Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νέα ώθηση στους αναπτυξιακούς στόχους"
  • [02] Νέα συνάντηση με την τρόικα
  • [03] "Να βγούμε το συντομότερο στις αγορές"
  • [04] Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών
  • [05] Το αγρόκτημα του μέλλοντος
  • [06] Υπόθεση δωροδοκίας

  • [01] "Νέα ώθηση στους αναπτυξιακούς στόχους"

    Συνάντηση με στελέχη εβραϊκών οργανώσεων, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε μετά τη συνάντησή του με τον γγ του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους των εβραϊκών οργανώσεων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει «πολύ καλό κλίμα» στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι δημιουργούνται οι προοπτικές για «εμβάθυνση των σχέσεων» και για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε «ζωτικούς τομείς» της Οκονομίας, όπως ο Τουρισμός και το Εμπόριο.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή, με πρωταρχικό στόχο να προωθηθεί η διαδικασία με «ειρηνική επίλυση» των προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον, ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις προσπάθειες, τις οποίες καταβάλλει η Αθήνα για επίλυση των ειδικότερων ζητημάτων, που αντιμετωπίζει, όπως αυτά των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και οι αξιωματούχοι των εβραϊκών οργανώσεων στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Έλληνα πρωθυπουργού για τις τελευταίες εξελίξεις, τόσο σε ό,τι αφορά την εδραίωση της συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ, όσο και για τον «εποικοδομητικό ρόλο» της Ελλάδας στην περιοχή.

    Χθες, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, με τπν οποίο συζήτησε το Κυπριακό, την ονομασία της ΠΓΔΜ, θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, το Μεσανατολικό, την κλιματική αλλαγή και τους στόχους της χιλιετίας.

    Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς, όπως τόνισε, είχε μία «πολύ εποικοδομητική συνάντηση».

  • ** Σήμερα, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

    Επίσης, θα παραστεί και θα μιλήσει στη Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα "Η αντιμετώπιση της πρόκλησης της φτώχειας, της πείνας και της ισότητας των φύλων".

    Επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

    Στο πλαίσιο προώθησης της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό και επενδυτικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης στους οικονομικούς παράγοντες των ΗΠΑ.

    Σήμερα, θα μεταβεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον πρόεδρό του και σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες της Γουόλ Στριτ, ενώ θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το αναπτυξιακό και επενδυτικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης. Επίσης, θα μιλήσει σε οικονομικούς συντάκτες αμερικανικών ΜΜΕ.

    Το απόγευμα (τοπική ώρα) θα λάβει μέρος σε συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Αύριο Τρίτη, θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Τζον Κέρι και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μαξ Μπάουκους.

    Την Τετάρτη, θα έχει σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη. Θα ξεκινήσει με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες και ακολούθως θα μιλήσει σε εκδήλωση του Economic Club, το σημαντικότερο οικονομικό φόρουμ των ΗΠΑ, παρουσία σημαινουσών προσωπικοτήτων του οικονομικού χώρου.

    Το απόγευμα θα συναντηθεί πρώτα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, μετά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, του οποίου η χώρα του προεδρεύει αυτό το μήνα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τέλος με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

    Το βράδυ, θα μιλήσει σε δεξίωση προς τιμή του στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο και θα παραστεί σε άλλη δεξίωση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που θα διοργανώσει το Ίδρυμα Κλίντον προς τιμή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

    Την Πέμπτη το πρωί, θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της 65ης Γενικής Συνέλευσης και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα έχει αρκετές συναντήσεις με ξένους ηγέτες. Επίσης, θα μιλήσει στο Foreign Policy Association.

    Το βράδυ θα μεταβεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ως προσκεκλημένος του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ, Μισέλ και Μπαράκ Ομπάμα, στη δεξίωση που θα παραθέσει για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που λαμβάνουν μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

    Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σκοπός αυτής της μεγάλης συνάντησης που θα γίνει στη Ν. Υόρκη είναι να δημιουργηθούν και συνεργασίες που θα δώσουν νέα ώθηση στους αναπτυξιακούς στόχους.

    Όπως τόνισε ο κ. Πεταλωτής, η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο, «πρωτοβουλίες συνεπείς στις αρχές μας που εξυπηρετούν παράλληλα τα εθνικά μας συμφέρον».

