Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ερντογάν στις 22/10 στην Αθήνα
  • [02] Αυξήθηκαν οι ζημιές των ΔΕΚΟ
  • [03] Έλεγχοι για το πετρέλαιο
  • [04] Ευρωπαϊκό σινεμά
  • [05] Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
  • [06] Συνεργασία Facebook-Skype

  • [01] Ο Ερντογάν στις 22/10 στην Αθήνα

    Θετικά απάντησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσκληση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να συμμετάσχει στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο που θα διεξαχθεί στις 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα, γράφει σήμερα η εφημερίδα "Σαμπάχ".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Αυξήθηκαν οι ζημιές των ΔΕΚΟ

    Αύξηση 31% σημείωσαν τη διετία 2007- 2009 οι ζημιές των έντεκα πιο ζημιογόνων ΔΕΚΟ, ενώ τα συνολικά έσοδά τους μειώθηκαν πέρυσι κατά 6,8% σε σχέση με το 2008 και ο καθαρός δανεισμός τους είναι 8 φορές μεγαλύτερος από τα ετήσια έσοδα.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για τις 11 πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών (Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών), προαναγγέλλοντας ουσιαστικά και τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει, με την περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους, τις συγχωνεύσεις, τις μετατάξεις υπαλλήλων και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους.

    Οι ζημιές των ΔΕΚΟ και οι καταπτώσεις εγγυήσεων του Δημοσίου για τα δάνεια που έχουν λάβει, αποτελούν, άλλωστε, «αγκάθι» στα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας, με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) να προχωρά σε επί τα χείρω αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009, ακόμη και πάνω από το 15% του ΑΕΠ.

    Με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά δικαιώματα, θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για τις ΔΕΚΟ, δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής. Από την πλευρά του, ο Π. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ "είχε μετατρέψει τις ΔΕΚΟ σε θερμοκήπια κομματισμού". Για ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έκανε λόγο το ΚΚΕ, ενώ ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι "οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, προσπαθούν να φορτώσουν όλα τα βάρη στους εργαζόμενους".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Έλεγχοι για το πετρέλαιο

    Ελέγχους για τις τιμές, τις παραδόσεις, τους μετρητές και τα παραστατικά διακίνησης που πρέπει να έχουν τα βυτιοφόρα ξεκινούν κλιμάκια υπαλλήλων του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, αύριο, πρώτη ημέρα διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά.

    Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντίνος Ρόβλιας, σε ανακοινωσή του, υπενθυμίζει τη δέσμευση των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης για συγκράτηση της τιμής στα 67 λεπτά το λίτρο.

    Ο κ. Ρόβλιας επισημαίνει ότι «στόχος του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι, αφενός να διενεργηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι έλεγχοι και αφετέρου να προστατευθεί το καταναλωτικό κοινό από επίδοξους παραβάτες του νόμου», ενώ δεσμεύεται ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων θα δοθούν στη δημοσιότητα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ευρωπαϊκό σινεμά

    Το 23ο Πανόραμα Ευρωπαικού κινηματογράφου θα φιλοξενηθεί σε τρεις αθηναίκές αίθουσες για ένα δεκαήμερο, φέρνοντας σε πρώτη προβολή τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές ταινίες, που δεν έχουν ακόμα βρει διανομέα στην Ελλάδα.

    Η παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ, που ξεκινά στις 21 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου, έγινε σήμερα απο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, κριτικό κινηματογράφου Νίνο Φενέκ Μικελίδη, με παρόντα τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων Άγγελο Μοσχονά που έκανε λόγο για ''εξαιρετικές ταινίες υψηλής ποιότητας".

    Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν και η ελληνική ''Ανταρσία της κόκκινης Μαρίας'', τελευταία ταινία του Κώστα Ζάπα που θα διαγωνιστεί με άλλες 10 ευρωπαϊκές ταινίες στο 23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου .

    Παράλληλα ενδιαφέροντα αφιερώματα, όπως στον ''μεγάλο άγνωστο'' πρωτεργάτη του αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου Σάμιουελ Φούλερ, στα σπαγγέτι γουέστερν, διάσημες σινεφίλ τριλογίες όπως η ''Ανθρώπινη Μοίρα'' του Κομπαγιάσι, παραγνωρισμένες ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 80, όπως η ''Καρκαλού'' του Σταύρου Τορνέ, ένα αφιέρωμα για τα πενήντα χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνθέτουν τα χαρακτηριστικά του φετεινού Πανοράματος.

    Οι προβολές θα γίνουν στο Τριανόν (Φίλμ Σέντερ), στο ''Απόλλων'' και στο Ιδρυμα Κακογιάννη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

    Δίνουν μπόνους στους υπαλλήλους τους για να κόψουν το κάπνισμα ή τούς κάνουν δώρο ταξίδια ως κίνητρο για να χάσουν βάρος. Τούς προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνουν spa και pilates, να παίξουν τένις ή και να κολυμπήσουν μετά τη δουλειά. Τους προσλαμβάνουν χωρίς ...βιογραφικό και τούς δίνουν κίνητρα για να γίνουν γονείς. Βεβαιώνονται ότι κανένα παιδί δεν εργάζεται για να παραχθούν τα προϊόντα τους, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν ανακύκλωση, εφαρμόζουν προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας της φύσης και μεριμνούν για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) και ανθρώπους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

    Ο λόγος για όσες επιχειρήσεις εφαρμόζουν δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ). Για ορισμένους, η ΕΚΕ είναι ακόμη μια φούσκα που θα σκάσει, μια τάση «του συρμού». Για άλλους, είναι ακριβή πολυτέλεια εν μέσω οικονομικής κρίσης ή απλά μία μορφή υποκρισίας, από πλευράς πολυεθνικών κολοσσών, που χρηματοδοτούν κοινωνικά προγράμματα με κονδύλια δυσανάλογα σε σχέση με τα κέρδη τους.

    Πολλοί, όμως, τη θεωρούν πλέον όχι μόνο αναγκαία κίνηση, αλλά και αποδοτική επιλογή, ακόμη και σε περιόδους ισχνών αγελάδων, όπως η τρέχουσα, καθώς έρευνες δείχνουν ότι οι καταναλωτές αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τις υπεύθυνες εταιρίες, ενώ τιμωρούν τις ανεύθυνες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Συνεργασία Facebook-Skype

    Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και η υπηρεσία κλήσεων μέσω διαδικτύου Skype ανακοίνωσαν σήμερα την ενοποίηση των υπηρεσιών τους, επιτρέποντας την επικοινωνία μεταξύ των "φίλων" του δικτύου μέσω του Skype.

    Συγκεκριμένα, η ενοποίηση αυτή θα επιτρέπει την επικοινωνία των "φίλων" του Facebook με τηλεφωνικές κλήσεις.

    Επιπλέον, για πρώτη φορά από τη δημιουργία του λογισμικού, οι χρήστες του Skype μπορούν να ενημερώσουν το προφίλ τους στο Facebook και να επικοινωνούν απευθείας μέσω της σελίδας του Skype, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας κλήσεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 October 2010 - 18:31:29 UTC