Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κινέττα
  • [02] Ακραία καιρικά φαινόμενα: Επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου
  • [03] Αρχίζει η έξοδος
  • [04] "Ανάδειξη κοινωνικού προφίλ"

  • [01] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κινέττα

    Δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα, στο ύψος του 55ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, κοντά στην Κινέττα.

    Στην περιοχή επιχειρούν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 πυροσβέστες.

    Εξάλλου, υπό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά που ξέσπασε στις 15:40, στην περιοχή Αν. Καλύβια, στην Αμφίκλεια της Φθιώτιδας. Την πυρκαγιά έσβησαν, περίπου σε μισή ώρα, 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη της Πυροσβεστικής, οι οποίοι επιχείρησαν άμεσα στην περιοχή.

    [02] Ακραία καιρικά φαινόμενα: Επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου

    Πάνω από 1.500 άνθρωποι πέθαναν στις βορειοδυτικές περιοχές του Πακιστάν λόγω των βροχών του Ιουλίου, των πιο θανατηφόρων στα τελευταία ογδόντα χρόνια. Στην Κίνα, οι χειρότερες πλημμύρες της τελευταίας δεκαετίας είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο περισσοτέρων από 1.000 ανθρώπων. Οι πυρκαγιές στα ανατολικά της Μόσχας οδήγησαν σε άνοδο του μονοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα 4,8 φορές πάνω από το ανώτερο επιτρεπτό όριο.

    Την τελευταία μέρα του περασμένου μήνα, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ απηύθυνε έκκληση, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που συμβαίνει στο κλίμα του πλανήτη πρέπει να κινητοποιήσει τον καθένα από μας, εννοώ τους αρχηγούς κρατών και τις κοινωνικές οργανώσεις, να υιοθετήσουμε πιο ενεργητικά μέτρα για να εμποδίσουμε τις αλλαγές στο κλίμα, παγκοσμίως».

    Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κάνει ωστόσο λόγο για μεμονωμένα ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν τα θεωρεί αυταπόδεικτες μαρτυρίες της συντελούμενης κλιματικής αλλαγής. Αναντίρρητα, όμως, εκτιμάται ότι κάποια από αυτά, όπως η πυρκαγιές στη Ρωσία θα επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

    Ακραία καιρικά φαινόμενα και κλιματική αλλαγή

    Για τον Δημήτρη Ζιακόπουλο, διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ενδείξεις κλιματικής αλλαγής αποτελούν, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αυξημένη συχνότητα εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων και η επιτάχυνση κατάργησης των ρεκόρ σε διάφορες μετεωρολογικές παραμέτρους.

    «Δεν μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη μπορούν να αποδοθούν άμεσα στην κλιματική αλλαγή», ανέφερε ο κ. Ζιακόπουλος.

    Όσον αφορά την Ελλάδα, ο κ. Ζιακόπουλος επεσήμανε ότι το φετινό καλοκαίρι είναι από τα καλύτερα, καθώς δεν έχει σημειωθεί ακραίος καύσωνας, ούτε πολύ σφοδροί άνεμοι. Επιπλέον, οι καταιγίδες που σημειώθηκαν στη Βόρειο Ελλάδα δεν προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα. Η ζέστη ήταν λίγο παραπάνω από τη μέση μέγιστη θερμοκρασία, αλλά δεν έχουν καταρριφθεί ρεκόρ. «Εκτιμώ ότι για την Ελλάδα, μέχρι στιγμής, ήταν ένα καλό καλοκαίρι», ανέφερε ο κ. Ζιακόπουλος.

    Από την πλευρά του, ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος - ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κληθείς να σχολιάσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Κανένα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν δεν μπορεί να αποδοθεί στην κλιματική αλλαγή. Τέτοιου είδους φαινόμενα γίνονταν, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται. Δεν είναι δείγμα κλιματικής αλλαγής, αλλά εικόνα από τον πλανήτη του μέλλοντος. Η κλιματική αλλαγή πραγματοποιείται με μικρές, αργές αλλαγές που συντελούνται μήνα με το μήνα σε βάθος χρόνου». «Είναι λάθος -συνέχισε- να συνδέουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα με την κλιματική αλλαγή. Αυτό που είναι επικίνδυνο και αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή είναι η σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας σε όλο τον πλανήτη που παρατηρείται τα τελευταία 20 χρόνια».

