Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες δημοσκοπήσεις MRB και RASS
  • [02] Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών
  • [03] Χωρίς απόφαση για τον υποψήφιο
  • [04] Σε διαθεσιμότητα ειδικοί φρουροί
  • [05] 36ο φεστιβάλ της ΚΝΕ

  • [01] Νέες δημοσκοπήσεις MRB και RASS

    Διαφορά 7,1% του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ εμφανίζει δημοσκόπηση της εταιρείας Εμ-Αρ-Μπι (MRB) για την εφημερίδα Ρίαλ Νιους (Real News), που διενεργήθηκε στις 1-2/9/2010. Συγκεκριμένα, και σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, το 27,1% προτίθενται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ (από 27,2% στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις αρχές Μαΐου 2010), το 20,0% ΝΔ (προηγούμενη μέτρηση 18,5%), το 7,5% ΚΚΕ, το 5,3% ΛΑΟΣ, το 3,0% ΣΥΡΙΖΑ (από 4%), το 2,9% Ο-Π, το 7,8% άλλα κόμματα, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 26,4% (από 30,8%).

    Καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ των κκ Γ. Α. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά θεωρείται ο πρώτος με 35,1% (προηγούμενη μέτρηση 37,1%). Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 22,5% (21,5%) ενώ κανείς από τους δύο λέει το 38,3% (37,9%).

    Εξάλλου, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη ανασχηματισμού και μάλιστα άμεσα. Συγκεκριμένα, το 57,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη ανασχηματισμού, το 30,9% ότι δεν υπάρχει ανάγκη, ενώ το 11,9% δήλωσε «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Επίσης, το 72,3% θεωρεί ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να γίνει άμεσα, το 23,7% σε βάθος χρόνου και το 4,1% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

    Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της εταιρείας Ρας (Rass) για την εφημερίδα Παρόν, η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρίσκεται στο 6,2%, με το ΠΑΣΟΚ να λαμβάνει 26,4%, η ΝΔ 20,2%, το ΚΚΕ 7,3% ο ΛΑΟΣ 4,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,9%, οι Ο-Π 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,0%, άλλα κόμματα 2,0%, το άκυρο/λευκό 4,3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 27,1%. Η τηλεφωνική δημοσκόπηση διεξήχθη στις 31/8/2010 σε πανελλαδικό δείγμα 1.503 ατόμων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών

    Επίγειες ακμαιοκτονίες (κωνωποκτονίες) με εκνέφωση πραγματοποιήθηκαν χθές το βράδυ σε Άγιο Αντώνιο, Επανομή, Αγία Τριάδα και Θέρμη. Οι ψεκασμοί ξεκίνησαν γύρω τις 12 τα μεσάνυχτα και διήρκησαν ως τις 5 το πρωί.

    Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης οι ψεκασμοί θα αρχίσουν από την περίμετρο των οικισμών και θα γίνουν παρουσία ειδικών.

    Κατά το διάστημα αυτό, και για μία ώρα μετά τον ψεκασμό, απαγορεύεται να κυκλοφορούν άνθρωποι, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα. Η ενέργεια αυτή είναι έκτακτη, γίνεται για λόγους πρόληψης και είναι συμπληρωματική των συμβατικών μεθόδων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.

    Οι κωνωποκτονίες πραγματοποιούνται μετά από απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό Θεσσαλονίκης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Χωρίς απόφαση για τον υποψήφιο

    Χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής και χωρίς να αλλάξουν τα έως τώρα δεδομένα, έληξε η πολύωρη σύσκεψη της Γραμματείας του κόμματος. Στο μόνο θέμα που υπήρξε συμφωνία ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανακοινώσει την προσεχή Δευτέρα τις αποφάσεις του σε νέα συνεδρίαση της Γραμματείας .

    Ο επικεφαλής της ΑΚΟΑ κ. Γιάννης Μπανιάς επανέλαβε την πρότασή του να μην υποστηριχθεί ούτε η υποψηφιότητα του κ. Αλαβάνου, ούτε του κ. Μητρόπουλου και να υπάρξει άλλη λύση. Οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Αλαβάνου επανέλαβαν την υποστήριξη της υποψηφιότητας στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ επανέφερε την πρόταση για την υποψηφιότητα του εργατολόγου κ. Α. Μητρόπουλου. Ο Συνασπισμός έχει δηλώσει ότι θα υποστηρίξει μια άλλη υποψηφιότητα υπό την προϋπόθεση ότι σηματοδοτεί άνοιγμα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και θα λειτουργεί ενωτικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μανώλης Γλέζος που πήρε μέρος στην συνεδρίαση ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Σε διαθεσιμότητα ειδικοί φρουροί

