Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για επιχειρήσεις με εκρεμμότητες στα ταμεία
  • [02] Συνήγορος του Παιδιού για Ίντερνετ καφέ
  • [03] Εκτός ΝΔ ο Χ. Μαρκογιαννάκης
  • [04] Απειλεί με μποϋκοτάζ
  • [05] Συρρικνώνεται η Σελήνη
  • [06] Απαράδεκτα επεισόδια

  • [01] Μέτρα για επιχειρήσεις με εκρεμμότητες στα ταμεία

    Την μη επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε επιχειρήσεις στη διαδικασία ρύθμισης ασφαλιστικών τους οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος στις επιχειρήσεις για υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις εξόφλησης, προτείνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προς τις διοικήσεις των ταμείων.

    Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τις διοικήσεις των ταμείων και τους προέδρους των Οργανισμών συζητήθηκε αναλυτικά η διαδικασία ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και επισημάνθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που σύμφωνα με το νόμο μπορούν να λάβουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

    Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η έκδοση εγκυκλίων από τους Διοικητές των Ταμείων με την οποία να επισημαίνεται ότι τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης αποτελούν ευχέρεια της διοίκησης και όχι υποχρεωτική ενέργεια της καθώς και η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης ώστε να αρθούν τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης που επιβλήθηκαν ακόμη και σε επιχειρήσεις που μπήκαν σε διαδικασίες ρύθμισης. Επίσης αποφασίστηκε αν παραστεί ανάγκη η νομοθετική ρύθμιση της μη επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης έως το τέλος Οκτωβρίου, οπότε και θα λήξει η προθεσμία υπαγωγής των οφειλετών στις διαδικασίες ρύθμισης οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές.

    Επίσης, δόθηκε η εντολή στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημοσθένη Δασκαλάκη και στον Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ Μιχάλη Χάλαρη, ώστε οι Νομικοί Σύμβουλοι του κράτους να παρεμβαίνουν κατ΄ εκτίμηση σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις για τη διάσωση επιχειρήσεων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους και επομένως οι θέσεις εργασίας.

    Με αφορμή φημολογία περί δήθεν χρεοκοπίας 30 Ασφαλιστικών Ταμείων που θα είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία παροχής συντάξεων προς τους ασφαλισμένους, τονίστηκε κατηγορηματικά ότι κανένα Ταμείο δεν θα βρεθεί σε αδυναμία να καταβάλει συντάξεις.

    [02] Συνήγορος του Παιδιού για Ίντερνετ καφέ

    Το κείμενο με τα συμπεράσματα της δημόσιας διαβούλευσης και τις προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού για το θέμα της εισόδου στα Ίντερνετ καφέ από ανηλίκους, εστάλη στα αρμόδια υπουργεία και τη Βουλή.

    Η ανεξάρτητη αρχή Συνήγορος του Πολίτη προχώρησε τον περασμένο χρόνο σε ανοικτή διαβούλευση με παιδιά, γονείς και φορείς εκπαιδευτικών, ειδικών επιστημόνων και παραγόντων της πολιτικής ζωής, για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που συνεπάγεται για την ψυχική και τη σωματική υγεία των ανηλίκων η χωρίς έλεγχο και εποπτεία πρόσβασή τους στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών Ίντερνετ καφέ. Παράλληλα, ερευνώντας το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, διαπίστωσε ότι δεν υφίστανται νομοθετικές προβλέψεις σε ισχύ, για την είσοδο και χρήση υπηρεσιών σε τέτοιου είδους καταστήματα από ανηλίκους.

    Ο Συνήγορος είναι αντίθετος με μια γενική απαγόρευση της πρόσβασης ανηλίκων στα εν λόγω καταστήματα και της χρήσης των υπηρεσιών τους, οι οποίες -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να αξιοποιούνται θετικά για την εκπαίδευση, ενημέρωση, επικοινωνία και ψυχαγωγία τους.

    Όμως, έκρινε ότι πρέπει να ληφθούν κατάλληλα μέτρα προστασίας των ανήλικων χρηστών και αφού προχώρησε σε δημόσια διαβούλευση έθεσε προς συζήτηση στα ενδιαφερόμενα μέρη κάποια βασικά μέτρα προστασίας, όπως η καθιέρωση υποχρεωτικής έγγραφης έγκρισης των γονέων ή κηδεμόνων για την πρόσβαση των ανηλίκων στα καταστήματα αυτά, τη μέγιστη ώρα που θα μπορεί να παραμένει εκεί ένας ανήλικος κ.λπ.