    "Διχασμένοι" οι Ρώσοι επιστήμονες

    Ο καύσωνας, που με τα σημερινά μετεωρολογικά δεδομένα δεν θεωρείται φυσιολογικός μπορεί να γίνει κανόνας προς το 2070, αν η ανθρωπότητα δεν καταβάλλει προσπάθειες να μειώσει τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του κλιματικού προγράμματος του Παγκόσμιου Ταμείου για την Άγρια Φύση (WWF) στη Ρωσία Αλεξέι Κακόριν.

    "Η πιο μακρά περίοδος ακραίου καύσωνα είχε καταγραφεί στη Ρωσία το 1936 και είχε διάρκεια τριών εβδομάδων και έκτοτε ποτέ κάτι παρόμοιο δεν είχε διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα, όταν τώρα διανύουμε δύο μήνες στην κεντρική ζώνη της Ρωσίας με θερμοκρασίες ρεκόρ", δήλωσε ο κ. Κακόριν στο ραδιοσταθμό του ΟΗΕ, εκτιμώντας ότι είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια πότε και υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσε ο αριθμός παρόμοιων "κυμάτων καύσωνα" να αυξηθεί σε συχνότητα.

    Ο ακαδημαϊκός και σύμβουλος του Ινστιτούτου παρακολούθησης των κλιματικών και οικολογικών συστημάτων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Μιχαήλ Καμπάνοφ, που εδρεύει στο Τομσκ της Σιβηρίας θεωρεί ότι οι επιστήμονες έχουν ακόμη να μελετήσουν εάν οι κλιματικές αλλαγές που συζητάμε έχουν μόνο μία κατεύθυνση (παγκόσμια υπερθέρμανση) ή πρόκειται απλώς για προσωρινές διακυμάνσεις, καθώς "υπερθέρμανση αυτή καθεαυτή τα τελευταία 30-40 χρόνια φυσικά και υπάρχει, όμως παρόμοιες αυξήσεις θερμοκρασίας υπήρχαν και στο παρελθόν, όμως ακολουθούσε ψύχρανση του κλίματος, δηλαδή παρόμοιες διακυμάνσεις του κλίματος της Γης υπήρχαν πάντοτε".

    Το ερώτημα τώρα, κατά τον Ρώσο επιστήμονα, είναι να εντοπίσουμε σε ποιο βαθμό ο ανθρωπογενής παράγοντας απορρύθμισε και άλλαξε αυτές τις διακυμάνσεις, πράγμα, για το οποίο διαλέγονται και διαφωνούν οι επιστήμονες.

    "Συνολικά, δεν βλέπω χαρακτηριστικά επερχόμενης πλανητικής καταστροφής", είπε ο κ. Καμπάνοφ στο ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, γιατί "εν γένει κλιματική περίοδος θεωρούνται τα 30 χρόνια, ποιες αλλαγές δηλαδή θα γίνουν μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα και απ' αυτήν την άποψη ουσιαστικές αποκλίσεις δεν υπάρχουν κι αυτή η ξηρασία μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και ``ψιλοπράγματα`` σε σύγκριση με την 30ετία".

    Η άποψη της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας

    Με το χρονόμετρο να μετρά αντίστροφα μέχρι την έναρξη της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών στο Κανκούν, στα τέλη Νοεμβρίου - και με τις ελπίδες για επίτευξη παγκόσμιας συμφωνίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής να φυλλορροούν μέρα τη μέρα - ήταν αναμενόμενο να μην αφήσει η διεθνής επιστημονική κοινότητα ασχολίαστα τα φετινά ακραία καιρικά φαινόμενα.

