Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος''
  • [02] Προώθηση συμφωνιών
  • [03] Σε τρεις το Νόμπελ Οικονομίας

  • [01] ''Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος''

    Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, προσφύγαμε στην τρόικα από λάθη και παραλείψεις της σημερινής κυβέρνησης, τόνισε από την Κέρκυρα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    «Το Μνημόνιο αποδεικνύεται άδικο, επώδυνο και αναποτελεσματικό», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και ζήτησε να μην επιβληθούν άλλοι φόροι αλλά να ληφθούν αναπτυξιακά μέτρα. «Όσο μεγαλώνει η ύφεση, όσο πολλαπλασιάζονται τα λουκέτα και η ανεργία, τόσο μεγαλώνει και το έλλειμμα. Διότι η οικονομία πνίγεται. Και δεν μπορεί να αποδώσει υγιή έσοδα για να μειώσει το έλλειμμα. Το Μνημόνιο ανατροφοδοτεί το έλλειμμα: το μειώνει από τη μια πλευρά και το μεγαλώνει από την άλλη, με την ύφεση που προκαλεί», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και ζήτησε να υιοθετηθούν οι προτάσεις του για ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Προώθηση συμφωνιών

    Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η 48ωρη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Ισραήλ ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις επενδύσεις, Χάρης Παμπούκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης. Μια επίσκεψη που έρχεται σε συνέχεια των επαφών μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και του Ισραήλ τους τελευταίους δύο μήνες και αφορά κυρίως την προώθηση των συμφωνιών στις οποίες προέβησαν οι δύο ηγέτες.

    Οι συναντήσεις με υπουργούς και στελέχη της Ισραηλινής κυβέρνησης όπως ο υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Εργασίας Μπεν Ελιέγερ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας Αμος Γκιλάντ, καθώς και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας και στενός συνεργάτης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ούζι Αράντ, εστιάστηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, στους τομείς συνεργασίας για τη συγκεκριμενοποίηση αυτών των συμφωνιών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των παραπάνω επαφών ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου εξέπληξε τους Έλληνες αξιωματούχους διακόπτοντας για δέκα λεπτά το υπουργικό συμβούλιο του οποίου προήδρευε για να συναντηθεί μαζί τους.

    Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών ο υπουργός Επικρατείας κ. Παμπούκης σημείωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ, ότι: «Έχουμε αποφασίσει να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με το Ισραήλ παράλληλα με την εμβάθυνση των σχέσεων που επιχειρούμε και με άλλες χώρες, παραδοσιακά φίλες χώρες, αλλά και κάποιες νέες, οι οποίες έρχονται να προστεθούν. Τώρα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη ότι αφορά τα λόγια και να περάσουμε στα έργα. Οι τομείς συνεργασίας είναι πολλοί».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Σε τρεις το Νόμπελ Οικονομίας

    Δύο Αμερικανοί και ένας Κύπριος τιμήθηκαν σήμερα με το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας 2010 για την εργασία τους, η οποία μπορεί να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο η ανεργία, η διάθεση θέσεων εργασίας και οι μισθοί επηρεάζονται από τις ρυθμίσεις στην αγορά και τις πολιτικές επιλογές, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή απονομής των βραβείων Νόμπελ.

    Η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών ανακοίνωσε ότι το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ), απονέμεται στους Πίτερ Ντάιμοντ, Ντέιλ Μόρτενσεν και Χριστόφορο Πισσαρίδη σε αναγνώριση για μια μέθοδο ανάλυσης των αγορών που ανέπτυξαν και η οποία αφορά στις δυσκολίες εναρμόνισης προσφοράς και ζήτησης ιδιαίτερα για την απασχόληση.

    "Γιατί υπάρχουν τόσοι άνεργοι, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν πολλές προσφορές θέσεων εργασίας; Πώς η οικονομική πολιτική επηρεάζει την ανεργία; Οι τιμηθέντες φέτος με το βραβείο ανέπτυξαν μια θεωρία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά", διευκρινίζει η Επιτροπή Νόμπελ σε ανακοίνωσή της.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 October 2010 - 20:30:49 UTC