Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ημερήσια ατζέντα: 17/8/2010
  • [02] 47 ζωγράφοι στην Τήνο

  • [01] Ημερήσια ατζέντα: 17/8/2010

    09:00:00 Αθήνα Χίλτον Ελλάδα Επίσκεψη Μπ. Νετανιάχου - Συνάντηση με Α. Σαμαρά

    12:00:00 Πόρος Επίσκεψη Παπανδρέου - Νετανιάχου στον Πόρο

    12:00:00 Θεσσαλονίκη Κολοκοτρώνη 16 Ελλάδα Συνέντευξη Τύπου- Κίνηση Πολιτών Δήμου Νεάπολης Συκεών. Η συνέντευξη αφορά την παρουσίαση του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου Ευκλείδη Κιουρτσίδη.

    12:00:00 Θεσσαλονίκη νέο δημαρχείο Ελλάδα Συνέντευξη Τύπου δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου.

    14:00:00 Αθήνα Ελλάδα Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα-Εκτακτη Γ.Σ.

    Αθλητική Ατζέντα

    07:30:00 Κράιστσερτς Νέα Ζηλανδία Υδατοσφαίριση-FINA Cup γυναικών (Α΄ Ομιλος, 1η ημέρα): Ελλάδα-Κίνα

    18:45:00 Μπάσκετ-Ευρωπαϊκό κορασίδων (Β' φάση, 2η ημέρα): Τουρκία-Ελλάδα

    ΟΑΚΑ Μπάσκετ-«Τουρνουά Ακρόπολις»-1η Ημέρα

    19:00 Σερβία-Σλοβενία (Γκόντας-Πηλοϊδης-Μάνος)

    21:45 Ελλάδα-Καναδάς (Χριστοδούλου-Γιούρας-Καρακατσούνης)

    [02] 47 ζωγράφοι στην Τήνο

    Σαράντα επτά ζωγράφοι, η «αφρόκρεμα» της ελληνικής σκέψης, έκφρασης, αισθητικής, έτσι όπως αυτές αποτυπώνονται στα έργα τους, που «όργωσαν» Ελλάδα και εξωτερικό, βρέθηκαν μαζί στο εκθεσιακό κέντρο του Αρνάδου, στην Τήνο, σ΄ένα ταξίδι ανακουφιστικής ...παλιννόστησης και αποκαλυπτικού διαλόγου με το κοινό, υπό αμιγώς ελληνικές συνθήκες: το γαλάζιο του ουρανού, το βαθυγάλανο της θάλασσας και το γαλανόλευκο του νησιώτικου οικιστικού τοπίου.

    Άγγελος, Απέργης, Γεωργίου, Γέρος, Δασκαλάκης, Donev, Δρούγκας, Ζακά, Ζουμπουλάκης, Ζούνη, Καράς, Κοκιννίδης, Κόττης, Κούκος, Κούτρικας, Λαζόγκας, Μακρουλάκης, Μανωλίδης, Μανουσάκης, Μηλιώνης, Μυταράς, Μπάικας, Νίκου, Πανιάρας, Πανταλέων, Παντελιάς, Παπανελόπουλος, Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, Πατρασκίδης, Pavlos, Πολυκράτης, Ρήνας, Ρόρρης, Σακαγιάν, Σάμιος, Σεκόφσκυ, Σόρογκας, Σπεράντζας, Σταθόπουλος, Σταύρος, Takis, Τέτσης, Τσόκλης, Φασιανός, Φιλοπούλου, Χάρος, Χωνιάς, με τουλάχιστον ένα έργο του ο καθένας, έφυγαν από τη γκαλερί Λεφάκη, όπου φιλοξενούνταν, «ταξίδεψαν» στην Τήνο, βρήκαν ο καθείς τη δική του θέση στις αίθουσες του πολιτιστικού - εκθεσιακού κέντρου, δημοτικού σχολείου Αρνάδου, και από το Σάββατο της 24ης Ιουλίου ξεκίνησαν τη βουβή επικοινωνία με τους επισκέπτες, που ήρθαν να τους συναντήσουν.

    «Για πρώτη φορά η Τήνος μεταμορφώνεται σε πλωτή πινακοθήκη, καλώντας όχι μόνο το φιλότεχνο κοινό της, αλλά και καθέναν από εμάς να ξεναγηθεί στον μαγικό χώρο της Τέχνης», σημειώνει ο δήμαρχος Τήνου, Σίμος Ορφανός, και διευκρινίζει: «Η έκθεση οφείλεται αποκλειστικά στον συλλέκτη Μαρή Λεφάκη, ο οποίος όχι μόνον είχε την πρωτότυπη ιδέα, αλλά επιπροσθέτως φρόντισε για την άρτια υλοποίησή της».

