Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμβασιούχοι ΥΠΠΟ: Ολονυχτία έξω από την Ακρόπολη
  • [02] Ποιοί δικαιούνται το ΕΚΑΣ
  • [03] Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ
  • [04] Έργα στην Εθνική Αθηνών-Κορίνθου
  • [05] Με επιτυχία συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού
  • [06] Κανονικά η διανομή πετρελαίου
  • [07] "Εξόφληση προμηθευτών"
  • [08] "Κάρτα των νέων"

  • [01] Συμβασιούχοι ΥΠΠΟ: Ολονυχτία έξω από την Ακρόπολη

    Την ολονύκτια παραμονή τους έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακροπόλεως αποφάσισαν οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι απέκλεισαν την είσοδο του μνημείου, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

    Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ν. Γύζης, και μικρή αστυνομική δύναμη μετέβησαν στον χώρο της Ακροπόλεως, προκειμένου να πεισθούν οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι να «απελευθερώσουν» το μνημείο για τους τουρίστες, γεγονός, που δεν κατέστη εφικτό.

    Ο κ. Γύζης είπε ότι θα ενημερώσει την προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Ελ. Τράϊκου, και αποχώρησε μετά τις 16.30. Οι αστυνομικοί παρέμειναν διακριτικά στον χώρο, ο οποίος ούτως ή άλλως έκλεισε για το κοινό μία ώρα μετά.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός τους, Ν. Χασομέρης, οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν πέριξ του μνημείου όλη τη νύχτα έως τις 8 το πρωί, που θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του για το κοινό.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ποιοί δικαιούνται το ΕΚΑΣ

    Από 22 Νοεμβρίου μέχρι 1η Δεκεμβρίου, με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί το ΕΚΑΣ από τα Ταμεία, για όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2010. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τα ποσά του ΕΚΑΣ θα είναι ίσα με εκείνα που καταβάλλονται σήμερα στους συνταξιούχους και θα χορηγηθούν στους δικαιούχους μαζί με τα τυχόν αναδρομικά, από 01/01/2010 και μετά.

    Επισημαίνεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ έτους 2010 είναι αυξημένα κατά 4% σε σχέση με τα μέχρι τώρα εισοδηματικά κριτήρια. Τα εισοδήματα, που αναφέρονται στα κριτήρια αυτά, είναι εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2008 και περιλαμβάνονται στη φορολογική δήλωση του 2009.

    Δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα καταστούν και όσοι από τους συνταξιούχους έχουν συνταξιοδοτηθεί και πριν το 2010 και πληρούν τα νέα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ θα διακοπεί η χορήγηση του ΕΚΑΣ σε όσους υπερβαίνουν τα κριτήρια αυτά, όπως κάθε χρόνο συμβαίνει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο τελικός αριθμός των δικαιούχων φαίνεται ότι, μετά τις αναπροσαρμογές, θα αυξηθεί κατά 8.000 άτομα περίπου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ

    Υπολειτουργεί έως και την Παρασκευή ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ΟΣΕ.

    Αμφίβολο είναι αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Κυριακή, 17 του μηνός, οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, καθώς η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει προσφύγει στο μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Έργα στην Εθνική Αθηνών-Κορίνθου

    Ξεκίνησε η κατεδάφιση της παλαιάς γέφυρας του ανισόπεδου κόμβου Πάχης, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

    Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 15:00 και θα διαρκέσουν έως τις 07:00 το πρωί. Έχουν γίνει εκτεταμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, που θα κλιμακωθούν μέχρι τον ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στην περιοχή των Μεγάρων, μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Μεγάρων (Χ.Θ. 38+300) και Κινέττας (Χ.Θ. 56+540).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Με επιτυχία συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού

    Συνεχίζεται στο ορυχείο του Σαν Χοσέ η επιχείρηση διάσωσης των μεταλλωρύχων. Τα περισσότερα άτομα έχουν ήδη βγει στην επιφάνεια της γης.

    Με τα αδιάκοπα ανεβοκατεβάσματά του, ο θαλαμίσκος «Φοίνιξ» έχει γίνει πλέον ο πιο διάσημος ανελκυστήρας στον κόσμο. Τα ναυπηγεία του χιλιανού πολεμικού ναυτικού σχεδίασαν τον κυλινδρικό αυτό θάλαμο μήκους 4μ και διαμέτρου 53 εκατοστών, βάρους 450 κιλών. «Το ονομάσαμε Φοίνιξ διότι πιστεύω πως σηματοδοτεί μία επιχείρηση αναγέννησης, απαρχή μίας νέας ζωής για τους μεταλλωρύχους», δήλωσε ο υπουργός Ορυχείων Λόρενς Γκόλμπορν.

