Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σπάμε κατεστημένες νοοτροπίες"
  • [02] Σταματούν τον εφοδιασμό των νοσοκομείων
  • [03] "Ένα ενωμένο κράτος στην Κύπρο"
  • [04] Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

  • [01] "Σπάμε κατεστημένες νοοτροπίες"

    "Ο συναγερμός δεν έχει λήξει, η πορεία για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται, το 2011 είναι το κρίσιμο β' ημίχρονο, καθώς τα πιο επώδυνα μέτρα έχουν ληφθεί την πρώτη χρονιά. Παρά τη διόρθωση της Eurostat, δεν θα αλλάξουμε τους στόχους μας και δεν θα χρειαστεί να λάβουμε πρόσθετα μέτρα", ανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

    Σπάμε κατεστημένες νοοτροπίες και κάνουμε συλλογικά μια τεράστια προσπάθεια, με όποιο πολιτικό κόστος, να αλλάξουμε την Ελλάδα, υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου.

    Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι "φούσκωσε" το πραγματικό έλλειμμα στο 15% και μίλησε για εγκληματικές ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης, "η κληρονομιά της οποίας μας κυνηγά διεθνώς".

    Για το 2011 ανέφερε ότι το βάρος θα δοθεί στο κοινωνικό κράτος, με πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη όσων έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, καθώς και τη στήριξη της απασχόλησης.

    Αντιδράσεις

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Γ. Παπανδρέου ότι λέει ψέματα.

    «Η κοκορομαχία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που φουντώνει προεκλογικά δεν έχει στόχο να κρύψει τη συνενοχή τους μόνο για τα εγκλήματα που ήδη διέπραξαν σε βάρος του λαού με την πολιτική τους, αλλά και γι' αυτά που συναινετικά φέρνουν», αναφέρει το ΚΚΕ

    Ο κ. Παπανδρέου «προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει πως οι πολιτικές της κυβέρνησής του δεν είναι σιαμαίες με εκείνες της ΝΔ», δήλωσε ο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Σταματούν τον εφοδιασμό των νοσοκομείων

    Τα προβλήματα με τις ελλείψεις υλικού στα δημόσια νοσοκομεία θα οξυνθούν από τις 11 Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν τα μέλη του Συνδέσμου Προμηθευτών Επιστημόνων και Υγείας (ΣΕΠ), οι οποίοι προχωρούν σε εμπάργκο υλικών προς όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα από τα οποία δεν πληρώνονται.

    Οι προμηθευτές ανακοίνωσαν ότι μετά από πέντε χρόνια, από το 2004 έως το 2010, τα χρήματα που τους οφείλουν τα νοσοκομεία ξεπερνούν τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Η γενική συνέλευση των προμηθευτών αποφάσισε να αναστείλει τις παραδόσεις υλικού, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή ως μονόδρομο.

    Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί έκαναν λόγο για μεγάλες ελλείψεις υλικού που καταγράφονται ήδη στα δημόσια νοσοκομεία και κάνουν έκκληση προς τους υπευθύνους προκειμένου να μην οξυνθεί το πρόβλημα.

    Ο ΣΕΠ επισημαίνει ακόμη ότι από την αρχή του έτους τα νοσοκομεία έχουν εξοφλήσει προς τους προμηθευτές μόνο το 4,6% των υλικών, τα οποία έχουν ήδη παραλάβει και χρησιμοποιήσει.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Ένα ενωμένο κράτος στην Κύπρο"

    Ο στόχος για τη λύση του Κυπριακού παραμένει "ένα ενωμένο κράτος στην Κύπρο με μια κυριαρχία και μια διεθνή προσωπικότητα", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μετά τις συνομιλίες του, στη Λευκωσία, με τον Κύπριο ομόλογό του Δημήτρη Χριστόφια.

    Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας διαβεβαίωσε ότι η θέση της χώρας του στο Κυπριακό παραμένει αμετάβλητη και ότι τάσσεται υπέρ της επίτευξης μιας λύσης χωρίς έξωθεν πιέσεις.

    Ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την ανεκτίμητη, όπως είπε, υποστήριξη και φιλία εκ μέρους της Ρωσίας και επεσήμανε ότι η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου "αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο, το οποίο θα καθορίζει από εδώ και πέρα την πορεία των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας".

    Υπεγράφησαν 13 Συμφωνίες και Μνημόνια, τα οποία σηματοδοτούν μια νέα δυναμική στο ευρύ πολιτικοοικονομικό και πολιτιστικό φάσμα της συνεργασίας των δύο χωρών, είπε ο κ. Χριστόφιας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

    Αυξήσεις μέχρι 13,7 % και μειώσεις μέχρι 13,8 % στα οικιακά τιμολόγια, μειώσεις στις περισσότερες κατηγορίες εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών και αύξηση 5 - 7 % στα αγροτικά τιμολόγια από 1ης Ιανουαρίου του 2011 ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Τα ποσοστά ανατιμήσεων που αποφασίστηκαν είναι σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τα αρχικά αιτήματα της ΔΕΗ, καθώς οι αυξήσεις στις χαμηλότερες κατηγορίες κατανάλωσης μετριάστηκαν από αντίστοιχες μειώσεις σε φόρους και τέλη που επιβαρύνουν τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι, οι μεταβολές ανά τετράμηνο για την οικιακή κατανάλωση διαμορφώνονται ως εξής:

    -Από 0 - 800 κιλοβατώρες αύξηση 13,7 %.

    -Από 801-1000 kwh αύξηση 2,6 %.

    -Από 1001-1200 kwh αύξηση 2,7 %.

    -Από 1201-1600 kwh αύξηση 2,7 %.

    -Από 1601-2000 kwh αύξηση 1,6 %.

    -Από 2001-3000 kwh μείωση 4,4 %.

    -Από 3001 kwh και πάνω, μείωση 13,8 %.

    Σημειώνεται ότι στο πρώτο κλιμάκιο κατανάλωσης (μέχρι 800 κιλοβατώρες) ισχύουν μειώσεις 10 - 20 % για όσους εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (άτομα με χαμηλό εισόδημα, ΑΜΕΑ, άνεργοι) εφόσον υποβάλουν τη σχετική αίτηση. Υπολογίζεται ότι 1,2 εκατ. καταναλωτές συνολικά εντάσσονται σε αυτές τις κατηγορίες.

    Οι αυξομειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ γίνονται σε εφαρμογή της Κοινοτικής νομοθεσίας που προβλέπει ότι οι τιμές καταναλωτή πρέπει να αντανακλούν το κόστος και ότι πρέπει να αποφεύγονται οι λεγόμενες σταυροειδείς επιδοτήσεις, από μία κατηγορία καταναλωτών σε άλλη. Η προσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ σε αυτή τη λογική θα γίνει σταδιακά ως το 2013, που σημαίνει ότι ως τότε θα υπάρξουν και άλλες αυξήσεις / μειώσεις στις χρεώσεις της ηλεκτρικής ενέργειας. Για το 2011 τα τιμολόγια θα εξαρτηθούν επίσης από το αν θα επανέλθει σε ισχύ η ρήτρα καυσίμων, που έχει ανασταλεί από τον περασμένο Αύγουστο, μέσω της οποίας μετακυλίονται στους καταναλωτές οι μεταβολές στο κόστος αγοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου της ΔΕΗ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 October 2010 - 19:27:59 UTC