    [03] Εκτός ΝΔ ο Χ. Μαρκογιαννάκης

    Εκτός ΝΔ βρίσκεται πλέον ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος Αν. Σαμαρά να τον αποπέμψει από την κοινοβουλευτική ομάδα και την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας για οριστική διαγραφή του από το κόμμα.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο έθεσε τον κ. Μαρκογιαννάκη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

    Παράλληλα, παρέπεμψε τον κ. Μαρκογιαννάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής, γιατί, όπως αναφέρει στην επιστολή προς τον Ιωάννη Τραγάκη "με τη στάση του και τη συμπεριφορά του ο κ. Μαρκογιαννάκης επέλεξε να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος". Η επιτροπή δεοντολογίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Τραγάκη αποφάσισε την οριστική διαγραφή του κ. Μαρκογιαννάκη κάνοντας δεκτό το σκεπτικό του προέδρου του κόμματος.

    Αιτία για την αποπομπή στάθηκαν οι δηλώσεις που έχει κάνει τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μαρκογιαννάκης και στις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την περιφέρεια Κρήτης, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην υποψηφιότητα του οποίου ασκούσε κριτική.

    Δήλωση Χρ. Μαρκογιαννάκη

    Εντονα αντέδρασε στην αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος με δήλωση του έκανε λόγο για «αστείες, συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαδικασίες» και «μεθοδεύσεις που μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω».

    Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαρκογιαννάκη έχει ως εξής:

    «Οι μεθοδεύσεις της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι πρωτοφανείς. Σε δύσκολες περιφέρειες για την παράταξη όπως είναι η Κρήτη, απαιτείται συνεννόηση, διάλογος, σύνθεση για να πετύχει κανείς τη μέγιστη συσπείρωση. Όλα αυτά η ηγεσία της ΝΔ τα αρνείται εδώ και πολύ καιρό. Αντιθέτως επιλέγει το δρόμο των διαγραφών με αστείες, συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαδικασίες, χωρίς έστω να μου ζητήσει να εξηγήσω τις απόψεις μου για την προοπτική της παράταξης στην περιφέρεια της Κρήτης. Αυτές οι μεθοδεύσεις μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω».

    [04] Απειλεί με μποϋκοτάζ

    Mε μποϋκοτάζ σε όλα τα προϊόντα σιτηρών απειλεί ότι θα προχωρήσει η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, εάν οι επιχειρηματίες του χώρου δεν καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μην μετακυλίσουν τις αυξήσεις στον καταναλωτή.

    Το ΙΝΚΑ ζητάει από την κυβέρνηση και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, να ζητήσουν από τις επιχειρήσεις εισαγωγής, αποθήκευσης και διακίνησης σιτηρών και τις αλευροβιομηχανίες, να υποβάλλουν κατάλογο των αποθεμάτων τους και με

    παράλληλη στήλη των τιμών απόκτησης. Οι κατάλογοι αυτοί να διασταυρωθούν με αμεσότητα που να μην αφήσει περιθώρια εσωτερικών τεχνασμάτων, δηλαδή άμεσα και επιτόπια από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή ενώ οποιαδήποτε πρόταση ή αίτημα των επιχειρήσεων για μεταβολή τιμών να υποβληθεί απαραιτήτως σε συνδυασμό με τους τιμοκαταλόγους ενώ θα πραγματοποιείται και ο έλεγχος της Γραμματείας Εμπορίου.

    [05] Συρρικνώνεται η Σελήνη

    Η Σελήνη συρρικνώνεται σαν... μπαγιάτικη πατάτα, υποστηρίζουν επιστήμονες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας Nasa αποδίδοντας αυτή τη σμίκρυνση του μοναδικού δορυφόρου της Γης στο "πάγωμα" του πυρήνα της.

    Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση Science δείχνουν κάποιες μεταβολές στην επιφάνεια της Σελήνης που δεν είχαν εντοπιστεί παλαιότερα. Είναι μια ένδειξη ότι η περιφέρεια του φεγγαριού έχει συσταλεί κατά περίπου 100 μέτρα κατά το πρόσφατο παρελθόν, εξήγησε ο Τόμας Γουότερς, του Εθνικού Μουσείου Ατμόσφαιρας και Διαστήματος, ο οποίος ήταν και ο βασικός συγγραφέας της μελέτης.

