Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι μεταφορείς
  • [02] Βουλή. Σκεπτικισμός για την περαίωση
  • [03] Κόντρα για Εξεταστική για το μνημόνιο
  • [04] ΗΣΑΠ. Κλειστό από Κυριακή το τμήμα Πατήσια-Ειρήνη
  • [05] Παράταση για αιτήσεις ένταξης σε προγράμματα ΜΜΕ
  • [06] Συμφωνία για επενδύσεις, ύψους 5 δισ. δολαρίων
  • [07] "Οι τέχνες δεν είναι ιστορία κέρδους"
  • [08] "Διάλυση της αγοράς"
  • [09] "Πόθεν έσχες" για διαιτητές

  • [01] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι μεταφορείς

    Με τη φράση «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» η συντονιστική επιτροπή αγώνα των μεταφορέων, έδωσε το στίγμα των προθέσεων για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

    Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, γίνεται λόγος για ενταφιασμό του κλάδου, για αδιαλλαξία της κυβέρνησης και εμπαιγμό των επαγγελματιών μεταφορέων, ενώ κατηγορείται ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για υπαναχώρηση και ότι η επιστολή που τους έστειλε σήμερα το πρωί δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.

    Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος ότι στη διάρκεια της Πανελλαδικής συνάντησης ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε ψηφοφορία, καθώς η πρόταση που διατυπώθηκε να στηθούν κάλπες απορρίφθηκε δια βοής, ενώ δια βοής ελήφθη και η απόφαση, αν και σύμφωνα με κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος, στη συνάντηση υπήρχε ένα ποσοστό περίπου 40% που επιθυμούσε να σταματήσει η κινητοποίηση.

    Δεν ανακοινώθηκε η μορφή που θα πάρουν πλέον οι κινητοποιήσεις, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τον κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία, ενώ σαν άσκηση μεγαλύτερης πίεσης προς την κυβέρνηση θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε να μην περάσουν φορτηγά προς τα νησιά, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις αγαθών να είναι εντονότερες, οπότε εντονότερες θα είναι και οι αντιδράσεις του κόσμου.

    Παρέμβαση των αρχών ζητάει η ΠΕΕΔ

    Αποφασισμένη να λειτουργήσουν με κάθε τρόπο τις επιχειρήσεις τους από την προσεχή Δευτέρα 27 του μηνός, δηλώνει η Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ), ζητώντας παράλληλα την υποστήριξη της πολιτείας και την παρέμβαση των αρχών στην απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων, με την ελπίδα, όπως αναφέρει, ότι και οι αυτοκινητιστές δεν θα παρεμποδίσουν το δικαίωμά για την ελεύθερη άσκηση των δραστηριοτήτων τους.

    Σε επιστολή που απέστειλε η ΠΕΕΔ προς το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών σημειώνεται ότι « Οι διαμεταφορικές επιχειρήσεις έχουν παραμείνει σε αναμονή όλο αυτό το μακρύ διάστημα των κινητοποιήσεών σας, αδρανοποιώντας τη λειτουργία τους, ενώ το οικονομικό πλήγμα που έχουν δεχθεί οδηγεί ήδη τις πρώτες επιχειρήσεις στο λουκέτο».

    Μπροστά στο διαφαινόμενο βέβαιο κίνδυνο χρεοκοπίας, τονίζεται στην επιστολή και μετά από τις διαρκείς πιέσεις του επιχειρηματικού κόσμου και αφού εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο ανοχής, αποφασίσαμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην εργασία μας, με κάθε δυνατό τρόπο.

    Καλούμε λοιπόν όλους τους άμεσους συνεργάτες μας μεταφορείς, να συμμερισθούν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και από την οποία πλήττονται όλοι οι κλάδοι της εθνικής οικονομίας και να συμβάλλουν στην αποκατάσταση του έργου της διαμεταφοράς, καταλήγει η επιστολή.

    Επιστολή Ρέππα

    Επιστολή, με την οποία δεσμεύεται και γραπτώς για τα τρία βασικά αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, δηλαδή το αναπτυξιακό, το φορολογικό και το ασφαλιστικό, απέστειλε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας προς τους εκπροσώπους των επαγγελματιών οδικών μεταφορών, ύστερα και από συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία.

    Συγκεκριμένα, για το φορολογικό, ο κ. Ρέππας αναφέρει στην επιστολή του ότι σταδιακά καταργείται ο φόρος υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση των αδειών στο χρονικό διάστημα που προβλέπει ο νόμος και μηδενίζεται την 1/1/2013.