    Στις επαφές του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του ιδίου στη Νέα Υόρκη, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό στις συναντήσεις του που ξεκίνησαν χθες στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, ενώ παράλληλα έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων με αρκετούς ομολόγους του.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Ελληνικό Γραφείο Τύπου της μόνιμης αντιπροσωπείας της χώρας μας στον ΟΗΕ, ο κ. Δρούτσας, υπογράμμισε τις "κόκκινες γραμμές" της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τον "προβληματισμό" για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, ενώ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις κλιματικές αλλαγές και στη σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.

    Μίλησε, επίσης, για το διεθνές συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο που θα γίνει στην Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου και αναμένεται, όπως είπε, να συμμετάσχουν σημαντικοί ηγέτες της περιοχής, όπως ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο Τούρκος πρωθυπουργός.

    Ο κ. Δρούτσας έδωσε συνοπτικά το στίγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την αναγκαιότητα παρουσίας και συμμετοχής της Ελλάδας στη διεθνή πολιτική σκηνή και κυρίως στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια και στον Καύκασο. Επίσης, αναφέρθηκε στις επαφές που θα έχει στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης και στάθηκε ειδικά στη συνάντηση της Τετάρτης του κ. Παπανδρέου με τον Τούρκο πρόεδρο κ. Γκιούλ, όπου θα λάβουν μέρος επίσης ο ίδιος και ο Τούρκος ομόλογός του κ. Νταβούτογλου.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας τόνισε ότι η συνάντηση εντάσσεται στη "συστηματική επαφή" που έχουμε αναπτύξει με τον ηγέτη του Ιράν, τόσο για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, όσο και για προώθηση ειρηνευτικών προσπαθειών στην περιοχή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Νέα συνάντηση με την τρόικα

    Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει σήμερα το απόγευμα, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αντικείμενο την υλοποίηση του τρέχοντος προϋπολογισμού και την κατάρτιση του νέου, αλλά και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Ο ενδιάμεσος αυτός έλεγχος της ελληνικής οικονομίας ολοκληρώνεται με την αναχώρηση του κλιμακίου της τρόικας μεθαύριο Τετάρτη. Έπεται ο νέος έλεγχος τον Οκτώβριο, με βάση τα αποτελέσματα του οποίου θα εγκριθεί η γ΄ δόση του δανείου τον Δεκέμβριο.

    Όσον αφορά την εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού, η τρόικα εστιάζει τόσο στην υστέρηση των εσόδων και τον τρόπο κάλυψής της, αλλά και στις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, ΟΤΑ), οι οποίες «απειλούν» να εξανεμίσουν το «μαξιλάρι» των περίπου 5 δισ. ευρώ στο σκέλος των δαπανών. Για τον προϋπολογισμό 2011, εξετάζεται η εξειδίκευση των φορολογικών μέτρων, όπως είναι η αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 13% κατά πάσα πιθανότητα (μπορεί να αποδώσει περί το 1 δισ. ευρώ) και η εξίσωση των ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Επιπλέον, εξετάζονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις διαρθρωτικές αλλαγές (άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, άνοιγμα αγοράς ενέργειας και αναδιάρθρωση των συγκοινωνιακών φορέων, αρχής γενομένης από τον ΟΣΕ), οι οποίες πρέπει να δρομολογηθούν έως το τέλος του έτους.

    Τα stress tests των τραπεζών

    Προς το τέλος του έτους θα υποβληθούν οι ελληνικές τράπεζες στα νέα τεστ προσομοίωσης σε ακραίες συνθήκες. H Tράπεζα της Ελλάδος επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι η απόφαση για να αναβληθούν τα προγραμματισμένα φθινοπωρινά stress tests των ελληνικών τραπεζών ελήφθη το καλοκαίρι και μετά από συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Πρόβλεψη για μείωση των spreads

    Μείωση των spreads των επιτοκίων των ελληνικών κρατικών ομολόγων την προσεχή διετία - όπως και των ομολόγων της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας - προβλέπουν 15 μεγάλες διεθνείς τράπεζες που συνεργάζονται ως βασικοί διαπραγματευτές με το Γερμανικό Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

    Η προοπτική αυτή οδηγεί μεγάλες επενδυτικές τράπεζες - όπως η HSBC, η Goldman Sachs και η Societe Generale - να συστήνουν στους πελάτες τους την αγορά ελληνικών ομολόγων. Από τις απαντήσεις που έδωσαν οι 15 τράπεζες στο Bloomberg προκύπτει ότι κατά μέσο όρο προβλέπουν μείωση του spread των ελληνικών 10ετών κρατικών ομολόγων (σ.σ.: της διαφοράς της απόδοσης τους σε σχέση με την απόδοση των αντίστοιχων γερμανικών) από τις 913 μονάδες βάσης (9,13 ποσοστιαίες μονάδες) την περασμένη Παρασκευή στις 809 στο τέλος του 2010, στις 638 στο τέλος του 2011 και στις 477 στο τέλος του 2012.