    Τα συμπεράσματα αυτά εξήχθησαν με βάση τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Δορυφορικός Χαρτογράφος της Σελήνηας (LRO), ένα διαστημικό σκάφος που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη από τον Ιούνιο του 2009. Στις φωτογραφίες εικονίζονται γεωλογικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το φεγγάρι συρρικνώθηκε τα τελευταία 800 εκατομμύρια χρόνια -- χρονικό διάστημα που θεωρείται πολύ μικρό σε αστρονομικούς όρους.

    Ο Γουότερς ανέφερε ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι το φεγγάρι μετά το σχηματισμό του ψύχεται, έχει συσταλλεί και μπορεί να είναι τεκτονικά ενεργό ακόμη και σήμερα.

    [06] Απαράδεκτα επεισόδια

    Απαράδεκτα επεισόδια μεταξύ των παικτών της Ελλάδας και της Σερβίας οδήγησαν σε οριστική διακοπή της αναμέτρησης, με την οποία θα έκλεινε η «αυλαία» του 24ου τουρνουά «Ακρόπολις». Περίπου έξι λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ η ελληνική ομάδα βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 74-73, μία διαμάχη μεταξύ του Φώτση και του Τεόντοσιτς δυναμίτισε το κλίμα για να ακολουθήσει σύρραξη μεταξύ των παικτών που μετέτρεψε σε ρινγκ τον φιλικό αγώνα Ελλαδας-Σερβίας, με «θύμα» τον Γιάννη Μπουρούση ο οποίος αποχώρησε αιμόφυρτος από το παρκέ, μετά από απαράδεκτη κίνηση του Κρστιτς να πετάξει καρέκλα στον Ελληνα σέντερ.

    Απέμεναν 2 λεπτά και 40΄΄ για τη λήξη, ο ηλεκτρονικός πίνακας στο ΟΑΚΑ έγραφε 74-73 υπέρ της Ελλάδας, όταν ο Μίλος Τεόντοσιτς υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Αντώνη Φώτση. Ο αρχηγός της Εθνικής προέταξε το δάχτυλο στο Σέρβο διεθνή πόιντ γκαρντ, με τον τελευταίο να αντιδρά χτυπώντας τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού. Ο Φώτσης αντέδρασε, στη μέση μπήκε για... μάχη και ο Κώστας Τσαρτσαρής και μέσα σε δευτερόλεπτα έγινε σύρραξη... Ο Γιάννης Μπουρούσης δέχτηκε μία καρέκλα από τον Νέναντ Κριστιτς και αιμόφυρτος στο κεφάλι συνέχισε να κυνηγά τους Σέρβους. Ο Μάρκο Κέσελι του Ολυμπιακού έδινε γροθιές στον Τσαρτσαρή, ενώ ο Σχορτσιανίτης είχε βάλει στο πάτωμα τον Μπιέλιτσα και τον γρονθοκοπούσε ανελέητα. Κάποια στιγμή ο Τεόντοσιτς αγκάλιασε τον πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη σε μια προσπάθεια να τον σταματήσει, αλλά τίποτα δεν σταματούσε την οργή του διεθνή σέντερ που στη συνέχεια κυνηγούσε στο παρκέ τον Κρστιτς. Στην φυσούνα -κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων, υπήρξε νέο επεισόδιο ανάμεσα σε Μπουρούση και Κρστιτς. Νωρίτερα, 8.53΄΄ πριν τη λήξη, ο τεχνικός της Σερβίας και του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε δεχτεί τεχνική ποινή για διαμαρτυρία για ένα φάουλ και όταν είπε στον πρώτο διαιτητή Χρήστο Χριστοδούλου "δεν ντρέπεσαι λίγο;", εκείνος τον τιμώρησε με δεύτερη τεχνική ποινή που σύμφωνα με τον κανονισμό προβλέπει και απομάκρυνση από τον πάγκο... όπερ και εγένετο. Η σύρραξη συνεχίστηκε και στα αποδυτήρια... μετατρέποντας έναν φιλικό αγώνα προετοιμασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία... σε ντροπιαστική δυσφήμηση του αθλήματος και κόντρα "αιωνίων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 August 2010 - 6:30:30 UTC