Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιές και καύσωνας μετέτρεψαν τη Μόσχα σε θάλαμο αερίων
  • [02] Καμιά ανοχή
  • [03] Σημαντικό βήμα
  • [04] Κερδίζουν οι Online αγορές
  • [05] Μικρή μείωση των ανέργων
  • [06] Επιχειρήσεις διάσωσης

  • [01] Πυρκαγιές και καύσωνας μετέτρεψαν τη Μόσχα σε θάλαμο αερίων

    Πολλοί κάτοικοι της Μόσχας, ανάμεσά τους και αρκετοί διπλωμάτες, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την ρωσική πρωτεύουσα, καθώς παρά τη σχετική βελτίωση, οι συγκεντρώσεις των τοξικών αερίων στην ατμόσφαιρα της ρωσικής πρωτεύουσας παραμένουν σε επικίνδυνα επίπεδα.

    "Παραμένει η δυσοίωνη οικολογική κατάσταση σε ολόκληρη την έκταση της Μόσχας, παρά τη μικρή σταθεροποίηση στο δεύτερο μισό της ημέρας και τη σχετική αραίωση της πυκνότητας του καπνού", αναφέρεται στη ανακοίνωση της υπηρεσίας καταγραφής τιμών "ΜοσΕκοΜόνιτορινγκ"., η οποία κατέγραψε τιμές μονοξειδίου του άνθρακα ανώτερες 3,1 φορές των φυσιολογικών τιμών, των σωματιδίων δύο φορές και 2,5 φορές των υδρογονανθράκων.

    Στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών χαρακτηρίζουν αποτελεσματική την απόφαση να αρχίσει επί 24ώρου βάσεως η επιχείρηση κατάσβεσης στα περίχωρα της Μόσχας, γι' αυτό και για πρώτη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των πυρκαγιών που κατασβέστηκαν ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό των νέων εστιών, που ξέσπασαν.

    Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι, που μεταφέρουν ως το κέντρο της Μόσχας τους δηλητηριώδεις καπνούς κατάφεραν να εξαπλώσουν το τοξικό νέφος από τα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας έως και τη γειτονική στην Αγία Πετρούπολη περιφέρεια του Νόβγκοροντ, αλλά και στην ίδια τη βορεινή ρωσική πρωτεύουσα.

    Οι μετεωρολόγοι, δεν προβλέπουν αλλαγή των εξαιρετικών συνθηκών, που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό, παρά μόνο από την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να αρχίσει να αλλάζει η φορά του ανέμου, αλλά και να πέσει η θερμοκρασία. "Ο νοτιο-ανατολικός άνεμος συνεχίζει να τραβά το πέπλο του καπνού από την καιόμενη τύρφη απευθείας στο κέντρο της Μόσχας. Το μαθηματικό μοντέλο δείχνει ότι μόνο την Τετάρτη μπορεί να δούμε αλλαγή της φοράς σε νότους και νοτιοδυτικούς ανέμους, οι οποίοι θα απομακρύνουν τον καπνό προς τα βορειοανατολικά περίχωρα", δήλωσε εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της πόλης.

    Πολλοί διπλωμάτες, υπάλληλοι πρεσβειών και οι οικογένειές τους έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τη ρωσική πρωτεύουσα, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός Ηχώ της Μόσχας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για διπλωμάτες και υπαλλήλους των πρεσβειών της Πολωνίας, της Αυστρίας και του Καναδά. Αλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, έχουν συστήσει ως τώρα στους πολίτες τους να μην κάνουν άσκοπα ταξίδια σε περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγές.

    Μόνη αισιόδοξη νότα ότι βελτιώνεται σχετικά η κατάσταση κοντά στο πυρηνικό κέντρο του Σαρόφ στα περίχωρα του Νίζνι Νόβγκοοροντ (περί τα 400 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας), γεγονός που απομακρύνει τον κίνδυνο από το κέντρο, όπου κατασκευάστηκαν οι πρώτες πυρηνικές βόμβες και η υδρογονοβόμβα της Ρωσίας.

    Οι υπηρεσίες της Μόσχας καλούν τους πολίτες να παραμένουν εντός των κατοικιών τους, να σφραγίζουν τα παράθυρά τους με βρεγμένα πανιά και ταινίες, έτσι ώστε να αποφευχθεί η διείσδυση των πιο δηλητηριωδών αερίων. Εκατοντάδες χιλιάδες μάσκες πουλήθηκαν ή χορηγήθηκαν τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο οι ειδικοί εκφράζουν επιφυλάξεις για τη βοήθεια, που μπορούν να προσφέρουν.

    Η κίνηση έχει σαφώς μειωθεί στο κέντρο της πόλης, όμως δεν λείπουν κι αυτοί που δεν έχουν σκοπό να εγκαταλείψουν την καθημερινή τους δραστηριότητα. Πολλοί κυκλοφορούν με βρεγμένες πετσέτες και μάσκες και οι Αρχές τους καλούν "να μην ντρέπονται γι' αυτό, αν θέλουν να προστατεύσουν την υγείας τους από τις μακρόχρονες συνέπειες των καυσαερίων".