    Οι χαμηλότερες εκτιμήσεις που έγιναν από τράπεζες προβλέπουν τα spreads στις 650, τις 450 και τις 120 μ.β. στο τέλος του 2010, του 2011 και του 2012, αντίστοιχα. Οι πιο απαισιόδοξες τράπεζες προβλέπουν τα spreads στις 1.000, τις 900 και τις 700 μ.β., αντίστοιχα.

    Εξάλλου, σε δημοσίευμά του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα μετά το 2013 που ολοκληρώνεται το τριετές πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ, εάν δεν μπορεί να έχει τότε πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων.

    Το πρακτορείο επικαλείται πηγή που παρακολούθησε την ενημέρωση των διεθνών επενδυτών από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τους εκπροσώπους της Τρόικας την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι της Τρόικας δήλωσαν ότι - στην περίπτωση που η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τη μείωση του ελλείμματος και την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά δεν μπορέσει να πείσει τις αγορές - "δεν θα την εγκαταλείψουμε".

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εκπρόσωποι της Τρόικας δεν αναφέρθηκαν σε επέκταση του προγράμματος ή σε νέο πρόγραμμα στήριξης, καθώς δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι "η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους του Προγράμματος και οι αγορές θα πεισθούν", ενώ πρόσθεσαν ότι σε περίπτωση που δεν πεισθούν οι αγορές "θα δούμε ποια θα είναι η κατάλληλη λύση".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Να βγούμε το συντομότερο στις αγορές"

    Στοχευμένη στην οικονομία, με συνεχή κατηγορώ κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του μνημονίου, ήταν η παρουσία του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, στη συνέντευξη που έδωσε στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 75η ΔΕΘ.

    Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τη θέση ότι η υπογραφή του Μνημονίου δεν ήταν μονόδρομος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύτηκε με τους ξένους και ότι ευθύνεται για την άνοδο του κόστους δανεισμού, καθιστώντας το πρόβλημα του ελλείμματος πρόβλημα δανεισμού.

    Κατηγόρησε την πολιτική υλοποίησης του μνημονίου ως αδιέξοδη, λέγοντας ότι οδηγεί σε ύφεση, η οποία με τη σειρά της μεγαλώνει τα ελλείμματα προσθέτοντας ότι "έτσι κάνουμε μια τρύπα στο νερό".

    Καταψηφίσαμε το μνημόνιο είπε, γιατί δεν μπορούσαμε να δώσουμε λευκή επιταγή για τρία χρόνια, εξηγώντας ότι το μνημόνιο έχει όρους για τρεις προϋπολογισμούς και αντίστοιχες εισοδημοτικές πολιτικές.

    Συνοψίζοντας την οικονομική θέση του κόμματός του, ο κ Σαμαράς είπε ότι "εμείς πιέζουμε για αλλαγή στο μίγμα οικονομικής πολιτικής, για να βγούμε πιό γρήγορα στις αγορές, αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο".

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, απάντησε ότι δεν θα δεχθεί να αφορά μόνον το διάστημα 2004-2009 γιατί υπάρχει και το πριν και το μετά και εμείς αν το αγνοήσουν θα το διερευνήσουμε όταν έχουμε αυτή τη δυνατότητα.

    Για τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ερωτηθείς αν ήρθε η ώρα να μιλήσει, απάντησε ότι δεν θα υποδείξει εκείνος σε έναν πρώην πρωθυπουργό πότε και αν θα αναφερθεί στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, προσθέτοντας ότι "τους λογαριασμούς με την παράταξή μου τους έχω κλείσει και μάλιστα με αυτοκριτική αυτομαστιγώματος που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.

    Δική μου ευθύνη, συνέχισε στο ίδιο θέμα, είναι το μέλλον της παράταξης και η χάραξη ελπιδοφόρας πορείας για τη χώρα".

    Αντί προλόγου του προέδρου της ΝΔ παρουσιάστηκε ένα βίντεο με αποσπάσματα από ομιλίες του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στα οποία εστιάστηκε η σκληρή κριτική του προέδρου της ΝΔ.Μετά το τέλος της προβολής ο κ.Σαμαράς δήλωσε: "Αυτό λέγεται πολιτική εξαπάτηση".

