Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Κυριακή οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ
  • [02] "Λύσεις που δεν θα επιβαρύνουν τα νοικοκυριά"

  • [01] Την Κυριακή οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ

    Οι υποψηφιότητες για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου απασχόλησαν το μεγαλύτερο μέρος μαραθώνιας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

    Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, τους οποίους θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα, σε ό,τι δε αφορά στο πολιτικό πλαίσιο, με το οποίο θα πορευθεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, αυτό οριστικοποιήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη, ενώ το κόμμα είναι έτοιμο να ανακοινώσει άλλες 60 έως 70 υποψηφιότητες δημάρχων.

    Σχετικά με τους δήμους Αθηναίων, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ έχει καταλήξει στους επικρατέστερους υποψηφίους, ενώ υπάρχουν προσεγγίσεις και προς τους τελικούς υποψηφίους.

    Η απόφαση του πρωθυπουργού για τα ονόματα αυτά πιθανόν να ανακοινωθεί την Κυριακή ή και νωρίτερα.

    Σε κάθε περίπτωση, σε διάστημα επτά ή οκτώ ημερών, όλες οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ θα έχουν ανακοινωθεί.

    Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Γιάννης Ραγκούσης, Υπουργος Εσωτερικών,ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο Θανάσης Τσούρας, επικεφαλής της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου, η διευθύντρια της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος και η υπεύθυνη του τομέα επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη.

    Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου την Πέμπτη

    Με πλούσια ατζέντα συνεδριάζει την Πέμπτη το πρωί στα γραφεία της Ιπποκράτους το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του Κινήματος κ. Γ. Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 9ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης θα εισηγηθεί το πολιτικό πλαίσιο για τη συνεδρίαση του Σώματος στις εργασίες που πραγματοποιούνται από την ερχόμενη Παρασκευή, 3 Σεπτέμβρη έως και την Κυριακή, 5 Σεπτέμβρη στο Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου.

    Επιπλέον, το πολιτικό πλαίσιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε συνδυασμό με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», θα εισηγηθούν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο κ. Ξυνίδης.

    Ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μόσιαλος θα ενημερώσει για την πρόοδο και τα αποτελέσματα της λειτουργίας των δύο επιτροπών για την κοινωνική πολιτική και την ανάπτυξη.

    Ακόμη, για την πορεία του κυβερνητικού έργου θα ενημερώσουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών και Οικονομίας κ.κ. Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ. Κατσέλη, αντίστοιχα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Λύσεις που δεν θα επιβαρύνουν τα νοικοκυριά"

    "Εξετάζουμε σχέδια και λύσεις που δεν θα επιβαρύνουν τα ελληνικά νοικοκυριά", απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το ενδεχόμενο της αύξησης του ΦΠΑ σε διάφορα προϊόντα καθώς και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

    Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το οικονομικό επιτελείο εξετάζει μια σειρά άλλων μέτρων, για να αποφευχθεί αν γίνεται η αύξηση του ΦΠΑ και σε άλλα προϊόντα.

    Σχετικά με το θέμα της φοροδιαφυγής, ο υπουργός τόνισε ότι "έχουμε εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής και ήδη έχουμε εισπράξει πάνω από ένα δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές".

    Όσον αφορά τα έσοδα του κράτους, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι "στο επτάμηνο έχουμε ξεπεράσει τους αρχικούς στόχους κατά 100 εκατ. ευρώ και όσον αφορά την στέρηση των 770 εκατ. ευρώ, αυτή μπορεί να καλυφθεί μέσα στους επόμενους μήνες".

    Σύμφωνα με τον υπουργό, ο στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να βγει η οικονομία της χώρας από την ύφεση, έτσι στην συνέχεια να πάρουν την σκυτάλη της ανόδου και οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, τονίζοντας χαρακτηριστά ότι: " η ίδια η μείωση του ελλείμματος δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές".

    Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν χθες οι συναντήσεις των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη και των υφυπουργών Οικονομικών κ. Σαχινίδη και Εργασίας κ. Κουτρουμάνη ενόψει της ΔΕΘ.

    Τον προβληματισμό του εμπορικού κόσμου διότι αρκετοί επιχειρηματίες του χώρου δεν μπορούν να αποδώσουν το ΦΠΑ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης στη συνάντηση των εκπροσώπων του εμπορίου με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη Λούκα Κατσέλη.

    Οπως ανέφερε σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο κ. Κορκίδης, αρκετοί έμποροι δηλώνουν ότι δεν ''έχουν λεφτά να αποδώσουν το ΦΠΑ, καθώς με τις εισπράξεις τους πληρώνουν άλλες υποχρεώσεις, όπως μισθούς, ενοίκια, λογαριασμούς ΔΕΚΟ" και συμπληρώνουν ότι "περιμένουν να έρθουν τα πρόστιμα καθώς δεν μπορούν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους''.

    Ο κ. Κορκίδης σημείωσε στους υπουργούς ότι δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ, ότι μια νέα ρύθμιση περαίωσης θα έπρεπε να περιλαμβάνει τις χρήσεις για τα έτη 2000 μέχρι και το 2009 και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν νέες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, αλλά να προχωρήσει η θέσπιση νομοσχεδίων-''σκούπα'' για φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες.

    Ακόμη, οι έμποροι ζητούν να γίνουν όλες οι απαραίτητες δράσεις από τις τράπεζες ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα.

    Ειδικές ρυθμίσεις ζήτησε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

    Eιδικές ρυθμίσεις για την είσπραξη ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών από μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγω της κρίσης στις υποχρεώσεις τους, άμεση εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου - πριν το 2011 - και ρύθμιση περαίωσης για τρία τελευταία χρόνια, ώστε να πάρουν ενημερότητα οι επιχειρήσεις, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Γ. Κασιμάτης.

    Ο κ. Κασιμάτης, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος είναι απογοητευμένος από την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί όπως προκύπτει από τα στοιχεία του εξαμήνου, ενώ είναι προβληματισμένος και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Για τον αναπτυξιακό ζήτησε να ενταχθούν σε αυτόν και εμπορικές επιχειρήσεις και δραστηριότητες που σχετίζονται με την οικοδομή.

    ΣΕΒ: Να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη

    Το χωροταξικό - αδειοδοτικό πλαίσιο, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο καθώς και το φορολογικό καθεστώς τέθηκαν μεταξύ άλλων στην συνάντηση του προεδρείου του ΣΕΒ με κυβερνητικό κλιμάκιο ενόψει της ΔΕΘ.

    Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συνδέσμου Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ήταν κοινή διαπίστωση με τους υπουργούς ότι το μεγάλο διακύβευμα αυτή την στιγμή είναι η ανάπτυξη. "Γίνεται πόλεμος" πρόσθεσε για να αποφύγουμε λουκέτα και περισσότερες απολύσεις ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι με τους αρμόδιους υπουργούς "μιλούμε την ίδια γλώσσα".

    Για τα θέματα χωροταξίας και αδειοδότησης των επιχειρήσεων ο πρόεδρος του ΣΕΒ είπε ότι πρέπει να αρθούν όλα τα εμπόδια και να διαμορφωθεί ένα νέο φιλικό τοπίο για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και ότι για τον λόγο αυτό ο σύνδεσμος ζήτησε να παρίσταται στην συνάντηση η υπουργός περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 August 2010 - 10:30:18 UTC