Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι χειρότερες πλημμύρες
  • [02] Ταυτοποίηση κατά 95%

  • [01] Οι χειρότερες πλημμύρες

    Οι χειρότερες πλημμύρες που έχουν πλήξει ποτέ το Πακιστάν έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1400 ανθρώπους μέχρι τώρα, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της Unicef.

    Σύμφωνα με τον Αμπντούλ Σαμί Μαλίκ, από τις συνεχιζόμενες πλημμύρες έχουν πληγεί τουλάχιστον 3 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι πακιστανικές αρχές προσπαθούν να βοηθήσουν τα θύματα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν χάσει τα σπίτια τους και όλα τα υπάρχοντά τους ενώ άλλοι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη ότι οι πλημμύρες πλησιάζουν στις περιοχές όπου ζουν.

    Ο Μαλίκ είπε ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν σήμερα με εκπροσώπους των οργανισμών αρωγής για να αποφασίσουν εάν είναι αναγκαίο να ζητήσουν διεθνή βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

    Οι αρχές αναμένουν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα συνεχιστούν οι μουσώνες που έπληξαν την περιοχή την περασμένη εβδομάδα. Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών ανέφερε ότι περισσότερα από 29.500 σπίτια έχουν καταστραφεί και ότι από τις πλημμύρες έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε ένα σημαντικό εμπορικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη χώρα με την Κίνα.

    Οι αξιωματούχοι επισημαίνουν πάντως ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να αποτιμήσουν τις καταστροφές που επέφεραν οι πλημμύρες στην οικονομία, αν και οι βροχές μέχρι στιγμής δεν έχουν πλήξει την κυριότερη αγροτική περιοχή, αυτήν του Παντζάμπ. Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της επαρχίας Κιμπέρ-Παχτούνκουα, Αντνάν Χαν, ανέφερε ωστόσο ότι "όλες οι υποδομές που δημιούργησε η χώρα τα τελευταία 50 χρόνια έχουν καταστραφεί".

    [02] Ταυτοποίηση κατά 95%

    Έστω και την τελευταία στιγμή, οι κάτοχοι καρτοκινητών τηλεφώνων, έσπευσαν μαζικά να το δηλώσουν στα καταστήματα και τα σημεία πρόσβασης που είχαν ορίσει οι εταιρίες, σύμφωνα με τη διαδικασία της ταυτοποίησης, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

    Σύμφωνα με ανακοινώσεις και των τριών εταιριών, στις 30 Ιουλίου, που έληξε η προθεσμία, είχε ταυτοποιηθεί περίπου το 95% των ενεργών συνδρομητών καρτοκινητής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ποσοστό που αγγίζει το 80% προσήλθε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ταυτοποίησης έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 8 Νοεμβρίου 2009.

    Από την περασμένη Παρασκευή, 30 Ιουλίου, σε όσα καρτοκινητά δεν έχουν ταυτοποιηθεί έχει πραγματοποιηθεί φραγή κλήσεων γεγονός που σημαίνει ότι όσοι αμέλησαν δεν μπορούν πλέον να το χρησιμοποιήσουν, δηλαδή να πραγματοποιήσουν ή να δεχτούν καμία κλήση, να στείλουν ή να δεχθούν γραπτό μήνυμα, καθώς και να κάνουν χρήση οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας.

    Ωστόσο, όσοι συνδρομητές έχασαν την προθεσμία της ταυτοποίησης δε σημαίνει ότι χάνουν απαραίτητα και τον αριθμό τους. Αυτοί έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, έως τις 30 Ιανουαρίου 2011, να περάσουν από τα κατά τόπους καταστήματα και τα σημεία πρόσβασης των εταιριών, να δηλώσουν, ακόμη και εκπρόθεσμα τα στοιχεία τους και να επανασυνδεθεί το κινητό και μάλιστα χωρίς να έχει χαθεί τυχόν υπόλοιπο που υπήρχε διαθέσιμο πριν από την φραγή, ενώ διατηρείται και το νούμερό.

    Υπενθυμίζεται ότι για να ταυτοποιήσει κάποιος το κινητό του θα πρέπει να έχει μαζί του την κάρτα SIM του καρτοκινητού και την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, η διαδικασία της ταυτοποίησης πρέπει να γίνει από ενήλικα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 August 2010 - 6:30:20 UTC