    Αναλυτικά η συνέντευξη:

    «Το ΠΑΣΟΚ τα έχει κάνει μούσκεμα στην οικονομική πολιτική και με την προπαγάνδα του προσπαθεί να εμφανίσει το δικό του πρόβλημα, ως κάποιου άλλου», τόνισε ο κ. Σαμαράς. Υποστήριξε ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύτηκε. «Ελεγε η κυβέρνηση ότι συζητάει με το πιστόλι στο τραπέζι και διαπραγματεύτηκε με το περίστροφο στον κρόταφο», παρατήρησε.

    Για τη στάση της Ν.Δ. απέναντι στο Μνημόνιο, εξήγησε ότι δεν μπορούσε να δώσει «λευκή επιταγή» για μια τριετία και δικαιώνεται από τις εξελίξεις. Δικαιώνεται από τα όσα λένε οικονομικοί αναλυτές και από τις επιπτώσεις των μέτρων, με τα λουκέτα σε μαγαζιά, την αύξηση της ανεργίας και την ύφεση. Ο στόχος για τη Ν.Δ.είναι να φύγουμε το γρηγορότερο δυνατό από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου και να βγούμε στις αγορές, είπε, διότι οι εκτιμήσεις λένε ότι το 2015 το εισόδημα των Ελλήνων θα είναι στο επίπεδο του 2008 και θα έχουν μεσολαβήσει 7 χαμένα χρόνια.

    Καταλόγισε ανευθυνότητα στον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση για συναίνεση που κατέθεσε μετά τις εκλογές του 2009 ο κ. Σαμαράς.

    Σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ αποφασίσει τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα στατιστικά στοιχεία της οικονομίας, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ν.Δ. δεν έχει αντίρρηση να τη συζητήσει, υπό την προϋπόθεση πως θα διευρυνθεί πριν και μετά την περίοδο 2004-2009. Η Ελλάδα δεν ιδρύθηκε το 2004, ούτε τέλειωσε το 2009, επισήμανε και πρόσθεσε ότι έχουν ευθύνες και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Και αν το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να διερευνηθούν αυτές, θα τις διερευνήσει η Ν.Δ.

    Σε ερώτηση αν αποδέχεται τις ευθύνες για τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή ο κ. Σαμαράς απάντησε λέγοντας: «Τους λογαριασμούς της παράταξης μας με το παρελθόν τους έχω κλείσει, με αυτοκριτική μέχρι αυτομαστιγώματος. Η δική μου ιστορική ευθύνη είναι να κοιτάζω από δω και μπρος για το μέλλον της παράταξης και της πατρίδας».

    Σε ερώτηση, αν πρέπει να μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής, απάντησε: «Δεν θα υποδείξω εγώ σε ένα πρωθυπουργό 5,5 ετών πότε πρέπει να μιλήσει. Τα ιστορικά πρόσωπα έχουν την ευθύνη να δουν εάν και πότε θα αναφερθούν για τα πεπραγμένα τους.

    Σε άλλη ερώτηση, αν τον απειλεί ο Κώστας Καραμανλής, τον στηρίζει ή τον υπονομεύει, με αφορμή και τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στον πρώην πρωθυπουργό μέλη κα φίλοι της Ν.Δ. στη ΔΕΘ, ο κ. Σαμαράς είπε: «Τα στηρίγματα τα δικά μου είναι ο πολύς ο κόσμος της Ν.Δ. και πέρα από αυτή. Ποιος χειροκροτεί τον έναν ή τον άλλον, συνθήματα, δεν τα κατάλαβα, δεν τα ξέρω. Εγώ είμαι ευτυχής όσο ανεβαίνει το χειροκρότημα για κάποιον νεοδημοκράτη. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν. Δικό του θέμα, του Καραμανλή, πότε θα μιλήσει, δικό μου θέμα να δουλέψω για το αύριο».

    Σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου και σε ερώτηση για τα όσα φέρεται να κατέθεσε η κ. Πελέκη, όπως και για το αν υπάρχει προνομιακό καθεστώς για τους πρώην πρωθυπουργούς, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν υπάρχει προνομιακό καθεστώς για κανέναν. Στις έρευνες που έγιναν δεν βρέθηκε πουθενά η ροή πολιτικού χρήματος. Πολιτικές ευθύνες έχει αναλάβει δημοσίως ο κ Καραμανλής και ποινικές ευθύνες δεν βρέθηκαν. Δεν έχει να προσφέρει τίποτε μια κατάθεση του κ. Καραμανλή στην προανακριτική επιτροπή.

    Ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν προτίθεται να σχολιάσει την Τρίτη κατά σειρά κατάθεση της κ. Πελέκη και παρατήρησε πως δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη «α λα καρτ», μόνο όταν εξυπηρετεί στο να δημιουργούνται εντυπώσεις σε βάρος της Ν.Δ.

    Για τη Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «μόνη της έφυγε και μόνη της επέλεξε να είναι απέναντι στη Ν.Δ. και να στηρίζει την πολιτική και τις βασικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ». Με τα στελέχη που την είχαν στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές δεν έχει προβλήματα, εφόσον έπαψε η λειτουργία μηχανισμών, γι αυτό και αρκετοί από αυτούς είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Επανέλαβε ότι έσβησε με «σφουγγάρι» όσα έγιναν στην εσωκομματική προεκλογική διαμάχη, και είπε χαρακτηριστικά ότι τόσο μεγάλο σφουγγάρι δεν έχουν πιάσει ούτε οι σφουγγαράδες στην Κάλυμνο.

    Οσο για τον Γιώργο Καρατζαφέρη σημείωσε ότι έχει φύγει από την «πολυκατοικία» της κεντροδεξιάς και «συστεγάζεται με τον κ. Παπανδρέου σε άλλη πολυκατοικία».

    Σε ερώτηση, αν περιμένει πως το ΠΑΣΟΚ θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ο κ Σαμαράς είπε ότι η Ν.Δ. οφείλει να είναι έτοιμη σε περίπτωση που αναγκαστεί το ΠΑΣΟΚ από τα πράγματα να πάει σε πρόωρες εκλογές. Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ζητήσει πρόωρες εκλογές σε αυτή την οικονομική συγκυρία. «Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει νωπή, ισχυρή και θωρακισμένη πλειοψηφία. Θα ήταν ανώφελο και θα βάζαμε τη χώρα σε περιδίνηση, αν ζητούσαμε πρόωρες εκλογές. Εγώ είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι Παπανδρέου. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω πρωθυπουργός για ένα φεγγάρι. Μας ενδιαφέρει πως θα κάνουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση σε βάθος».

    Στην ερώτηση αν τέλειωσε η καλή προσωπική σχέση του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι ο ίδιος πρωτομίλησε για συναίνεση και η πρόταση του δεν απέδωσε γιατί δεν τη δέχτηκε ο πρωθυπουργός και ξεκίνησε φτιάχνοντας πέντε εξεταστικές επιτροπές για να ενοχοποιήσει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στη Ν.Δ. Το «κλίμα στράβωσε» επειδή ο πρωθυπουργός τράβηξε και αντίθετη πορεία στα οικονομικά. «Τα αισθήματα μου απέναντί του τα ξέρετε, αλλά είναι ο πολιτικός μου αντίπαλος», δήλωσε.

    Για τον εαυτό του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι είναι κεντροδεξιός, αλλά σπάει το «μονοπώλιο» του ΠΑΣΟΚ και μπορεί να συζητάει με όλους τους πολιτικούς χώρους.

    Σε ότι αφορά στα εθνικά θέματα τόνισε ότι είναι γνωστές οι θέσεις της Ν.Δ. για τις "κόκκινες γραμμές". Θέλει εθνική αξιοπρέπεια, καλές σχέσεις με τους γείτονες, να μην είμαστε μίζεροι και να έχουμε και τις «γαλάζιες» γραμμές εκτός από τις «κόκκινες».

    Σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε ότι διαφωνεί με το όνομα «Βαρντάσκα». Η θέση του είναι μια ονομασία για όλες τις χρήσεις και αναρωτήθηκε αν τα Σκόπια το δέχονται αυτό, να αλλάξουν, δηλαδή, τη συνταγματική τους ονομασία και αν ναι, να μας το πουν. Κατά τα άλλα ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει δημόσια διαπραγμάτευση επί υποθετικών ονομάτων.

