Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου

  • [01] Αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου

    Η πορεία των διαδικασιών για την αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το είδος των παρεμβάσεων που απαιτούνται στα θέματα των υποδομών, ήταν το θέμα κοινής συνέντευξης Τύπου έδωσαν σήμερα στη Νομαρχία Αθηνών ο νομάρχης Αθηνών Ιωάννης Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

    Επίσης, αναφέρθηκαν στο θέμα της παραχώρησης για δύο χρόνια μέρους του κτιρίου της Ιεράς Οδού (πρώην Λυσσιατρείο) από τη Νομαρχία Αθηνών στο Δήμο Αθηναίων, ώστε να αξιοποιηθεί για τη σίτιση αστέγων και άλλων ευπαθών ομάδων.

    Οι κύριοι Σγουρός και Κακλαμάνης υπέγραψαν τις προγραμματικές συμβάσεις ύψους 5 εκατ.ευρώ, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για τις ράμπες ΑΜΕΑ, πεζόδρομων της περιοχής Ψυρρή και της τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ρουφ, ενώ αναφέρθηκαν και στις προγραμματικές συμβάσεις που ενέκρινε πρόσφατα το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας και αφορούν την ανέγερση τριών πρότυπων βιοκλιματικών βρεφονηπιακών σταθμών.

    Ο κ. Σγουρός, μίλησε για το ενδιαφέρον που έδειξαν οι τρεις πλευρές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που οδηγούσαν στην καταστροφή του Εθνικού Κήπου και τόνισε πως ομόφωνα αποφασίστηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να διατεθούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι για να σωθεί ο Εθνικός Κήπος.

    Στη συνέχεια, περιέγραψε το έργο όπως έχει σχεδιαστεί. Σε πρώτη φάση, προβλέπεται η δημοπράτηση του έργου από το Δήμο της Αθήνας, προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών. Έτσι, το νερό θα τρέχει και πάλι στον Κήπο, οι λίμνες θα καθαριστούν και θα μονωθούν, τα μηχανήματα για τη ροή του νερού θα αντικατασταθούν, τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού θα αναβαθμιστούν καθώς και η Παιδική Χαρά.

    Παράλληλα, θα προκηρυχθεί μελέτη, προϋπολογισμού 370.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του ζωολογικού κήπου, του βοτανολογικού μουσείου, του χώρου που βρίσκεται το ρωμαϊκό μωσαϊκό και την αποκατάσταση του μαντρότοιχου της Ηρώδου του Αττικού.

    Για τη μελέτη και τα έργα του Εθνικού Κήπου η Νομαρχία της Αθήνας έχει διαθέσει συνολικά το ποσό των 7.500.000 ευρώ, ενώ προηγήθηκε η διάθεση ποσού 1.050.000 ευρώ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την ανάπτυξη επιστημονικής έρευνας και ιστορικής μελέτης για τον Κήπο, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν από το Πολυτεχνείο εντός του Οκτωβρίου.

    Ο κ. Κακλαμάνης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που υπάρχει, όπως είπε, μεταξύ του Δήμου και της Νομαρχίας Αθηνών, τόσο για το θέμα του Εθνικού Κήπου όσο στις υπόλοιπες δράσεις που χρηματοδοτεί η Νομαρχία Αθηνών.

    Συνέχισε κάνοντας αναφορά στη σημασία και των άλλων τεσσάρων έργων που θα γίνουν με τη χρηματοδότηση της Νομαρχίας, τονίζοντας ότι «στη συγκεκριμένη συγκυρία, η παραχώρηση του Λυσσιατρείου για τη σίτιση και η χρηματοδότηση για τη δημιουργία των τριών νέων παιδικών σταθμών είναι ίσως τα σημαντικότερα, λόγω της αύξησης της ζήτησης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και αναμένεται να ενταθεί στο άμεσο μέλλον, λόγω της οικονομικής κρίσης».

    Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Εθνικού Κήπου Ιωάννης Κωστόπουλος και ο εκπρόσωπος του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γ. Παρμενίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 August 2010 - 18:30:20 UTC