Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Δημήτρη Δρούτσα με Μάθιου Νίμιτς
  • [02] Στη ΔΕΘ ο Αντ.Σαμαράς
  • [03] Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους

  • [01] Συνάντηση Δημήτρη Δρούτσα με Μάθιου Νίμιτς

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα έχει συνάντηση με τον ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) στα γραφεία της Ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ.

    Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών της 65ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο γ.γ. Μπαν Κι-μουν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επανέλαβε το προσωπικό ενδιαφέρον του για τη λύση του προβλήματος της ονομασίας, το οποίο έχει «πολύ σοβαρές πολιτικές επιπτώσεις», όπως τόνισε. Στη συνέχεια, επισήμανε την ανάγκη για αντιμετώπιση του ζητήματος με «αίσθηση ευελιξίας» και «αμοιβαίας κατανόησης».

    Ο κ. Νίμιτς αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχει συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Στη ΔΕΘ ο Αντ.Σαμαράς

    Την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια χαρακτήρισε "μεγάλα ζητούμενα για την ελληνική οικονομία" ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα περίπτερα της 75ης ΔΕΘ.

    Ο κ.Σαμαράς συναντήθηκε με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της HELEXPO. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχθηκε δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Το βράδυ, ο κ.Σαμαράς θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς.

    Την Κυριακή στις 13.00 θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις ΝΔ για το μοντέλο ανάπτυξης τη χώρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες παρών στην ομιλία του προέδρου της Ν.Δ το Σάββατο το βράδυ θα είναι και ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός μεταβαίνει στην εκλογική του περιφέρεια για πρώτη φορά μετά από χρόνια με την ιδιότητα του βουλευτή και αναμένεται οι συντοπίτες του να του επιφυλάξουν θερμή υποδοχή.

    Χθές, το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλη.

    Απευθυνόμενος στους φορείς, αφού τους χαιρέτισε και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τόνισε πως είναι ενημερωμένος για «αρκετά από τα θέματα των φορέων της πόλης» και τους ζήτησε να επικεντρώσουν στα βασικά ώστε να καταγραφούν και «να γίνει μια δημιουργική συζήτηση».

    Οι φορείς ανέπτυξαν στο πρόεδρο της ΝΔ τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την τόνωση της οικονομίας της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Β. Ελλάδας.

    «Δεν είναι μια συνάντηση μεμψιμοιρίας, όπως αυτές που κατά καιρούς έχουμε συνηθίσει στη Θεσσαλονίκη τις μέρες της ΔΕΘ. Είναι μια προσπάθεια ουσιαστικής απάντησης στις απαιτήσεις των καιρών, βασισμένη στην εμπειρία, αλλά και την επιστημονική τεκμηρίωση, των δημιουργικών δυνάμεων της Β. Ελλάδος», επεσήμανε ο αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, που συντόνιζε τη συζήτηση.

    Συναντήσεις με τους υποψηφίους της ΝΔ

    Χθές, το πρωί, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη στο εκλογικό του κέντρο και στη συνέχεια με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κώστα Γκιουλέκα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον κ. Ψωμιάδη "ανθρωποκεντρικό πολιτικό" που «εμπνέει τον κόσμο και στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη την κεντρική Μακεδονία».

    «Ο ενθουσιασμός που υπάρχει σήμερα εδώ "φωτογραφίζει" την αγάπη και τον ενθουσιασμό του κόσμου για μια πρώτη πετυχημένη θητεία περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι η ελπίδα για ένα αύριο δυναμικό, με ανάπτυξη, που λέγεται Παναγιώτης Ψωμιάδης» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    Με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε στο καφέ νεοκλασικού ξενοδοχείου του κέντρου της πόλης, και στη συνέχεια ο αρχηγός της ΝΔ ξεναγήθηκε από τον κ. Γκιουλέκα στο κέντρο της πόλης, διασχίζοντας μια μικρή απόσταση επί της οδού Τσιμισκή.

