέτουν υπό αμφισβήτηση τα σχέδια των ΗΠΑ για τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων τον προσεχή μήνα.

    Ο Μπάιντεν αναμένεται να έχει συνομιλίες με τους ιρακινούς ηγέτες, ενώ παραμένει το αδιέξοδο, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της χώρας.

    [07] Συμπληρώθηκε το "καρέ"

    Συμπληρώθηκε χθες το "καρέ" των ομάδων που θα αγωνιστούν στους "4" του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Μετά την Ολλανδία και την Ουρουγουάη, το εισιτήριο για τους ημιτελικούς πήραν Γερμανία και Ισπανία.

    Η Γερμανία προκρίθηκε σε ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου για τρίτη σερί διοργάνωση και για 15η συνολικά στην ιστορία της. Η ομάδα του Λεβ, με δύο τέρματα του Κλόζε (68`, 89`) και από ένα των Μίλερ (3`) και Φρίντριχ (74`) συνέτριψε 4-0 την Αργεντινή στο Γκριν Πόιντ του Κέιπ Τάουν.

    Απέναντί τους θα βρεθεί την Τετάρτη (7/7/10) η Ισπανία που με τέρμα του Βίγια στο 82ο λεπτό επικράτησε 1-0 της Παραγουάης στο Ελις Παρκ του Γιοχάνεσμπουργκ και την Τετάρτη θα αναμετρηθούν με τη Γερμανία με στόχο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες σε διάστημα τριών λεπτών αστόχησαν δύο φορές από τα 11 βήματα, αρχικά ο Καρντόζο στο 57` (απέκρουσε ο Κασίγιας) για την Παραγουάη και στη συνέχεια ο Τσάβι Αλόνσο στο 60` (απέκρουσε ο Βιγιάρ).

    Ο άλλος ημιτελικός, μεταξύ Ουρουγουάης και Ολλανδίας θα διεξαχθεί την Τρίτη, 6/7/2010.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 July 2010 - 4:30:26 UTC