Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Όλοι μαζί πάμε την Ελλάδα μπροστά''

  • [01] ''Όλοι μαζί πάμε την Ελλάδα μπροστά''

    Όλοι μαζί πάμε την Ελλάδα μπροστά και τώρα πρέπει να κάνουμε τα επόμενα βήματα, ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου σε ομιλία του στην Κέρκυρα την οποία επισκέπτεται, επικεφαλής κλιμακίου υπουργών οι οποίοι συμμετείχαν σε δύο εργαστήρια διαλόγου με φορείς και πολίτες του νησιού το οποίο αποτελεί και την έδρα της Περιφέρειας Ιονίου.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι γνωρίζει πως υποφέρουν πολλοί, όπως και την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση, τονίζοντας, από την άλλη, ότι «προτιμώ την κριτική αυτή από το να αφήναμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Οι δυσκολίες δεν είναι τίποτα μπροστά στις συνέπειες μιας χρεοκοπίας, ειδικότερα για τους ασθενέστερους και την μεσαία τάξη».

    «Δεν θ' αφήσω την Ελλάδα να λυγίσει, είναι πατριωτικό μου καθήκον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως του τι ψηφίζουν απαιτούν σήμερα αλλαγές, έτσι ώστε να αφήσουμε πίσω μας όλα εκείνα που μας οδήγησαν σε μια αδιανόητη κρίση που βιώθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την παρούσα φάση ως "δύσκολο τοκετό" και ανέφερε ότι με τις εγκληματικές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης οδηγηθήκαμε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας που αν το αφήναμε να συμβεί , σήμερα δεν θα είχαμε την πολυτέλεια να μιλάμε ούτε για τον "Καλλικράτη", ούτε για οτιδήποτε.

    Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση ενάντια στην αντιπολίτευση λέγοντας πως πολλοί από τα δεξιά η αριστερά μιλούν ενάντια στο Μνημόνιο και έκανε λόγο για «τουφεκιές στον αέρα και μάλιστα χωρίς σκάγια», αντιπροτείνοντας ψήφο εξόδου από την επιτήρηση επειδή αλλάζει η Ελλάδα.

    Αναφερόμενος στην ΝΔ ο κ. Παπανδρέου, είπε ότι είναι «ίδια με την χθεσινή ΝΔ» και την κατηγόρησε ότι ως κυβέρνηση «συνειδητά εξαπατούσε τον ελληνικό λαό, καθώς ακόμα και στις 2 Οκτωβρίου 2009 έστελνε ψεύτικα στοιχεία για το έλλειμμα».

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι και το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά, τονίζοντας από την άλλη, ότι οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο, προχώρησε σε σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι εδώ για το έργο και όχι για τα λόγια, και χωρίς να λειτουργεί πελατειακά ή αυταρχικά συνδιαμορφώνει με τους πολίτες το αύριο».

    "Λεφτά υπάρχουν αν τα διαχειριστούμε σωστά" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να σπάμε τα κατεστημένα, έτσι ώστε σε μια νέα Ελλάδα να μπορούμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις.

    Όλη η υφήλιος αναγνωρίζει ότι πετύχαμε το ακατόρθωτο και μόνο εδώ ακούγονται φωνές που αναπαράγουν την μιζέρια, την ηττοπάθεια, την μοιρολατρία και την αποδόμηση κάθε προσπάθειας, είπε ο πρωθυπουργός.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 October 2010 - 20:30:34 UTC