    Σχόλια κυβερνητικού εκπροσώπου

    Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, έκανε την εξής δήλωση:

    «Ο κ. Σαμαράς και από το βήμα της ΔΕΘ απέδειξε ότι είναι εγκλωβισμένος στο παρελθόν χωρίς να μπορεί να ξεφύγει. Υπερασπίστηκε τον κ. Καραμανλή, θυμήθηκε την προσωπική του "υπέρβαση" ως Πολιτική Άνοιξη και αποποιήθηκε τον σύμβουλό του κ. Βάρδα, ο οποίος αποκάλυψε την υποκρισία της ΝΔ στο θέμα του μνημονίου.

    Ως επίλεκτο μέλος της κυβέρνησης των φυγάδων που λιποτάκτησαν από τα προβλήματα αφού οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, ο κ. Σαμαράς μπορεί να λέει ότι θέλει. Ακόμη και ότι θα μπορούσε να μηδενίσει, με μαγικό τρόπο, το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2011. Δραπέτευσαν από την ευθύνη ως κυβέρνηση, δραπετεύουν από το πατριωτικό καθήκον ως αντιπολίτευση.

    Εμείς, ως κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουμε με σοβαρότητα στον δρόμο της σωτηρίας της χώρας και στις μεγάλες αλλαγές, που θα μας πάνε επιτέλους μπροστά».

    ΚΚΕ

    Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη και την ομιλία του Α. Σαμαρά στη ΔΕΘ, το ΚΚΕ καταγγέλλει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την οικονομική τους πολιτική, λέγοντας ότι με όποιο μίγμα αντιλαϊκών μέτρων, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

    Το σχόλιο έχει ως εξής: "Το άλλο μείγμα πολιτικής που προτείνει η ΝΔ είναι σαν το «άλλο σχέδιο» που ισχυριζόταν ότι είχε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και με το οποίο θα νοικοκύρευε την οικονομία προς όφελος του λαού.

    Το όχι του λαού στο Μνημόνιο σημαίνει καταψήφιση της κοινής αντιλαϊκής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με όποιο μείγμα αντιλαϊκών μέτρων και αν υπηρετήσεις την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των μονοπωλίων, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια για το λαό, κρίση και παρασιτισμός".

    ΛΑΟΣ

    Απαντώντας στη συνέντευξη τύπου το ΛΑΟΣ αναφέρει :"Ασταθής, πλατιασμένος, αόριστος λόγος με αμετροεπείς προτάσεις, ακατάληπτες και ακατανόητες, τόσο από τους ειδικούς όσο και από την κοινωνία.

    Προφανώς πήγαν χαράμι τα πολύωρα σεμινάρια των επικοινωνιολόγων".

    ΣΥΝ

    Από την πλευρά του ο Συνασπισμός αναφέρει ότι "ο αντιμνημονιακός αγώνας της ΝΔ είναι σκέτη υποκρισία" και προσθέτει ότι "η ΝΔ βιώνει μια σοβαρή κρίση πολιτικής ταυτότητας. Την ίδια στιγμή που μιλάει ενάντια στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, την ίδια ώρα καταθέτει προτάσεις για ένα οικονομικό πρόγραμμα που κινείται στην ίδια ακραία νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών

    Από νωρίς, σήμερα το πρωί, "έπιασαν δουλειά" η αστυνομία και οι οδηγοί φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι, όπως έχουν προαναγγείλει εδώ και μέρες, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, καθώς τα χρονικά όρια στενεύουν και το επίμαχο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, θα είναι σε δύο μέρες νόμος του κράτους.

    Το πρωί επικράτησε ένταση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψους του Δαφνίου, η οποία έμεινε εντελώς κλειστή για αρκετές ώρες.

    Ιδιοκτήτες φορτηγών έκλεισαν πεζή και την κάθοδο της λεωφόρου Αθηνών, διαμαρτυρόμενοι για το ότι η Τροχαία δεν τους επιτρέπει να μετακινήσουν τα φορτηγά που είναι παραταγμένα από το πρωί στην άνοδο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Φορτηγών Πάνος Τζωρτζάτος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι "εμείς διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά και συνεχίζουμε τον αγώνα μας, η Τροχαία ωστόσο, έχει κλείσει το δρόμο και δεν μας αφήνει να μετακινήσουμε τα φορτηγά".

    Το μεσημέρι, κομβόι των ιδιοκτητών φορτηγών ξεκίνησε πορεία, μετά από άδεια της αστυνομίας. Τα οχήματα κατευθύνθηκαν προς τη λεωφόρο Κηφισού και την Πέτρου Ράλλη και θα επιστρέψουν πίσω στη Μαγούλα απ' όπου ξεκίνησαν τα περισσότερα.

