Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η επίθεση θα συνεχιστεί"
  • [02] Στην Κέρκυρα ο Γ.Παπανδρέου
  • [03] Αντίδραση Καραμανλή σε δηλώσεις Παπακωνσταντίνου
  • [04] Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
  • [05] Στο Ισραήλ οι Χ.Παμπούκης και Δ.Δόλλης

  • [01] "Η επίθεση θα συνεχιστεί"

    «Το κεφάλαιο, ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης, έρχεται για να εκμεταλλευτεί πιο βαθιά τους εργαζόμενους, να εκτοπίσει τους μικρομεσαίους. Αυτή η ανάπτυξη φέρνει στο λαό φτώχεια, ανεργία, αντιδραστικά εργασιακά και ασφαλιστικά μέτρα, κρίση και διαφθορά» τονίζει σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής» η Αλέκα Παπαρήγα.

    «Τέτοια ανάπτυξη είχαμε και στην Ιρλανδία, φορολογικός παράδεισος, τεράστια κέρδη, τώρα φτώχεια και ερήμωση. Τα κεφάλαια τώρα πήγαν αλλού», σημειώνει, ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι η επίθεση θα συνεχιστεί και όταν έρθει η ανάκαμψη, η οποία θα είναι σύντομη και αναιμική "για τον λαό τα βάσανα δεν θα έχουν τέλος».

    Ερωτηθείσα για τις επιχειρηματικές συμφωνίες Ελλάδας - Κίνας επισημαίνει ότι οι θέσεις εργασίας που υπόσχονται είναι ελάχιστες, μπροστά σε αυτές που θα χαθούν.

    Σε ό,τι αφορά τη στάση του κόμματος στον δεύτερο γύρο των εκλογών, λέει ότι «υπόγειες συμφωνίες το ΚΚΕ δεν έκανε και ούτε πρόκειται να κάνει με κανέναν».

    Τέλος, αναφερθείσα στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ότι οι εξοπλιστικές δαπάνες φταίνε για την κρίση στην Ελλάδα, η κυρία Παπαρήγα σημειώνει ότι «κοροϊδεύει τον λαό όποιος ισχυρίζεται ότι όσο η χώρα είναι στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ μπορεί να προστατεύσει την άμυνα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».-

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Στην Κέρκυρα ο Γ.Παπανδρέου

    Η περιφέρεια θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της ταυτότητας της κάθε περιοχής, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην διάρκεια της συνομιλίας που είχε με κατοίκους της κοινότητας Κυνοπιάστες, στην Κέρκυρα, την οποία επισκέπτεται από το πρωί.

    Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία ολιγόλεπτης συνομιλίας με φοιτητές, οι οποίοι του έθεσαν το ζήτημα της φοιτητικής στέγασης, ενώ λίγο αργότερα ενημερώθηκε για τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της κοινότητας, σε σχέση ιδιαίτερα με τα τοπικά προϊόντα, για τα οποία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για την παραγωγή και διανομή τους τώρα, όσο και για την προοπτική τους.

    Όπως του ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, υπάρχει ενδιαφέρον από τη νέα γενιά για την συνέχιση της παραγωγής, ωστόσο, του επισήμαναν ότι οι προοπτικές βρίσκουν προσκόμματα στον μικρό αγροτικό κλήρο, που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την ξένη παραγωγή και κατ' επέκταση το δίκτυο διανομής της. Επίσης, του επεσήμαναν ότι η νησιωτική πολιτική για τα Ιόνια νησιά είναι, όπως είπαν, ανύπαρκτη, τόσο σε σχέση με άλλες νησιωτικές περιοχές της χώρα, όσο και με ξένες χώρες.

    Επίσης, στην επισήμανση του πρωθυπουργού ότι θα έπρεπε οι ντόπιοι ξενοδόχοι, έστω και με μια μικρή επιβάρυνσή τους, να προμηθεύονται και να διακινούν ντόπια προϊόντα, οι κάτοικοι της περιοχής του ανέφεραν ότι το θέμα αυτό δεν είναι λυμένο.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πολλά από τα προβλήματα αυτά θα τα λύσει η αποκέντρωση, καθώς θα επιλυθεί ένα από τα σοβαρά προβλήματα του ελληνικού κράτους, που είναι η έλλειψη συντονισμού, τόσο μεταξύ υπουργείων και περιφέρειας, όσο και μέσα στην ίδια την περιφέρεια.

    Σε ό,τι αφορά την τοπική παραγωγή, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή πρέπει να στηριχθεί στο σύνολό της, δηλαδή από τον σπόρο, ως το τελικό προϊόν, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να αλλάξει και η αντίληψη για τον τουρισμό, που δεν πρέπει να περιορίζεται εφεξής στην διαμονή απλώς τουριστών σε μια περιοχή, αλλά να υπάρξει συνολική προβολή της περιοχής από τα τοπία, ως τα προϊόντα.

    Επιπλέον ο κ.Παπανδρέου ανέφερε ότι θα συσταθεί ομάδα από υπουργεία ώστε να προωθηθούν προγράμματα υγιεινής και μεσογειακής διατροφής.

