Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαρωτικοί ελέγχοι του ΣΔΟΕ στα νησιά
  • [02] Ο γύρος του κόσμου με ... πράσινα οχήματα
  • [03] Εκθεση ψηφιδωτού
  • [04] Ανάστατο το Ισραήλ
  • [05] Διάψευση για "τελεσίγραφο"

  • [01] Σαρωτικοί ελέγχοι του ΣΔΟΕ στα νησιά

    Σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά θα πραγματοποιεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) έως το τέλος Σεπτεμβρίου με στόχο την περιστολή της φοροδιαφυγής που ανθεί αυτή την περίοδο στις τουριστικές περιοχές.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει η ηγεσία του ΣΔΟΕ στο διάστημα αυτό 1.000 ελεγκτές (300 συνεργεία αποτελούμενα από 3 ελεγκτές το καθένα) θα συνεχίσουν τους ελέγχους που ήδη πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη έμφαση τα νησιά που παρουσιάζουν μεγάλη τουριστική κίνηση.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Γιάννης Καπελέρης σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει ότι "το ΣΔΟΕ θα εξακολουθήσει να διενεργεί ποιοτικούς και στοχευμένους ελέγχους για την περιστολή της φοροδιαφυγής στους οποίους εντάσσονται και οι έλεγχοι στα νησιά".

    Τα τουριστικά νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα και τα μεγάλα νησιά του Ιονίου βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των στόχων του ΣΔΟΕ καθώς από τους ελέγχους που ήδη έγιναν το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου 2010 διαπιστώνεται ότι αποτελούν εστίες εκτεταμένης φοροδιαφυγής. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, πάνω από το 50% των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν στο διάστημα αυτό εντοπίσθηκε να έχει διαπράξει φορολογική παράβαση.

    Από τις 1.603 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν οι 930 βρέθηκαν να έχουν διαπράξεις μία περισσότερες φορολογικές παραβάσεις. Ειδικότερα, στη Ρόδο ελέγχθηκαν 157 επιχειρήσεις και στις 123 βρέθηκαν παραβάσεις, στη Μύκονο εντοπίσθηκαν παραβάσεις σε 50 επιχειρήσεις από τις 95 που ελέγχθηκαν, στις λοιπές Κυκλάδες ελέγχθηκαν 208 επιχειρήσεις και εντοπίσθηκαν φορολογικές παραβάσεις στις 105 από αυτές.

    Στην Κω έγινε έλεγχος σε 91 επιχειρήσεις από τις οποίες στις 64 διαπιστώθηκαν παραβάσεις ενώ στη Θήρα βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν 83 επιχειρήσεις από τις 135 που ελέγχθηκαν. Στα Ιόνια νησιά οι έλεγχοι έδειξαν παραβάσεις σε 73 επιχειρήσεις από τις 102 που ελέγχθηκαν ενώ στα νησιά του Αργοσαρωνικού το αντίστοιχο αποτέλεσμα ήταν166 επιχειρήσεις στις 263 και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου 20 στις 32.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΣΔΟΕ τα συνεργεία ελέγχου θα εξακολουθήσουν να σαρώνουν τα νησιά έως το τέλος του επόμενου μήνα όπου η τουριστική κίνηση παραμένει ιδιαίτερα μεγάλη. Στη συνέχεια το βάρος θα πέσει σε τομείς που παρουσιάζουν μεγάλη φοροδιαφυγή όπως στους ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους κ.α) στα σκάφη αναψυχής, στις πισίνες κ.α. Πρόκειται για τομείς οι οποίοι σύμφωνα με το ΣΔΟΕ παρουσιάζουν μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον.

    [02] Ο γύρος του κόσμου με ... πράσινα οχήματα

    Για τον πιο πράσινο γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες ξεκίνησαν σήμερα από την Ελβετία τρία ηλεκτρικά οχήματα που δεν εκπέμπουν ρυπογόνα αέρια με τελικό προορισμό το Μεξικό όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη για το Κλίμα στο τέλος του Νοεμβρίου.