    Στο μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών στη Μόσχα τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά περίπου 50% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, με επιπλέον περίπου 5.000 θανάτους που αποδίδονται στον καύσωνα, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας στην Μόσχα.

    "Καταγράφηκαν 14.340 θάνατοι στην Μόσχα τον Ιούλιο, δηλαδή 4.824 θάνατοι περισσότεροι απ΄ό,τι τον Ιούλιο του 2009", δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας Εβγκενία Σμιρνόβα.

    "Η αύξηση του αριθμού των θανάτων άρχισε τον Ιούλιο. Αντίθετα, τον Ιούνιο οι αριθμοί ήταν μάλλον οι συνήθεις", τόνισε η ίδια εκπρόσωπος.

    "Ο καύσωνας είναι βέβαιο ότι επηρέασε την κατάσταση", πρόσθεσε η Σμιρνόβα χωρίς ωστόσο να δώσει στοιχεία για τα αίτια των θανάτων ούτε για τον αριθμό των νεκρών κατά τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

    Διεθνής βοήθεια

    Η Ρωσία συνεχίζει να δέχεται διεθνή βοήθεια στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και πρώτη πρόσφερε τη βοήθειά της η Γερμανία στον τομέα της αποκατάστασης, δήλωσε ο Γιούρι Μπράζνικοφ, επικεφαλής της διεύθυνσης διεθνούς συνεργασίας του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

    Υπό διαμόρφωση βρίσκεται η διεθνής πυροσβεστική μοίρα, στην οποία συμμετέχουν δύο αεροσκάφη από την Ιταλία, ένα ελικόπτερο από τη Λευκορωσία, ένα ακόμη από το Καζαχστάν. Από τις 2 Αυγούστου συμμετέχουν στην κατάσβεση δύο ουκρανικά Αντόνοφ και αμέσως μετά δύο ελικόπτερα από το Αζερμπαϊτζάν, που επιχειρούν στις περιοχές Λίπετσκ και Ριαζάν. Ουκρανοί και Αρμένιοι πυροσβέστες συμμετέχουν με οχήματά τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών γύρω από το Νίζνι Νόβγκοροντ, ενώ αναμένεται η διευθέτηση των τυπικών συνεννοήσεων για την υποδοχή της γαλλικής ομάδας πυροσβεστών από 120 άτομα με 37 ειδικά οχήματα. Τη βοήθεια προσέφερε ο πρόεδρος Σαρκοζί με τηλεφώνημά του στον πρόεδρο Μεντβιέντεφ από τις πρώτες ημέρες της κρίσης.

    Τηλεφωνική συνομιλία είχαν οι πρωθυπουργοί Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς και τη στήριξή του στους κατοίκους της κεντρικής Ρωσίας, που συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από τις διαστάσεις της καταστροφής.

    Το βράδυ της Δευτέρας αναμένονται στην περιοχή της Μόσχας και 159 Πολωνοί πυροσβέστες με 50 οχήματα, που ξεκίνησαν και μεταβαίνουν οδικώς στη Ρωσία. 100 πυροσβέστες από τη Βουλγαρία επίσης επιχειρούν ήδη στα περίχωρα της Μόσχας, ενώ αυτή τη βδομάδα πρόσφεραν τη βοήθειά τους η Σερβία, η Τουρκία, το Ουζμπεκιστάν, η Λιθουανία και η Βενεζουέλα.

    Νέα μέτρα υπόσχεται ο Πούτιν

    Ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως σκοπεύει μέχρι την σήμερα να υποβάλει σχέδιο αναβάθμισης του πυροσβεστικού εξοπλισμού καθώς και προτάσεις για την καλύτερη πρόληψη εναντίον των πυρκαγιών, γράφει η εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.

    Ειδικά ο Πούτιν θα προτείνει την αύξηση του αριθμού των πυροσβεστικών αεροσκαφών και την αποτελεσματικότερη φύλαξη επικίνδυνων εγκαταστάσεων.

    Η κριτική απέναντι στην κυβέρνηση ότι δεν καταβάλλει αρκετές προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και εβδομάδες, είναι έντονη.

    Το δημοσίευμα επισημαίνει πως η ρωσική ηγεσία εξακολουθεί να θεωρεί την κατάσταση "καταστροφική".

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως η προεδρία θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην αντιμετώπιση της κρίση. "Η ανάγκη είναι πραγματικά μεγάλη. Ολοι πρέπει να προσπαθήσουμε", είπε χαρακτηριστικά.

    Μέχρι τώρα, πενήντα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και χιλιάδες εγκατάλειψαν τις εστίες τους.

    Οργανισμοί αρωγής και παρατηρητές πιστεύουν ότι οι επίσημες ανακοινώσεις υποβαθμίζουν τον αριθμό των θυμάτων και το μέγεθος της καταστροφής.