    Δίνεται δυνατότητα στους κατόχους αδειών Φ.Δ.Χ. να αποσβέσουν την αξία της άδειας τους αφαιρώντας την από τα ακαθάριστα έσοδα, κάθε έτος για περίοδο από 3 έως και 7 χρόνια και με τρόπο που επιλέγουν οι ίδιοι.

    Εάν σε κάποιο έτος οι μεταφορείς δεν έχουν φορολογητέα κέρδη επιτρέπεται να μεταφέρουν το δικαίωμα της απόσβεσης στα επόμενα χρόνια (μέχρι τα 7).

    Στην περίπτωση που μέσα σε αυτό το διάστημα μεταβιβασθεί η άδεια, τότε το υπόλοιπο της απόσβεσης μπορεί να μεταβιβασθεί προς όφελος των νέων ιδιοκτητών.

    Σε περίπτωση σύνταξης δίνεται το δικαίωμα να κάνουν χρήση του υπολειπόμενου ποσού της αξίας της άδειας για απόσβεση.

    Ειδικά για τους μικρούς νομαρχιακούς μεταφορείς προβλέπεται προσαύξηση των ποσών απόσβεσης της άδειας κατά 50%.

    Η νομοθετική πρωτοβουλία αυτή αντισταθμίζει σε ικανοποιητικό βαθμό την μείωση της άυλης αξίας των αδειών και θα συμπεριληφθεί σε επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών.

    Για το ασφαλιστικό σημειώνει ότι:

    1. Οι ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΣΑ πριν το 1993, που συνταξιοδοτούνται από 1/1/2011 και εφεξής από τον ΟΑΕΕ, για τον υπολογισμό της σύνταξης εντάσσονται από την ΠΟ3 κατηγορία στην ΠΟ5 για τα χρόνια που έχουν συμπληρώσει στο ΤΣΑ μέχρι 31/12/2006.

    2. Η ένταξη στην κατηγορία αυτή γίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και καταβολή πρόσθετης εισφοράς 250 β¬ για κάθε έτος ασφάλισης που έχει συμπληρωθεί στο ΤΣΑ μέχρι 31/12/2006.

    3. Για τα έτη από 1/1/2001 και εφεξής η σύνταξη υπολογίζεται με βάση τις κατηγορίες στις οποίες έχουν ενταχθεί οι παραπάνω ασφαλισμένοι (ΠΟ4 και ΠΟ6).

    4. Η καταβαλλόμενη σύνταξη και στις δύο περιπτώσεις ανέρχεται στο 2% για κάθε έτος ασφάλισης για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2014.

    5. Με τη ρύθμιση αυτή οι δικαιούχοι με 35 χρόνια ασφάλισης θα λάβουν σε ετήσια βάση αύξηση ύψους 2350 β¬. Οι έχοντες περισσότερα χρόνια ασφάλισης θα λάβουν ακόμα μεγαλύτερο ποσό.

    Οι ρυθμίσεις αυτές θα περιληφθούν σε νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εντός του έτους.

    Τέλος για την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο στην επιστολή αναφέρεται ότι στο σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου θα προβλέπεται για πρώτη φορά η υπαγωγή σε αυτόν επενδυτικών σχεδίων στον τομέα των μεταφορών, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο σχετικό άρθρο του νέου νόμου για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές.

    Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα ενίσχυσης για επενδυτικά σχέδια στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών από εξειδικευμένα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

    Οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στον νέο αναπτυξιακό νόμο που καταθέτει άμεσα το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς επίσης και τις κανονιστικές αποφάσεις για εξειδίκευση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

    «Όπως είναι φανερό, με τα παραπάνω, η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις που ανέλαβε», καταλήγει η επιστολή του κ. Ρέππα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Βουλή. Σκεπτικισμός για την περαίωση

    Αντιμέτωπος με έντονο σκεπτικισμό απβ όλες τις παρατάξεις, βρέθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, κληθείς να παράσχει διευκρινήσεις για το νομοσχέδιο για την νέα περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, που θα εισαχθεί προς συζήτηση την επόμενη εβδομάδα.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου, απέδωσε την πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου του, όχι τόσο στην ανάγκη αύξησης των εσόδων που παρουσιάζουν υστέρηση έναντι των στόχων για το 2010, όσο στην ανάγκη «απελευθέρωσης των φορολογουμένων από το παρελθόν», ενόψει μιας ριζικής αλλαγής του φορολογικού και φοροεισπρακτικού συστήματος. Ο υπουργός Οικονομικών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις προς την κατεύθυνση που ζήτησαν οι παραγωγικοί φορείς κατά τη σχετική διαβούλευση (περιορισμός προκαταβολής, αύξηση δόσεων κλπ.), όπως επίσης και να ενταχθούν στην διαδικασία, όσοι έχουν κάνει αυτοπεραίωση τα έτη 2008 και 2009.

