Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς δακτύλιο από αύριο η Αθήνα
  • [02] Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί
  • [03] Εντολή υπ. Τουρισμού για διευκόλυνση σε τουρίστες απο Goldtrail
  • [04] ΙΚΑ: Επίδομα αδείας στις 22 Ιουλίου

  • [01] Χωρίς δακτύλιο από αύριο η Αθήνα

    Ελεύθερα θα κινούνται από αύριο 19 Ιουλίου, μέχρι το Σεπτέμβριο, όλα τα οχήματα στο κέντρο της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, λόγω της άρσης του δακτυλίου για τη θερινή περίοδο.

    [02] Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

    Προβλήματα θα αντιμετωπίζουν από αύριο οι πολίτες κατά τις επισκέψεις τους στα νοσοκομεία, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ που εισάγεται την Τρίτη στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστεί την Τετάρτη.

    [03] Εντολή υπ. Τουρισμού για διευκόλυνση σε τουρίστες απο Goldtrail

    Σε 4.000 ανέρχονται οι τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχασαν το εισιτήριο της επιστροφής στην πατρίδα τους, ως συνέπεια του "λουκέτου" της βρετανικής εταιρείας διοργάνωσης ταξιδίων Goldtrail, που ειδικεύεται στα ταξίδια στην Ελλάδα και την Τουρκία.

    Στο μεταξύ, ήδη το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει δώσει εντολή στους κατά τόπους διευθυντές του ΕΟΤ, όπου βρίσκονται οι παραμένοντες τουρίστες, να τους παράσχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση (κυρίως διαμονή) εως ότου επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Μεταξύ των προορισμών της Goldtrail ήταν η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κως και η Κρήτη.

    Η εταιρεία, με έδρα το Σάρεϊ, που πουλούσε κατά κύριο λόγο πακέτα διακοπών μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων, τέθηκε σε αναγκαστική διαχείριση, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας.

    Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) δήλωσε ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες , ώστε οι ταξιδιώτες να μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτι τους μετά τις διακοπές τους.

    Όσοι ταξιδιώτες πρόκειται να ταξιδέψουν από τη Βρετανία για διακοπές στο εξωτερικό, κλήθηκαν να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, καθώς η Goldtrail δεν θα πραγματοποιήσει άλλες πτήσεις και τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί δεν θα ισχύουν πλέον.

    Χωρίς προβλήματα η επιστροφή

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα επιστρέφουν στους τόπους προορισμού τους, από τα ελληνικά νησιά, (κυρίως Ρόδο, Σκιάθο, Κω Κέρκυρα) οι πελάτες της βρετανικής ταξιδιωτικής εταιρίας Goldtrail η οποία πρόσφατα κατέρρευσε οικονομικά.

    Στα αεροδρόμια δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα.

    Όπως διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι των γραφείων ελέγχου των αεροδρομίων, ελέγχουμε τις αναχωρήσεις των συγκεκριμένων επιβατών, οι οποίες γίνονται κατά κύριο λόγο με τη βρετανική αεροπορική εταιρία VIKING.

    Στο μεταξύ, οι κατά τόπους διευθυντές του ΕΟΤ έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Τουρισμού να παράσχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση στους ταξιδιώτες της Goldtrail.

    Ο υπεύθυνος ΕΟΤ Κέρκυρας Πέτρος Μουχλιανίτης διαβεβαίωσε το ΑΠΕ ότι αύριο αναχωρούν και οι 340 πελάτες της Goldtrail χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα.

    Το κλίμα πάντως ως προς τη φθίνουσα πορεία της εταιρίας ήταν ενδεικτικό από το χειμώνα, για τους συνεργαζόμενους στη χώρα μας ταξιδιωτικούς πράκτορες.

    Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας Γιάννης Καρτάνος μας πληροφόρησε ότι ενώ πέρυσι είχαν διατεθεί για τους πελάτες της εν λόγω εταιρείας 200 κλίνες, φέτος, από το χειμώνα, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είχαν ενημερωθεί ότι το νησί, όπως και άλλες περιοχές δεν περιλαμβάνονταν στα τουριστικά πακέτα του καλοκαιριού.

    [04] ΙΚΑ: Επίδομα αδείας στις 22 Ιουλίου

    Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοίνωσε ότι το επίδομα άδειας θα καταβληθεί στους συνταξιούχους στις 22 Ιουλίου 2010, μαζί με τη σύνταξη μηνός Αυγούστου. Δικαιούχοι του επιδόματος άδειας είναι:

    α) όλοι οι συνταξιούχοι, εκτός από τους συνταξιούχους λόγω γήρατος οι οποίοι δεν θα έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους μέχρι την 31 Αυγούστου 2010.

    β) οι επιδοματούχοι του εξωιδρυματικού (παραπληγικού) επιδόματος.

    Το ποσό του επιδόματος που αφορά την κύρια σύνταξη ανέρχεται σε 200 ευρώ μεικτά. Στις περιπτώσεις που το ποσό της κύριας σύνταξης είναι μικρότερο των 400 ευρώ, το ποσό του επιδόματος άδειας θα είναι ίσο με το μισό ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης.

    Το μεικτό ποσό των 200 ευρώ χορηγείται στην κύρια σύνταξη η οποία, μαζί με τυχόν προσαυξήσεις λόγω οικογενειακών βαρών, επίδομα απόλυτης αναπηρίας, δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα άδειας, υπολογιζόμενη σε 12μηνη βάση, δεν υπερβαίνει το ποσό των 2.500 ευρώ. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού το ποσού, το επίδομα μειώνεται αναλόγως.

    Στις περιπτώσεις των διπλοσυνταξιούχων το επίδομα άδειας θα καταβληθεί μόνο στη μεγαλύτερη σύνταξη.

    - Στους διπλοσυνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΑΕΕ το επίδομα θα καταβληθεί μηχανογραφικά από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εφόσον έχει επιλεγεί ως φορέας από τον οποίο γίνεται η κράτηση παροχών ασθενείας.

    - Στους διπλοσυνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΓΑ το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα χορηγήσει μηχανογραφικά το επίδομα άδειας στην καταβαλλόμενη από το Ίδρυμα σύνταξη.

    - Στους διπλοσυνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Δημοσίου ή ΝΑΤ το επίδομα άδειας θα καταβληθεί χειρόγραφα από τον αρμόδιο φορέα που χορηγεί τη μεγαλύτερη σύνταξη, μετά την υποβολή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου.

    Τέλος, οι συνταξιούχοι του ΕΤΕΑΜ θα λάβουν κανονικά το επίδομα αδείας που δικαιούνται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 July 2010 - 18:30:25 UTC