Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδει τα περί ανασχηματισμού ο Γ. Πεταλωτής
  • [02] Σε 32 άτομα έχει ταυτοποιηθεί ο ιός
  • [03] Καταστράφηκε το 1/4 της σοδείας

  • [01] Διαψεύδει τα περί ανασχηματισμού ο Γ. Πεταλωτής

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής , σε σημερινές ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, διέψευσε τη φημολογία περί επικείμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτό το οποίο κάνουμε εμείς τώρα, είναι να δουλεύουμε, να δώσουμε όλες εκείνες τις διαστάσεις, τις κοινωνικές, τις αναπτυξιακές, οι οποίες είναι αναγκαίες πλέον για την πολιτική μας».

    Ο Γ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι «αυτό γίνεται το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να πάμε από Σεπτέμβρη και να έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση, ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη. Δεν μας αφορά ο ανασχηματισμός. Είναι συζητήσεις οι οποίες θεωρητικές, μπορεί να είναι σε κάποιους ευχάριστες, ή να είναι λίγο πιπεράτες σε όλους μας. Δεν είναι προτεραιότητα ο ανασχηματισμός μας, δεν συζητάμε για ανασχηματισμό».

    Ερωτηθείς αν στην «κοινωνική ατζέντα» της κυβέρνησης υπάρχει κάτι πιο εξειδικευμένο και αν υπάρχουν σχετικές πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια δέσμη μέτρων, υπό την έννοια ότι θα κάνουμε κάποιες παροχές, ή θα γίνουν κάποιες εξαγγελίες, όπως και στην Έκθεση φυσικά, αφορά αυτό, οι οποίες πολλές φορές δεν υλοποιούνται κιόλας».

    «Εμάς», τόνισε, «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι σε κάθε τομέα της πολιτικής μας, ακόμη και εκεί που η πολιτική είναι πολύ σκληρή, όπως στο δημοσιονομικό τομέα, να αναδείξουμε το κοινωνικό προφίλ της δικής μας πολιτικής».

    Δηλαδή, είπε, «να ανασύρουμε εκείνα τα στοιχεία, τα οποία θα υλοποιήσουμε, έτσι ώστε ο αδύναμος, κυρίως, πολίτης, ο μέσος πολίτης, ο οποίος πραγματικά πλήττεται από αυτή την κρίση, ο οποίος βρέθηκε και όλο αυτό το διάστημα να βομβαρδίζεται ακόμα και ψυχολογικά από το εάν μπορεί να σταθεί ως οικογενειάρχης, ως απλός πολίτης, να του δώσουμε εκείνες τις ελαφρύνσεις και εκείνες τις διαστάσεις της πολιτικής μας, που να τον καταστήσουμε πιο ασφαλή, να του δώσουμε μια καλύτερη υγεία, να του δώσουμε μια καλύτερη παιδεία, να υπάρχει μια προστασία σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε πραγματικά να μιλάμε για ένα κοινωνικό κράτος, στα πλαίσια βέβαια και στα περιθώρια που μας έχει αφήσει αυτή η κρίση».

    Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «σε όλους τους τομείς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης: Ακόμη και για τις συντάξεις, ακόμη και για τα επιδόματα, ακόμα και για ζητήματα, τα οποία φαίνεται ότι είναι αρκετά μονολιθικά και μονοδιάστατα. Επιτέλους, θα πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό, για να δούμε τι είναι κοινωνικά δίκαιο».

    Ο Γιώργος Πεταλωτής ασκώντας κριτική στην ΝΔ τόνισε ότι «η χώρα με τις παθογένειες των δεκαετιών, δέχτηκε ένα πολύ μεγάλο πλήγμα με τη διακυβέρνηση της ΝΔ, η οποία κυβερνούσε χωρίς να επικαλείται στην πολιτική της τις συνέπειες από μια άσκηση πολιτικής, η οποία δεν είχε καμία σχέση ούτε με τις ανάγκες της χώρας, ούτε με το να προβλέπει το μέλλον και να υλοποιεί πολιτικές σωστές για τη χώρα. Άρα, άφησε τον πολίτη αθωράκιστο μπροστά στην κρίση».

    Σχετικά δε με το χαρακτηρισμό «κυβέρνηση του Μνημονίου» που έχει προσδώσει η ΝΔ, στην κυβέρνηση, ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «θα περιμέναμε, ίσως, να τον ακούσουμε το χαρακτηρισμό από το ΚΚΕ, όχι από τη ΝΔ. Και από την άλλη, προσπαθώντας να κάνουν μια πολύ ελληνοκεντρική στροφή στην κριτική τους, νομίζω ότι έχουν χάσει τον μπούσουλα: Η ΝΔ δεν έχει τοποθετηθεί επακριβώς για το Μνημόνιο, όταν η ΝΔ είναι αυτή που μας προκάλεσε να βρισκόμαστε σε μια τέτοια κατάσταση που να χρειάζεται Μνημόνιο. Κι εμείς λέμε ότι το να μιλάνε για ανένδοτο αγώνα κατά του Μνημονίου είναι η μεγαλύτερη υποκρισία».