    Έκδηλος υπήρξε ο σκεπτικισμός των μελών της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, σχετικά με την πρωτοβουλία. Ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, χαρακτήρισε «εξαιρετικά κακή πρακτική» την περαίωση, παρατηρώντας πως το μέτρο, «περίπου επιβραβεύει αυτούς που στο παρελθόν έκλεψαν το κράτος και την κοινωνία», ενώ «πιστοποιεί δυστυχώς ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, όσον αφορά την επίτευξη των εισπρακτικών στόχων, εξ αιτίας της αποσύνθεσης των ήδη διαλυμένων φοροεισπρακτικών μηχανισμών»:

    «Για το ό,τι δεν έχουν συγκροτηθεί οι Δ.Ο.Υ., τα τελωνεία, οι μηχανισμοί, δεν φταίει, ούτε η τρόικα, ούτε ο ελληνικός λαός» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.

    «Θα στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή, αλλά σαν αναγκαίο κακό» δήλωσε ο βουλευτής Ββ Αθηνών του κυβερνώντος κόμματος Κώστας Γείτονας. «Καλύτερα όμως να πούμε στο λαό ότι το κράτος χρειάζεται έσοδα, παρά να λέμε πως «μπαίνει μια νέα αρχή». Αυτά τα πράγματα τα έχουμε ξανακούσει».

    «Το μήνυμα ως προς την αξιοπιστία της ελληνικής Πολιτείας δεν είναι θετικό» παρατήρησε και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Γ. Καρτάλης και ζήτησε «να μην προχωρήσουμε και σε περαίωση αυθαίρετων κατασκευών και καταλήψεων δημοσίου χώρου - μην εξαντλήσετε την κοινοβουλευτική μας ευπείθεια». Να μην υπαχθούν στην περαίωση όσοι είχαν προβεί σε αυτοπεραίωση, ζήτησε η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Κατ. Μπατζελή, θεωρώντας «αδικαιολόγητη, άδικη, νομικά επισφαλή και αναποτελεσματική» μια τέτοια εξέλιξη.

    Θετικές κρίσεις επεφύλαξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων) και Στάθης Κουτμερίδης (Σερρών), με τον τελευταίο να απαντά στους συναδέλφους του, πως «τα περί νέας αρχής, έχουν όντως ειπωθεί και στο παρελθόν - αλλά έχουμε μια διαφορετική κυβέρνηση και υπουργό, που θα τα κάνει πράξη».

    «Ομολογία αποτυχίας στην φορολογική πολιτική» χαρακτήρισε το μέτρο ο Ν. Λέγκας (Τρικάλων, ΝΔ), παρατηρώντας πως «επειδή το υπουργείο δεν μπορεί να πιάσει τους φοροφυγάδες, επιβάλλει ένα γενικό μέτρο και όποιον πάρει ο Χάρος». Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, πρότεινε επίσης να υπάρξει συμψηφισμός κατά την διαδικασία, με τις επιστροφές ΦΠΑ, που χρωστά το Δημόσιο στους φορολογούμενους. Μεταφορά της ζημίας στις επόμενες φορολογικές χρήσεις για έκπτωση, πρότεινε ο βουλευτής Ββ Πειραιώς της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης.

    Μέτρο «κομμένο και ραμμένο πάνω στις επιθυμίες αυτών που θέλουν να συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος των άλλων» χαρακτήρισε την περαίωση η Βέρα Νικολαΐδου (Ββ Πειραιώς, ΚΚΕ), ενώ ο Κώστας Αϊβαλιώτης (Ββ Αθηνών, ΛΑΟΣ), αναρωτήθηκε «αν υπάρχει μηχανισμός επιβράβευσης των συνεπών φορολογουμένων».

    «Κρατάτε υπό έλεγχο αυτούς που έχουν δώσει εικονικά φορολογικά στοιχεία και αμνηστεύετε αυτούς που έχουν λάβει. Αμνηστεύετε φοροφυγάδες που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα» παρατήρησε ο Δ. Παπαδημούλης (Ββ Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ).

    Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, επέμεινε στην δευτερολογία του, στην ειλικρίνεια των δηλώσεων της κυβέρνησης, τονίζοντας πως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιλέγεται η περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, πριν την αλλαγή του φορολογικού συστήματος.

