Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έληξε η πειρατεία στο πλοίο MV LUGELA
  • [02] Η ατζέντα της Δευτέρας 27/9/2010
  • [03] Κρίσιμη συνάντηση

  • [01] Έληξε η πειρατεία στο πλοίο MV LUGELA

    Αίσιο τέλος είχε για το δωδεκαμελές πλήρωμα η πειρατεία στο υπό ελληνική διαχείριση πλοίο MV LUGELA, η οποία έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες της 25ης Σεπτεμβρίου. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος της εταιρίας TDM Carriers LTD, υπογράμμισε ότι χθες στο βράδυ επικοινώνησε ο πλοίαρχος του MV LUGELA με την εταιρία και την ενημέρωσε ότι η πειρατές εγκατέλειψαν το πλοίο και το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του. Πλέον, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας, το πλοίο με σημαία Παναμά πλέει στον αρχικό του προορισμό, τη Δημοκρατία του Μαυρικίου

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Η ατζέντα της Δευτέρας 27/9/2010

  • Συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής του "Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ" όπου θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις των εργασιών της "τέταρτης συνάντησης" της Επιτροπής στην Αθήνα σχετικά με την διοργάνωση της επόμενης αποστολής στην Γάζα. Επίσης θα γίνει ενημέρωση για την πρόσφατη έκθεση -πόρισμα της ανεξάρτητης Επιτροπής Ερευνας του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στο "Στόλο της Ελευθερίας"

    11:00:00 Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, για την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ. Αθήνα/Περισσός

    12:00:00 Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αθήνα/Βουλή

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου του υποψήφιου περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας των Οικολόγων-Πράσινων, ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου. Θα αναφερθεί σε οικονομικά ζητήματα. Σέρρες/ΔΕΠΚΑ (Εθν. Αντιστάσεως 34, 1ος ορ.)

    12:30:00 Συζήτηση για τις "Νέες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης: Προοπτικές για επίλυση", διοργανώνει το το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος μελετών για την Μέση Ανατολή. Τη συζήτηση θα συντονίσει o κ. Νικόλας Βουλέλης, Διευθυντής σύνταξης του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ομιλητές: κ. Menachem Klein, Καθηγ. στο Bar-Ilan University του Tel Aviv, κ. YezidSayigh, Καθηγ. στο Παν. King'sCollege του Λονδίνου, Δρ. Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά. Αθήνα/Αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1).

    14:00:00 Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με 99 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και εκείνα της επιβολής προστίμων για αυθαίρετη τοποθέτηση διαφημιστικών σε προσόψεις κτιρίων, πάνω σε αυτοκίνητα, σε κιγκλιδώματα και σε κολώνες της ΔΕΗ. Θεσσαλονίκη

    16:30:00 Συνάντηση της ΑΝΥΠΕΞ Μ. Ξενογιαννακοπούλου με την επίτροπο της ΕΕ αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις κα C. Malmstrom. Αθήνα/ΥΠΕΞ

    18.00:00 Συνάντηση μελών και φίλων των Οικολόγων Πράσινων στον Αη-Γιάννη Σερρών.

    19:00:00 Συζήτηση με θέμα "Το μέλλον του Κοσόβου μετά τη Χάγη". Η συζήτηση, που διοργανώνουν το Navarino Network και το ΕΛΙΑΜΕΠ, θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Θεσσαλονίκη/Navarino Network (Απελλού 3, Πλατεία Ναυαρίνου).

    20:00:00 Δεξίωση για τον νέο ακόλουθο τύπου των ΗΠΑ και τον νέο εμπορικό ακόλουθο. Αθήνα/Πρεσβεία ΗΠΑ

    20:30:00 Ο πλοίαρχος της φρεγάτας Surcouf, Marc-Antoine de Saint-Germain, δίδει δεξίωση επάνω στο πλοίο. Θεσσαλονίκη/Λιμάνι (προβλήτα 1)

    Κοινοβουλευτικό έργο

    17:00:00 Επιτροπές ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ και ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Ομιλία της Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιας για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, κυρίας Cecilia Malmstrom, με θέμα: "Μεταρρύθμιση του Συστήματος Παροχής Ασύλου". Αθήνα Μέγαρο Βουλής-αίθουσα Γερουσίας