    «Μία, μόνον, από τις αιτίες της σπάνιας ομοβροντίας ακραίων καιρικών φαινομένων που είχαμε πρόσφατα είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου», αποφαίνεται ο καθηγητής στο Ινστιτούτο Πότσνταμ για την Έρευνα των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής Φρίντριχ-Βίλχελμ Γκέρστενγκαρμπε. Με αυτή την τοποθέτηση συμφωνεί και ο επίτιμος καθηγητής χημικής μετεωρολογίας στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης Χένινγκ Ρόντχε. Αναφερόμενος στο κύμα καύσωνα στη Ρωσία, διευκρίνισε ότι «το θερμότερο κλίμα, πιθανά θα φέρει περισσότερα συμβάντα αυτού του τύπου. Δεν μπορείς, όμως, να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι αυτό οφείλεται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου».

    Κρατώντας ισορροπίες, μιας και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Ιστ Άνγκλια - που βρέθηκε πέρυσι στο επίκεντρο του γνωστού σκανδάλου για παραποίηση επιστημονικών κλιματικών δεδομένων - ο κλιματολόγος Άντριου Ουότσον δήλωσε «σχεδόν σίγουρος ότι η αυξημένη συχνότητα αυτών των ακραίων καλοκαιριών τις τελευταίες δεκαετίες συνδέεται με την κλιματική αλλαγή».

    Τόνισε, ωστόσο, ότι «δεν μπορείς, όμως, να πεις ότι ένα μεμονωμένο συμβάν ή ένα μεμονωμένο καλοκαίρι οφείλεται αναμφισβήτητα στην κλιματική αλλαγή. Εξ ορισμού, αυτό είναι καιρικό φαινόμενο και όχι κλιματικό φαινόμενο».

    Όπως εξήγησε στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP ο καθηγητής, ο πρωτοφανής καύσωνας στη Ρωσία, οι καύσωνες στη Δυτική Ευρώπη και οι πρωτοφανείς πλημμύρες στο Πακιστάν και στην Κίνα «συνάδουν σε μεγάλο βαθμό με τις προβλέψεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και με αυτό που το 99% των επιστημόνων πιστεύει ότι συμβαίνει». Συνδέει, όμως, τις φετινές υψηλές θερμοκρασίες με το περυσινό φαινόμενο Ελ Νίνιο, λέγοντας ότι «γνωρίζουμε πως την περίοδο που ακολουθεί το φαινόμενο Ελ Νίνιο, έχουμε ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι σε όλο τον πλανήτη και αυτό είναι που συμβαίνει φέτος».

    Ανάλογη στάση με τον Ουότσον κρατά και ο αντιπρόεδρος της Διακυβερνητικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή Ζαν-Πασκάλ φαν Ιπερσέλε, ο οποίος σε σχετικές δηλώσεις στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP εκτίμησε ότι οι καύσωνες και οι πλημμύρες πιθανότατα συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, ωστόσο απέφυγε να τα χαρακτηρίσει αποτελέσματα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. «Δεν μπορούμε να καταλήξουμε με βεβαιότητα 100% ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο τα τελευταία 200 χρόνια, ωστόσο η υποψία υπάρχει - ακόμα και αν πρόκειται μόνο για υποψία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Αυτό που ανησυχεί έντονα τους ειδικούς της κλιματικής επιστήμης είναι το κατά πόσον τέτοιου τύπου ακραία καιρικά φαινόμενα επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Προειδοποιεί ο Β. Ρομανάθαν που ήταν επικεφαλής μελέτης στο Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP) για τα καλούμενα «φαιά νέφη»: «Για το κλίμα, η κύρια ανησυχία είναι ποια θα είναι η επίπτωση του ρωσικού καπνού από τις πυρκαγιές στους πάγους της Αρκτικής, όσον αφορά τα σωματίδια αιθάλης και τα άλλα σωματίδια που θα επικαθήσουν στον θαλάσσιο πάγο». Απορροφώντας θερμότητα, αυτά τα σωματίδια επιταχύνουν την τήξη πάγων και παγετώνων.

