Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταση στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
  • [02] Οι Ισπανοί στην Αθήνα
  • [03] Περιοδεία Σαμαρά στη Σπάρτη
  • [04] ΟΑΕΔ: Φθινοπωρινές εκδρομές
  • [05] Νίκη της Εθνικής

  • [01] Ένταση στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

    Διαβεβαιώσεις για διατήρηση του 51% των μετοχών της ΔΕΗ από το δημόσιο έδωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση.

    Το συνέδριο ξεκίνησε σε κλίμα έντονων αντεγκλήσεων και αντιπαραθέσεων μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων, με φραστικές επιθέσεις κατά των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και της ηγεσίας του υπουργείου. Η κα Μπιρμπίλη ανέφερε ακόμη ότι η πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης καθώς και ότι η επιχείρηση θα συνεχίσει να είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

    "Σήμερα καλούμαστε να λύσουμε προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε ιδιαίτερα στενά χρονικά περιθώρια", πρόσθεσε η υπουργός. Αναφορικά με τον διαχωρισμό των δικτύων μεταφοράς και διανομής που προβλέπει η οδηγία 72/2009 με προθεσμία προσαρμογής το Μάρτιο του 2011 η υπουργός είπε ότι εξετάζονται οι εναλλακτικές επιλογές που προβλέπονται στην οδηγία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Οι Ισπανοί στην Αθήνα

    Με την ταινία "Η γλώσσα της πεταλούδας", εγκαινιάστηκε το αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στον ''Ισπανικό Εμφύλιο στον κινηματογράφο'', που διοργανώνεται σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ισπανίας και θα διαρκέσει ως τις 13 Οκτωβρίου.

    "Όλοι οι δημιουργοί πρέπει να περάσουμε από την Αθήνα, για να διαπιστώσουμε ότι αυτό που κάνουμε οφείλεται στα δύο εργαλεία που εσείς οι Έλληνες μας προσφέρατε, τον λόγο και τη σκέψη. Δυστυχώς, έχουν πέσει θύματα βαθύτατης περιφρόνησης'', δήλωσε ο Ισπανός σκηνοθέτης και παραγωγός Χοσέ Λουίς Κουέρδα, κατά το ''προσκυνήμά του'' στον Παρθενώνα.

    Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη συμμετοχή των νέων σε προβολές ταινιών για τον ισπανικό εμφύλιο, ο Κουέρδα ανέφερε πως φθάνει και σε ποσοστό 80%.

    Οι περισσότερες από τις 14 μεγάλου μήκους ταινίες -και τα ντοκυμαντέρ- του αφιερώματος είναι γυρισμένες από τη δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Περιοδεία Σαμαρά στη Σπάρτη

    Να καταψηφίσουν την "πολιτική του μνημονίου" στις αυτοδιοικητικές εκλογές κάλεσε τους πολίτες της Λακωνίας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Σπάρτη.

    Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους Λάκωνες να στηρίξουν στις εκλογές τον υποψήφιο για την περιφέρεια Δημήτρη Δράκο, ο οποίος, όπως σημείωσε, είναι άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, έτοιμος και αυτοδημιούργητος που οι συνάδελφοί του νομάρχες τον ανέδειξαν πρόεδρο της ΕΝΑΕ. «Είναι ο άνθρωπος που θα διεκδικεί για την ανάπτυξη του τόπου και δεν θα επαιτεί», είπε ο κ. Σαμαράς.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] ΟΑΕΔ: Φθινοπωρινές εκδρομές

    Το χρονικό διάστημα από 21 Οκτωβρίου μέχρι 28 Νοεμβρίου ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας θα υλοποιήσει φθινοπωρινό πρόγραμμα τετραήμερων εκδρομών σε επιλεγμένους χερσαίους προορισμούς, για δικαιούχους του νομού Αττικής.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα απευθύνεται σε 2.112 άτομα και η συνολική του δαπάνη ανέρχεται σε 271.215 ευρώ.

    Για την παραλαβή των εισιτηρίων οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται από την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και μέχρις ότου αυτά εξαντληθούν, τις ώρες 8.00π.μ.-14.00μ.μ. στα γραφεία διανομής του Οργανισμού.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά (αστυνομική ταυτότητα, θεωρημένα βιβλιάρια ασθενείας, ατομικό και οικογενειακό, εφόσον προστατεύονται μέλη, ΑΦΜ, 100 ένσημα έτους 2009 ή βεβαίωση εργοδότη, θεωρημένη από το Ι.Κ.Α., αρχική απόφαση συνταξιοδότησης).

    Στους εκδρομείς προσφέρεται δωρεάν μεταφορά, διανυκτέρευση και πρωινό.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Νίκη της Εθνικής

    Η εθνική ομάδα σημείωσε την πρώτη νίκη της στον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2012, επικρατώντας στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" της Λετονίας με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε με σουτ ο Τοροσίδης, στο 58ο λεπτό. Με τη νίκη της η εθνική πέρασε, έστω προσωρινά, στην πρώτη θέση του ομίλου, όπου ισοβαθμεί με τη Γεωργία. Στον αποψινό αγώνα ο αρχηγός της "γαλανόλευκης", Γιώργος Καραγκούνης, συμπλήρωσε 100 διεθνείς συμμετοχές, ενώ ο 20χρονος Γιάννης Φετφατζίδης κατέγραψε την πρώτη εμφάνισή του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 October 2010 - 22:30:27 UTC