    Σύμφωνα με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, είναι παρατεταγμένα σε δρόμους στο Λεκανοπέδιο Αττικής, πάνω από 750 φορτηγά και Βυτιοφόρα.

    Σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης βρίσκονται άνδρες της τροχαίας και δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι έχουν ρητές εντολές να μην επιτρέψουν στα φορτηγά να φύγουν ομαδικά και να κάνουν πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.

    Συγκέντρωση φορτηγών έχουμε και περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας

    Στη Θεσσαλονίκη, και κυρίως στα δυτικά της πόλης, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 φορτηγά, τα οποία παραμένουν δεξιά και αριστερά των δρόμων και οδικών κόμβων, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

    Στο μεταξύ, η αστυνομία έχει δεχθεί καταγγελίες για προπηλακισμούς οδηγών φορτηγών, από συναδέλφους τους που έχουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους στα σημεία συγκέντρωσης. Ιδιοίτερες καταγγελίες έχουν γίνει για την περιοχή των διοδίων της Ελευσίνας.

    Η αστυνομία δρα "πυροσβεστικά" , όπως αναφέρουν αξιωματικοί του σώματος, με στόχο να μην αυξηθεί η ένταση και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και τα αυτοκίνητά τους.

    Δηλώσεις του υπουργού ΥΜΔ

    Οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων, ήταν σε ένα βαθμό αναμενόμενες, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης προσθέτοντας ότι είναι δικαίωμά τους να τις κλιμακώσουν εφόσον κινούνται μέσα στα νόμιμα και συνταγματικά πλαίσια.

    Ο υπουργός δεν παρέλειψε να διαμηνύσει στους μεταφορείς ότι υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και ξεκαθάρισε πως αν παρακωλύονται οι συγκοινωνίες οι μεταφορείς ασφαλώς παρανομούν, όπως επίσης παρανομούν αν δεν εκτελούν μεταφορικό έργο για το οποίο έχουν συμβόλαια ή για το οποίο έχουν δεχτεί παραγγελίες. Και γι' αυτό θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη πρωτοβουλία από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους, είτε είναι δικαστικές ή εισαγγελικές Αρχές, είτε είναι η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες.

    Ο κ. Ρέππας αποσαφήνισε ότι ο νόμος αυτός θα εφαρμοστεί και απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου, αφού, όπως είπε, κάτι τέτοιο, ουσιαστικά οδηγεί σε παράταση του ελλείμματος της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

    Τέλος, ο υπουργός ΥΜΔ επανέλαβε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία διαμορφώνει ένα νέο περιβάλλον στις εμπορευματικές μεταφορές και ταυτοχρόνως παρέχει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες μεταφορείς, που σήμερα δραστηριοποιούνται στον χώρο, να έχουν προϋποθέσεις και εφόδια ώστε να ενταχθούν ομαλά σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Το αγρόκτημα του μέλλοντος

    Τεχνολογικές εφαρμογές, τις οποίες είναι πιθανότερο να συναντήσει κάποιος σε ...ταινία επιστημονικής φαντασίας από ό,τι στην καθημερινότητά του, βρίσκουν πλήρη εφαρμογή σ' ένα ξεχωριστό αγρόκτημα. Ο λόγος για το αγρόκτημα Μαρκινού, στη Μυρίνη του Δ. Κάμπου, στην Καρδίτσα, που μοιάζει να έχει "ξεπηδήσει" από το μέλλον.

    Χαρτογράφηση ηλεκτρικής αγωγιμότητας του εδάφους σε πραγματικό χρόνο, χαρτογράφηση ιδιοτήτων εδάφους σε λογισμικό Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών - GIS, τηλεπισκόπηση, έλεγχος μικροκλίματος με ασύρματους αισθητήρες, αυτόματος έλεγχος άρδευσης, πληροφοριακό σύστημα λήψης αποφάσεων στη διαχείριση του αγροκτήματος και συστήματα πλοήγησης, είναι μερικές μόνο από τις εφαρμογές που βρίσκουν χρήση στο πιλοτικό αυτό "αγρόκτημα του μέλλοντος".

    Το αγρόκτημα Μαρκινού συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Future Farm", που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Πανελλήνιο Συνέδριο των Νέων Αγροτών, στην Καρδίτσα και το οποίο διευθύνει το Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ.).