    [03] Αρχίζει η έξοδος

    Αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η τελευταία για το φετινό καλοκαίρι μεγάλη έξοδος προς τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

    Αν και η κίνηση το φετινό καλοκαίρι καταγράφεται μειωμένη,σε σχέση με πέρυσι, ήδη για αρκετούς προορισμούς έχουν αρχίσει να εξαντλούνται, για το επόμενο τριήμερο, τα εισιτήρια και κυρίως για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

    Από στοιχεία ναυτικών πρακτορείων, φαίνεται ότι από αύριο το πρωί, το Σάββατο και την Κυριακή τα πλοία θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά με πληρότητες που θα προσεγγίζουν το 95-100%, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται η Τήνος και η Πάρος, όπου γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια η Κοίμηση της Θεοτόκου, και για τα οποία αναμένεται να υπάρξει αυξημένη κίνηση και από το λιμάνι της Ραφήνας.

    Το Λιμεναρχείο Πειραιά έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διακίνηση των επιβατών.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών του Λιμενικού, οι αναχωρήσεις αναμένεται το τριήμερο να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 95.000, αριθμός που σημειώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

    Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, αναχώρησαν 30 πλοία, ενώ για αύριο έχουν δρομολογηθεί 33.

    Από τη Ραφήνα απέπλευσαν σήμερα 13 πλοία, ενώ αύριο 18 και από το Λαύριο αναχώρησαν σήμερα έξι πλοία και για αύριο έχουν δρομολογηθεί να αναχωρήσουν πέντε πλοία.

    Έκτακτα μέτρα και με επιτήρηση από αέρος με ελικόπτερο, για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου εφαρμόζει το Τμήμα Συντονισμού και Ελέγχου Οδικού Δικτύου της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

    Τα μέτρα αφορούν τόσο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας όσο και την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία στους βασικούς οδικούς άξονες, στα δίκτυα του λεκανοπέδιου, αλλά και στα πολυσύχναστα σημεία των προαστίων (λιμάνια, σταθμοί ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμιο και οι χώροι όπου τελούνται θρησκευτικές εκδηλώσεις).

    Εξ άλλου, αύριο Παρασκευή από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ απαγορεύεται η κίνηση βαρέων οχημάτων στο ρεύμα εξόδου από το λεκανοπέδιο, ενώ την Κυριακή η απαγόρευση θα ισχύει για το ρεύμα εισόδου από 4 το απόγευμα έως 11 το βράδυ, καθώς εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η επιστροφή των πρώτων αδειούχων του Αυγούστου, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

    Επίσης, μειωμένη είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε σχέση με πέρυσι.

    Σήμερα από τον αερολιμένα της Αθήνας αναχώρησαν 511 αεροσκάφη, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 13 πτήσεις τσάρτερ. Για αύριο έχουν προγραμματιστεί 547 πτήσεις και 8 πτήσεις τσάρτερ.

    [04] "Ανάδειξη κοινωνικού προφίλ"

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σε σημερινές ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, διέψευσε τη φημολογία περί επικείμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτό το οποίο κάνουμε εμείς τώρα, είναι να δουλεύουμε, να δώσουμε όλες εκείνες τις διαστάσεις, τις κοινωνικές, τις αναπτυξιακές, οι οποίες είναι αναγκαίες πλέον για την πολιτική μας».

    Ο Γ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι «αυτό γίνεται το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να πάμε από Σεπτέμβρη και να έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση, ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη. Δεν μας αφορά ο ανασχηματισμός. Είναι συζητήσεις οι οποίες θεωρητικές, μπορεί να είναι σε κάποιους ευχάριστες, ή να είναι λίγο πιπεράτες σε όλους μας. Δεν είναι προτεραιότητα ο ανασχηματισμός μας, δεν συζητάμε για ανασχηματισμό».

