Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποψηφιότητα Κώστα Μπακογιάννη
  • [02] Τηλεφωνικές επικοινωνίες Γ.Παπανδρέου
  • [03] Στόχος ληστείας ο Απόστολος Φωτιάδης
  • [04] Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Ζακύνθο
  • [05] Αλλαγές για ημιυπαίθριους
  • [06] Νέα αποστολή για "Τιτανικό"

  • [01] Υποψηφιότητα Κώστα Μπακογιάννη

    Την απόφαση του να διεκδικήσει το Νέο Δήμο Καρπενησίου ανακοίνωσε απόψε, ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη.

    Μιλώντας στον Προυσσό, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του «με μια ανεξάρτητη και υπερκομματική συμμαχία πολιτών» επισημαίνοντας ότι το μοντέλο άσκησης πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών, σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι η κοινωνία είναι πολύ μπροστά από την πολιτική.

    Αναφερόμενος στον Καλλικράτη είπε ότι «προσφέρει ένα παράθυρο ευκαιρίας» και έθεσε ως βάση του προεκλογικού του αγώνα το τρίπτυχο «ενότητα - εμπιστοσύνη - ελπίδα».

    [02] Τηλεφωνικές επικοινωνίες Γ.Παπανδρέου

    Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών πραγματοποίησε χθες και σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε τηλεφωνικά το Σάββατο, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και σήμερα Κυριακή με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι και τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αλ Μαχμούντι.

    Στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους ξένους ηγέτες ο πρωθυπουργός αντάλλαξε απόψεις για το Μεσανατολικό, ενώ επιπλέον συζήτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό με τον κ. Χριστόφια και τις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με τον Λίβανο και την Λιβύη με τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών.

    [03] Στόχος ληστείας ο Απόστολος Φωτιάδης

    Στόχος θρασύτατης απόπειρας ληστείας έγινε το βράδυ του Σαββάτου ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας Απόστολος Φωτιάδης.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 22.40 δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στην οικία του κ. Φωτιάδη στην Αλεξανδρούπολη, φορώντας πλαστικά γάντια και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με πλαστικές αποκριάτικες μάσκες. Με την απειλή όπλου θέλησαν να ακινητοποιήσουν τον πρώην υπουργό και τη σύζυγο του που βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη την ώρα.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Απόστολος Φωτιάδης στο «ΑΠΕ», ακολούθησε πάλη με έναν από τους δράστες. Ο κ. Φωτιάδης προσπάθησε να τον απωθήσει και τον κτύπησε αρπάζοντας μια καρέκλα, ο δράστης όμως ανταπέδωσε με το πίσω μέρος του όπλου του και χτυπώντας τον κ. Φωτιάδη τον έριξε κάτω.

    Η σύζυγος του κάλεσε την αστυνομία, ενώ ο γιός του ο οποίος βρισκόταν στον επάνω όροφο του σπιτιού, προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή των δραστών και βγήκε από το σπίτι προκειμένου και αυτός να ειδοποιήσει την αστυνομία αλλά και τους γείτονες. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Φωτιάδης, οι δράστες μιλούσαν Ελληνικά αλλά με "σλαβόφωνη" προφορά.

    Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ φως στο πρωτοφανές αυτό περιστατικό, θα δώσουν και οι κασέτες από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει το σπίτι του κ. Φωτιάδη και έχουν καταγράψει λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή πριν φτάσει η αστυνομία και αναζητούνται.

    [04] Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Ζακύνθο

    Σεισμός 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθές στις 13:22 με επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 26 χλ και το ακριβές επίκεντρο του προσδιορίζεται σε απόσταση 339 χλμ δυτικά της Αθήνας και 450 χλμ νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης.

    Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ζάκυνθο, χωρίς όμως να προκληθεί ανησυχία. Από τον σεισμό δεν αναφέρθηκαν ζημίες.

    [05] Αλλαγές για ημιυπαίθριους

    Εξι αλλαγές στο νόμο για τους ημιυπαίθριους προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων χαρακτηρίζοντας τες αναγκαίες καθώς όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

    «Παρότι ρυθμίστηκαν όλες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες για τις δηλώσεις αλλαγής χρήσης χώρων, και την προσέλευση αρκετών κατασκευαστών κτιρίων, το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών για συμμετοχή στη ρύθμιση είναι ελάχιστο, λόγω των πολλών προβλημάτων της».

    Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΠΟΜΙΔΑ, αυτά τα προβλήματα κινδυνεύουν να οδηγήσουν τη ρύθμιση σε δημοσιονομικό "Βατερλώ", ''τη στιγμή ακριβώς που τα οικονομικά της χώρας μας θα έπαιρναν μια πολύτιμη ανάσα από τη μαζική συμμετοχή των πολιτών''.

    Η ΠΟΛΙΔΑ σημειώνει ότι με εξαίρεση το χαμηλό κόστος του προστίμου των μικρών ημιυπαίθριων, τη ρύθμιση καθιστούν ασύμφορη και ανεφάρμοστη για τις μεγάλες μάζες των ενδιαφερομένων τα εξής έξη συστημικά λάθη της:

    1. Να μην είναι η λύση προσωρινού χαρακτήρα (40 έτη) αλλά μόνιμου, όπως η προηγούμενη.

    2. Για τον υπολογισμό του προστίμου να καταργηθεί ο αυξητικός συντελεστής βάσει του μεγέθους του κάθε χώρου, ο οποίος καθιστά τη ρύθμιση ασύμφορη και απρόσιτη ακριβώς σε εκείνους που θα ήθελαν να δηλώσουν χώρους μεγάλου εμβαδού, και συνεπώς θα είναι υπόχρεοι να καταβάλουν τα μεγαλύτερα ποσά προστίμων

    3. Να προστεθεί μειωτικός συντελεστής προστίμου 0,60 για τους υπόγειους χώρους, όπως προβλέπεται και στο σύστημα "αντικειμενικών αξιών"

    4. Να προστεθεί μειωτικός συντελεστής παλαιότητας τουλάχιστον 0,80 για τους παλαιότερους χώρους μέχρι 31.12.2003, για τους οποίους και το πρόστιμα ήταν τότε σημαντικά χαμηλότερο

    5. Να υπάρξει δυνατότητα μείωσης της ανά ιδιοκτησία αμοιβής μηχανικού που αναλαμβάνει πολλές δηλώσεις στο ίδιο κτίριο, ώστε να διευκολύνει τους διαχειριστές πολυκατοικιών να τις αναθέτουν μαζικά σε ένα μηχανικό με όρους επωφελέστερους για όλους

    6. Να νομοθετηθεί και η δυνατότητα ταυτόχρονης δήλωσης διαφόρων μικροπαραβάσεων αυθαιρέτων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να ρυθμίσουν όλες τις εκκρεμότητες και να μην έχουν σήμερα το φόβο στοχοποίησής τους από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

    [06] Νέα αποστολή για "Τιτανικό"

    Μία επιστημονική αποστολή επρόκειτο εκτός απροόπτου να ξεκινήσει την Κυριακή από τη "Νέα Γή" (Καναδάς), από το λιμάνι Σεν Ζαν, κατευθυνόμενη στη θαλάσσια περιοχή, όπου στον βυθό έχει εντοπιστεί (το 1985) το ναυάγιο του "Τιτανικού" κι "αυτή τη φορά, με ρομποτικές τηλεχειριζόμενες υποβρύχιες κάμερες, το ναυάγιο θα ερευνηθεί πολύ προσεκτικά", όπως ανακοινώνουν οι διοργανωτές του εγχειρήματος.

    Η αποστολή αυτή χρηματοδοτείται από την μη κερδοσκοπική αμερικανική εταιρεία "RMS Titanic", που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα γιά έρευνες στην περιοχή του ναυαγίου αυτού του Απριλίου του 1912.

    --Ανακοινώθηκε ότι στη διάρκεια περίπου 20 ημέρων, το πλήρωμα της αποστολής θα χαρτογραφήσει όλη την τοποθεσία του ναυαγισμένου υπερωκεανίου, ενώ όλες οι λήψεις, που θα γίνουν, προκειμένου να αναπαρασταθεί όσο γίνεται πιό τέλεια η σημερινή κατάσταση του ναυαγίου, "θα παρέχουν τρισδιάστατη εικόνα".

    Η ίδια εταιρεία ανακοίνωσε ότι διαθέτει πλέον ένα υπερσύχρονο "σόναρ", που θα βοηθήσει πολύ να εκπληρωθούν οι σκοποί της παρούσας αποστολής.

    Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στον ιστότοπο www.expeditiontitanic.com.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 August 2010 - 6:30:34 UTC