    Μετά τη δοκιμασία των 68 ημερών στα 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, τις 17 εκ των οποίων χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, οι 33 μεταλλωρύχοι του Σαν Χοσέ θα βγουν, άλλοι πιο δυνατοί, άλλοι πιο εύθραυστοι, αλλά αλλαγμένοι για πάντα, σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

    Η ψυχολογική υποστήριξη που θα τους προσφερθεί για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών θα είναι εκτεθειμένη σε πλήθος παρεμβολών, από τους συγγενείς, από τα μέσα ενημέρωσης, και στην εφήμερη διασημότητα.

    Τώρα θα πρέπει να αντιμετωπισθούν οι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία τους, όπως κακώσεις των οφθαλμών, δερματικά προβλήματα, οδοντικοί πόνοι. Πάντως, η υγεία όσων έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, είναι αρκετά καλή, όπως δήλωσε ο Χιλιανός υπουργός Υγείας Χάιμε Μάναλιτς.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Κανονικά η διανομή πετρελαίου

    Κανονικά θα ξεκινήσει την Παρασκευή η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν στη συνάντησή τους, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς με τους βενζινοπώλες.

    Από 67 λεπτά το λίτρο θα ξεκινά η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις της χώρας, στα 70 λεπτά προβλέπεται να διαμορφωθεί η μέση τιμή, ενώ στην περιφέρεια και κυρίως στα νησιά οι τιμές θα φθάνουν μέχρι 77 - 78 λεπτά το λίτρο.

    Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις που έκαναν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων κ. Χάρης Μαυράκης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής κ. Γιώργος Μασσαλής, μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά. Οι αυξημένες τιμές στην περιφέρεια αποδίδονται σε υψηλότερα κόστη μεταφοράς, με βυτία ή / και πλοία.

    Και οι δύο οργανώσεις συμφώνησαν να ξεκινήσουν κανονικά από την Παρασκευή οι παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές, ενώ νωρίτερα επήλθε αντίστοιχη συμφωνία και με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

    Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός επανέλαβε ότι οι επιστροφές φόρου θα πιστώνονται στους λογαριασμούς των βενζινοπωλών σε διάστημα 2 ημερών ενώ από 1ης Ιανουαρίου του 2011, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, θα καταργηθεί η προκαταβολή του αυξημένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τους πρατηριούχους.

    Ο κ. Κουσελάς τόνισε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα εξίσωσης των φόρων στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης, εφόσον δεν βρεθεί προηγουμένως μηχανισμός επιστροφής του επιπλέον φόρου στους δικαιούχους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] "Εξόφληση προμηθευτών"

    Να κλείσει το θέμα των προμηθευτών των νοσοκομείων τόσο για τις οφειλές του 2009 όσο και για τις οφειλές του 2010 επιδιώκει ο υπουργός υγείας Α. Λοβέρδος. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM», ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε την απόφαση για την εξόφλησή τους, όπως είχε συμφωνηθεί.

    «Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου θα έχει κλείσει το ζήτημα της καταβολής των οφειλών έως και τον Δεκέμβριο του 2009 και οπωσδήποτε θα έχει προχωρήσει η διαδικασία και για τα χρέη του 2010. Πιέζω σε αυτή την κατεύθυνση και ως προς το δεύτερο σκέλος γιατί στόχος μου είναι το 2011 να μπούμε σε καινούργια διαδικασία σχέσης προμηθευτών και νοσοκομείων», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] "Κάρτα των νέων"

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την "κάρτα των νέων", με την οποία η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται να προωθήσει το νόμιμο "κατέβασμα" μουσικής στο Διαδίκτυο, εκτιμώντας ότι τηρούνται οι κανόνες της ΕΕ όσον αφορά τον ανταγωνισμό.

    Η "κάρτα των νέων" θα επιτρέψει στους νέους 15 έως 24 ετών να αγοράσουν μουσική αξίας 50 ευρώ στις νόμιμες ιστοσελίδες, πληρώνοντας το μισό ποσό, ενώ η γαλλική κυβέρνηση θα επιδοτεί τη διαφορά.

    Η ρύθμιση θα ισχύει για περίοδο δύο ετών, με ανώτατο όριο μία κάρτα ετησίως ανά άτομο. Ο στόχος είναι οι πωλήσεις συνολικά ενός εκατομμυρίου ευρώ κάθε χρόνο, διευκρινίζουν οι Βρυξέλλες.

    "Το μέτρο ανταποκρίνεται στις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί για το γεγονός ότι ο όγκος, όλο και μεγαλύτερος, της μουσικής που διανέμεται στο Διαδίκτυο, κατά παράβαση των κανόνων που αφορούν στα πνευματικά δικαιώματα, υπάρχει κίνδυνος να διώξει από την αγορά τις νόμιμες πλατφόρμες διανομής μουσικής", υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η Κομισιόν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 October 2010 - 6:33:10 UTC