    Το πρόγραμμα "Future Farm" ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2008 και ολοκληρώνεται το Δεκέμβρη του 2010. Έχει ως στόχο να αναπτύξει την πρόταση για το σύγχρονο αγρόκτημα του 2020, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, με υψηλά στάνταρ ποιότητας, ασφάλειας και ενεργειακής αυτονομίας. Χρηματοδοτήθηκε με 3.000.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), στο πλαίσιο του 7ου ερευνητικού προγράμματος πλαισίου και σ' αυτό συμμετέχουν 15 πανεπιστήμια και επιχειρήσεις από 10 χώρες-μέλη της Ένωσης.

    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και τέσσερα αγροκτήματα από τέσσερις χώρες της Ε.Ε.: τη Δανία, την Τσεχία, την Ελλάδα και τη Γερμανία. Το βασικό γνώρισμα των αγροκτημάτων αυτών είναι ότι χαρακτηρίζονται και έχουν αναδειχθεί για την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην παραγωγική διαδικασία αλλά και τη χρήση σύγχρονων συστημάτων στη διαχείριση, τον έλεγχο και τη λήψη αποφάσεων.

    Στο αγρόκτημα του κ. Θανάση Μαρκινού καλλιεργούνται οι κλασσικές καλλιέργειες της περιοχής, κυρίως βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτηρά και μηδική, σε μια συνολική αρδευόμενη έκταση 1.400 στρεμμάτων. Η εκμετάλλευση χαρακτηρίζεται οικογενειακή, απασχολώντας, παράλληλα, έναν μόνο μόνιμο υπάλληλο και τρεις εποχιακούς.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Υπόθεση δωροδοκίας

    Ελεύθερος μετά την απολογία του στον Ειαγγελέα, αφέθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννης Κομπότης, το όνομα του οποίου ενεπλάκη μετά από καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας του γκολκίπερ των Τρικάλων, Χρήστου Πουρή, καθώς διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

    Ο συνήγορος του κ. Κομπότη, υποστήριξε στην Εισαγγελία Τρικάλων ότι «...όλα αυτά είναι αθλιότητες. Η μήνυση στερείται κάθε νομικής και ουσιαστικής θεμελίωσης. Μας κάνει εντύπωση γιατί ο κ. Κομπότης δεν συνελήφθη από το Σάββατο, όταν ήταν στην πόλη των Τρικάλων και αυτό συνέβη λίγο πριν από τον αγώνα».

    «...Δεν θέλω να ακούω τη λέξη δωροδοκία. Είδατε την απόφαση του εισαγγελέα, εγώ δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω», είπε ο κ. Κομπότης την αναχωρησή του από την Εισαγγελία.

    Ο τερματοφύλακας των Τρικάλων και ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Πλεξίδας, κατήγγειλαν το απόγευμα του Σαββάτου στο αστυνομικό τμήμα ότι 33χρονος, με τον οποίο ο Πουρής γνωρίζεται απο 10ετίας και ο οποίος διαμένει στη Λιβαδειά τηλεφώνησε τρεις φορές στον τερματοφύλακα, από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5.30 το απόγευμα, ως εκπρόσωπος του προέδρου του Λεβαδειακού και του πρότεινε να δεχτεί ποσό 20.000 ευρώ, προκειμένου να έχει μειωμένη απόδοση στον σημερινό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Επίσης, σύμφωνα με την καταγγελία, ο μεσάζων είπε στον ποδοσφαιριστή πως αν είχει πρόβλημα με την ομάδα λόγω της μειωμένης απόδοσης, που θα παρουσιάσει, θα του έκαναν συμβόλαιο, το οποίο θα του εξασφάλιζε μεταγραφή σε άλλη ομάδα.

    Ο κ. Κομπότης από την πλευρά του υπέβαλε μήνυση για ψευδή καταμήνυση σε βάρος του προέδρου των Τρικάλων και του τερματοφύλακα, βάσει της οποίας συνελήφθησαν και οι δύο μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Ωστόσο, με εντολή του εισαγγελέα, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά, απαλλάχθηκαν -για την συγκεκριμένη υπόθεση- με το σκεπτικό ότι η μήνυση του προέδρου του Λεβαδειακού είχε χαρακτήρα αντιπερισπασμού.

    Ο τερματοφύλακας αφέθηκε ελεύθερος, αλλά ο πρόεδρος της ομάδας των Τρικάλων κρατήθηκε, επειδή σε βάρος του εκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για άλλη υπόθεση, αγορανομικού ενδιαφέροντος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 September 2010 - 14:30:55 UTC