    Αναφορές στα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ζημιές ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στις καλλιέργιες και για χιλιάδες εκτάρια δασικών εκτάσεων καταστραμμένα.

    [02] Καμιά ανοχή

    Το ΙΚΑ χάνει 250-300 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα, όπως εκτιμά ο νέος διοικητής του Οργανισμού Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", προσθέτοντας ότι το συσσωρευμένο χρέος από ιδιώτες και δημόσιες επιχειρήσεις φτάνει στα 8 δισ. ευρώ.

    «Το 30% των εσόδων ``χάνεται``, με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να δυσπραγεί οικονομικά και οι δικαιούχοι να νιώθουν ότι ο ασφαλιστικός οργανισμός θα αδυνατεί σε βάθος χρόνου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια», τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος,

    Στέλνει επίσης το μήνυμα ότι από 1ης Νοεμβρίου δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στο θέμα της εισφοροδιαφυγής.

    "Εως τον Οκτώβριο, θα είμαστε ελαστικοί. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Από την 1η Νοεμβρίου και μετά, καμία κατανόηση", τονίζει, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι η εισφοροδιαφυγή το 2011 να πάει από το 30%. στο 25% ή 20%.

    Ο κ. Σπυρόπουλος, σημειώνει ακόμα ότι εκτός από την εισφοροδιαφυγή, υπάρχουν και άλλες πηγές απωλειών για το Ίδρυμα, όπως οι υπεραιωνόβιοι συνταξιούχοι.

    «Υπάρχουν 10.000 υπεραιωνόβιοι συνταξιούχοι σε όλα τα Ταμεία, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων είναι στο ΙΚΑ. Μακάρι να ζουν αυτοί οι άνθρωποι, ωστόσο έχουμε σοβαρές υπόνοιες ότι συνεχίζουν να συνταξιοδοτούνται με πλαστά στοιχεία, χωρίς να είναι εν ζωή. Θα αναζητούν ευθύνες, διότι οι συντάξεις αυτές ταχυδρομούνται και λαμβάνονται από υπαρκτά πρόσωπα. Τις περιπτώσεις εξετάζει το υπουργείο σημείο προς σημείο», τονίζει.

    Οπως λέει ο διοικητής του ΙΚΑ, θα ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχου "κοινοπρακτώντας με τα υπόλοιπα Ταμεία και με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, το οποίο μετεξελίσσεται".

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Σπυρόπουλου, οι δικαιούχοι παροχών του ΙΚΑ είναι γύρω στα πέντε εκατομμύρια, μηνιαία σύνταξη λαμβάνουν περίπου 1,1 εκατ. άτομα, ενώ οι εργαζόμενοι εντός ΙΚΑ είναι 12.000.

    [03] Σημαντικό βήμα

    Αμερικανοί ερευνητές για πρώτη φορά κατάφεραν να ενθαρρύνουν σε πειραματόζωα τη σημαντική αναγέννηση των νεύρων στο νωτιαίο μυελό, τα οποία ελέγχουν τις εθελούσιες κινήσεις και είχαν καταστραφεί μετά από τραυματισμό. Το επόμενο βήμα θα είναι η προσπάθεια αξιοποίησης της τεχνικής στους ανθρώπους.

    Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ιρβάιν, υπό τον καθηγητή Όσβαλντ Στιούαρντ, δημοσίευσαν σχετική εργασία στο περιοδικό νευροεπιστήμης "Nature Neuroscience", σύμφωνα με το BBC.

    Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα ένζυμο, που εμπλέκεται στην ανάπτυξη των κυττάρων, προκειμένου να αναγεννήσουν νεύρα στο νωτιαίο μυελό ποντικιών. Μια ανάλογη τεχνική είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως για να αναγεννηθεί το οπτικό νεύρο και να αποκατασταθεί η όραση.

    Η ικανότητα γέννησης νέων νευρικών κυττάρων είναι υπαρκτή κατά τη γέννηση, αλλά εξαφανίζεται σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου, με συνέπεια, μετά από ένα τραυματισμό ή ασθένεια στη σπονδυλική στήλη, όπου βρίσκεται ο νωτιαίος μυελός, τα νευρικά κύτταρα να μην μπορούν να αναγεννηθούν.

    Οι ερευνητές κατάφεραν να βρουν ένα τρόπο να ενθαρρύνουν αυτή την ικανότητα κυτταρικής αναγέννησης, εκτοπίζοντας από τα ποντίκια ένα συγκεκριμένο γονίδιο (ΡΤΕΝ) που, υπό κανονικές συνθήκες, μπλοκάρει τη γέννηση νέων νευρικών κυττάρων στον μυελό. Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι πέτυχαν να ενεργοποιήσουν σε σημαντικό βαθμό την κυτταρική αναγέννηση στις κατεστραμμένες σπονδυλικές στήλες των ζώων και τώρα κάνουν πειράματα για να δουν αν η τεχνική μπορεί όντως να αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργία του νωτιαίου μυελού.