    Η κούρσα "Zero Race" που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και θα έχει μηδέν εκπομπές βλαβερών αερίων διοργανώθηκε από τον Ελβετό καθηγητή Λουίς Παλμέρ, ο οποίος έγινε γνωστός πριν από δύο χρόνια όταν με ένα ταξί που εκινείτο μόνο με την βοήθεια του ήλιου έκανε τον γύρο του κόσμου σε 18 μήνες.

    "Με αυτήν την κούρσα θέλουμε να δείξουμε ότι οι μελλοντικοί επτά δισεκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη έχουν ανάγκη τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να μπορούν να μετακινούνται χωρίς να ρυπαίνουν, χωρίς επιβλαβείς εκπομπές" δήλωσε ο κ. Πάλμερ, πριν από την έναρξη του αγώνα.

    "Το πετρέλαιο τελειώνει, η κλιματική κρίση έχει φτάσει και εμείς χάνουμε χρόνο" πρόσθεσε ο Ελβετός καθηγητής.

    Τρία οχήματα- ένα γερμανικό, ένα αυστραλιανό και ένα ελβετικό- εγκατέλειψαν σήμερα το απόγευμα την Γενεύη της Ελβετίας και ταξιδεύουν για τον γύρο του κόσμου σε μία διαφορετική εκδοχή του Ιούλιου Βερν. Αυτή η συμβολική κούρσα θα ολοκληρωθεί στο Κανκούν του Μεξικού.

    "Ένα τέταρτο όχημα της Νότιας Κορέας έχασε την εκκίνηση λόγω ενός προβλήματος ήσσονος σημασίας στην μπαταρία του" σημείωσε ο κ. Πάλμερ.

    Κάθε πράσινο όχημα έχει ηλεκτρική αυτονομία 250 χιλιομέτρων και επομένως απαιτείται η πραγματοποίηση αρκετών στάσεων για την φόρτιση των μπαταριών του.

    [03] Εκθεση ψηφιδωτού

    Εντυπωσιακές δημιουργίες, με την υπογραφή γνωστών καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα φιλοξενήσει το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, στο πλαίσιο της 6ης έκθεσης ψηφιδωτού, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιούν μεθαύριο στις 20:30.

    Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά 09.00-14.00 και 18.00 με 21.00.

    Το Εργαστήρι εκμάθησης Ψηφιδωτού του Δήμου Δίου αποτελεί, πλέον, πυρήνα ανάδειξης της τέχνης του ψηφιδωτού. Άρχισε να λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2005 και μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περίπου τριακόσιοι μαθητές στην τεχνική του ψηφιδωτού, ζωντανεύοντας έτσι την πανάρχαια αυτή ελληνική τέχνη.

    Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν, παράλληλα, έργα μαθητών, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια διδασκαλίας της τέχνης του ψηφιδωτού, στο Δίον. Κατά τη φετινή χρονιά, οι μαθητές μέσω της ψηφιδογραφίας εξέφρασαν τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους με το δικό τους προσωπικό τρόπο. Τα χρώματα, οι ιδέες, τα υλικά, που χρησιμοποιήθηκαν, είναι μοναδικά, επισημαίνουν οι ιθύνοντες του Κέντρου, επισημαίνοντας πως κάθε έργο απαιτεί το δικό του χρόνο. Ο μέσος χρόνος κατασκευής ενός ψηφιδωτού έργου κυμαίνεται από μια εβδομάδα μέχρι ένα μήνα, ανάλογα με τη δυσκολία αλλά και τη διάθεση του δημιουργού. Οι μαθητές της σχολής του Δίου, μαζί με τη δασκάλα τους Αθανασία Καραγκούνη - Τασίκα, δημιούργησαν έργα, αντλώντας τη θεματολογία τους από την αρχαία και βυζαντινή εποχή.

