Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενημέρωση Γ.Πεταλωτή

  • [01] Ενημέρωση Γ.Πεταλωτή

    "Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής,αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που κατετέθη σήμερα στην Βουλή.

    Επίσης, ο εκπρόσωπος είπε ότι και στον τομέα της Παιδείας γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια, με τη θεσμοθέτηση καθαρών και αξιοκρατικών κανόνων στην μεταλυκειακή Εκπαίδευση, καθώς με απόφαση της Άννας Διαμαντοπούλου τα λεγόμενα κάποτε κολέγια μετονομάζονται σε "Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης", ώστε να αποδίδεται η ακριβής τους λειτουργία, ενώ από τις 40 υποβληθείσες αιτήσεις λειτουργίας ενεκρίθησαν οι 30 που πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου.

    Αναφερόμενος στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των οδικών μεταφορών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η απόφαση αυτή είναι επιλογή της κυβέρνησης και "όχι της τρόϊκας, για να έχουμε τον ποθούμενο ή τον προσδοκώμενο δανεισμό", ενώ σε ό,τι αφορά την απεργία είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει το δημόσιο συμφέρον.

    Ερωτηθείς σχετικά με τα έγγραφα που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ για την υπόθεση Βατοπεδίου,ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για "πράξη ανευθυνότητας" και πρόσθεσε ότι "η ανταλλαγή φιλέτων του δημοσίου με χιλιοστά της Βιστωνίδας είναι σκάνδαλο από μόνο του".

    "Κανένας δεν είναι υπεράνω των νόμων και των εξεταστικών επιτροπών", απάντησε ο κ. Πεταλωτής ερωτηθείς αν ο Κ. Καραμανλής θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά -ως πρώην πρωθυπουργός - σε περίπτωση που κληθεί από Εξεταστική Επιτροπή για "τα παραποιημένα στοιχεία που έδινε η Ελλάδα στην ΕΕ".

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τα "greek statistics που έδινε η ΝΔ στην ΕΕ είναι πολύ μεγάλο ζήτημα, σε αυτό οφείλουμε εν πολλοίς την σημερινή κατάσταση, έχουμε ζητήσει εξεταστική και πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες των υπευθύνων για τον διασυρμό της χώρας".

    Ερωτηθείς αν "ανοίγει ο δρόμος για Ειδικό Δικαστήριο για τον κ. Καραμανλή", ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι "μένω σε αυτά που είπα, τις ευθύνες τις καταλογίζει η Εξεταστική Επιτροπή".

    Αναφορικά με τις μεταθέσεις και την λειτουργία των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι "το πανηγύρι που γινόταν ειδικά επί ΝΔ, σταματάει", προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση νοικοκυρεύει, εξορθολογίζει, εξοικονομεί μεγάλα ποσά και δίνει την δυνατότητα στα γραφεία αυτά να εκτελέσουν το έργο τους.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά είπε ότι "δεν υπάρχει καμία σκέψη για πώληση του 40% μονάδων της ΔΕΗ", προσθέτοντας ότι για τομείς όπως η ενέργεια είναι η ελληνική κυβέρνηση που αποφασίζει.

    "Δεν σχολιάζουμε τέτοιου είδους κείμενα", απάντησε ο κ. Γ. Πεταλωτής, ερωτηθείς για την προκήρυξη της "Σέχτας Επαναστατών", ενώ πρόσθεσε ότι τέτοια κείμενα σκοπεύουν να σκορπίσουν τον φόβο και τόνισε ότι καθήκον της πολιτείας είναι να ενεργεί έτσι ώστε να μην φοβάται κανένας "και σήμερα δεν πρέπει να φοβάται κανένας".

    Η σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών άρχισε με καθυστέρηση, καθώς είχε προηγηθεί τηλεφώνημα - φάρσα οπως αποδείχθηκε - για τοποθέτηση βόμβας στο κτήριο της ΓΓ ενημέρωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 July 2010 - 16:30:18 UTC