    Μέχρι σήμερα, είναι αδύνατη η αναγέννηση, σε αυτό τον βαθμό, του νωτιαίου μυελού, με συνέπεια η παράλυση να θεωρείται αθεράπευτη. Η νέα ανακάλυψη πιθανώς ανοίγει το δρόμο για μια θεραπεία στους ανθρώπους που έχουν υποστεί σοβαρό τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη τους.

    Ο καθηγητής Τζέημς Φόσετ επικεφαλής του τμήματος κλινικής νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, χαρακτήρισε "συναρπαστική" την ανακάλυψη, όμως ξεκαθάρισε ότι η τεχνική δεν είναι ακόμα έτοιμη να εφαρμοστεί σε ανθρώπους.

    Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση: http://www.nature.com/neuro/journal/vaop/ncurrent/abs/nn.2603.html

    [04] Κερδίζουν οι Online αγορές

    Ριζικές αλλαγές στον τρόπο που κάνουμε τα ψώνια μας έχει φέρει το διαδίκτυο. Η ευκολία που προσφέρουν οι ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων σε συνδυασμό με τις ανταγωνιστικές τιμές αυξάνουν συνεχώς το ποσοστό των καταναλωτών που προτιμούν να κάνουν τα ψώνια τους από τον υπολογιστή τους.

    Διαδικτυακή έρευνα της Nielsen έδειξε πως η πλειοψηφία των χρηστών του ίντερνετ παγκοσμίως σκοπεύει να κάνει κάποια online αγορά στο επόμενο διάστημα, με τα βιβλία (44%), τα ρούχα (36%) και τα αεροπορικά εισιτήρια (32%) να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στην πρόθεση αγοράς διεθνώς.

    Ελλάδα: Πρωτιά στις ηλεκτρονικές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων

    Στην Ελλάδα την πρώτη θέση κατέχουν τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς ένας στους δύο Έλληνες (51%) δηλώνει πως σκοπεύει να αγοράσει online κάποιο εισιτήριο μέσα στους ερχόμενους έξι μήνες. Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν οι κρατήσεις ξενοδοχείων (με 35%), τα βιβλία (με 33%), ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός (με 32%) και τα εισιτήρια συναυλιών/ παραστάσεων (με 29%). Συνολικά οκτώ στους δέκα Έλληνες χρήστες του διαδικτύου, δήλωσαν πως σκοπεύουν να κάνουν κάποια online αγορά στο επόμενο εξάμηνο.

    Παγκοσμίως, το 34% των καταναλωτών (ένας στους τρεις) δήλωσε πως κάνει τις online αγορές του από σελίδες καταστημάτων που υπάρχουν μόνο στο διαδίκτυο (π.χ Amazon) ενώ στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό μειώνεται στο 21%, καθώς η πλειοψηφία των Ελλήνων (39%) φαίνεται να προτιμάει περισσότερο τα καταστήματα που διαθέτουν και υπαρκτά κτίρια.

    Συνολικά, μόλις το 16% των παγκόσμιων χρηστών του διαδικτύου και το 13% των Ελλήνων δήλωσε πως δεν έχει κάνει κάποια online αγορά στο παρελθόν. Όμως, δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιοχές του πλανήτη, καθώς στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή το 46% των ερωτώμενων δήλωσε πως δεν έχει κάνει ποτέ κάποια online αγορά. Επιπλέον, το 73% παγκοσμίως καταναλώνει σε ψώνια του διαδικτύου κάτω από το 10% των μηνιαίων χρημάτων που ξοδεύει συνολικά. Στην Ελλάδα μάλιστα αυτό το ποσοστό είναι ακόμα υψηλότερο και φτάνει στο 86%.

    Διακοπές μέσω ίντερνετ...

    Στο ίντερνετ στρέφονται κυρίως οι νέοι για την οργάνωση των διακοπών τους καθώς είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες. Σύμφωνα με έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "ΝΕΟΙ" η οποία διεξήχθη σε 296 νέους για το καλοκαίρι του 2010, στη συντριπτική τους πλειονότητα, σε ποσοστό που φτάνει το 90,5%, οι ηλικίες μεταξύ 19-36 ετών οργάνωσαν φέτος τις διακοπές τους μέσω διαδικτύου με πολύ καλύτερες τιμές.

    Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ποσοστό 71% "αγοράζει" τις διακοπές του από διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία ενώ σε ποσοστό 21% "σερφάρει" στο ίντερνετ για να αναζητήσει προορισμούς και να κάνει έρευνα τιμών, αλλά τελικά επιλέγει το τηλέφωνο για την οριστική κράτηση. Οι νεαροί χρήστες πριν καταλήξουν στον τελικό προορισμό τους έχουν προηγουμένως ερευνήσει εντατικά όλες τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν (ποσοστό 62%).

