Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Βαδίζουμε με σταθερά βήματα"
  • [02] Η ατζέντα του Σαββάτου 11/9/2010

  • [01] "Βαδίζουμε με σταθερά βήματα"

    Τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη ΔΕΘ και την HELEXPO και κατ΄επέκταση τη Θεσσαλονίκη και την ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στη συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις των δύο εκθέσεων, αμέσως μετά τον αγιασμό και τα εγκαίνια της 75ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου επισκέφθηκε τα περίπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος, των υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, όπου προβάλλονται νέες μορφές παραγωγής ενέργειας, με τη χρήση φωτοβολταϊκών και άλλες καινοτόμες πρωτοβουλίες.

    Ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα επιτεύγματα στον τομέα της καινοτομίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που παρουσιάζονται στην 75η ΔΕΘ, όπως τα εύκαμπτα φωτοβολταϊκά.

    Μετά δε την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια σπαταλήθηκαν ευκαιρίες στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, αλλά τώρα βαδίζουμε με σταθερά βήματα και η Ελλάδα μπορεί να είναι υπερήφανη γιατί αξίζει πολύ περισσότερα.

    Οι πρόεδροι των δύο εταιριών Γιάννης Κωνσταντίνου της ΔΕΘ και Πάρης Μαυρίδης της HELEXPO του επέδειξαν το ηλιακό δένδρο που έχει τοποθετηθεί στους χώρους της ΔΕΘ.

    Στο περίπτερο της ΔΕΗ τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε κι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος ο οποίος είπε στον Γ. Παπανδρέου "τη ΔΕΗ και τα μάτια σου".

    Στο περίπτερο του υπουργείου Οικονομιας δύο εκπρόσωποι εργαζομένων με συμβάσεις stage πλησίασαν τον Γ. Παπανδρέου και του είπαν να δείξει η κυβέρνηση ανθρώπινο πρόσωπο απέναντί τους, γιατί έχουν προβλήματα.

    Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας και το περίπτερο της Νομαρχίας.

    Στο τελευταίο, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης τον υποδέχθηκε με ποντιακό συγκρότημα και του πρόσφερε αναμνηστικά δώρα.

    Στη διάρκεια του αγιασμού ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος εξέφρασε την ευχή να μην υποστούν οι πολίτες άλλες επιπτώσεις απο την οικονομική κρίση και πρόσθεσε ότι γνωρίζει πως η κυβέρνηση καταβάλλει τέτοιες προσπάθειες. Εξέφρασε ακόμη τη χαρά του γιατί για πρώτη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε στην Θεσσαλονίκη.

    Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν οι υπουργοί Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χάρης Παμπούκης, Λούκα Κατσέλη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Παπουτσής , Αννα Διαμαντοπούλου, Τίνα Μπιρμπίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, υφυπουργοί, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

  • ** Κατά την έξοδο του Γ. Α. Παπανδρέου από την 75η ΔΕΘ προς την πλευρά της ΧΑΝΘ, ένας από τους παρευρισκόμενους εκτόξευσε εναντίον του ένα παπούτσι και εκστόμισε διάφορες φράσεις. Το παπούτσι δεν έφτασε στον πρωθυπουργό, ενώ άνδρες της Αστυνομίας συνέλαβαν αμέσως τον δράστη.

    Ομιλία στο Βελλίδειο στις 20:00

    Η ομιλία του κ. Παπανδρέου προς τους παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, έχει προγραμματιστεί για τις 8 το βράδυ.

    Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι με την καθιερωμένη συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης.

    "Εμείς εδώ ήρθαμε να κάνουμε δουλειά και όποιος δεν το καταλαβαίνει, δεν καταλαβαίνει την εργώδη προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη.

    Όπως είπε, επέλεξε να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, αντί μιας τυπικής παρουσίας στη Διεθνή Έκθεση, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

    Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είπε, ότι η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια στις πιο δύσκολες στιγμές και αυτό, χάρη στην πλάτη που έβαλαν οι Έλληνες πολίτες σε αυτή την πατριωτική προσπάθεια.

    Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, είπε ότι κανένας ανασχηματισμός δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε μπορεί από μόνος του να δώσει λύσεις. Η νέα δομή της κυβέρνησης έρχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα και εμπόδια, από την ανεπαρκή διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και να δώσει λύσεις, σε θέματα που χρειάζονται διϋπουργική αντιμετώπιση.

    Απευθυνόμενος στους υπουργούς, ο κ. Παπανδρέου τους είπε η διάρκεια της παραμονής στη Θεσσαλονίκη να βρθουν σε επαφή με τους τοπικούς φορείς και να δώσουν λύσεις.

    "Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία", επανέλαβε ο πρωθυπουργός και ζήτησε από τους υπουργούς να μην ταυτιστούν με το υπουργείο αλλά με τα προβλήματα του πολίτη και το πώς, το υπουργείο θα δώσει λύση. "Είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών, όχι των υπουργείων μας. Δύναμή μας είναι οι δημιουργικές και οι υγιείς δυνάμεις της χώρας. Να βάλουμε τέλος σε πρακτικές του παρελθόντος σε όσα μας πλήγωσαν", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε τη λειτουργία δυο διϋπουργικών επιτροπών.