    Ο αξιωματικός υπηρεσίας και δυο ειδικοί φρουροί του αστυνομικού τμήματος Ομόνοιας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για ομαδική απόδραση κρατουμένων, που σημειώθηκε χθές τα ξημερώματα από τα κρατητήρια του τμήματος.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δεκατρείς κρατούμενοι προφασίστηκαν αιφνίδιο πρόβλημα υγείας και ζητούσαν την άμεση μεταφορά τους σε νοσοκομεία, γι' αυτό και οι δυο ειδικοί φρουροί που είχαν βάρδια την ώρα εκείνη στα κρατητήρια, άνοιξαν την πόρτα προκειμένου να τους βοηθήσουν.

    Οι κρατούμενοι όμως επιτέθηκαν εναντίον τους, τους χτύπησαν και τράπηκαν σε φυγή.

    Οι ειδικοί φρουροί κατάφεραν να εγκλωβίσουν τρεις από αυτούς μπροστά από τα κρατητήρια και τους ξανακλείδωσαν, ενώ δυο ακόμα συνελήφθησαν στην είσοδο του τμήματος και ένας στην περιοχή μετά από αναζητήσεις.

    Κατάφεραν να διαφύγουν συνολικά επτά, εκ των οποίων τέσσερις Παλαιστίνιοι, δύο Ιρακινοί και ένας Αφγανός, οι οποίοι αναζητούνται.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] 36ο φεστιβάλ της ΚΝΕ

    «Εμείς οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες δεν αρκούμαστε σε κραυγές, σε προπαγανδιστικές ατάκες και σε μελό περιγραφές των μεγάλων προβλημάτων του εργαζόμενου λαού. Δεν σπαταλάμε τις δυνάμεις μας σε μια τυφλή οργή. Μας ενδιαφέρει να συμβάλλουμε ο λαός να πάρει την τύχη του στα δικά του χέρια. Να ξεπεράσει δισταγμούς, φοβίες, ακόμα και προκαταλήψεις που τις γεύεται από τα πρώτα χρόνια του θρανίου, προκειμένου να συνειδητοποιήσει και να χρησιμοποιήσει την ακατάλυτη ζωογόνα, ανατρεπτική δύναμή του.»

    Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την διάρκεια της ομιλίας της, στο 36ο φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο της Πάτρας. Μάλιστα όπως υπογράμμισε, «το ζητούμενο σήμερα δεν είναι να περιγράψουμε την καθημερινότητα της ζωής με μελανά χρώματα, αλλά να ανατρέψουμε, να αντιστρέψουμε αυτήν την καθημερινότητα, να μπει ο λαός στο δρόμο της κοινωνικής λαϊκής ευημερίας.»

    Στην συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, «ότι χλευάζει το λαό υποστηρίζοντας τον τέταρτο δρόμο για το σοσιαλισμό που τάχα εξασφαλίζει, ότι το κράτος των μονοπωλίων και η αγορά των μονοπωλίων μπορούν να υπηρετούν τον εργαζόμενο, το λαό». Μιλώντας για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά τόνισε ότι «κοροϊδεύει συνειδητά τον λαό, όταν μιλά για άλλο μίγμα του Μνημονίου». Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε «για ανάχωμα στον ριζοσπαστισμό και αφερεγγυότητα», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι πρύτανης της σποράς σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού».

    Ακόμη η Αλέκα Παπαρήγα συνεχίζοντας την κριτική προς τα άλλα κόμματα κατηγόρησε τον ΛΑΟΣ ότι «είναι ένα κόμμα με πολιτική και τακτική χαμαιλέοντα», καθώς και «δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

    Αναφερόμενη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι η πορεία προς τις τοπικές εκλογές πρέπει να γίνει πορεία πάλης κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική και να έχει αποκορύφωμα την ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε να γίνει, όπως υπογράμμισε, «μια νέα αρχή πολιτικής, ιδεολογικής απεξάρτησης από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ με την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ».

    Αναφερόμενη στην αποχή τόνισε ότι περιέχει πολιτικό μήνυμα, όμως αυτό το ερμηνεύει ο καθένας όπως θέλει. Η αποχή σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα ερμηνεύεται και ως αποστράτευση, αδυναμία τοποθέτησης, υπεκφυγή, εκδίκηση χωρίς αποτέλεσμα. Και συμπλήρωσε: «Όχι μόνο δεν τιμωρεί, το αντίθετο, πριμοδοτεί την επικίνδυνη ουδετερότητα, στρώνει ακόμα πιο καλά το έδαφος για νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.»

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 September 2010 - 8:30:21 UTC