    Ποσοστό 44% των νέων παραδέχεται ότι αναγκάστηκε να περιορίσει τη διάρκεια των διακοπών του από επτά σε πέντε ημέρες. Επίσης, οι παραθαλάσσιες διακοπές εντός Ελλάδας έρχονται και φέτος πρώτες στην προτίμησή τους με ποσοστό 7%. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα ταξίδια εκτός συνόρων και στην τρίτη προορισμοί στους οποίους μπορούν παράλληλα να ασκούν εναλλακτικές δραστηριότητες.

    Τι "κερδίζουν" οι καταναλωτές

    Οι καταναλωτές μπορεί όλο και περισσότερο να εξοικοικειώνονται με το Ιντερνετ και να πραγματοποιούν τις αγορές τους με καλύτερες τιμές, ωστόσο δεν κρύβουν τους προβληματισμούς τους για το πόσο ασφαλείς είναι οι ηλεκτρονικές αγορές.

    Ο Κώστας Παπαδόπουλος, Ιδιωτικός Υπάλληλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι προτιμά να πραγματοποιεί τις αγορές του κυρίως από το διαδίκτυο κερδίζοντας "χρόνο και χρήμα". Μπορεί δηλαδή σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρει το προϊόν που επιθυμεί, να κλείσει αεροπορικά εισιτήρια ή να κάνει κράτηση σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο στον κόσμο στην καλύτερη τιμή. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, "Τα online καταστήματα παρέχουν στον καταναλωτή δυνατότητα ευκολίας στις συναλλαγές, παράδοσης του προϊόντος στο σπίτι και επιστροφής. Για όσους εργάζονται πολλές ώρες η έρευνα αγοράς στα καταστήματα είναι πολυτέλεια και το διαδίκτυο προσφέρει άμεση λύση".

    Από την πλευρά της η Ελένη Γεωργίου, Εκπαιδευτικός δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι συχνά πραγματοποιεί αγορές μέσω διαδικτύου. "Αγοράζω συνήθως προϊόντα που βρίσκω σε χαμηλότερες τιμές από αυτές που έχουν στα ράφια των καταστημάτων" ανέφερε η κ. Γεωργίου. Επίσης πρόσθεσε ότι πάντα προσέχει να χρησιμοποιεί για τις αγορές της προπληρωμένη πιστωτική κάρτα, από την οποία αφαιρείται το συγκεκριμένο ποσό της αγοράς και αποφεύγεται η πιθανότητα υπερχρέωσης. Πολύ σημαντικό, σύμφωνα με την κ. Γεωργίου, είναι το γεγονός ότι οι online αγορές προσφέρουν στον καταναλωτή τη δυνατότητα επιστροφής του προϊόντος σε περίπτωση που αυτό είναι ελαττωματικό και άμεση αντικατάστασή του με νέο.

    Συμβουλές για ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές

    Μπορεί όλο και περισσότεροι Ελληνες να προτιμούν τις ηλεκτρονικές αγορές ωστόσο πληθαίνουν οι καταγγελίες που δέχεται η ΕΚΠΟΙΖΩ και αφορούν προβλήματα στις αγορές μέσω διαδικτύου (e-commerce).

    Όπως επισημαίνει η αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν το ίντερνετ για τις αγορές τους έρχονται συχνά αντιμέτωποι με προβλήματα όπως: η μη παράδοση του προϊόντος που παρήγγειλαν, η επιβάρυνση με επιπλέον έξοδα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και η χρέωση χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί παραγγελία.

    Σύμφωνα με την κ. Καλαποθαράκου, οι καταναλωτές για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα σαφή πλεονεκτήματα, όπως η εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων και τις τεράστιες δυνατότητες που δίνει το ηλεκτρονικό εμπόριο, χωρίς να πέσουν σε παγίδες, πριν παραγγείλουν ένα προϊόν μέσω διαδικτύου πρέπει να προσέχουν τα εξής:

    " Να ενημερώνονται σχετικά με την ταυτότητα και την αξιοπιστία του ηλεκτρονικού καταστήματος. Πρέπει να προσδιορίζονται ξεκάθαρα τα στοιχεία της εταιρείας, δηλαδή το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και τα στοιχεία επικοινωνίας.

    " Να κάνουν τις αγορές τους σε ιστοσελίδες που παρέχουν "ασφαλείς συναλλαγές", βάσει διεθνών πιστοποιήσεων.

    " Για αγορές είναι προτιμότερες οι προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες, που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο οικονομικής ζημίας.

    " Οι όροι χρήσης της συναλλαγής πρέπει να είναι προσβάσιμοι και διαφανείς.

    " Να αποφεύγουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές από υπολογιστές τρίτων ή δημόσια προσβάσιμους (π.χ. από Ίντερνετ καφέ).

    " Να φυλάσσουν τους κωδικούς σε ασφαλές μέρος. Να μην χρησιμοποιούν για κωδικό ονόματα οικείων, ημερομηνίες γέννησης, επετείων, κλπ, που εύκολα μπορεί να μαντέψει κανείς.