    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Ποδόσφαιρο-Ευρωπαϊκό Παίδων 2011 (προκριματικά, 1ος όμιλος, 1η ημέρα)

    17:00 Ελλάδα-Βουλγαρία

    17:00 Κροατία-Ισραήλ

  • Ποδόσφαιρο-Β΄ Εθνική (3η ημέρα)

    16:00 Παναιτωλικός-Λεβαδειακός

    18:00 Πιερικός-Αγροτικός Αστέρας

    22:00:00 Ποδόσφαιρο-Αντίπαλοι ελληνικών ομάδων: Μάλαγα-Βιγιαρεάλ

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Κρίσιμη συνάντηση

    Κρίσιμη συνάντηση των προέδρων των Ομοσπονδιών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης από όλη τη χώρα πραγματοποείται σήμερα, προκειμένου να αποφασίσουν για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων τους.

    Σε συνάντηση που έγινε χθες με πρωτοβουλία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που επικρατεί με την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς εξαιτίας των κινητοποιήσεων των μεταφορέων, οι εκπρόσωποι της αγοράς πρότειναν στους μεταφορείς να αναστείλουν για μια εβδομάδα τις κινητοποιήσεις, ώστε να τροφοδοτηθεί η αγορά και οι ίδιοι από την πλευρά τους να μεσολαβήσουν προς την κυβέρνηση για να συνεχιστεί ο διάλογος και να αποσαφηνιστούν ακόμη περισσότερο τα επίμαχα σημεία των διαβεβαιώσεων του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με το αναπτυξιακό, το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης, αναφέρει σε δήλωσή του πως ο επιχειρηματικός κόσμος ζήτησε την παρέμβαση των τριών συναρμόδιων Υπουργείων, Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να ενεργήσουν ως «εγγυητές» των υποσχέσεων της κυβέρνησης σχετίκά με τα αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών.

    Στο πλαίσιο της παρέμβασης που έγινε τις προηγούμενες μέρες μεταξύ της ΕΣΕΕ και της ΚΕΕΕ (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος) με την Ομοσπονδίας του κλάδου των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. και της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς και αίτημα την ''ανακωχή'' για μια εβδομάδα των κινητοποιήσεων προκειμένου να ανασυνταχθεί η αγορά δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι ''σε σχέση με τις παρέμβαση των τριών συναρμόδιων υπουργείων μπορώ να βεβαιώσω ότι το υπ. Εργασίας και το υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προτίθενται να ανταποκριθούν θετικά στο αίτημά μας''.

    Την ίδια ώρα, "σκιές" άρχισαν να εμφανίζονται μεταξύ των συνδικαλιστών των μεταφορέων, καθώς η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από το επίσημο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και έχει πάει στα χέρια της αυτοαποκαλούμενης Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Σύμφωνα με συνδικαλιστές, έχει παραμεριστεί το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της οποίας Γιώργος Τζωρτζάτος προσπαθεί να κρατήσει κάποιες ισορροπίες, ώστε να μην εκτεθεί ο κλάδος.

    Το Σάββατο το βράδυ σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας ένα πολύ σοβαρό περιστατικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με συνδικαλιστή των μεταφορέων, στην αερογέφυρα της Θηβών, επί της Εθνικής Οδού, είχαν συγκεντρωθεί μεταφορείς που διαμαρτύρονται και τη στιγμή που διερχόταν επιταγμένο φορτηγό με 85 χιλιόμετρα την ώρα, του πέταξαν ένα τσιμεντόλιθο, ο οποίος έσπασε το παρμπρίζ από την πλευρά του συνοδηγού, που ευτυχώς δεν καθόταν κανείς. Ο οδηγός κατάφερε με δυσκολία να σταματήσει το βαρύ όχημα και έτσι δεν σημειώθηκε κανένα δυστύχημα στην εθνική.

    Το Σάββατο, επίσης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, δύο φορτηγά ΔΧ, τα οποία ήταν φορτωμένα με προϊόντα, δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους, στην είσοδο της Νέας Εγνατίας, με κατεύθυνση προς τους Ευζώνους. Από την επίθεση, ένας από τους οδηγούς τραυματίστηκε και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα φορτηγά. Τα φορτηγά μετέφεραν προϊόντα από τη Νάουσα, με τελικό προορισμό τη Γερμανία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 September 2010 - 10:56:48 UTC