Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξαιρετικές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό υγρού στίβου
  • [02] Μπερίσα: Καταδίκη της δολοφονίας ομογενούς
  • [03] Ομπάμα: "Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει"
  • [04] Υπ. Παιδείας: Δικαίωμα ανάκλησης της παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης

  • [01] Εξαιρετικές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό υγρού στίβου

    Με δύο πανελλήνια ρεκόρ και την 5η θέση συνδύασαν την παρουσία τους σε τελικούς η Μαριάννα Λυμπερτά και η Νόρα Δράκου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται αύριο στη Βουδαπέστη. Στα 1.500μ. ελεύθερο η 31χρονη κολυμβήτρια του Ολυμπιακού άρχισε εντυπωσιακά την κούρσα και ήταν συνεχώς μέσα στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Μάλιστα έως τα 1.110μ. ήταν στην 4η θέση. Στη συνέχεια κουράστηκε και τελικά πήρε την 5η θέση, κοντά στο δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (16.20.11) με 16.20.19. Κάλυψε όμως τα πρώτα 800μ. σε 8.34.81 και διέλυσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 8.36.68, από φέτος στις 8 Μαΐου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που είχε γίνει στην Κέρκυρα.

    Με την 5η θέση ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της στα 50μ. ύπτιο η Νόρα Δράκου. Εκανε 28.61 (εντυπωσιακή και πάλι η αντίδρασή της με 0.59). Για ένα εκατοστό δεν ισοφάρισε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (28.60) που είχε πετύχει στους ημιτελικούς.

    Εκανε όμως ρεκόρ στον ημιτελικό των 50μ. ελεύθερο. Πήρε την 11η θέση με 25.43 και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων, που ήταν 25.61 της Μάρθας Μάτσα, από τις 29 Μαΐου 2004 στα Βενιζέλεια στα Χανιά.

    Στα 50μ. πρόσθιο η Αγγελική Εξάρχου με 32.05 πήρε την 14η θέση.

    [02] Μπερίσα: Καταδίκη της δολοφονίας ομογενούς

    Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα καταδίκασε με δήλωσή του τη δολοφονία του Ελληνα ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα.

    Ειδικότερα, ο κ. Μπερίσα, στη σχετική δήλωσή του, η οποία παρατίθεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης της αλβανικής κυβέρνησης, αναφέρει τα ακόλουθα:

    «Η σκόπιμη δολοφονία ενός ανθρώπου, σε κάθε περίπτωση, είναι ένα απαίσιο και καταδικαστέο έγκλημα. Τα αίτια, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα όσα κυκλοφορούν, είναι ακόμα πιο απαίσια. Η κυβέρνηση ζήτησε και ζητά από τα όργανα δημόσιας τάξης να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τον κυριότερο δράστη αυτού του εγκλήματος. Τονίζω για μία ακόμα φορά, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα αίτια που αναφέρονται από τα ΜΜΕ αλλά και από άλλους ανθρώπους, ότι κάτι τέτοιο κάνει αυτό το έγκλημα ακόμα πιο απάνθρωπο. Πρόκειται για πράξη ακραίου και τυφλού φανατισμού. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Αλβανός που να μην γνωρίζει ότι η κοινότητα που ζει σ΄ αυτή την πόλη είναι δίγλωσση και αυτό όχι σήμερα, αλλά και από 100 και 200 χρόνια πριν. Να απαντήσει κανείς στη γλώσσα που επιθυμεί, να απαντήσει και να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι πολύ βαρύ. Αυτά όμως θα τα διερευνήσει και θα τα διαλευκάνει η δικαιοσύνη. Τα όργανα δημόσιας τάξης θα πρέπει να φέρουν ενώπιον του νόμου το δράστη. Εγώ επωφελούμαι και αυτής της ευκαιρίας - διότι επικοινώνησα και με το δήμαρχο και μετέφερα τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια - να εκφράσω για μία ακόμα φορά στην οικογένεια τα συλλυπητήρια, διότι είναι μια απαίσια πράξη να δολοφονείς κάποιον που επιστρέφει στο σπίτι του. Είναι μια πράξη βάρβαρη».

    [03] Ομπάμα: "Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει"

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι "η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει" στον Κόλπο του Μεξικού, παρά το γεγονός ότι σφραγίστηκαν τα πηγάδια που προκάλεσαν την τεράστια πετρελαιοκηλίδα στην περιοχή.

    Μιλώντας στο Πάναμα Σίτι στη νοτιοανατολική Φλόριντα, ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε: "σήμερα τα πηγάδια έχουν σφραγιστεί. Το πετρέλαιο δεν πλημμυρίζει τον Κόλπο εδώ και ένα μήνα. Όμως είμαι εδώ για να σας πω ότι η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει και δεν θα σας εγκαταλείψουμε ό,τι και αν συμβεί".

    Ο Ομπάμα είπε ακόμα πως κάθε καθυστέρηση στην καταβολή της αποζημίωσης στα θύματα της πετρελαιοκηλίδας είναι απαράδεκτη.

    "Όταν είχα έρθει στον Κόλπο, διέκρινα μεγάλο θυμό για τον τρόποι που η BP διαχειρίζεται τα αιτήματα αποζημίωσης. Τον Ιούνιο λοιπόν συναντήθηκα με τους επικεφαλής της BP και στη διάρκεια της συνάντησης αυτής δέχτηκαν να παραχωρήσουν 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα ειδικό ίδρυμα που θα αναλάβει τις αποζημιώσεις", διευκρίνισε ο Ομπάμα.

    "Τα χρήματα αυτά ελέγχει ένας ανεξάρτητος διαχειριστής που να τον εμπιστεύεται ο κόσμος", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Μισέλ.

    Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι πολλοί είναι εκείνοι που έχασαν τη μοναδική πηγή εσόδων τους εξαιτίας της περιβαλλοντολογικής καταστροφής. Ο αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με επιχειρηματίες και εμπόρους που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα.

    "Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι κάθε καθυστέρηση (στις αποζημιώσεις) είτε προέρχεται από την BP ή από τον διαχειριστή είναι απαράδεκτη και θα συνεχίσω να ασκώ πίεση", κατέληξε ο Μπαράκ Ομπάμα.

    [04] Υπ. Παιδείας: Δικαίωμα ανάκλησης της παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης

    Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι απολύθηκαν αυτοδίκαια λόγω 35/ετίας και ορίου ηλικίας με τη λήξη του διδακτικού έτους 2009-2010, έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν στην οργανική τους θέση και στη θέση που κατείχαν πριν την αυτοδίκαιη απόλυσή τους και διατηρούν τη σειρά τους στους αξιολογικούς πίνακες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, "το δικαίωμα ανάκλησης της αίτησης παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης, που προβλέπεται στις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου μόνου του Ν.3847/2010 (Φ.Ε.Κ.67 τ.Α΄) παρέχεται για ένα (1) μήνα από τη δημοσίευση του νόμου αυτού, δηλαδή μέχρι 20 Αυγούστου 2010".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 August 2010 - 6:30:24 UTC