    " Πρέπει τα χαρακτηριστικά του προϊόντος να είναι σαφή, αληθή και εύκολα προσβάσιμα. Ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται στην τιμή του προϊόντος, τις τυχόν επιβαρύνσεις, τον τρόπο πληρωμής, το χρόνο παράδοσης και την πολιτική επιστροφών του καταστήματος.

    " Θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους αγοραστές να εκτυπώσουν ή να "σώσουν" στον υπολογιστή τη συναλλαγή που πραγματοποίησαν. Επιπλέον, οι συναλλαγές πάντοτε να επιβεβαιώνονται με e-mail.

    " Να διατηρούν όλα τα στοιχεία επικοινωνίας- ίσως τα χρειαστούν σε περίπτωση αργοπορίας ή προβλήματος με τη παράδοση του προϊόντος.

    " Να γνωρίζουν ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα σαν να κάνουν αγορές από κανονικό κατάστημα (π.χ. σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος, μη εκπλήρωσης παραγγελίας κλπ).

    Σύμφωνα με το ν. 2251/1994, όπως τροποποιήθηκε από το ν. 3587/2007 που εφαρμόζεται και στις συναλλαγές μέσω Διαδικτύου, υπάρχει δικαίωμα αδικαιολόγητης υπαναχώρησης εντός 14 ημερών από την παραλαβή των προϊόντων.

    Σε περίπτωση επιστροφής, οι καταναλωτές επιβαρύνονται με τα έξοδα αποστολής.

    Οι καταναλωτές αν δεν παραλάβουν το προϊόν ή λάβουν ένα προϊόν χωρίς να το έχουν παραγγείλει, πρέπει να απευθυνθούν έγραφα τόσο στο κατάστημα όσο και στην τράπεζα από την οποία έχουν χρεωθεί για την αγορά του προϊόντος και να ζητήσουν την ΑΚΥΡΩΣΗ της συναλλαγής και την ΔΙΑΓΡΑΦΗ της φερόμενης χρέωσης.

    [05] Μικρή μείωση των ανέργων

    Στα 566.804 άτομα ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Ιούνιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός, ο αριθμός αυτός παρουσιάζει μείωση 1,03% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

    Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 177.443 άτομα και εμφανίζονται μειωμένοι κατά 14,69% (30.549 άτομα) σε σχέση με τον Μάιο του 2010. Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 117.576, αυξημένες κατά +3,5% σχετικά με τον Ιούνιο του 2009, οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 31.296, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 53.256 και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 28.592.

    Οι καθαρές ροές (προσλήψεις μείον απολύσεις και αποχωρήσεις) στην αγορά εργασίας είναι θετικές κατά 4.432 επιπλέον θέσεις εργασίας. Το ίδιο μέγεθος τον Ιούνιο του 2009 είχε αρνητική τιμή -1.910.

    Ακολουθεί το αναλυτικό στατιστικό δελτίο του ΟΑΕΔ για την κίνηση της αγοράς εργασίας τον μήνα Ιούνιο του 2010

    Α. ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

    Α.1 ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

    Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) κατά τον μήνα Ιούνιο ανέρχεται σε 177.443 άτομα από τα οποία οι 171.596 (ποσοστό 96,70%) είναι κοινοί επιδοτούμενοι και οι 5.847 (ποσοστό 3,30%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων. Το σύνολο του αριθμού των δικαιούχων που πληρώθηκαν και στο τέλος του μήνα συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα επιδότησης ανέρχεται σε 142.678 άτομα.

    Στο σύνολο της χώρας καταγράφηκε:

    - Μείωση του συνόλου των επιδοτούμενων ανέργων (κοινοί επιδοτούμενοι και εποχικοί επιδοτούμενοι τουριστικών επαγγελμάτων) από τον προηγούμενο μήνα κατά 30.549 άτομα, με ποσοστιαία μείωση -14,69%.

    - Μείωση των κοινών επιδοτούμενων ανέργων από τον προηγούμενο μήνα κατά 13.342 άτομα, με ποσοστιαία μείωση -7,21%.

    - Μείωση των εποχικών επιδοτούμενων ανέργων τουριστικών επαγγελμάτων από τον προηγούμενο μήνα κατά 17.207 άτομα, με ποσοστιαία μείωση -74,64%, και

    - Μείωση του αριθμού των δικαιούχων που πληρώθηκαν και στο τέλος του μήνα συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα επιδότησης από τον προηγούμενο μήνα κατά 11.231 άτομα, με ποσοστιαία μείωση 7,3%.

