Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξήθηκαν κατά 31% οι ζημιές των ΔΕΚΟ
  • [02] Ενιαίες παροχές σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία
  • [03] Βγήκε στην επιφάνεια και ο τελευταίος μεταλλωρύχος

  • [01] Αυξήθηκαν κατά 31% οι ζημιές των ΔΕΚΟ

    Αύξηση 31% σημείωσαν τη διετία 2007- 2009 οι ζημιές των έντεκα πιο ζημιογόνων ΔΕΚΟ, ενώ τα συνολικά έσοδά τους μειώθηκαν πέρυσι κατά 6,8% σε σχέση με το 2008 και ο καθαρός δανεισμός τους είναι 8 φορές μεγαλύτερος από τα ετήσια έσοδα.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για τις 11 πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών (Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών), προαναγγέλλοντας ουσιαστικά και τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει, με την περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους, τις συγχωνεύσεις, τις μετατάξεις υπαλλήλων και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους.

    Οι ζημιές των ΔΕΚΟ και οι καταπτώσεις εγγυήσεων του Δημοσίου για τα δάνεια που έχουν λάβει, αποτελούν, άλλωστε, «αγκάθι» στα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας, με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) να προχωρά σε επί τα χείρω αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009, ακόμη και πάνω από το 15% του ΑΕΠ.

    Το συνολικό κόστος μισθοδοσίας ανέρχεται σε 1.168.761.788 ευρώ το 2009. Το 78% των εσόδων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, καταβάλλεται σε αμοιβές, εργοδοτικές εισφορές και λοιπές παροχές των εργαζομένων. Από τα συγκεντρωτικά στοιχεία προκύπτει ακόμα ότι το μέσο κόστος μισθοδοσίας ανά εργαζόμενο (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εργοδοτικές εισφορές) ανέρχεται σε 40.772 ευρώ, αυξημένο κατά 6,5% το 2009 έναντι του 2008. Ο συνολικός μέσος αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού ανέρχεται σε 21.627 εργαζόμενους, μειωμένος κατά 4,5% έναντι του 2008.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ενιαίες παροχές σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία

    Οι δαπάνες των Ασφαλιστικών Ταμείων σε παροχές Υγείας είναι 3,5 δισ. ευρώ το χρόνο από τα οποία τα 2 δισ. είναι δαπάνες σε φάρμακα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συντονιστικoύ Συμβουλίου Παροχών Υγείας (ΣΥ.Σ.ΠΥ.), που συνεδρίασε για πρώτη φορά, υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνάς Δρέττα.

    Ο κ. Κουτρουμάνης, εξέφρασε τη βεβαιότητα, πως για το 2010, θα υπάρξει συγκράτηση των δαπανών κατά 700 εκατ. Ευρώ, από τα οποία τα 500 εκατ. θα προέλθουν από τον περιορισμό των δαπανών σε φάρμακα ενώ το 2011 θα υπάρξει επιπλέον μείωση 1 δισ. ευρώ.

    Η καθιέρωση ενιαίου πακέτου παροχών για όλα τα Ταμεία, αρνητικής λίστας πλαφόν συνταγογράφησης και οι προδιαγραφές για θέματα προμήθειας υγειονομικού υλικού, είναι μεταξύ των θεμάτων που βρέθηκαν στο τραπέζι της πρώτης συνεδρίασης του ΣΥ.Σ.ΠΥ.

    Η επεξεργασία των ενιαίων παροχών, καθώς και ανώτατα όρια στις συνταγές φαρμάκων, θα εξεταστούν από επιτροπές με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων που θα δημιουργήσει το ΣΥ.Σ.ΠΥ. και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2011.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Βγήκε στην επιφάνεια και ο τελευταίος μεταλλωρύχος

    Βγήκε στην επιφάνεια και ο τελευταίος από τους 33 μεταλλωρύχους που είχαν παγιδευτεί στο ορυχείο χαλκού και χρυσού Σαν Χοσέ στην έρημο Ατακάμα με την ειδική κάψουλα που σχεδίασε το πολεμικό ναυτικό της Χιλής, σηματοδοτώντας το αίσιο τέλος του δράματος που έγινε δεκτό με εκκωφαντικές ζητωκραυγές.

    Ο 54χρονος Λουίς Ουρσούα, ο άνθρωπος που καθοδηγούσε τους εργαζόμενους στην διάρκεια της παραμονής τους σε μια στοά σε βάθος μεγαλύτερο των 600 μέτρων, ήταν αυτός που βγήκε τελευταίος.

    Χρειάστηκαν λιγότερες από 24 ώρες με τη χρήση της ειδικής κάψουλας Φοίνιξ, που κινούνταν με συρματόσχοινα και είχε ροδάκια στα πλάγια για να απορροφούνται οι κραδασμοί, για να διασωθούν οι μεταλλωρύχοι, που υποδέχθηκαν οι οικογένειές τους.

    Απομένει να βγουν από τη στοά οι διασώστες που είχαν κατέβει για να ετοιμάσουν τους παγιδευμένους για να τελειώσει οριστικά η επιχείρηση στο ορυχείο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 October 2010 - 4:30:50 UTC