    «Πιάνεται η καρδιά σου, όταν στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης βλέπεις τόσα πολλά κλειστά μαγαζιά. Είναι το μαστίγωμα που δέχεται ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, από αυτήν την πολιτική που θέλει, λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα και μόνο λιτότητα, ως λύση για την κρίση. Και σήμερα από τα στόματα, όσων έφτιαξαν το πρόγραμμα του μνημονίου ακούσαμε το αντίθετο. Ότι δηλαδή είχαν προσφέρει λάθος μίγμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο κ. Σαμαράς το απόγευμα παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ..

    Αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και βουλευτές, περπάτησε στην οδό Τσιμισκή και στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους μέχρι τα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του. Στη διάρκεια της διαδρομής ο κ. Σαμαράς χαιρέτισε καταστηματάρχες, καταναλωτές και περαστικούς και είχε ολιγόλεπτες συνομιλίες μαζί τους.

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ν.Δ. παραβρέθηκε σε εκδήλωση της παράταξης ΔΑΚ ΜΜΕ και στις 11 το βράδυ παρέστη σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο «Ολύμπιον».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους

    Σε ενίσχυση της παρουσίας τους στα σημεία συγκέντρωσης κατά μήκος των εθνικών οδών, προχώρησαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, στο πλαίσιο της απόφασής τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, αυτή τη στιγμή είναι παρατεταγμένα σε δρόμους στο Λεκανοπέδιο Αττικής, πάνω από 750 φορτηγά και Βυτιοφόρα.

    Από χτες το απόγευμα υλοποιήθηκε η απόφαση των βυτιοφορέων να αποσύρουν από την κυκλοφορία εκατοντάδες οχήματα, τα οποία έχουν παρατάξει και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Ελευσίνας, ενισχύοντας σημαντικά το συγκεκριμένο σημείο συγκέντρωσης, ενώ ένα δεύτερο σημείο είναι στα διόδια της Ελευσίνας, όπου εκεί είναι παρατεταγμένα φορτηγά. Το τρίτο σημείο στην Αθηνών-Κορίνθου είναι στο Χαϊδάρι, όπου βρίσκονται φορτηγά και γερανοφόρα οχήματα.

    Παρατεταγμένα οχήματα βρίσκονται επίσης στα διόδια της Κορίνθου, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στην Παραλιακή και συγκεκριμένα στην Ποσειδώνος, στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στον κόμβο Μαρκοπούλου στη λεωφόρο Αθήνας-Σουνίου και στη συμβολή των λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης.

    Σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης βρίσκονται άνδρες της τροχαίας και δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι έχουν ρητές εντολές να μην επιτρέψουν στα φορτηγά να φύγουν ομαδικά και να κάνουν πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.

    Το πρωί σημειώθηκε νέα ένταση στα διόδια της Ελευσίνας, καθώς ιδιοκτήτες που βρίσκονται με τα οχήματά τους στην περιοχή δεν επέτρεπαν σε άλλα φορτηγά να περάσουν προς την Αθήνα.

    Την ίδια ώρα, εμφανεις είναι πλέον οι ελλείψεις βασικών καταναλωτικών αγαθών, μεταξύ των οποίων και φάρμακα, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, απευθύνει δραματική έκκληση τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στους φορτηγατζήδες να βρουν τη χρυσή τομή και να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

    Πάντως προς το παρόν δεν παρατηρούνται ακόμη σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, καθώς τα πρατήρια εξυπηρετούνται από τα βυτιοφόρα των εταιριών πετρελαιοειδών.

    Οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ενώ η κυβέρνηση τους υπενθυμίζει ότι συνεχίζεται το καθεστώς της επίταξης και διαμηνύει πως όπου παρατηρηθεί καταστρατήγησή του θα εφαρμοστεί ο νόμος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 September 2010 - 10:30:24 UTC