    Απαντώντας στον Γ. Φλωρίδη, ο κ. Παπακωνσταντίνου απέρριψε τις αιτιάσεις περί διάλυσης του εισπρακτικού μηχανισμού. «Μέσα σε επτά μήνες, έχουμε εισπράξει από ληξιπρόθεσμες οφειλές, πάνω απβ όσα εισπράχθηκαν πέρσι ολόκληρο το χρόνο. Αυτό σημαίνει πως κάνουμε τη δουλειά μας, ότι το σύστημα δεν κοιμάται πλέον» ανέφερε.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Κόντρα για Εξεταστική για το μνημόνιο

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς για τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ θα κάνει, ως κυβέρνηση, εξεταστική επιτροπή για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο, τόνισε πως "γνωρίζουμε πώς φτάσαμε εδώ πέρα που φτάσαμε, όχι φυσικά λόγω της υποτιθέμενης ολιγωρίας της κυβέρνησης, αλλά λόγω όλης αυτής της κατάστασης που άφησε η ΝΔ στη χώρα και την κατέστησε εντελώς αναξιόπιστη".

    "Λόγω της τεράστιας αναξιοπιστίας (της χώρας) φτάσαμε να μην μπορούμε να δανειστούμε. Οι πρώτοι μήνες διακυβέρνησής μας δεν ήταν μήνες όπου έπρεπε να δανειστούμε εκείνη τη στιγμή χρήματα, ήταν μήνες που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση, η οποία φαινόταν, μέρα με τη μέρα, ότι ήταν εκτός ελέγχου. Και αντί η ΝΔ να πει ότι «εντάξει ας βαδίσουμε από εδώ και πέρα», έρχεται και μας λέει ο κ. Σαμαράς το πραγματικά ανήκουστο, ότι η ΝΔ μέσα στο 2011 θα μπορούσε, χωρίς τις θυσίες που υποβάλλεται σήμερα ο ελληνικός λαός, να μηδενίσει το έλλειμμα. Αυτό είναι εκμηδένιση της στοιχειώδους κοινής λογικής», πρόσθεσε ο Γιώργος Πεταλωτής σε συνέντευξή στο ραδιοσταθμό Real.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα συγκροτήσει εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο όταν γίνει πλειοψηφία η ΝΔ, κάλεσε σήμερα τον κ.Σαμαρά να καταθέσει ακόμα και σήμερα πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής τονίζοντας ότι ο ΛΑΟΣ θα την υποστηρίξει.

    Στο μεταξύ, βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του κ. Καρατζαφέρη, σημείωσε πως «το θέμα είναι να δούμε πως η χώρα είναι σε μία μεγάλη δίνη, να βάλουμε πάνω από όλα το συμφέρον της Ελλάδας και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό».

    Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως «σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζεται κανείς ότι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε έναν δανεισμό το Μάιο, όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι», υπενθυμίζοντας όμως πως τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, τα spreads ήταν ελαφρά υψηλότερα από τον τελευταίο δανεισμό της ΝΔ, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση άφησε να περάσει ο χρόνος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα, ότι ήταν συνειδητή επιλογή το μνημόνιο. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως κάποιες από τις δύσκολες, όπως τις χαρακτήρισε, πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση, θα έπρεπε να έχουν ληφθεί από τη ΝΔ, σημειώνοντας πως «αν η ΝΔ θέλει να έχει προοπτική, πρέπει να κάνει αυτοκριτική - και νομίζω ότι κάνει αυτοκριτική».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] ΗΣΑΠ. Κλειστό από Κυριακή το τμήμα Πατήσια-Ειρήνη

    Κλειστό για περίπου δέκα μέρες θα μείνει από την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, έως και την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ Β­- ΕΙΡΗΝΗ, λόγω των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

    Για το ανωτέρω τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ15.

    Από την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010 θα λειτουργούν κανονικά οι αποβάθρες (Ανόδου - Καθόδου) των σταθμών ΠΕΡΙΣΣΟΥ & ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ.

    Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τέλος του έτους παραμένει κλειστό το τμήμα: ΑΤΤΙΚΗ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με τις γραμμές του ΜΕΤΡΟ 2 & 3.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Παράταση για αιτήσεις ένταξης σε προγράμματα ΜΜΕ

    Παρατείνονται οι ημερομηνίες υποβολής προτάσεων από μικρομεσαίους για ένταξη στα προγράμματα «Μεταποίηση στις Νέες συνθήκες» και «Ένδυση - Υπόδηση: Νέες Προοπτικές» με απόφαση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.