    Ο κ. Παπανδρέου και η σύζυγός του Άντα, στην επίσκεψή τους στην Κέρκυρα συνοδεύονται από τους υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας,Γιώργο Κουτρουμάνη, τον αναπληρωτή υπουργό ΠολιτισμούΤηλέμαχο Χυτηρη, τους υφυπουργούς Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, Ανάπτυξης, Παναγιώτη Ρήγα και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Ήλία Μπεριάτο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Αντίδραση Καραμανλή σε δηλώσεις Παπακωνσταντίνου

    Την άμεση αντίδραση στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή προκάλεσε η τοποθέτηση που φέρεται έχει κάνει - όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 - στην Ουάσιγκτον, ο Υπουργός των Οικονομικων Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Συγκεκριμένα, ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι ο έλληνας πρωθυπουργός που, όπως αποκάλυψε ο κ. Γιούνκερ, του είπε ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα, ήταν ο κ. Καραμανλής.

    Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διέψευδαν κατηγορηματικά αυτή την τοποθέτηση.

    "Φυσικά ο κ. Καραμανλής ουδέποτε χρησιμοποίησε τέτοιους χαρακτηρισμούς και όσοι του αποδίδουν τέτοια λόγια ένα μόνο στόχο έχουν: Τον αποπροσανατολισμό", τόνιζαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

    Ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ερωτηθείς σχετικά είπε: "Νομίζω πως είναι απολύτως σαφές ακόμη και χωρίς τη λέξη πρώην, ότι ο κ. Γιούνκερ δεν αναφέρεται στον κ. Παπανδρέου, αλλά σε προηγούμενο πρωθυπουργό. Και όλοι νομίζω μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφέρεται".-

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

    Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Την πρωτοβουλία πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

    Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία παγκόσμια "επιδημία" ψυχικών διαταραχών, επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη, ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια, ενώ ως το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Οι πάσχοντες από σχιζοφρένεια είναι 25 εκατομμύρια, ενώ 95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ.

    Όσον αφορά την χώρα μας και σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, μόλις το 80% όσων πάσχουν από κατάθλιψη αναζητούν βοήθεια και λιγότερο από το 50% προσφεύγει στη στήριξη του γιατρού. Ένα 10 με 12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών πάσχει από ψυχικές ασθένειες.

    Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας (World Federation for Mental Health) ήδη από το 1992 έχει καθιερώσει την 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Από τότε μέχρι σήμερα εορτάζεται σε όλο τον κόσμο, με διαφορετικό κάθε φορά θέμα που καθορίζεται με κριτήριο τη σημασία και την επικαιρότητά του. Για το τρέχον έτος το θέμα είναι "Ψυχική Υγεία και Χρόνια Σωματικά Νοσήματα".

    Όλες οι κλινικές παρατηρήσεις και τα ερευνητικά δεδομένα συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η ψυχική υγεία και η σωματική υγεία "πάνε χέρι-χέρι". Αυτό άλλωστε ήταν γνωστό από την Αρχαία Ελλάδα.

    Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην κατάθλιψη και υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα που δείχνουν ότι τα άτομα με σοβαρές χρόνιες σωματικές νόσους έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης, ενώ αυτοί που ήδη έχουν κατάθλιψη έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο νόσησης από καρδιο-αγγειακά νοσήματα, διαβήτη, καρκίνο και αναπνευστικές παθήσεις (δηλ. από τα νοσήματα που ευθύνονται για το 60% των θανάτων παγκοσμίως).

    Ωστόσο, παρά την εμφανή συσχέτιση σωματικών και ψυχικών νοσημάτων, η αντιμετώπιση εξακολουθεί να είναι κατακερματισμένη και να μην υπάρχει απαρτιωμένη συνολική ("ολιστική") αντιμετώπιση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Στο Ισραήλ οι Χ.Παμπούκης και Δ.Δόλλης

    Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιούν, από σήμερα το πρωί και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.

    Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια των επαφών που είχαν προηγηθεί μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας Γ. Α. Παπανδρέου και του Ισραήλ Μ. Νετανιάχου.

    Στόχος των επαφών των κ.κ. Παμπούκη και Δόλλη στο Ισραήλ είναι δοθεί ώθηση στις συμφωνίες που κατέληξαν οι ηγεσίες των δυο χωρών και να ενισχυθεί η συνεργασία στους τομείς όπως, η γεωργία, ο τουρισμός, οι νέες τεχνολογίες και η ανάπτυξη, καθώς και περαιτέρω σύσφιξη των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

    Το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί περιλαμβάνει συναντήσεις εργασίας με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης του Ισραήλ, καθώς και επίσκεψη σε προηγμένες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και ενημέρωση για προγράμματα και προϊόντα από συγκεκριμένους τομείς.

    Το πρωί της Δευτέρας η ελληνική αποστολή θα επισκεφθεί το Εληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, όπου θα συναντηθούν με το Προκαθήμενο της Σιωνίτιδας Εκκλησίας, Πατριάρχη Θεόφιλο ΙΙΙ .

    Την ίδια ημέρα αναμένεται να μεταβούν στο Τελ Αβίβ και την πόλη της Χερτζιλία για να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις εταιρειών τηλεπικοινωνίας και αυτοκίνησης (πρόκειται για ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα ηλεκτρικής κίνησης οχημάτων ευρείας παραγωγικής κλίμακας) και να ενημερωθούν για τα - πιλοτικά ή και ολοκληρωμένα - προγράμματά τους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 October 2010 - 12:30:46 UTC