    Οι σύγχρονοι εικαστικοί, μαθητές, πολλοί, κορυφαίων εκφραστών της νεώτερης εικαστικής δημιουργίας, όπως ο Μόραλης, ο Παπαλουκάς, ο Νικολάου και ο Τσαρούχης, «ξεδιπλώνουν» μέσα από τα εκτιθέμενα έργα τους τον ψυχισμό τους σε συγκεκριμένες εποχές υπό το πρίσμα της μη αναστρέψιμης πραγματικότητας. Και παρότι, στην πλειονότητά τους βρίσκονται στην κορυφή της αναγνωρισιμότητάς τους, ο στόχος αυτής της «συνάντησης» δεν είναι να σταθεί κανείς στο πρόσωπό τους, αλλά στο έργο τους.

    Στο εισαγωγικό σημείωμα του λευκώματος, που συνοδεύει την έκθεση, ο συλλέκτης Μ. Λεφάκης υπογραμμίζει: «Ευελπιστούμε να αναπτυχθεί ένας διάλογος ανάμεσα στο έργο και στον θεατή. Πρόθεσή μας, επίσης, σε μεγάλο βαθμό είναι να εκπληρώσουμε την όποια ανάγκη του καλλιτέχνη να επικοινωνήσει με τον θεατή, αλλά και την ανάγκη του ίδιου του θεατή να γίνει καλύτερος, ως άνθρωπος, γνωρίζοντας ότι αυτό επιτυγχάνεται και μέσω της Τέχνης».

    Οι ...δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού θα μείνουν ανοικτοί ως τις 22 Αυγούστου και οι επισκέπτες μπορούν να τους αξιοποιούν κάθε μέρα στις ώρες 10:00-15:00 και 18:00 - 22:00.

    Άλλωστε, στην Τήνο αυτό το καλοκαίρι τα δρώμενα για ντόπιους και ταξιδιώτες είναι πολλά και άκρως ενδιαφέροντα.

    Οι δύο δήμοι, Τήνου και Εξωμβούργου, δραστήριοι πάντα στη διοργάνωση εκδηλώσεων για κάθε ηλικία και γούστο, έβαλαν τα ... δυνατά τους και «γέμισαν» κάθε διαθέσιμο εκθεσιακό, πολιτιστικό και συναυλιακό χώρο του νησιού, με πλήθος δραστηριοτήτων. Πριν και μετά το 1ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου, από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, που διεξήχθη τις τρεις τελευταίες μέρες του προηγούμενου μήνα, «έτρεξαν» και «τρέχουν» εκθέσεις ζωγραφικής και κεραμικής ντόπιων και ξένων δημιουργών, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες για μικρούς και μεγάλους.

    Απόψε, στις 9, στην πλατεία Παντανάσσης, ο Προοδευτικός Σύλλογος Μαρλά-Μαμάδου Τήνου θα παρουσιάσει Βραδιά με Παραδοσιακούς Χορούς και αύριο την ίδια ώρα, στην πλατεία των Δύο Χωριών, η ρεμπέτισσα Μαριώ θα τραγουδήσει για ντόπιους και επισκέπτες. Αύριο, όμως, και ο Αντώνης Ρέμος δίνει ραντεβού με τους φίλους του στην Κολυμπήθρα, έναντι αντιτίμου εισόδου 20 ευρώ. Τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου, το λιμάνι της Τήνου, θα γεμίσει από μελωδίες αφιερωμένες στον Γιάννη Πάριο, που θα ερμηνεύσει ο Χρήστος Φιοράντης και το ίδιο βράδυ στον Κουμάρο, ο Βασίλης Κατσικονούρης με τον θίασο της Άννας Βαγενά θα ανεβάσουν την παράσταση «ΤΟ ΓΑΛΑ».

    Σε εξέλιξη είναι, εξάλλου, στο δημαρχείο Τήνου, η έκθεση ζωγραφικής του Γεωργίου Παστάκα «Τηνιακοί Εσπερινοί», στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι της Λυχναφτιάς η έκθεση ζωγραφικής - κεραμικής των Γιάννη Χρυσουλάκη και Βιοτέττας Φαράκλα και στο Σφαγείο της Τήνου, η έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Γκίζη.

    Η «αναβίωση της τράτας», εκδήλωση αφιερωμένη στη νησιωτική παράδοση, είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη, 24 του μηνός, στη θέση Κιόνια της Τήνου.

    Με μικρές και μεγαλύτερες εκδηλώσεις, κυρίως μουσικού και λαογραφικού χατακτήρα, είναι γεμάτος και ο Σεπτέμβριος στο αιγαιοπελαγίτικο νησί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 August 2010 - 12:30:41 UTC