    Με την απόφαση αυτή, όπως σημειώνεται από το υπουργείο, επιτυγχάνεται η διεύρυνση των δικαιούχων και παράλληλα αυξάνονται τα ποσοστά της δημόσιας χρηματοδότησης ενώ μειώνεται το ελάχιστο ύψος των υποβαλλόμενων επενδυτικών σχεδίων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ένδυσης υπόδησης και μεταποίησης.

    Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Ειδικότερα:

    - Διευρύνονται οι δικαιούχοι ενισχύσεων του Προγράμματος «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» καθώς δίδεται δικαίωμα συμμετοχής και στις Μεσαίες Επιχειρήσεις οποιασδήποτε δραστηριότητας καθώς και φυσικά πρόσωπα που έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Επίσης αυξάνονται τα ποσοστά δημόσιας χρηματοδότησης στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας τουλάχιστον κατά 5% και μειώνεται το ελάχιστο ύψος προϋπολογισμού του επιλέξιμου επενδυτικού σχεδίου για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στα 30.000 ευρώ. Τέλος παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2010.

    - Για το πρόγραμμα «Ένδυση και Υπόδηση: Νέες Προοπτικές», αυξάνονται τα ποσοστά δημόσιας χρηματοδότησης στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας τουλάχιστον κατά 5% και μειώνεται το ελάχιστο ύψος προϋπολογισμού του επιλέξιμου επενδυτικού σχεδίου για τις μεσαίες επιχειρήσεις στα 50.000 ευρώ. Τέλος παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2010.

    Σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου ότι, για καθαρά τεχνικούς λόγους προσαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής προτάσεων στα νέα δεδομένα, θα σημειωθεί ολιγοήμερη διακοπή της δυνατότητας υποβολής προτάσεων και στα δύο προγράμματα από 24 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου. Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο για υποβολή προτάσεων από την Παρασκευή 1/10 από τις 8:00 π.μ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Συμφωνία για επενδύσεις, ύψους 5 δισ. δολαρίων

    Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του Κατάρ, το οποίο πραγματοποιείται μέσω της Qatar Investment Authority, υπογράφτηκε χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για επενδύσεις, Χάρη Παμπούκη και τον εκτελεστικό διευθυντή της κρατικής επενδυτικής αρχής του Κατάρ Αχμάντ Αλ Σαγέντ, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι.

    Στο μνημόνιο αναφέρεται ότι τα μέρη ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας τους στον τομέα των επενδύσεων. Εκφράζουν την αμοιβαία πρόθεσή τους να εντείνουν τη συνεργασία τους για την προώθηση επενδυτικών σχεδίων και ευκαιριών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Επενδυτικής Αρχής του Κατάρ, κυρίως στους τομείς των ακινήτων, του τουρισμού, των μεταφορών, των εγκαταστάσεων σε λιμάνια και αεροδρόμια, στον τραπεζιτικό χώρο, στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, στην ενέργεια και σε άλλους τομείς.

    Σύμφωνα με το συμφωνητικό των δυο πλευρών, η Qatar Investment Authority επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να επενδύσει στην Ελληνική Δημοκρατία ακόμη και μέσω θυγατρικών της εταιριών, με συνολικό προϋπολογισμό - στόχο για επενδύσεις ύψους πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Τέλος, τα μέρη εκφράζουν την κοινή πρόθεσή τους να συνεργαστούν για να διερευνήσουν τρόπους με τους οποίους η Qatar Investment Authority μπορεί να συμμετέχει σε επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

    Ελληνικές πηγές αναφέρουν ότι "αυτό είναι το πρώτο βήμα, αλλά ταυτόχρονα και πολύ σημαντικό" και τώρα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το είδος των επενδύσεων. Η μεικτή επιτροπή θα συνεδριάζει στην Αθήνα και στην Ντόχα εναλλάξ, κάθε τρεις μήνες.

    «Αυτό το μνημόνιο είναι ενδεικτικό και των δικών μας προσπαθειών και δυνατοτήτων της Ελλάδας, καθώς και του ενδιαφέροντος που αναπτύσσεται για την χώρα μας. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια», τόνισε ο Γ.Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «ένας επενδυτής επιδιώκει τα λεφτά που θα βάλει να πιάσουν τόπο».