    Το σύνολο των νέων εγγραφών ανέργων που έχουν δικαίωμα επιδότησης αλλά δεν έχουν πληρωθεί εντός του μήνα Ιουνίου ανέρχεται σε 18.399 άτομα, έναντι 7.898 ατόμων του προηγούμενου μήνα. Σημειώνεται ότι περίπου το 50% των νέων εγγραφών με δικαίωμα επιδότησης τον μήνα Ιούνιο, αφορά σε λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κυρίως εκπαιδευτικών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Υπό το πρίσμα αυτό, εκτιμάται ότι οι εγγραφές νέων «κοινών» ανέργων (δηλαδή, από καταγγελία σύμβασης αορίστου χρόνου) με δικαίωμα επιδότησης κατά τον Ιούνιο δεν εμφανίζουν σοβαρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι το μέγεθος αυτό ανερχόταν σε 30.829 άτομα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

    Α.2 ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

    Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων για τον μήνα Ιούνιο 2010 ανήλθε σε 566.804 άτομα. Από αυτά 190.087 (33,54%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 376.717 (66,46%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 34,09% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αναλογεί το 20,99%

    Στο σύνολο της χώρας καταγράφηκε:

    - Μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων από τον προηγούμενο μήνα κατά 5.916 άτομα, με ποσοστιαία μεταβολή -1,03%. Η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση μεταξύ των Περιφερειών καταγράφηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (-22,17%) και στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων (-15,49%) ενώ ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στην Περιφέρεια Αττικής (+2,49%).

    - Αύξηση των μακροχρόνια ανέργων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κατά 1.507 άτομα, με ποσοστιαία μεταβολή 0,80%. Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση εμφανίζεται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (+2,35%), στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (+2,21%) και στη Περιφέρεια Κρήτης (+2,15%).

    Το σύνολο των εγγεγραμμένων ατόμων που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία για τον μήνα Ιούνιο 2010 ανήλθε σε 92.315 άτομα, από τα οποία 24.165 είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 68.150 εγγεγραμμένα για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

    Β. ΡΟΕΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

    Β.1 ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

    Οι αναγγελίες πρόσληψης στο σύνολο της χώρας για τον μήνα Ιούνιο ανέρχονται σε 117.576, αυξημένες κατά +3,5% σχετικά με τον Ιούνιο του 2009 (113.571). Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του παρελθόντος έτους ο αριθμός των αναγγελιών πρόσληψης κατέγραψε τη χαμηλότερη τιμή για τον μήνα αυτό από το 2003 ως σήμερα.

    Οι αναγγελίες πρόσληψης καταγράφουν μια μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του τρέχοντος έτους, κατά 6.246 άτομα, με ποσοστιαία μείωση -5,04%. Το ίδιο φαινόμενο καταγράφηκε και στα προηγούμενα έτη, όπου το 2009 η μείωση προσλήψεων μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου ήταν -10,1%, το 2008 ήταν -11%, το 2007 ήταν -17% και το 2006 ήταν -7%.

    Β.2 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

    Οι καταγγελίες σύμβασης αορίστου χρόνου στο σύνολο της χώρας για τον μήνα Ιούνιο ανέρχονται σε 31.296, καταγράφοντας μια αύξηση από τον προηγούμενο μήνα κατά 5.839 άτομα, με ποσοστιαία αύξηση 22,9%.

    Β.3 ΛΗΞΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

    Οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο σύνολο της χώρας για τον μήνα Ιούνιο ανέρχονται σε 53.256, καταγράφοντας μια αύξηση από τον προηγούμενο μήνα κατά 29.682 άτομα, με ποσοστιαία αύξηση 125,9%. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και στα προηγούμενα έτη, και εκτιμάται ότι σε ένα σημαντικό βαθμό οφείλεται σε λήξεις συμβάσεων εκπαιδευτικών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, και συνάδει με τα δεδομένα των νέων εγγραφών με δικαίωμα επιδότησης ανεργίας τον μήνα Ιούνιο.

    Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου κατά τον Ιούνιο, ανέρχεται σε 84.552, το 63% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Το μέγεθος αυτό είναι αυξημένο κατά 1,1% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009 (83.596) και κατά 72,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του τρέχοντος έτους (49.031). Η αύξηση μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου καταγράφεται και στα προηγούμενα έτη: το 2009 ήταν 87,7%, το 2008 ήταν 80,4%, το 2007 ήταν 72,5%.

    Β.4 ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

    Οι οικειοθελείς αποχωρήσεις στο σύνολο της χώρας για τον μήνα Ιούνιο ανέρχονται σε 28.592, μειωμένες κατά -10,3% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009 (31.885) και αυξημένες κατά 13,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του τρέχοντος έτους (25.183).

    Β.5 ΚΑΘΑΡΕΣ ΡΟΕΣ

    Οι καθαρές ροές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα - δηλαδή, οι προσλήψεις μείον τις καταγγελίες και τις λήξεις συμβάσεων μείον τις οικειοθελείς αποχωρήσεις - είναι θετικές για τέταρτο συνεχόμενο μήνα και ανέρχονται σε +4.432. Το ίδιο μέγεθος τον Ιούνιο του 2009 είχε αρνητική τιμή -1.910.

