Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καμιά ανοχή
  • [02] Εξηγήσεις για την επίθεση

  • [01] Καμιά ανοχή

    Το ΙΚΑ χάνει 250-300 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα, όπως εκτιμά ο νέος διοικητής του Οργανισμού Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", προσθέτοντας ότι το συσσωρευμένο χρέος από ιδιώτες και δημόσιες επιχειρήσεις φτάνει στα 8 δισ. ευρώ.

    «Το 30% των εσόδων ``χάνεται``, με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να δυσπραγεί οικονομικά και οι δικαιούχοι να νιώθουν ότι ο ασφαλιστικός οργανισμός θα αδυνατεί σε βάθος χρόνου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια», τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος,

    Στέλνει επίσης το μήνυμα ότι από 1ης Νοεμβρίου δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στο θέμα της εισφοροδιαφυγής.

    "Εως τον Οκτώβριο, θα είμαστε ελαστικοί. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Από την 1η Νοεμβρίου και μετά, καμία κατανόηση", τονίζει, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι η εισφοροδιαφυγή το 2011 να πάει από το 30%. στο 25% ή 20%.

    Ο κ. Σπυρόπουλος, σημειώνει ακόμα ότι εκτός από την εισφοροδιαφυγή, υπάρχουν και άλλες πηγές απωλειών για το Ίδρυμα, όπως οι υπεραιωνόβιοι συνταξιούχοι.

    «Υπάρχουν 10.000 υπεραιωνόβιοι συνταξιούχοι σε όλα τα Ταμεία, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων είναι στο ΙΚΑ. Μακάρι να ζουν αυτοί οι άνθρωποι, ωστόσο έχουμε σοβαρές υπόνοιες ότι συνεχίζουν να συνταξιοδοτούνται με πλαστά στοιχεία, χωρίς να είναι εν ζωή. Θα αναζητούν ευθύνες, διότι οι συντάξεις αυτές ταχυδρομούνται και λαμβάνονται από υπαρκτά πρόσωπα. Τις περιπτώσεις εξετάζει το υπουργείο σημείο προς σημείο», τονίζει.

    Οπως λέει ο διοικητής του ΙΚΑ, θα ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχου "κοινοπρακτώντας με τα υπόλοιπα Ταμεία και με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, το οποίο μετεξελίσσεται".

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Σπυρόπουλου, οι δικαιούχοι παροχών του ΙΚΑ είναι γύρω στα πέντε εκατομμύρια, μηνιαία σύνταξη λαμβάνουν περίπου 1,1 εκατ. άτομα, ενώ οι εργαζόμενοι εντός ΙΚΑ είναι 12.000.

    [02] Εξηγήσεις για την επίθεση

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ ενήργησε σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον της νηοπομπής μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, καταθέτοντας ενώπιον της ισραηλινής επιτροπής έρευνας για την ισραηλινή επιχείρηση της 31ης Μαΐου που οδήγησε στον θάνατο εννέα τούρκων ακτιβιστών.

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός έλαβε θέση μπροστά στην επταμελή επιτροπή και αφού άκουσε την εισαγωγική αγόρευση του προέδρου της επιτροπής, του πρόεδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιαακόβ Τίρκελ, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί, και αφού έκλεισαν οι κάμερες, δήλωσε: "Το κράτος του Ισραήλ και οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ ενήργησαν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ...Ως πρωθυπουργός δεν μπορώ να αγνοήσω ότι η Χαμάς αποτελεί απειλή για την ύπαρξη του Ισραήλ".

    Η ισραηλινή επιτροπή έρευνας, στην οποία συμμετέχουν δύο ξένοι παρατηρητές, ο λόρδος Τρίμπλ, πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας και ο Κεν Γουότκιν, πρώην γενικός εισαγγελέας του καναδικού στρατού, άρχισε σήμερα τις εργασίες της για να ερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η ισραηλινή επιχείρηση εναντίον της νηοπομπής μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία τελεί υπό ναυτικό αποκλεισμό, ενώ τα πλοία της βρίσκονταν στα διεθνή ύδατα.

    Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι οι ισραηλινοί κομάντος έκαναν χρήση πραγματικών πυρών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μόνο αφού δέχθηκαν επίθεση από τους επιβαίνοντες του επικεφαλής της νηοπομπής πλοίου, του Μαβί Μαρμαρά, με ρόπαλα, μαχαίρια και όπλα.

    Η επίθεση προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή, διέρρηξε τις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία και ανάγκασε το Ισραήλ να αμβλύνει τους όρους του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

    Δύο ακόμη έρευνες διεξάγονται για το συμβάν από τον ΟΗΕ. Μιας επιτροπής που σχηματίσθηκε με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν και υπό τον πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζέφρεϊ Πάλμερ, με τη συμμετοχή ενός Τούρκου και ενός Ισραηλινού, η οποία αρχίζει αύριο τις εργασίες της. Μια δεύτερη έρευνα, από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα ερευνήσει επίσης ανεξάρτητα την υπόθεση, χωρίς ισραηλινή συνεργασία.

    Ισραηλινή στρατιωτική έρευνα, τα συμπεράσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα, εντόπισε σφάλματα στον σχεδιασμό της επιχείρησης κατά της νηοπομπής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 August 2010 - 8:30:18 UTC