    [04] Ανάστατο το Ισραήλ

    Οι φωτογραφίες μίας ισραηλινής στρατιωτίνας, η οποία πόζαρε χαμογελαστή δίπλα σε παλαιστινίους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια, έχει προκαλέσει αγανάκτηση στο Ισραήλ έπειτα από την προβολή τους σήμερα στο κρατικό δίκτυο τηλεόρασης.

    Η νεαρή γυναίκα, ονόματι Εντέν Αμπαργκίλ, δημοσίευσε στην κοινωνική ιστοσελίδα Facebook τις φωτογραφίες της με τους κρατουμένους που ήταν επιφορτισμένη να φυλάει, και τις αναπαρήξε στην εκπομπή της και η κρατική τηλεόραση.

    Σε ανακοινωθέν του, ο ισραηλινός στρατός καταδικάζει «την επονείδιστη συμπεριφορά της οπλίτου», τονίζοντας πως αυτή έχει περαιώσει την στρατιωτική της θητεία από πέρυσι.

    Οι φωτογραφίες τιτλοφορούνται «Ο στρατός, η καλλίτερη περίοδος της ζωής μου» και παρουσιάζουν την οπλίτη σε μία ισραηλινή βάση να ποζάρει δίπλα σε παλαιστινίους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια.

    Ο διευθυντής της ισραηλινής επιτροπής κατά των βασανιστηρίων Γισάι Μενουχίμ καυτηρίασε σε ανακοινωθέν του τη συμπεριφορά της οπλίτου, τονίζοντας πως «αντανακλά τη στάση που έχει επικρατήσει για την αντιμετώπιση των Παλαιστινίων ως αντικειμένων και όχι ως ανθρώπινων όντων».

    [05] Διάψευση για "τελεσίγραφο"

    Ο Λευκός Οίκος διέψευσε χθες πως έχει δώσει «τελεσίγραφο» στην Τουρκία να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στο Ιράν και το Ισραήλ, τονίζοντας πως υπάρχει ανοικτός «διάλογος» με την Άγκυρα για αυτά τα ζητήματα.

    Ερωτηθείς σχετικά με τα σχετικά δημοσιεύματα -με τίτλο «Αμερικανικό τελεσίγραφο στην Άγκυρα για τα όπλα» του χθεσινού φύλλου της εφημερίδας Φαϊνάνσιαλ Τάιμς-ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Μπιλ Μπάρτον απέρριψε την έκφραση «τελεσίγραφο», λέγοντας «δεν γνωρίζω από πού το συνήγαγαν αυτό».

    «Ο πρόεδρος και ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν προ 10 ημερών και έθιξαν το ζήτημα του Ιράν, του στολίσκου για τη Γάζα και άλλα ζητήματα που συνδέονται με αυτά», τόνισε ο Μπάρτον μιλώντας από το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ομπάμα στο Μιλγουόκι.

    «Εμφανώς υπάρχει ένας διάλογος με τους Τούρκους, αλλά κανένα τέτοιο τελεσίγραφο δεν τους έχει δοθεί», πρόσθεσε.

    Από την πλευρά του, ο τούρκος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως οι τουρκο-αμερικανικές σχέσεις βαδίζουν προς το καλλίτερο.

    «Αυτήν τη στιγμή οι σχέσεις μας με τον Ομπάμα και οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ βαίνουν καλώς, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», τόνισε στο HaberT?rk ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «θερμές» τις επαφές του με τον αμερικανό πρόεδρο.

    «Τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την αγορά των όπλων είναι εσωτερικά θέματα κάθε χώρας. Το Κογκρέσο τους μπορεί να έχει διαφορετικές εκτιμήσεις, όπως ακριβώς και εμείς έχουμε τη δική μας Εθνοσυνέλευση και όποτε τις παρουσιάζουμε τις δικές μας εκτιμήσεις υπάρχουν αναβολές», πρόσθεσε ο ίδιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 August 2010 - 6:30:25 UTC