    Η πρώτη, είναι η Επιτροπή για Θέματα Ανάπτυξης και σε αυτή συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι υπουργοί Οικονομικών Περιφερειακής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υποδομών, Πολιτισμού και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις επενδύσεις. Όπως είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου η σύνθεση της Επιτροπής μπορεί να μεταβάλλεται κατά περίπτωση, ανάλογα με το θέμα που θα εξετάζει.

    Η δεύτερη, είναι η Επιτροπή για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, την οποία συντονίζει η υπουργός Εργασίας και συμμετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας.

    Ο πρωθυπουργός σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή Έκθεση, είπε είχαν γίνει παράδοση οι μεγαλόστομες εξαγγελίες έργων, τα οποία όμως δεν υλοποιούνταν και οι Θεσσαλονικείς βαρέθηκαν τα μεγάλα λόγια και τα ανεκτέλεστα μεγάλα έργα. Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί, ό,τι περνάει από το χέρι της για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

    Η συνεδρίαση του Υπουργικού συνεχίστηκε με παρεμβάσεις των υπουργών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Η ατζέντα του Σαββάτου 11/9/2010

  • Επίσκεψη πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην 64η ΔΕΘ.

    09:30, αγιασμός στα γραφεία της διοργανώτριας Helexpo.

    10:00, συνάντηση με τις διοικήσεις Helexpo και ΔΕΘ.

    10:45, επίσκεψη στους χώρους και τα περίπτερα της φετινής διοργάνωσης.

  • Ατυπο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ. Βέλγιο/Βρυξέλλες

  • "Δεν πληρώνω στα διόδια"- Αυτοκινητοπορεία από τα διόδια Αφιδνών ως τη Θεσσαλονίκη

  • Ανοιχτή Συζήτηση - Διάλογος, με θέμα, "Μπροστά στην κρίση" και συναυλία στο ΑΠΘ. Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. - 10:00:00

  • Συνάντηση της ΟΛΜΕ με τις ΕΛΜΕ για τα κενά στα σχολεία. Θεσσαλονίκη/Κτίριο ΕΔΟΘ - 11:00:00

  • Εκδήλωση στη ΔΕΘ για την τιμώμενη χώρα Ουγγαρία. Επίδειξη έφιππης τοξοβολίας από Μαγυάρους ιππείς. Οι επιδείξεις θα επαναληφθούν στις 12:45, 18:45 και 19:30. Δίπλα από Περίπτερο 15 - 11:15:00

  • Γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Θα παραστεί και θα μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Θεσσαλονίκη/Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο - 12:00:00

  • Εγκαίνια έκθεσης "Νεοελληνική Τέχνη από τη Συλλογή Γιώργου Κητή" στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. Θεσσαλονίκη - 12:00:00

  • Εγκαίνια του περιπτέρου του ΥΠΠΟΤ στη ΔΕΘ από τον υπουργό Π. Γερουλάνο - 12:00:00

  • Συνέντευξη Τύπου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, με θέμα "Ένα Έτος Κυβερνητικού Έργου: Αποτίμηση και Προτάσεις για την Αναπτυξιακή Πορεία της Χώρας". Θεσσαλονίκη/Met Hotel, αίθουσα Sirocco (26ης Οκτωβρίου 48) - 13:00:00

  • ΜΜΣΤ- Εγκαίνια έκθεσης"Bidoun Video Project 2010" από τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο. ΔΕΘ - 13:30:00

  • Γεύμα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, με ομιλητή τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Θεσσαλονίκη/ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς - 14:00:00

  • Εκδήλωση του Cedefop προς τιμήν των Ελλήνων ευρωβουλευτών, παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης. Θεσσαλονίκη/Αρχαιολογικό Μουσείο - 17:30:00

  • Εγκαίνια περιπτέρου της ΔΕΗ στην 75η ΔΕΘ από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Περίπτερο 13 (stand 16-17) - 18:00:00

  • Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη εν όψει ΔΕΘ - 18:00:00

    ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ στο Αγαλμα του Βενιζέλου & ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους

  • Εγκαίνια της 75ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Θεσσαλονίκη/Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο - 20:00:00

    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Αυτοκίνητο-Φόρμουλα Ένα-Επίσημα δοκιμαστικά γκραν πρι Ιταλίας (14ος αγώνας της χρονιάς) 15:00:00

  • Υδατοσφαίριση-Ευρωπαϊκό ανδρών

    Θέσεις 3-4: Σερβία-Ουγγαρία 18:45

    ΤΕΛΙΚΟΣ: Κροατία-Ιταλία 21:40

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (2η αγωνιστική)

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. - Π.Α.Ο.Κ. 17:15 NOVA

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 17:15 NOVA

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ 17:15 NET

    ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:30 NOVA

  • Χάντμπολ-Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ανδρών (Α΄ γύρος, β΄ αγώνας): Χάντμπολ Ες-Φίλιππος Βέροιας - 19:00:00

  • Μπάσκετ-Μουντομπάσκετ 2010

    ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ (θέσεις 7-8): Σλοβελία - Ρωσία 15:00

    ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

    ΗΠΑ-Λιθουανία 19:00

    Σερβία-Τουρκία 21:30

  • Χάντμπολ-Κύπελλο ανδρών 2009-10 (Τελικός): ΑΣΕ Δούκα-Βριλήσσια - 17:00:00

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 September 2010 - 10:30:48 UTC