    Σε ερώτηση και για το «ενδεχόμενο οι Καταριανοί να μετατρέψουν το χώρο του Ελληνικού σε Λας Βέγκας», ο πρωθυπουργός, είπε:

    «Μια κυβέρνηση που θέλει, μπορεί να βάζει όρους και αναπτυξιακό μοντέλο μέσα στη φιλοσοφία της πράσινης, βιώσιμης ανάπτυξης και όχι στην τσιμεντοποίηση. Ο,τι κάνουμε θα έχει αμοιβαίο όφελος και στον τουρισμό υψηλής ποιότητας και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ανάπτυξη περιοχών που θα δώσουν ποιότητα ζωής στις πόλεις. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην χώρα μας».

    «Η Ελλάδα χρειάζεται ξένες επενδύσεις. Θέλουμε να εξετάσουμε τη συμφωνία. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά δεν θα δώσουμε και λευκή επιταγή» επεσήμανε μιλώντας στον Real Fm ο βπυλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας το μνημόνιο συνεργασίας της χώρας με το Κατάρ.

    Κληθείς να κάνει μία αποτίμηση του ταξιδιού του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ, ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι είναι σωστό ο πρωθυπουργός να είναι στο εξωτερικό, εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση ότι «έχει παραγίνει. Κάποιος πρέπει να είναι και εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι έχει γίνει ένας ανασχηματισμός, ωστόσο ακόμη δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι αρμοδιότητες των υπουργών.

    Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι η ΝΔ δεν είναι ένα «δεξιό ΚΚΕ», τονίζοντας πως έχει ψηφίσει το 50% των νομοσχεδίων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ. «Η κριτική που κάνουμε, έχει να κάνει με το μείγμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

    Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι " τα σχέδια της κυβέρνησης να γίνουν στην περιοχή του Ελληνικού καζίνο, μαρίνες, πολυτελή ξενοδοχειακά κέντρα και ιδιωτικά αεροδρόμια, καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες και τα οξυμένα προβλήματα του λαού στην Αττική".

    "Θετικά μηνύματα και αποτελέσματα"

    Εύσημα στην κυβέρνηση για τις προσπάθειες που καταβάλλει, έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στη δεκάλεπτη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης προς τιμή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, που συμμετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    "Έχεις ένα δύσκολο έργο, αλλά πηγαίνεις καλά", του είπε ο κ. Ομπάμα , προσθέτοντας: "Και εγώ έχω ένα δύσκολο έργο στις Ηνωμένες Πολιτείες".

    Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις επαφές που είχε στις ΗΠΑ τονίζοντας ότι «ήταν ένα γεμάτο ταξίδι, με πάρα πολλές επαφές, συναντήσεις, αλλά και αποτελέσματα. Αξιοποιήσαμε την παρουσία μας για να μιλήσουμε για τα θέματα προτεραιότητας που αφορούν την χώρα μας, ξεκινώντας από το οικονομικό ζήτημα», ενώ εξέφρασε την προσδοκία αυτό το «θετικό μήνυμα, να αποτυπωθεί στις αγορές».

    Μιλώντας εξάλλου , στο «World Leadership Forum 2010» που διοργάνωσε το Foreign Policy Association, παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία που καταγράφουν τη βελτίωση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας τη μείωση του ελλείμματος και δίνοντας παράλληλα επιχειρήματα για τις δυνατότητες ενίσχυσης αναπτυξιακών και παραγωγικών τομέων.

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι η «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους κρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου», προσθέτοντας ότι «αλλάζουν οι πρακτικές διακυβέρνησης και η πολιτική μας κουλτούρα. Η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η λογοδοσία αποτελούν τον πυρήνα των αλλαγών αυτών», τόνισε με έμφαση, επαναλαμβάνοντας ότι «η χρεοκοπία δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα, ούτε και για την Ευρώπη».

    Νωρίτερα , σε συνέντευξή του , στο Reuters, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ, αλλά αναζητά άλλους τρόπους αύξησης των εσόδων. Επίσης χαρακτήρισε υγιές το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ προανήγγειλε συγχωνεύσεις τραπεζών. Ανέφερε ακόμη ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με το ΔΝΤ για παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής του δανείου, ή την καταβολή νέων κονδυλίων, ενώ επανέλαβε ότι η κρίση που περνάει η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιηθεί ως μία ευκαιρία για να γίνουν αλλαγές, που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

    Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι στις συναντήσεις του, στο περιθώριο της 65ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συζήτησε ζητήματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος, περιφερειακά και διεθνή, καθώς και ανθρωπιστικά θέματα.

    Ανέφερε ότι τόσο στις δικές του επαφές, όσο και στις επαφές του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, συζητήθηκε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ένα θέμα που απασχόλησε και τη συνάντησή τους με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μίτσελ.