    [06] Επιχειρήσεις διάσωσης

    Οι στρατιώτες, με πενιχρό εξοπλισμό, ερευνούν πιθαμή προς πιθαμή τα κατεστραμμένα κτήρια για να ανακαλύψουν επιζώντες ανάμεσα στους 1.300 αγνοουμένους, μετά τους ποταμούς λάσπης που πλημμύρησαν την επαρχία Γκανσού στη βορειοδυτική Κίνα.

    Ο κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Ζιαμπάο επισκέφθηκε την περιοχή Ζοτσού στην Γκασού για να επιβλέψει το έργο των σωστικών συνεργείων στην περιοχή, με πλειοψηφούντα θιβετιανό πληθυσμό, στην οποία τουλάχιστον 127 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 300 κατοικίες καλύφθηκαν από τη λάσπη.

    «Για όσους έχουν ταφεί κάτω από τα ερείπια τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή για να σωθούν οι ζωές τους», τόνισε ο Ουέν στη χθεσινοβραδινή του σύσκεψη με παράγοντες των σωστικών συνεργείων, τονίζουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο στρατός με τη χρήση εκσκαφέων και εκρηκτικών προσπαθεί να κατεδαφίσει ένα φράγμα από χαλάσματα και φερτά υλικά, που φράζουν τον ρού του ποταμού Μπαϊλόνγκ πάνω από τη Ζουτσού, με την ελπίδα να αποτρέψουν περισσότερες πλημμύρες, μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Το εμπόδιο προκάλεσε τη δημιουργία μίας λίμνης χθες, η οποία αργότερα υπερχείλισε και έστειλε «μαζικά κύματα νερού που κρήμνισαν» έναν ορεινό όγκο που δέσποζε της Ζουτσού, όπου πολλά πολυόροφα κτήρια καταστράφηκαν, ή ετάφησαν μερικώς στη λάσπη.

    Πάνω από 1.240 άνθρωποι διασώθηκαν μέσα από τα ερείπια, ή απομακρύνθηκαν από τις στέγες των κτηρίων όπου είχαν καταφύγει, από τους 6.000 στρατιώτες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή. Πάνω από 100 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, οι 29 από αυτούς σοβαρά.

    Οι γραμμές του ηλεκτρικού εξακολουθούν να είναι κομμένες, ενώ το νερό σε ορισμένα σημεία της πόλης φθάνει και τα 4 μ., μεταδίδει το Νέα Κίνα. Τουλάχιστον 45.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί , μεταξύ τους και κάτοικοι των πόλεων στην κατάντη πλευρά του ποταμού, που θεωρείται ότι κινδυνεύουν από τις λασποπλημμύρες.

    Πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη

    Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στην Τσεχία, τη Γερμανία και την Πολωνία ενώ χιλιάδες άλλοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής και της πλημμύρας που έπληξε την Κεντρική Ευρώπη.

    Στην ιστοσελίδα της τσεχικής πυροσβεστικής αναφέρεται ότι στους τρεις νεκρούς που είχαν αναφερθεί νωρίτερα προστέθηκε ένας τέταρτος, ένας άνδρας που πνίγηκε σε έναν ποταμό. Στην περιοχή του Λίμπερετς, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Πράγας, εκκενώθηκαν εκατοντάδες σπίτια που πλημμύρισαν από τα νερά. Η ηλεκτροδότηση στην περιοχή αυτή έχει διακοπεί ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους είναι αδύνατη.

    Στη Γερμανία, τρεις άνθρωποι πνίγηκαν μέσα σε ένα υπόγειο στο Νόικιρχεν, στα νοτιοανατολικά της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής. Επίσης, στην Πολωνία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος στην πόλη Μπογκατίνια η οποία πλημμύρισε από τα νερά του ποταμού Μιετζιάνκα. Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης, Αντρέι Γκρμίλεβιτς, όλη η πόλη είναι πλημμυρισμένη και σε ορισμένα σπίτια το νερό έχει καλύψει τον πρώτο όροφο. "Η κατάσταση είναι δραματική", είπε ο δήμαρχος μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι TVN24.

    Ελικόπτερα του στρατού έχουν σταλεί στην περιοχή για να βοηθήσουν τους κατοίκους που έχουν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής προειδοποίησε άλλωστε ότι εάν σπάσει το φράγμα στον ταμιευτήρα του Νιέντοβ, κοντά στην Μπογκατίνια, μπορεί να απειληθεί η πόλη Ζγκόρζελετς-Γκέρλιτς, που βρίσκεται πάνω στα σύνορα με τη Γερμανία. Να σημειωθεί ότι σε βοήθεια των κατοίκων έχουν σπεύσει και διασώστες από τη Γερμανία.

    Οι βροχές προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και σε άλλες περιοχές της Πολωνίας, όπως στη Βαρσοβία, όπου πλημμύρισε ένας σταθμός του μετρό αλλά και πολλά υπόγεια κατοικιών και νοσοκομείων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 August 2010 - 10:30:32 UTC