    Ερωτηθείς αν στην «κοινωνική ατζέντα» της κυβέρνησης υπάρχει κάτι πιο εξειδικευμένο και αν υπάρχουν σχετικές πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια δέσμη μέτρων, υπό την έννοια ότι θα κάνουμε κάποιες παροχές, ή θα γίνουν κάποιες εξαγγελίες, όπως και στην Έκθεση φυσικά, αφορά αυτό, οι οποίες πολλές φορές δεν υλοποιούνται κιόλας».

    «Εμάς», τόνισε, «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι σε κάθε τομέα της πολιτικής μας, ακόμη και εκεί που η πολιτική είναι πολύ σκληρή, όπως στο δημοσιονομικό τομέα, να αναδείξουμε το κοινωνικό προφίλ της δικής μας πολιτικής».

    Δηλαδή, είπε, «να ανασύρουμε εκείνα τα στοιχεία, τα οποία θα υλοποιήσουμε, έτσι ώστε ο αδύναμος, κυρίως, πολίτης, ο μέσος πολίτης, ο οποίος πραγματικά πλήττεται από αυτή την κρίση, ο οποίος βρέθηκε και όλο αυτό το διάστημα να βομβαρδίζεται ακόμα και ψυχολογικά από το εάν μπορεί να σταθεί ως οικογενειάρχης, ως απλός πολίτης, να του δώσουμε εκείνες τις ελαφρύνσεις και εκείνες τις διαστάσεις της πολιτικής μας, που να τον καταστήσουμε πιο ασφαλή, να του δώσουμε μια καλύτερη υγεία, να του δώσουμε μια καλύτερη παιδεία, να υπάρχει μια προστασία σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε πραγματικά να μιλάμε για ένα κοινωνικό κράτος, στα πλαίσια βέβαια και στα περιθώρια που μας έχει αφήσει αυτή η κρίση».

    Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «σε όλους τους τομείς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης: Ακόμη και για τις συντάξεις, ακόμη και για τα επιδόματα, ακόμα και για ζητήματα, τα οποία φαίνεται ότι είναι αρκετά μονολιθικά και μονοδιάστατα. Επιτέλους, θα πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό, για να δούμε τι είναι κοινωνικά δίκαιο».

    Ο Γιώργος Πεταλωτής ασκώντας κριτική στην ΝΔ τόνισε ότι «η χώρα με τις παθογένειες των δεκαετιών, δέχτηκε ένα πολύ μεγάλο πλήγμα με τη διακυβέρνηση της ΝΔ, η οποία κυβερνούσε χωρίς να επικαλείται στην πολιτική της τις συνέπειες από μια άσκηση πολιτικής, η οποία δεν είχε καμία σχέση ούτε με τις ανάγκες της χώρας, ούτε με το να προβλέπει το μέλλον και να υλοποιεί πολιτικές σωστές για τη χώρα. Άρα, άφησε τον πολίτη αθωράκιστο μπροστά στην κρίση».

    Σχετικά δε με το χαρακτηρισμό «κυβέρνηση του Μνημονίου» που έχει προσδώσει η ΝΔ, στην κυβέρνηση, ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «θα περιμέναμε, ίσως, να τον ακούσουμε το χαρακτηρισμό από το ΚΚΕ, όχι από τη ΝΔ. Και από την άλλη, προσπαθώντας να κάνουν μια πολύ ελληνοκεντρική στροφή στην κριτική τους, νομίζω ότι έχουν χάσει τον μπούσουλα: Η ΝΔ δεν έχει τοποθετηθεί επακριβώς για το Μνημόνιο, όταν η ΝΔ είναι αυτή που μας προκάλεσε να βρισκόμαστε σε μια τέτοια κατάσταση που να χρειάζεται Μνημόνιο. Κι εμείς λέμε ότι το να μιλάνε για ανένδοτο αγώνα κατά του Μνημονίου είναι η μεγαλύτερη υποκρισία».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 August 2010 - 16:30:29 UTC