Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυστηρές ποινές για τους παραβάτες-μεταφορείς
  • [02] Σταμάτησαν να «ανακυκλώνουν» σκέψεις και έκαναν πράξη τις ιδέες τους
  • [03] Νωρίτερα σε ισχύ

  • [01] Αυστηρές ποινές για τους παραβάτες-μεταφορείς

    Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, με την οποία, όσοι αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από επίταξή τους, τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ δίνεται και η δυνατότητα στον υπουργό Μεταφορών, να αφαιρεί από τους μη συμμορφούμενους μεταφορείς, την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

    Ειδικότερα, με τη ρύθμιση υπάρχει πλέον ποινικό αδίκημα για όσους, αν και είναι σε επίταξη, οι υπηρεσίες ή τα μέσα τους, δεν λειτουργούν με βάση το δημόσιο συμφέρον και θα προβλέπεται γιβ αυτό φυλάκιση 3 ετών και σε περίπτωση υποτροπής, κάθειρξη 5 ετών.

    Ακόμη, ως παρεπόμενη ποινή μπορεί να αφαιρείται η άδεια της χρήσης του μεταφορικού μέσου.

    «Η πολιτεία δεν μπορεί να είναι ανοχύρωτη», δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής και εκτίμησε ταυτόχρονα ότι «κλείνουμε το θέμα με τον καλύτερο και με οριστικό τρόπο».

    Στο μεταξύ, στην κυβέρνηση , σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμούν πως ορισμένες κινητοποιήσεις των μεταφορέων είναι και πολιτικά υποκινούμενες.

    Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι από περίπου 33.000 ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, μόνο οι περίπου 1.500 συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και τόνιζαν με έμφαση ότι τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης είναι 1.300.000.

    Η κυβέρνηση πρέπει "να κάνει έστω και τώρα διάλογο, πρέπει να δώσει τη μεταβατική περίοδο, στα πλαίσια της λογικής, που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών, για να προσαρμόσουν τη ζωή τους στο νέο καθεστώς και στις νέες συνθήκες", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, κάνοντας παράλληλα έκκληση στους ιδιοκτήτες φορτηγών να μη δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα με κινητοποιήσεις.

    Από την πλευρά του, ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος, που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, αφήνει να εννοηθεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των μεταφορέων.

    Κάθε μέρα στάσης εξαγωγών αντιστοιχεί σε απώλειες ως και 48 εκατ. ευρώ για την ελληνική οικονομία, περισσότερες από 200 εξαγωγικές επιχειρήσεις υπολειτουργούν, ενώ άλλες με ευπαθή προϊόντα βρίσκονται προ ολοκληρωτικής καταστροφής και περισσότερα από 6.000 κοντέινερ με εξαγώγιμα προϊόντα και με πρώτες ύλες έχουν ακινητοποιηθεί στα τελωνεία και τις πύλες εξόδου της χώρας.

    Αυτά τα στοιχεία που γνωστοποίησαν οι εξαγωγείς περιγράφουν το βαθμό ασφυξίας στην αγορά γι αυτό και με κοινή τους επιστολή οι εξαγωγικοί φορείς της χώρας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ) ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

    Παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά με επιστολή του και ο Σύνδεσμος Διεθνών Διαμεταφορέων Ελλάδος και Επιχειρήσεων Logistics.

    ''Νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ σε ζημιά αυτή τη στιγμή..." δήλωσε ο πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γ. Κασιμάτης.

    Στο μεταξύ, ένας ιδιοκτήτης φορτηγού συνελήφθη στα διόδια της Ελευσίνας για παρακώλυση συγκοινωνιών και αντίσταση κατά της Αρχής, ενώ άλλοι δύο συνελήφθησαν στην Ηλεία, για παρακώλυση συγκοινωνιών, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των συλλόγων ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. Πύργου και Αμαλιάδας

  • ** Οι Διαμεταφορικές Επιχειρήσεις με επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσής τους προς την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών του Κλάδου Φορτηγών Αυτοκινήτων Δ.Χ. κοινοποίησαν την ομόφωνη απόφασή τους, για την έναρξη των μεταφορικών δραστηριοτήτων τους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Σταμάτησαν να «ανακυκλώνουν» σκέψεις και έκαναν πράξη τις ιδέες τους

    Ο Βαγγέλης με την ομάδα στο δάσος, o Παύλος στη σέλα του ποδηλάτου του, η Ελένη στο μπαλκόνι, ο Γιάννης στο σπίτι, τα παιδιά του Lunch Street Party στην πλατεία, η Αμαλία στον κήπο, ο Θανάσης στο γραφείο, ο Αλέξανδρος, ο Ηλίας, ο Κωνσταντίνος, η Άννα, ο Γιάννης με τον καθηγητή τους Σπύρο στο προαύλιο, ο Θανάσης στο ποτάμι και τα παιδιά του οικολογίου στο δρόμο.

    Ποιοι είναι; Οι ecoheroes. Ή αλλιώς, δέκα συμπολίτες μας, που είδαν αυτό, το οποίο σήμερα οι περισσότεροι δυσκολεύονται να δουν. Χρώμα και συγκεκριμένα το πράσινο.

    Πίστεψαν στη δύναμη της μικρής κλίμακας, «κοίταξαν επιτέλους γύρω τους, είδαν λάθη και άρχισαν να διορθώνουν αυτά που μπορούν», όπως μαρτυρούν κάποιοι άλλοι, συνοδοιπόροι τους, οι οποίοι αποφάσισαν να δράσουν μόνοι τους, οι cleanjunkies, που τα βράδια κατεβάζουν από τους δρόμους παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

    Κάποιοι στις γειτονιές τους, άλλοι σε «ηλεκτρονικές πλατείες», όπου οι παρέες, σήμερα, σε πείσμα των καιρών γράφουν ιστορίες, σταμάτησαν να «ανακυκλώνουν» σκέψεις και λόγια κάνοντας τις ιδέες τους πράξη.

    Από τον πρώτο Αθηναίο, που έβαλε φωτοβολταϊκά, την παρέα που στήνει φαγοπότι στην πλατεία, μέχρι τη γιαγιά που ανακυκλώνει τα πάντα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, 23 Σεπτεμβρίου, οι ήρωες της διπλανής μας πόρτας, βραβεύτηκαν στην πλατεία Συντάγματος στα εγκαίνια του Green Design Festival, με φετινό σύνθημα «Βλέπω Πράσινο».

    Εκεί δέκα νέοι Έλληνες graphic designers ανέδειξαν με τις αφίσες τους τις ιστορίες τους, δείγματα περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, τα οποία έως τις 10 Οκτωβρίου θα εκτίθενται στην πλατεία Συντάγματος.

    Για το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ επισκεφτείτε το www.greendesignfestival.gr/

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Νωρίτερα σε ισχύ

    Επισπεύδεται κατά δύο μήνες η ισχύς των νέων τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων που θα υπολογίζονται σύμφωνα με τις εκπομπές ρύπων.

    Το νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας θα ισχύσει για όσα αυτοκίνητα ταξινομηθούν από 1-11-2010 και όχι από 1-1-2011 που προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών. Σχετική ρύθμιση περιελήφθηκε από το υπουργείο οικονομικών στο νομοσχέδιο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 September 2010 - 4:31:11 UTC