    Ειδικότερα για τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, υπογράμμισε ότι «μπορεί να ενοχλούνται κάποιοι, αλλά εμείς ασκούμε μια πολιτική ανοικτών διαδικασιών, λέμε πάντα την αλήθεια», επισημαίνοντας ότι σ' αυτή τη συνάντηση είχε την ευκαιρία να περάσει «σημαντικά μηνύματα» για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

    Όσο αφορά τα Βαλκάνια, έδωσε το στίγμα των συζητήσεών του, παρουσιάζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης για την περιοχή και σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι παρούσα», ενώ με τους ηγέτες των βαλκανικών χωρών που συναντήθηκε τους ενημέρωσε για τις ελληνικές θέσεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Ελπίζουμε να δούμε βούληση και από την άλλη πλευρά», όπως είπε.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ. Για τη μεν πρώτη τόνισε ξανά ότι «υπάρχει πλήρης συνεργασία», ενώ για τη δεύτερη επισήμανε την προσπάθεια για «περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων».

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη μη παρουσία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι αν ερχόταν θα ήταν η «πρώτη ευκαιρία», μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ, να συζητηθεί το θέμα της ονομασίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] "Οι τέχνες δεν είναι ιστορία κέρδους"

    Πήγε στο Μόντρεαλ πολλές φορές. Μόνο, που αυτή την τελευταία, πήγε για να εγκαινιάσει το κινηματογραφικό αφιέρωμα, το οποίο οργάνωσε προς τιμήν του το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, με τη χορηγία ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για όλα. Για την κρίση, τους νέους, το Χόλιγουντ, την Ελλάδα, τις αλησμόνητες πατρίδες, αλλά και για την ταινία, που ετοιμάζει αυτή την εποχή.

    Εκφράζει ανησυχίες ότι «η επόμενη χρονιά μπορεί να είναι μια χρονιά με απουσία ταινιών» και τονίζει ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει πως ο μοναδικός χώρος που δεν πρέπει να θιγεί από αυτή την κρίση είναι ο πολιτισμός. Γιατί ο κινηματογράφος, το θέατρο, οι τέχνες δεν είναι μια ιστορία κέρδους, αλλά πνεύματος και ηθικού αναστήματος ενός λαού».

    Η κρίση φαίνεται ότι απασχολεί πολύ τον Θ.Αγγελόπουλο και γι' αυτό αποτελεί και το θέμα της επόμενης ταινίας του. «Είναι τελείως σύγχρονη και δεν έχει σχέση με παρελθόν. Έχει, μάλλον, σχέση με το μέλλον. Είναι μια ταινία, που ενώ σημαδεύει το παρόν, στοχεύει το μέλλον, σαν προφητεία μιας δύσκολης περιόδου, που θα γίνει δυσκολότερη αύριο» λέει.

    Ο καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης καλεί τη νέα γενιά των Ελλήνων σκηνοθετών να μην καμφθεί από την κρίση και υπογραμμίζει πως επιμένει να κινηματογραφεί στην Ελλάδα και την ελληνική γλώσσα, διότι «δεν υπάρχει τίποτε πιο διεθνές από αυτό, που είναι εθνικό».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] "Διάλυση της αγοράς"

    Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε πολλά καταστήματα στην οδό Ερμού και τους γύρω δρόμους.

    Συνοδευόμενος απο το Βασίλη Κικίκλα, τον οποίο η ΝΔ στηρίζει ως υποψήφιο περιφερειάρχη στην Αττικής, ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από "πρώτο χέρι" για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες και η μικροβιοτέχνες, οι οποίοι του επισήμαναν κυρίως το θέμα του παραεμπορίου, της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, αλλά και της εγκληματικότητας.

    Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να αντιληφθεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, το λάθος της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί.

    "Το βάθος της ύφεσης το βλέπουμε εδώ, όπου πραγματικά χτυπάει η καρδιά της πραγματικής οικονομίας", τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να έρθει ο ίδιος στην οδό Ερμού για να δει τις συνέπειες της ύφεσης.

    "Το χειρότερο είναι ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι άδικα", τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επισήμανε πως αυτό που βλέπει "είναι η διάλυση της αγοράς: Ανθρωποι που προσπαθούν να κρατηθούν στην επιφάνεια, καταστηματάρχες οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χιλιάδες λουκέτα".

