Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ
  • [02] "Βαθαίνει η ύφεση"
  • [03] Οι Scorpions στην Αθήνα

  • [01] Αύριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ

    Θα υπολειτουργεί αύριο ο δημόσιος τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 11.30 το πρωί στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

    Σοβαρά προβλήματα θα υπάρξουν και στα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.

    Αλλαγές στο πρόγραμμα πτήσεων της Olympic Air . Όπως ανακοινώθηκε ματαιώνονται 16 δρομολόγια και συγκεκριμένα από Αθήνα μετ΄ επιστροφής για Θεσσαλονίκη-Σαντορίνη- Ικαρία- Πάρο- Σύρο - Μήλο- Κύθηρα- Αστυπάλαια- Σάμο- Ρόδο- Αλεξανδρούπολη και Μύκονο. Επίσης Ματαιώνονται οι πτήσεις Ρόδος-Κάρπαθος-Ρόδος και Ρόδος-Καστελόριζο-Ρόδος καθώς και Θεσσαλονίκη-Ρόδος-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη-Θεσσαλονίκη

    Για τον ίδιο λόγο η Olympic Air τροποποιεί τις ώρες αναχώρησης σε 18 πτήσεις εσωτερικού καθώς και σε 13 πτήσεις εξωτερικού. Η Olympic Air θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων προκειμένου να τους προωθήσει σε άλλες πτήσεις του δικτύου της και να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις των οποίων οι ώρες τροποποιούνται οι επιβάτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών: 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό)

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Βαθαίνει η ύφεση"

    Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.

    "Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη, που εξελίσσεται στην χειρότερη της τελευταίας 30ετίας", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν τα σπρέντς, ενώ δεν πήρε έγκαιρα τα μέτρα που χρειάζονταν και μετέτρεψε το πρόβλημα του ελλείμματος σε κρίση δανεισμού.

    «Για ακόμα μια φορά, ο κ. Σαμαράς απέδειξε στους πολίτες πως δεν έχει αντιληφθεί - ή δεν θέλει να αντιληφθεί - την κατάσταση, στην οποία άφησε η παράταξή του τη χώρα, φυγομαχώντας από τα προβλήματα, ένα χρόνο πριν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ.

    Η αντιπολιτευτική επίθεση της ηγεσίας της ΝΔ ρίχνει άσφαιρα πυρά κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και του μνημονίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    "Η ΝΔ, παρά τις αντιπολιτευτικές κορώνες, κινείται στην ίδια άδικη, αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική με αυτή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του μνημονίου", τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Οι Scorpions στην Αθήνα

    Η πολυαναμενόμενη περιοδεία των Scorpions κάνει σήμερα στάση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα. Τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί και τα ελάχιστα, που υπάρχουν, αφορούν θέσεις ορθίων και απευθύνονται μάλλον σε ... πιο γεμάτα πορτοφόλια, με τιμές που ξεκινούν από τα 38 ευρώ και φθάνουν τα 60.

    Η περιοδεία των θρυλικών Σκορπιών ξεκίνησε στις 7 του περασμένου Μάη από τη Γερμανία και ακολούθησαν συναυλίες σε όλο τον κόσμο, με επόμενους προορισμούς -μετά την Αθήνα- τη Σόφια (9 Οκτωβρίου) και στη συνέχεια τη Μολδαβία, τη Γαλλία, την Ουκρανία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο ξανά τη Γερμανία με δύο συναυλίες, εκ των οποίων η τελευταία 27 Νοεμβρίου, θα γίνει στο Ντόρνμουντ.

    Τη συναυλία θα ανοίξουν οι "firewire", ένα νεανικό ελληνικό ρόκ συγκρότημα με βρετανικές επιρροές.

    "Μετά από σαράντα χρόνια διαδρομής στο τρελό τρένο του rock n' roll, αποφασίσαμε να σταματήσουμε. Είναι καλό να βάζεις τέλος όταν είσαι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν κάτι που ίσως έπρεπε να γίνει δέκα χρόνια πριν", τόνισε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Κλάους Μάινε, σε συνέντευξη Τύπου στις αρχές του χρόνου. Αποκάλυψε δε, ότι η ιδέα της διάλυσης των Scorpions προέκυψε μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου τους άλμπουμ, του "Sting in the tail".

    Οι Scorpions αποτελούν ένα από τα μακροβιότερα και πιο εμπορικά επιτυχημένα σύνολα του rock. "Γεννήθηκαν" στο Ανόβερο της Δυτικής Γερμανίας το 1969 και μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες άλμπουμ, με πωλήσεις που ανέρχονται σε 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

    Από την τελευταία περιοδεία δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα, αφού οι Σκορπιοί έχουν δείξει εδώ και χρόνια την ιδιαίτερη αγάπη τους για τη χώρα, αγάπη την οποία οι Έλληνες έχουν ανταποδώσει κρατώντας το "Scorpion Best" του συγκροτήματος στην πρώτη θέση των πωλήσεων. Περισσότεροι από 200.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις συναυλίες τους στην Ελλάδα.

    Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας θα κυκλοφορήσει dvd με τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του tour.

    Τα εναπομείντα εισιτήρια διατίθενται στα Tickethouse, στα Public, στα Village Cinemas και στην ηλεκτρονική σελίδα www.ticketarena.gr σε τιμές 38 ευρώ στην αρένα, 43 ευρώ στις κερκίδες, 55 ευρώ στην golden αρένα και 60 ευρώ στις θέσεις VIP.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 October 2010 - 8:30:34 UTC