    [02] Σε 32 άτομα έχει ταυτοποιηθεί ο ιός

    Στα 32 ανεβάζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τα άτομα στα οποία ταυτοποιήθηκε ότι πάσχουν από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

    Με σημερινή του ανακοίνωση, το ΚΕΕΛΠΝΟ, γνωστοποιεί ότι διαγνώσθηκαν εργαστηριακά 32 κρούσματα του ιού, 11 δηλαδή παραπάνω από αυτά που αναφέρονταν στη χθεσινή έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που περιλαμβάνει τα περιστατικά με εκδηλώσεις εγκεφαλίτιδας ή/και μηνιγγίτιδας και εκδίδει καθημερινά το Κέντρο.

    Πάντως, στο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον διοικητή του Πέτρο Σερίδη, ένα άτομο από τους 9 ασθενείς που έχουν ταυτοποιηθεί με τον ιό, πήρε σήμερα εξιτήριο ενώ οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

    «Είχαμε ωστόσο και έναν ασθενή που ταυτοποιήθηκε με τον ιό του Δυτικού Νείλου και μεταφέρθηκε σε μας από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου», δήλωσε σχετικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Στο νοσοκομείο Βέροιας, όπως είπε ο διοικητής του Ν. Χατζηδημητρίου, ταυτοποιηθηκε ο ιός στους 6 από τους 9 ασθενείς με εγκεφαλίτιδα.

    [03] Καταστράφηκε το 1/4 της σοδείας

    Η ξηρασία έχει ήδη καταστρέψει φέτος το ένα τέταρτο της σοδιάς σιτηρών της Ρωσίας και έχει φέρει πολλούς αγρότες στο χείλος της χρεοκοπίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

    Ο αρχηγός του Κρεμλίνου, μιλώντας σε αγρότες και εμπόρους δημητριακών στη νότια Ρωσία, ανακοίνωσε την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε τρεις από τις επτά περιφέρειες που πλήττονται από τις δασικές πυρκαγιές, οι οποίες προκλήθηκαν από το χειρότερο καύσωνα που έχει καταγραφεί ποτέ στη Ρωσία.

    "Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήρθη στις περιφέρειες Βορονέζ και Βλαντίμιρ και στη δημοκρατία Μάρι Ελ", δήλωσε επίσης η Ναταλία Τιμάκοβα, εκπρόσωπος του Μεντβέντεφ. Πρόσθεσε πως η κατάσταση στις περιφέρειες έχει βελτιωθεί σημαντικά.

    Η καταστροφή έχει ήδη αναγκάσει τη Ρωσία να απαγορεύσει τις εξαγωγές δημητριακών από τις 15 Αυγούστου ως τις 31 Δεκεμβρίου. Αυτό μπορεί να επιτρέψει στις ΗΠΑ να πάρουν μερίδιο της αγοράς από τον πρώην τρίτο στον κόσμο εξαγωγέα δημητριακών, αν και ο Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η απαγόρευση μπορεί να χαλαρώσει, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

    "Η κατάσταση σε πολλές περιφέρειες είναι ακραία... Δυστυχώς πολλοί αγρότες βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας επειδή έχασαν τις σοδιές τους", δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.

    "Καταστράφηκαν τα δημητριακά στο ένα τέταρτο των σπαρμένων εκτάσεων", πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, χωρίς να διευκρινίσει για πόσα στρέμματα πρόκειται. Η επίσημη εκτίμηση για την έκταση που έχει σπαρθεί φέτος με δημητριακά στη Ρωσία είναι 436 εκατομμύρια στρέμματα.

    Στο μεταξύ, επιστήμονες χαρακτηρίζουν υπερβολικούς τους φόβους ότι οι πυρκαγιές που μαίνονται στα δάση κοντά στο Τσερνόμπιλ μπορεί να μεταφέρουν και πάλι στον αέρα επικίνδυνες ποσότητες ραδιενέργειας και τονίζουν ότι οι πραγματικοί κίνδυνοι για την υγεία είναι πολύ μικροί.

    Ακόμη και οι πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες στα δάση του Μπριάνσκ, τα οποία έχουν μολυνθεί από ραδιενεργό σκόνη εξαιτίας της καταστροφής του αντιδραστήρα στο Τσερνόμπιλ το 1986, δεν είναι πιθανό να διατρέχουν επιπλέον κίνδυνο μόλυνσης από ραδιενέργεια.

    "Από τη συνολική ραδιενέργεια στην περιοχή, λιγότερο από το 1% θα καταστεί και πάλι ενεργή", δήλωσε ο Τζιμ Σμιθ, ειδικός στο θέμα του Τσερνόμπιλ και εμπειρογνώμονας του βρετανικού Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ στις Επιστήμες της Γης και του Περιβάλλοντος.

    Ο Βλαντίμιρ Στεπάνοφ, ο επικεφαλής του κέντρου διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, αναφέρει σε δήλωσή του η οποία δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπο του υπουργείου: "Τα εργαστήρια συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση στις περιοχές που είχαν μολυνθεί κατά την κασταστροφή του Τσερνόμπιλ. Θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν υπάρχει αύξηση της ραδιενέργειας (πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα)".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 August 2010 - 14:30:25 UTC