    Μετά το τέλος της περιοδείας του, ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε πρόσκληση ομάδας νέων και κάθησε μαζί τους σε καφενείο της οδού Αιόλου, όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    "Χωρίς στοιχεία η κλήτευση Καραμανλή"

    Ο Κώστας Καραμανλής εκλήθη στην Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπέδιο χωρίς στοιχεία και χωρίς αιτία, μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5. Πρόσθεσε ότι ο τρόπος που λειτουργεί η εν λόγω Επιτροπή είναι για να σπιλώσει και για το θεαθήναι, ενώ συμπλήρωσε η κλήτευση του τέως πρωθυπουργού αποτελεί πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με στόχο να αποπροσανατολίσει και να πλήξει τον ίδιο τον κ. Καραμανλή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] "Πόθεν έσχες" για διαιτητές

    Την τροποποίηση του νομοσχεδίου για τις δηλώσεις "πόθεν έσχες", ώστε να περιλαμβάνονται και οι διαιτητές στους υπόχρεους υποβολής, θα προτείνει η ΕΠΟ. Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν με τον Εισαγγελέα πρωτοδικών, Κωσνταντίνο Σιμιτζόγλου, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, και ο ομόλογός του της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης.

    Οι διευθυντές των αθλητικών εφημερίδων, που ήταν παρόντες στη συνάντηση, συμφώνησαν στην ανάγκη να "πέσουν οι τόνοι" και δεσμεύτηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι, σε περιπτώσεις προκλητικών δημοσιευμάτων, θα εφαρμόζεται ο σχετικός αθλητικός νόμος που προβλέπει διαδικασία αυτοφώρου.

    Στο μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα για "στημένα παιχνίδια" στο ποδόσφαιρο, αλλά και για φαινόμενα υψηλών καταθέσεων παραγόντων του ποδοσφαίρου που καταγγέλονται στον Τύπο, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Την έρευνα θα διενεργήσουν δύο εισαγγελείς αρμόδιοι γαι οικονομικά εγκλήματα, οι οποίοι έλαβαν εντολή αύριο να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους του ΣΔΟΕ, ώστε το Σώμα ταχύτατα να τους κοινοποιήσει στοιχεία που έχει συλλέξει από ελέγχους του για την υπόθεση.

    Εξελίξεις υπάρχουν όμως και σε ό,τι αφορά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ποντίκι", που εμφανίζει εν ενεργεία διαιτητή ποδοσφαίρου να έχει αποκομίσει υπέρογκα κέρδη από το στοίχημα. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αν.Κανελόπουλος, κάλεσε για την προσεχή Τρίτη τον εκδότη της εφημερίδας, Αντώνη Δελατόλα, καθώς και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, προκειμένου να καταθέσουν όποια στοιχεία έχουν για ύποπτες συναλλαγές διατητών.

    Δηλώσεις Βασσάρα

    Βάσει του φετινού κανονισμού της ΕΠΟ απαγορεύεται ένας διαιτητής να παίζει στοίχημα σε αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανέφερε ο Κύρος Βασσάρας, Διευθυντής Ανάπτυξης Διαιτησίας ΕΠΟ και μέλος Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΚΙ και σημείωσε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό είναι αντίθετο και με τον κώδικά δεοντολογίας.

    «Αυτό που προκαλεί πολλές φορές και δεν μου αρέσει, είναι ότι βγαίνουν διάφορες ειδήσεις, κάποιος δημοσιογράφος βγαίνει και λεει -και δεν ξέρω αν είναι και δημοσιογράφος γιατί βγαίνει στο ραδιόφωνο και δεν γνωρίζω με ποια ιδιότητα το λεει- ότι είναι ο τάδε, είναι από εκείνη την περιοχή, έχει παίξει έτσι, έχει παίξει αλλιώς. Αυτό τι κάνει; Δίνει μία καχυποψία και μία δυσπιστία εν γένει σε όλους αυτούς, που ακούνε ραδιόφωνο, γιατί αν το κλείσουν το ραδιόφωνο, άκουνε κάτι άλλο, σε κάποιον άλλον σταθμό, που λεει τελικά δεν είναι από εκείνη την περιοχή, αλλά είναι από άλλη, έκανα λάθος», επισήμανε ο κ. Βασσάρας.

    Επίσης, σημείωσε ότι οι διαιτητές υποβάλλουν και πόθεν έσχες, λέγοντας «τώρα τελευταία γίνεται ένας ντόρος σχετικά με τα πόθεν έσχες των διαιτητών, πράγμα για το οποίο θα πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος, ότι οι διαιτητές και γενικά όσοι, είτε έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας υπάλληλοι, είτε όχι, συνεργάζονται με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όλοι υποβάλλουν πόθεν έσχες και μάλιστα όλα αυτά κατατίθενται στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Αθλητικό Εισαγγελέα».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 September 2010 - 12:31:28 UTC